ismini vermeyim , tarım ve gıdayla ilgili diyeyim üstat ,fazla da yok zaten bu fondan 3 tane galiba
Printable View
o fonun yönetim ücretinde ne yazıyor ? bir de şubattaki portföyleri ile marttakinin aynı olması , yatırım yaptıkları hisselerde v.s. beklentilerinin fiyatlanması / vadesi ile ilgilidir. her ay portföydeki hisseleri değiştirmek al sat yapmak gibi bir misyonları yok ki o tarz fonların.
merhaba, bazı fonlar basında dillendirilmeye- reklamlamaya başladığında artık devretme zamanı gelmiş demektir. Aracı kurum ve bazı portföy yöneticileri ekran yüzü olarak popüler oluyor ve sadece isim satıyorlar gibi....
Tarım ve gıda fonları güya çok geitrecekti, gıda krizi çıkacaktı felan derken ilk 3 ay kazancına bakan fona saldırdı. Şimdi ilk alanlar devrediyorlar. Misal yapı kredi portföyün YSU fonu ; içinde hisse senedi ve sabit getirili estrümanlar olduğu halde 3 gündür zarar yazıyor. Oysa Tahvil bono ağırlıklı olan benzer fonlar %0,15 ile 0,25 arası kazanç yazıyor. Çok sıkı bağımsız denetim olmadan ve açılan davalar da yargı ibretlik cezalar vermeden bizim piyasaların hepsinde soygun bitmez.
Fon portfoyu olusturulurken bir cati oluyor belirli senetler var icinde belli oranlarda dagilimlari var. Biz fon aldikca icine o oranda dagitiliyor ve biz sattikca da belli oranda senet yada mevduat vb kisimlarda satip bizim parayi oduyorlar, surekli bir degisiklik yapmayi anca toplantilarda karar cikarirlar ise yaparlar..
[QUOTE=Lucky Player;5875535]o fonun yönetim ücretinde ne yazıyor ? bir de şubattaki portföyleri ile marttakinin aynı olması , yatırım yaptıkları hisselerde v.s. beklentilerinin fiyatlanması / vadesi ile ilgilidir. her ay portföydeki hisseleri değiştirmek al sat yapmak gibi bir misyonları yok ki o tarz fonların.[/QUO
Ben öyle düşünmüyorum ,yani örnek veriyorum kervangıda diye kafaya takacağına niye onu çıkartıp Hektaş almadın
bunun gibi örnekler çoğaltılabilir
ne vadesi olacak ki hisse de pazarlık yaparak mı alıyor ,netice de eurobond değil bunlar vadesi olsun
Tematik fonlar o sekilde sn germiyan. Pek de gidecek , yatirim yapacak bi yer yok. Tematik fonlarda genellikle gordugum ( IJT ) pasif yonetiliyorlar. Zaman zaman seker , bugday , soya fasulyesi gibi tarim emtialarinin agirligini arttirip, azaltiyorlar. Diger gida emtia fonlarini takip etmiyorum.
Mesela aes petrol fonunu acin dagilima bakin o da ayni. Tge ayni sekilde , tgr ve aoy ayni sekilde. Tematik olunca pek yatirim yapacak alternatifleri yok.
Birde fonlar her zaman en iyi pozisyonu , yukselecek hisseyi her zaman bilemiyorlar. Gelecegi gormek zor, piyasada rasyonellik her zaman iyi getirmiyor. Ornegin; Ipb gecmis performansi , hisse secimleri bana gore rasyoneldi ama gecmiste iyi getiri saglayamadi.
Saygilar, bol kazanclar.
Bu IJC fonu yani dolayısıyla S&P Semi Conductor endeksi neden sürekli düşüyor bilen var mı?
Buralar alım fırsatı mı yoksa bilmediğimiz bir şey mi var kestiremiyorum.
IJC almayı düşünüyorum.