Gözünüz aydın olsun bahse konu siteye soruşturma açılmış .Haberin linki:
http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...verildi-11981/
Printable View
Gözünüz aydın olsun bahse konu siteye soruşturma açılmış .Haberin linki:
http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...verildi-11981/
Banka kredi vs. deyince veren çok var...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.’nin hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.
Bence cok mantikli bir sorusturma. Tarafsiz bir gozle bakan insan sahibinden.com un cildirmis oldugunu zaten gorebilir. Burasi serbest piyasa isteyen istedigi parayi ister ilan icin cokta mantikli degil. Bu tür sorusturmalar saglikli bir piyasanin geregidir.
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar,
Dublex ev ile ilgili halen bir teklif gelmedi. Benim evimin aynısı olan üst katımdaki ev geçen sene 1200TL ye satıldı. Müteahhit 1300 istiyordu. Dublex için 2000 den hatta 2200 den satışa çıktılar. Sanırım şu an 1800 civarı birşey isteniyor ancak çok biçimli bir dublex değil. ben de normal şartlarda düşünmezdim ancak apartmanı vs seviyorum. iki tane de terası ve manzarası var. Ev kış geçirdi, akma kokma varsa sanırım ortaya çıkmıştır ancak ben de dublexlerin iyi yalıtımı olmazsa ısınma soğuma problemi yaşayabileceğini tahmin ediyorum.
Düz ayak bir ev çok daha kolay satılacaktır ancak şu andaki piyasa şartları da malum, biraz zorlayıcı. Belki bir taşeronuna para vermektense bu evi önerebilir benden de bir miktar para ister vs. göreceğiz.
2012 yılında önceki arabamı o site sayesinde kısa sürede sattım ve bu sene ev işlerine yardımcı bayanı o site sayesinde kısa sürede buldum.Bu ilanlarım için BEŞ KURUŞ ÖDEMEDİM.Son yıllarda fiyatlarını hızlı artırdığı yönünde şikayetler okumuştum fakat ilk kurulduğu yıllar mutlaka zarar etmiştir peki o zamanlar kim çıkarıpta al kardeşim zarar etme deyip para hibe etti.
Kapanma temenniniz çok bencilce :thumbdown:
Son 8 aydır her gün son 24 saat ilanlarını ( daire ve otomobil ) izlerim. Belki 30 a yakın ilan hakkında şikayette bulundum. Hiç birini de ilandan kaldırmadılar. Serbest piyasa diye bu kadar da başı boş olmamalı. Mesela kadıköy diye daire ilanı verilmiş, tıklayıp açıyorsunuz aşağıda bir yerde minik bir cümle '' dairemiz kadıköy değil, başakşehirdedir. Resimler temsilidir '' Bu ne şimdi. Otomobil ilanı opel astra diye tıklıyoyorsunuz , opel combo ticari çıkıyor. Haydi bunları son anda da olsa görüyoruz. Birde sahte resim ve sahte plaka , hatta başkasının aracını ilana koyanlar var. Kaporayı netten alıyor ve kayboluyor.
Yani çok problemli bir konu. Çözümü çok basit, ama nedense karışıklık özellikle isteniyor gibi. Adam ilana oto yada daire koymuş, resime de satıldı kaşesi koymuş. Satıldı ise ilanı neden kaldırmadınız * mesele başka ; piyasa oluşturuyorlar.
dikkatinizi cekti mi bazı ilanlarda da mesala filtre koyuyorsunuz şu kadar fiyattan aşagı satılan daireleri göreyim diye ama bakıyorsunuz ki adam peşin fiyatı daire fiyatı diye yazmış sonra ilanın icerigine bakıyorsunuz adam diyor ki bu fiyat peşinattır bilmem kaç ay çarpı bilmem kaç para da taksiti vardır böyle şey olur mu arkadaslar küliyen zaman kaybı bu ilanlar bu gibi ilanların temizlenmesi lazım insanı siteden soqutuyorlar
bi başka gıcık ilan tipi de mesala adam ilan başlıgına super daire şu fiyata diye yazmış detay okumak için icerigine bakıyorsun adam daire detayı vermek yerine ilanlarımız bunla sınırlı degildir biz superiz önceligimiz ahlak ve güvendir falan yazarak kendi reklamını yapıyor bu da insanda belki de o ilandaki dairenin gerçek olmadığı şüphesini uyandırıyor
yanıltıcı ilanları verenler suçlu değil de web sitesi suçlu öyle mi? Milyonlarca ilanı nasıl elden geçirip yayınlıyorlar bilmiyorum belki eleman yetersizliği vardır ama asıl suç ahlakı bozuk insanların yanıltıcı ilan vermesi.Şikayetinizi www.sikayetvar.com a da yazın şirketlerin kendilerine çeki düzen verme konusunda bazen işe yarıyor.Piyasa oluşturma sadece oraya özgü bir durum değil.21 yıl önce satın almaya niyetlendiğim daireyi pazarlayan emlakçı aynı daire için başka bir (lafta) alıcıyı da dükkana getirmişti.Konuşmalarından anladım ki fiyatı düşürmeden satma derdindeler sonuç olarak avuçlarını yaladılar.
Diger bir yaniltici ilanda konum ile ilgili...Mesela Beylikduzu ile Esenyurt arasinda E5 karayolu geciyor....E5'in Esenyurt bolgesinde yapilan butun konutlara satilik ilanlarinda daha prestijli oldugu icin Beylikduzu nu yaziyorlar......
Turkiyede eleman ucuz bulamiyorlarmi asgari ucretli universite ogrencilerini tarasinlar bu ilanlari temizlesinler
Baska bir rakip site neden cikmamis anlamadim. Cunku cok iyi para kazandigi belli bu sitenin
Bu sorustrma sonucunda bu sitenin kapatilmasina karar verilebilirmi ? Veyahut ne gibi onleyici,düzenleyici karar cikabilir öngörüsü olan varmi?
yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...
Sahibinden.comm; mehmet Karamehmet in sirket versiyonu. Hakkinda bilinenler cok az. Sanki baska birseyler var bu sorusturmanin icinde. Turkiye de rekabet kurallarina uyan firma mi var. Rekabet kurumu hizaya getirme araci olarak kullaniliyor. Kimlere ne nedenlerle sorusturma acildigina bakin isterseniz
Daire sahibi olup da iyi bir kiracı bulabilmek gerçekten bir sorun. Kira ödemeleri bizim milletin savsakladığı bir konu genelde.
Acaba diyorum, daireyi kiraya verirken banka kredi kartından ödenmesini şart koşarak ve bankayla bir anlaşma yaparak ödemeler garantiye alınabilir mi?
Boş dairem var. Doğru düzgün kira ödenmeyecek korkusuyla boş tutuyorum. Yukarıdaki şekilde bir garanti sistemi olmazsa da boş tutmaya devam edeceğim. Nasıl olsa daire boş olsa bile zamanla değer kazanıyor.
Sahibinden.com ilanları ile ilgili öyle yorumlar yapılmış ki ayni mantıkla giderek birazcik işi abartsak mesela sanayide kilometre sıfırlayıp araba satıyorlar diye ikinci el araba satışını yasaklatacaklar....😂😂😂😂
Kapatılmaya karar veremez bildiğim kadarıyla.
Para cezası verir. Belli yaptırımlar uygular.
Şikayet konusuna göre değişir....
Misal Anadolu Grubu Migros'u alırken kendi gurubuna ait olan Efes e ilave olarak Tuborg'a da raflarda yer vermesi gibi bi şart koşmuştu....
Sahibinden ilana karşı ne yapmasını bekliyorsunuz ki .
Adam dubleks yazmış gidip bakıyorsunuz üst kat kaçak tapusu yok .
Firma gidip binayı mı inceleyecek te onay mı verecek .
Ama bireysel ilan için 1 ay satamazsanız iyi para istiyorlardı evde tekrar ilan için 1 sene beklemek gerekiyor .
Birde ilanlar var aynı ev farklı üç emlakçı farklı 3 fiyat kim nereye denk gelirse .
Ama artık ilan az oluyor demek ki ilan koyms pahalı fazla koyulmuyor .
Bu Arada uygun fiyat koyulursa özellikle araba da 2 günde satılabiliyor 40-50 kişi arıyor ilan için her gün
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Çok değil,2 veya 3 sene evvel başka bir forumda insanlar galerici ve emlakçılara uygun fiyatlı üyelik verildiği için bir sürü tekrar ilanın ,sahte ve yanıltıcı ilanın yayınlandığını ve alıcıların mağdur edildiğini,o yüzden fiyatların yüksek tutulup sadece gerçek ilanların yayınlanmasının önünün açılması için uğraş vermişlerdi..:)
Emlak vergisinde sebep olan olay .
Kiracıdan kaynaklanıyormuş .
Adam tavan yüksek diye asma tavan yapıp oraya oda tuvalet vs yaptırmış .
Belediye gelip ölçmüş metrekare çoğaldı deyip vergiyi artırmış .
Kaçak yapılanı yıkacağı yerde mal sahibinin cezalandırıyor .
Kiracıya diyorsun böyle yaptın vergi şöyle oldu diye .
Çıkınca yıkarım o zaman diyor pişkin pişkin .
Zaten kirayada ucuz tuttuğu halde %3.5 zam yaptı .
Malın var mı derdin var . Yaptığı Yıllık zam miktarı çıkan emlak cezanın 5 te 1 anca ediyor .
Hem suçlu hem güçlü olmak bu olsa gerek
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bi forumdaşımız da bahsetmiş miydi neydi kiracı ile evsahibi arasında a)kredi kartına benzer bir borçlandırma yöntemi faydalı olabilir bu şekilde kira tahsilatı konusundaki sıkıntılar da hafifler herhalde diger bir yenilikçi uygulama da şöyle olamaz mı sizce b)nasıl ki bu son günlerde işci ile işveren arasında iş mahkemelerine gitmezden evvel arabulucuya gitme zorunlulugundan bahsediliyorsa artık he aynı şekilde de kiracı evsahibi anlaşmazlıklarında da bu türden bir arabulucuk sistemi devreye girerse aylarca süren ve her iki tarafı da uğraştıran mahkeme süreci stresine gerek de kalmayabilir büyük ölçüde ha şimdi akla gelen diğer fikir de c)kiracı için kira ödeme takip sistemi yani bir sistem oluşturulabilir ve kiracı adayının ismini girdiginizde geçmişe yönelik ödeme karnesi çıkarılabilir böylece kiracılar kiralarını ödeme noktasında daha özenli davranmaya çalışabilirler zira eğer o sicil bozulursa kiralama yaparken zorlanacaklarını ve hatta sadık bir kiracıya nazaran aynı lokasyonu daha fazla bir bedelle kiralamak zorunda kalabileceklerini bilirler eğer riskli bir ödeme geçmişine sahiplerse
ev sahibi kira stopajı ödemez ,dükkan sahibi öder fakat onlarda kiracının üstüne yıkar sözleşme ile.Kastettiğiniz ev sahibinin gmsi vergisi ise ondan da kaçış yok bankaya kiralar yatırılmak zorunda.Elden alıp ödemeyenler olabilir ama tespit edilirse cezası da ağır olur.
Sorun burda zaten. "Tesbit edilirse"
ağır dediginiz bedel ne kadar ki? Azami ziyaina sebep olunan verginin iki katıdır... En fazla bir yada iki kira yapar.
Pek çok kişi bu riski göze alıyor....
Kiracı için ödediği kiranın yarısını falan vergi matrahından düşüren bi sistem gelirse kiracinin da bankadan yatırmak işine gelir. O zaman sistem biraz daha kayıt altına alınmış olur...
Korfezde Arablar arasi yada Arablar ile Iran arasinda bir savas cikarsa Turkiyeye yeni bir doviz girisi ve gayri menkul alim dalgasi basliyabilir diye dusunuyorum.
Eğer taraf olmazsanız beklenebilir ama tarafsanız sanmam
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evinizi kiracıya bir yıllığına kiraladığınızda, kiracıdan kiracı tahliye taahhütnamesi aldıysanız, bir yıl dolmadan kiracıyı tahliye edebilir misiniz? Tahliye taahhütnamesinde tarih yazılmamış durumda, sonradan doldurulabilecek şekilde düzenlenmiş.
Kiracı bu taahütnamenin tarihsiz düzenlendiğini biliyorsa ve bunu ispat ederse (şahit vs) evrakta sahtecilik suçundan zanlı konuma düşersiniz. Uzlaşıp çözme imkanınız varsa uzlaşın. Bu tip işleri hukukla, dava ile cözmek uzlaşmaktan daha zor. Avukat iyi tanıdığınız biri değilse, avukata bile güvenmek zor.
yani kiracı bir yıllık sözleşme yapmış ve aynı zamanda bir yıl da dolmadan tahliye edeceğini taahhüt etmiş.. size de anlamsız gelmiyor mu bu ??
bir yılın dolduğu zamana tarihlesen bile o taahhütnameyi, mahkeme kiracıdan yana olacak- kiracı diyecek ki, yerini kiraya vermek için bu taahhütnameyi şart koştu, zorla imzalattı.. taahütname düzenlenme tarihi, kira sözleşmesinden en az 3 ay sonra falan olmalı, zorla imzalattı denmemesi için.. nihai tahlilde, pek bir işe yaramaz o tahliye taahhütnameleri..
yahu sanki atomu parçalıyoruz...doğru dürüst bir kiracı bulmak bu kadar mı zor? 8 yıldır kiracım olan arkadaş, 3 aşağı 5 yukarı enflasyon kadar arttırdığımız kirayı bir kere bile aksatmadı...hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
evini kiralayana kadar patron sensin, ondan sonra patron kiracı oluyor..yasalar ve fiziki durum hep kiracının lehine...bu nedenle gerekirse piyasanın %10 altına kiraya vereceksin, gerekirse 3 ay bekleyeceksin...ama evini doğru birine kiraya vereceksin...arkanı dönmeyeceğin, hiç bir şekilde sözüne itimat etmeyeceğin bir adama evini nasıl emnaet ediyorsun??
bir de baştan kiracıyı nasıl def ederim, nasıl mahkemede avantajlı hale gelirim diyorsan, oyuna baştan yenik başlıyorsun demektir...bu sehapları yapacaksan sat evini, yatır parasını bankaya daha iyi...bu mantıkla kiracı hasta eder seni zaten.
Tahliye taahhütleri genelde bir işe yaramıyor...Kiracı yargıda imzalamasam acıkta kalacaktım deyince,işler tersine dönüyor...
Ankara da 2009 senesi idi sanırım.
O zaman bekar memur iki arkadaş gittik baktık eve.
Adam kırk takla attı. Binbir yalan söyledi. Apartman boşluğundaki lambaların sensörlü değil de eksi usul olmasını bile methetti bize...
Sonra ne mi oldu?
Sırf 50 lira daha düşük fiyata kiralamak istediğimiz için evi vermedi...
Gittik bi arka sokakta istediğimiz fiyata aynı nitelikte belki daha güzel bi ev bulduk...
O ev ise en az bi 3 ay daha boş kaldı.
Sorsanız o adam çok karlıdır çok akıllıdır....
Sözün özü çok ince eleyip sık dokuyan genelde zarar ediyor...
Anlaşıldı, kiracı parayı ödemezse oturup beklemekten başka çare yok. O zaman kiracıya ev de yok. Evi boş tutacağım, nasıl olsa fiyatı durduk yerde artıyor. Kiracıların da canı cehenneme, sürünsünler, müstehaktır kira ödemeyenlere bu....
Kaç gündür yazacağım vazgeçiyorum.
Parası çok olanlar evleri 5er 10ar alıp ihtiyacı olanlara kiraya verdikleri için potansiyel ev alıcıları hiçbir zaman kiracılıktan kurtulamayacaklar çünkü aldığınız o fazla evler aslında başkalarının hakkı.
Vergi sistemi bozuk olduğu için ev alıp kiraya vermek diğer bütün işlerden daha cazip gibi duruyor ve ülkedeki her vatandaşın hayallerini süsleyen bir iş modeline dönüşüyor.
Halbuki bu iş modeline yapılan her yatırım, işçinin memurun ev almasının önündeki en büyük duvara koyulan birer tuğla.
Sonra düşünüp duruyoruz evler niye kendini Avrupa'da 15 yılda amorti ederken İstanbul'da niye 30 yılda amorti ediyor diye. Sebebi tamamen biziz de o yüzden. :evil:
Almayın.
Hem kiracıların ev sahibi olma umudu olsun, hem sizin kiracılarla başınız ağrımasın. Herkes kazansın. Almayın ki inşaatla kalkınmanın yalancı büyüme yarattığını artık herkes görebilsin.
her ülkede siyaseti finanse eden bazı sektörler vardır ve bu sektörlere kolay kolay dokunulmaz.
örneğin ABD de bankacılık ve silah sektörü siyaseti finance eder ve kolay kolay dokunulmaz.
bizde ise beton sektörü siyaseti finanse eder, belediye başkanı olan imarla oynayıp gelecek seçimin masraflarını çıkarır, iktidar yandaşına arsa paslayıp onu zengin eder.
ülke dibe vurmadan emlak sektöründe bir düzenleme beklemeyin hatta vursa bile düzenleme ihtimali çok düşük olacaktır.
Su an ulkedeki herkesin hayali ev alip kiraya varmek. Daha sonrada yan gelip yatmak.