Yüksek temettü verimi olan başka hisselerde yok listede sayın kalvin, endeks 100 içindeki hisselere bakılmış olabilirmi acaba?
saygılarımla...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yüksek temettü verimi olan başka hisselerde yok listede sayın kalvin, endeks 100 içindeki hisselere bakılmış olabilirmi acaba?
saygılarımla...
Bu hisseye yatırım yapılmaması konusunda insanları ikna etme çabalarınıza gerçekten anlam veremedim. Trade edilecekse bu hisseden çok daha iyi trade edilecek hisseler var.
Her insanın yatırım anlayışı ve risk toleransı birbirinden çok farklıdır. Kimisi gider BES yaptırır kimisi hiç uğraşmaz direkt mevduat'a yatırır parasını. Kimisinin para kaybetmeye tahammülü yoktur hiç, kimiside %50 içeride olsa, "Satmadığın sürece kar-zarar sanaldır" der. Yani herkesin hayattan ve kazançtan beklentileri faklıdır.
Durum böyle iken, bu tip bir hisseye mevduat faizinden 2-3 puan fazla kazanmak ve kendini borsa platformunda daha rahat hissetmek isteyen insanlara olan bu eleştirilerinizi ve diğer hisselerde kazancın daha yüksek olduğuna dair ikna çabalarınızı gerçekten anlayamıyorum.
Evet diğer hisselerde kazanç şuan için daha yüksek ama 2016 Aralık ayı öncesinde insanların neler yaşadığını ve psikolojilerinin ne kadar bozuk olduğunu bir hatırlayın. O zamanlar bu hissenin sayfasında kimse feryat figan etmiyordu. Sadece durum değerlendirmesi yapılıyordu. Şimdiki zamandan, geçmişe dair yorum yapmak çok kolay ve rahat olabilir ama anı yaşarken hissettikleriniz ve atacağınız adımlar bu ruh halinden çok farklı olur ve olacaktır.
Eğer 1-2 kriz gördüyseniz ne demek istediğimi anlarsınız diye düşünüyorum.
Ülkemizin son zamanlardaki kronik hastalığı olan, "Ben haklıyım, siz bir şey bilmiyorsunuz" mantığını bir kenara bırakın ve insanların karar ve hissiyatlarına saygı duyun lütfen.
Borsada stop nedir bilmeyen, destek-direnç takip etmeyen, o kadar çok yatırımcı var ki.. Kimisi bilmediğinden kimiside takip etmek istemediğinden (zaman olmaması, sinir, stres durumları vs. vs.) borsada teknik analiz kullanmıyor. İnsanların ağzına bakıp hisse alan o kadar çok kişi var ki.
Anlayacağınız, sizin doğrunuz size, başkasınınki başkasına. Kendi doğrularınızı kimseye dikte etmeye çalışmamak lazım, keza yukarıda da belirttiğim gibi doğruları oluşturan bir çok faktör var. Herkesin, bir birine saygı duyması gerekiyor. Bu sadece forum için değil, tüm hayat için geçerli bir temennidir..
Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Herkese iyi forumlar ve bol kazançlar.
Sn productivity,
Keşke bu eleştirinizi bu sayfada
"Şu an hisse 96 kuruş. Burdan alan 2,5 ay sonra net %15 kazanır"
"Hissenin iskontolu işlem görmesi hisseyle ilgili bir durum değil yatırımcıların zeka seviyesi ile ilgilidir"
"Hissenin toplam portföyünün her yıl düşmesi sorun değil, ben temettüme bakarım" yazan arkadaşlar ve buna ses çıkarmayan, sükut ikrardan gelir ilkesince onaylamış sayılan diğer forum üyelerine de yapsaydınız.
İşyat'ı kötüleyen falan yok. Tam tersi çoğu kişi İşyat'a olduğundan daha büyük bir anlam ifade ediyor ve bu da göze batıyor, hepsi bu.
Sayın productivity buraya yazanlar sıkıntıdan yazanlar.Yoksa ya hissedeler ,ya lot artırma peşindeler,ya da uygun zamanda girme derdindeler.Uslüp konusunda yerden göğe kadar haklısınız.Yoksa satan da erken mi sattım derdinde ,satanlar da en uygun yerden gene hisseyi alacaklar ben eminim.Bu hisseye gelince kesinlikle borsa mantığı dışında bir hisse hakiki kumarbazların ,delikanlıların gidip galibin kağıtlarında falan adam gibi kumar oynamalarını tavsiye ederim.Bu kağıt kumarbazlara göre değil o kesin.Borsada kumar oynayarak o mentaliteyle büyük parayı geçtim, para kazanılır mı ,e çok iyi bir oyuncuysanız neden olmasın.Ama genelde karşıda madrabaz patronlar ,sizin elinizi gören kendi elleri kapalı büyük yatırımcılar ve kesinlikle adaletsiz bir SPK var.Bunları bilerek oynayanlara hodri meydan derim ben.Bu kağıt o işlere uygun değil.
SN Osman,
Haklısınız, bu söylemlerim iki taraf içinde geçerli. Konuyu tartışan herkes zaten isyat'ı iyi tanıyor mesele bu değil. Ben isyat forumuna çok az uğrar, önem arz eden bir konu var mı diye göz gezdiririm. Sizin bahsettiğiniz yorumdan çok, son 2-3 gündür konuşulan konulara şahit oldum ve dolayısı ile bu şekilde yorum yaptım. Yoksa isyat için uçar, kaçar durumları pek mümkün değil. Sn. Kelvin'inde daha önce bahsettiği destek ve dirençler az çok bellidir ve buna göre işlem yapılır.
Mesele doğruların bir biri ile çakışması.
Sn Hakem,
Vallahi ben çok güzel trade yapabilen arkadaşlarda gördüm ama bu ciddi bir zaman alır ve emek gerektirir ki bir çoğumuz iş-güç peşinde koşup bir yandan da borsayı takip ediyoruz. Yapabilene helal olsun der alkışlarım. Sizinde belirttiğiniz gibi bu hisse biraz daha güven hissesi. Ama zamanım olsa bende tarde için tüm gün ekran izler ve teknik analiz konusunu dibine kadar deşerdim. Ne yazık ki böyle bir imkan yok..
Valla daha evvel yazmıştım bana egeendustri ile banviti zamanında bulup önermiş olan( bu sitede de ondan iyi bir borsacı olduğunu sanmıyorum ya da en iyilerden biridir diyelim fazla iddialı olmasın)arkadaşım 7 24 borsa ile iştigal eder.Seans boyunca ekran başındadır.Pek aşırı para da kazanamaz.Ama şu ekran başında olma hastalığı olmasa ,mesela sen yılda en fazla 20 kez al sat yapabilirsin 21. sana yasak diyebilsek sanırım acaip para kazanır.Ekran başında sürekli izlemek grafikler falan bence borsada hep kazanç getirmez.Çünkü pek çok karar vermek zorunda kalırsın, yanlış yapma olasılığın artar.Ben derinlikli ekran bile takip etmeden yıllardır borsayı takip ederim.Yıllık işlem sayım da 10 u geçmez.Valla zarar yok ama kar da bir işyat mudaviminden fazla değildir:))))
arkadaş heralde benim yazdıklarıma atıfen yazmış yazısını ,son iki gündür farklı ne yazmışsam fena yazmışım baksana resmen adam yazısıyla formu ağlattı bee ( bu replik cem yılmazdan çalıntıdır ) :))). arkadaşım sen yazılanların neresini anlamadıysan ben sana özet geçeyim yoksa hiç mecalim yok sana baştan anlatmaya . son 2 gündür yazılan yazının özeti kısaca şu ( piyasaya daha iyi bir temettü makınası girdi ) t.liman 875 uzun menzil yerli malı ağır makınalı :)).
Ha ama borsada ekran başında olup da al sat yapmazsan ne zevki kaldı diyenlere de sözüm yok.Zaten o işe borsada oynamak diyorlar.Borsaya yatırım başka bir şey.
Hayırlı olsun, ne kadar güzel işte. Bu kadar güvendiğin, inandığın bir şirket bulduysan ne mutlu. Zamanla şirket kendini ispatlayınca belki bizde yatırım yaparız ve ortak oluruz. Belki kazancımız daha az olur ama buda tarz meselesi.
Mesele, konuyu anlayıp anlamama veya şu hisse bu hisse değil. Mesele Buffet konulu yorum, insanların yatırım tarzını eleştirme ve buna benzer şeyler. Ha bu konuda da sohbet edilir ama isyat konu başlığı altında biraz mantıksız oluyor. Yoksa isyat'ın çok kazandıran veya zengin edecek bir hisse olmadığı ortada.
Her neyse bol kazançlar.
warren buffett mı dedin ozaman bu tam sana göre .neyse elin yabancısı için senimi kırıcam hadi yapın dinleyin kulağınıza küpe yapın adamın dediklerini .ben hayatta bosch lakırtı yapmam yapmadımda.
http://www.borsagundem.com/haber/war...atirim/1271679
Yok arkadaşım biz seninle anlaşamayız. Benim vurguladığım nokta ile senin verdiğin cevaplar arasında bir bağlantı yok maalesef. Bak bir daha söylüyorum, mesele insanların yatırım yapma şekline ve kararlarına yaklaşımın ve yaptığın yorumlar. Yoksa sen trade edersin, alır hisseyi 10 yıl tutarsın, bunlar senin bileceğin işler.
bu yazımdan bahsediyorsun galiba, bu yazının neresinde senin bahsettiğin beni itham ettiğin şeyler yer alıyor ,insanlara bence bu yanlış demek nezamandan beri yanlış yada kendi düşünceni söylemek ,ben şuana kadar kimseye sen şunu al bunu sat diye yazmadım,sadece işyat hakkında ki düşüncelerimi söyledim onlarda bana kendi düşüncelerini yazdılar ,arkadasın tekine bırak conıyı monıyı dedik kötü mü ettik,nezaman bukadar popilizm meraklısı bir nesil yetişti anlamadım. ayrıca biz seninle anlaşamıcaz yazmışsın böyle bir çabaya girmene gerek yok yorma boşuna kendini hayat kısa.
Sevgili İşYat yatırımcıları; şu hesapta bir hata var mıdır acaba?
250 000 TL sermayemiz olduğunu ve temettü sonrası 0,85 TL'den ISYAT alacağamızı varsayarsak;
1- 250000/0,85 = 294.117 tane hissemiz var.
2- Bir sene sonra ortalama 15 kuruş temettü alacağımızı varsayarsak; geçmiş ortalamasına göre fena bir varsayım değildir diye düşünüyorum.
294111*0,15 = 44.117 TL temettü aldık.
3- Sermayenin erimemesi için enflasyonun 3-5 puan üstünde sermayeye geri aktardığımızı düşünürsek;
44.117 * 0,75 = 33000
4- 33000/12 = 2750
5- Enflasyon kadarı ile ayırdığımız kısım ile bu sefer 87 kuruştan hisse alacağımızı varsayarsak;
44117*0,25/0,87 = 12677 ek hisse.
Aylık 2750 TL'ye denk gelen gelir. Bir de vergi devreye girecek ancak vergi mevzuatını bilmediğim için hesaba dahil etmedim ve konunun ana fikrini pek değiştirmediği için bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Bu hesapta bir hata veta atladığım yer var mı? Teşekürler.
Yatırı tavsiyesi içermemektedir.
Hesabınız doğru sayın Miriel
Sizde gerçek temettücü olmuş, ve doğru hisseyi keşfetmişsiniz. Tek hatanız aylık demeyelim,aylık 2.750 tl ye denk gelen yıllık gelir demek daha doğru olur. Ziraa temettü her ay ödenmiyor. Saygılar. (Not hisse artışı nedeniyle bu değer her yıl katlanarak artar..)
Hesabınız bencede doğru ancak benim tercihim gelirim olduğu sürece temettünün tamamı ile yeniden hisse almak yönünde. Emekli olunca ise aynen dediğinizi gibi.. :yes:
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok teşekkürler doğru bir hesaplama.:bravo::cheers:
vergi açısından hesaplamalarınzda temettü geliri TL 60.000 altında kaldığından dolayı beyana da gerek kalmıyor.
ayrıca benim tercihim temettüyü başka hisselere de yönlendirmek olurdu. Isyat'a takviye yapardım tabiki. Zaten Isyat 5-6 yıla amorti (ROI) eder. Kar topu misali artar böylece. bol kazançlar dilerim.
syg.
Ben neden bu hesabı doğrulayamıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
finance.google.com 'dan fiyat grafiğine bakıyorum, temettü ödemesinden sonraki fiyat 2014: 0.87, 2015: 0.90, 2016: 0.87, 2017: 0.83 lira görünüyor (temettülerin dışarı alındığı varsayılıyor). Dolayısıyla hissenin fiyatı aynı yerde kalıyor diyebiliriz, mutlaka temettüden sermayeye ekleme yapmalıyız yoksa eriyor demek. Enflasyon %12 olacak diyelim, hisse %15,5 temettü verecek diyelim (son dört yıl ortalaması), biz o zaman temettünün %12'sini sermayeye eklemeli yani hisse almalıyız tekrar ki erimesin. Geri kalan %3,5 fark 250 bin lirada 8750 lira yapar, böl 12 aya, aylık kar 730 lira eder.
Yine reel kazanç görünüyor ama temettü oranı %15 değil de son iki yılki gibi %12.5 olursa hesap yattı, kar yok. Tek çare hisse de değerlenecek ki anapara erimemiş olsun temettüyü eklemek zorunda kalmayalım.
Aradaki fark şu; ilk hesapta sermayenin erimemesi için verilen temettünün enflasyon + 3-5% kısmı sermayeye eklendi, bunu 25% kabul etmiştim. Siz ise sermayenin enflasyon kadarı eklenmeli kabul ediyorsunuz. Hangisi doğru emin olamadım, sizin hesabınızın aksini kanıtlayamıyorum şu anda, haklı olabilirsiniz.
Tecrübeli arkadaşlar ne der?
Hesap mantık olarak doğru ancak varsayımlar hatalı. ISYAT portföy büyümesi genel olarak enflasyon kadar veya bir miktar altında gerçekleşiyor. %40 iskontolu işlem görmesinden dolayı reel olarak enflasyonun %7~8 üzerinde getiri potansiyeli mevcut (alım yeri çok önemli). Hal böyle iken devamlılığın sağlanması için ancak temettünün %20 ila %30 u kadar gelir ayırmanız gerekir. sizin hesapta %75 ayrılmış.
Bunların dışında faiz riski içeriyor. Faizlerin aşırı yükselmesi veya düşmesi durumunda temettü verimliliği çok etkilenecektir. Ancak bu etki 1 yıl aksama yaptırır sonra rayına girer.
arkadaşların dediği gibi temettü 60.000 altındaysa vergi vermiyorsunuz.
Ocagin başında iş yatı 0.96 dan sattım çemtaş a 4.1 den girdim bugün 5.65 ten sattım %40 net kar ettim geldim burda hala aynı muhabet..O zaman açın geçmiş yazılarıma bakın bir kaç kere şunu yazdım endeks 70 binden buralara geldi işyat hala %1-2 arasında hisse taşıyor..Hala faizle dövizle uğraşıyor..Borsanın yükselişini görseydi herhalde %1-2 hisse değil en az portföyünün %20 sini hisselere de ayırırdı..Bunu göremedi ne yazık ki..Geriye şunu söyleyebilirsiniz paybaşı değeri 1.50 ve %34 iskontolu ve ucuz ötesi var mı?İyi bir borsacı iş yatırımı ancak bir liman olarak kullanır,o zaman da öyle yazmıştım,yani iyi bir hisseyi uygun bir fiyatta bulduğunda iş yattan çıkar o hisseyi alır o hissede kar edince uygun bir hisse bulamadığında tekrar işe yata girer..Ben hala uygun hisseler var diye görüyorum..Yani diyelim ki iş yat şubatın sonuna kadar 1.1 e çıktı ama hala kar beklentisi olan bir hisse %20 getiri tahmininde bulunuyorsam o hisseyi tercih ederim..
Sayın Yatırımcı-x, çok güzel yakalamışsınız, iyi bir seçim olmuş. Ancak 147 tüpraş almış olsaydınız, bugün 114 ü gerilemiş olacaktı. Tabi bu sadece bir örnek ve görece. Yatırımcı ruhu taşıyan kişiler için isyat çok iyi ama trader ruhu taşıyanlar için sıkıcı veya kardan zarar oluşturabiliyor. Ancak esas düşen piyasalardaki performansınıda görüp fikir yürütmekte yarar var bence. İyi kaptan fırtınada belli olur...
Saygılarımla...
ŞUBAT 11 de 111 bekliyordum oysa olsun şubat sonuda olabilir.
70 BİNDEN 120 BİNE GELEN BORSADA İŞYAT İÇİN DENİLECEK TEK KELİME VAR BEDAVA KALDIĞI !!!
DİĞER KAĞITLARDADA YÜZDE YETMİŞ VURAN KAÇ KİŞİ VARDIR..
125-150 aralığı çok bariz belli oluyor ama ne zaman gösterir bilemem..
iskontonu seveyim işyat:)
Kumarda para kazananlar kumarhanede sonunda fişlerini gerçek paraya çevirip kumarhaneden çıkarlar ya borsada da borsacılar sağdan soldan kazandıkları paraları uygun fiyattan işyata çeviriyorlar.Neden çünkü gerçek para işyat diğerleri fiş onlar da biliyor bunu:)))))
Performans Sunuş Raporu 01.01.2017 - 31.12.2017
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/655879
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/655896
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/655894
Faaliyet Raporu & Finansallar
ISYAT Solo 2017/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 25.182.077 TL Yıllık Değişim%:31
https://i.hizliresim.com/Z9QNak.jpg
hayırlı olsun.
Şirket’in yönetim ve diğer faaliyet giderlerinin ortalama net aktif değerine oranı % 2,53’dir.
Şirket 10 yıl öncede 200milyon civarı portfoye sahipti şimdide.gider nerden baksan 2 kat arttı ama portföy hala aynı
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=Serkan74;1606028]
Faizlerin aşırı yükselmesi veya düşmesi durumunda temettü verimliliği çok etkilenecektir.
Faizlerin yukseldigini varsayalım.
Bu durumda temettu verimliliği düşermi artarmi.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=thinktank;1607883]
İyi kaptan fırtınada belli olur...
Saygılarımla...
Işin özeti bu işte.[emoji106]
Biz bu fırtınaya yakalanmamak için burdayiz.
https://i.hizliresim.com/Lbgav1.jpg
Dönem sonu net aktif değer 2012'de 288 mn lira iken 2017 sonunda 240 mn liraya inmiş ama bununla ilgili en ufak bir açıklama yok.
Ayrıca, gemi limanda güvendedir ama gemiler limanda beklemeleri için yapılmamışlardır. ;)
[QUOTE=thinktank;1611657]Aynen katılıyorum.
Sermayemin %20 si isyatta iken %80 ı ile diğer hisselerde dolarda ve bitcoinde idi.
Dolardan ve diğer hisselerden elimi ayağımı çekip %80 isyata dönüp %20 si ilede bitcoinde al-sat yapıyorum.
Şelale olacakmış, fırtına edecekmiş hiç endişe etmiyorum.
Ta ki seçimleri atlatıp olacak senaryoya kadar kipirdamam.