Dediğiniz gibi devlet eliyle manipülasyon, bu doğalgaz haberleri gelmeden etkilenen şirketlerin kimler tarafından toplandığı da araştırılmalı,ayrıca gübre ilk altını 2 yıl sonra çıkarmaya başlayacak, hepsini ne kadar yılda çıkarır bilinmez,
Printable View
selamun aleyküm kazancınız dami olsun
ENDEKS teknik olacak çok sıkıştı sözü ne ifade ediyor?
Teknik olarak sıkışmak;
Yükselen trend ve tepelerden çekilen düşen çizginin birbirine yaklaşması ve fiyatın ikisi arasında olması olabilir mi ?.
Bugünkü sıkışmanın sebebi ppk olabilir mi?
1475 verdim ayarı bizim jetonlari aldıkça azıyor namussuz ama 1 boluk cepheye sürdük bakalım.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesadüf mü bilmiyorum, 20 kontrat attım yani çok değil, alır almaz kudurdu köpek hemen 300 puan yukarı çekti neden çünkü robotsan hop alacak paranı oracıkta.
vay noğmıssız vay.
Halka arz endeksi son bir yılda nerdeyse 4 katına çıkmış, ben şirket sahibi olsam aracı kurum beni değerlemede kazıklıyor diye düşünürüm ,bu ne la ?açılan 3 5 tavan çekiyor maşallah
Ne kolay para demi ne tatlı. İhale kime kalacak bakalım yoksa artık her arz 10 tavan garanti şeklinde mi yapılacak. Mümkün mü? Bence değil.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deli para var ortalıkda dolanan..
TR de bu kervana katıldı..Deli pasa basılıp piyasaya verildi..
30 40 50 Milyon bugün herkesin cebinde var artık (halk manasında bahsetmiyorum)
Ve bu kişilere bir yaptırım gelmeyeceğinin de garantisi verilmiş durumda..
Hadi gubrf altın buldu..
Dün burada bryat grafiği paylaştım..
2013 2014 de 8 tl 10 tl lerde idi
Bugün yüzde 6 yukarıda 650..
O ne buldu?
Bazıları açığa satış kalksın der bu forumda zaman zaman..Bunu yazan adamı bi daha okumam..
Ahan da açığa satış olmayan kağıtların durumu işte..
Adama tek yön var bas baba diyorsun..
Şu an baktım arzum tavanda 545M tl bekliyor..ver babaaaa diye..
Bu paranın biraz fazlası ile adam PETKM e 2 tavan çektirdi düşün çılgınlığı..
Valla bu zamanlar sanki doksanlara benziyor, hukuksuzluk diz boyu, biz şurda on düşünüp bir yazıyoruz ki hem yasal hem vicdanî olarak kimseyi sıkıntıya sokmayalım diye, millet 500 600 fk kağıtlarda manipülasyon yapıyor tık yok, borusan bmw'nin distribütörü olarak ondan fazla yükselmiştir emenike
Kimsenin bişey bulmasına gerek yok. Dolaşımı az olan kağıtları toplayıp uzaya çıkarıyorlar. Bir denetleme olacaksa fiili dolaşımı az olan senetlerin denetlenmesi lazım. Koskoca Qnb bankın grafiğine bakın. Koca uluslararası banka TR şubesinde ne bulmuş olabilir? Açığa satış gelse daha fena kudurur bu tarz kağıtlar. Açığa satış olması demek tahta sahibine mazot vermek demek.
Çok derinlikli kağıtlar haricinde açığa satışın açılmasını vatandaş açısından sakıncalı buluyorum. Koskoca endeks kontratlarında bile shortcuların halini görüyorsunuz. Makasla bir aşağı bir yukarı nasıl oynandığını görüyorsunuz. Yıl içinde 90 kişiyi batırırken doğru zamanda giren 10 kişinin yüzü gülüyor sadece. Evet o 10 kişi güzel gülüyor ama 90 vatandaş ağladıktan sonra ne anladım o işten...
Bu vadeyi pala burun farkıyla değil boy farkıyla kazandı, önümüzdeki maçlara bakacağız artık
Nassa borsalarda fırsatlar hiç bitmiy, hergün para dağıtıyorlar burda
Long şort farketmiyor, rallide bile şorttan kazananlar var, sensör bayım tek başına kavurur 2.seans diye düşünüyorum :he:
Açığa satış tahta sahibine mazot vermek demek değildir..
Yıllarca o kağıtlarda açığa satış vardı
Ne zaman kaldırdılar adamın karşısında satış yönlü kimse çıkmayacağı garanti edil miş olunca ne var ne yoksa topladı piyasadan ..
Şimdi de istediği fiyatı çekiyor..
Açığa satış elinde mal olmadan satma demektir..
Şöyle düşün adamda 100M tl para var..
Hisse de 10 tl..
10Milyon lot alıp bütün hisseleri çekti..Ama dışarıda parası kalmadı gibi bişi ..
Bu durumda kendi mallarını tahtaya koyup alarak istediği fiyatı çekebiliyor..
Haaa işte açığa satışcı bi adam gelirse tahtaya elinde olmayanı satarak adama rest diyebilir..
Yeni elinde 20M tl parası olan adam elinde 100 milyon hisse ama 5 milyın nakiti olan adamı BİTİRİR..
Sen piyasanın bi elini bağlamışsın dayak atıp duruyorsun..
O bryat 1200 de olur 1500 de..2500 de böyle giderse..
Bence açarlarsa açığa satış ile birlikte yüzde 20 tavan tabanı o elinde mal tutup fiyat yükseltenleri görürüm..
Peki bunu açacak kim..
Devlet..
Yani senin anlayacağın piyasada devlet eli ile manipülasyon yapılıyor..
Burada bazı cahillerde işte eksi rezerv diye milleti kazığa oturttulardiyor..
Sanal olanla gerçek olanı birbirine karıştırıp manipülasyona yağ sürüyor..
Eksi rezerv orada kardeşim..GERÇEK..
Sanal olan borsa..
reis abi etiketimizi astık, az önce de tezek sektörüne baktım hazineyi tarttım galiba etiket doğru
24-12-2020 1 2 3 4 5 6 etiketiimiz :kahkah:
adios... :halay:
Slm ben geldim yine sortladim beni bilen bilir ne zaman sortlasam 3000 puan yukseliyor.
sonucu ne olursa olsun açığa satış yasağının acilen kadırılmasını destekleyen birisiyim.. onlarda biliyorlar ki şuan açığa satış açılsın endeks direkt ayı piyasasına girer, ortada bir sürü mağdur oluşur, eeee bu mağdurlar ne yapacak peki??? herkes az çok tahmin ediyordur, ama bu şekilde hep kazan kazan mantığı devam ediyor.. spek kazanıyor ky kazanıyor herkes kazanıyor, mal elden ele değişip duruyor.. bu piyasada endeks asla ayı piyasasına giremez.. küçük düzeltmeler olur ama ayılar olmaz..
bir gün açığa satış yasağı kalkar mı acaba?? bilmiyorum ama kalkarsa sonucunu gerçekten çok merak ediyorum. işte o zaman sonuna kadar short açmak herkesin hakkı olacaktır. benim şahsi düşüncem bu şekildedir
Tam tersi, asıl bu piyasa bir bozarsa herhangi sebeple, kimse hisse satamaz günlerce taban gider.
Açığa satış hem yukselisin hem düşüşün abartilmasini ve mağdur oluşmasını engelleyen cok onemli bir araç, bunu görmemek için kafayı kuma gömenler gün gelecek ne yaptık diyecek ama çok geç olacak malesef.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ekim de kimse ne olduğunu anlayamamıştı antalya da çıralı da kumsalda idim o anda :D rus turistler deniz sefası yaparken zeginler vob da ömrünü çürütüyordu ekran başında :kahkah:
SPOT TÜM
https://i.hizliresim.com/PIqRjp.png
Çok güzel bir nokta. Ömrünü ekran başında çürüttün, kaybedersen zaten konuşacak bir şey yok, kazanirsan peki hayat bu mu bu hayat mı şimdi?
Viop daytrade gerçekten emek/para oranı gereksiz yüksek meşgalelerden birisi. Otomasyon şart.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn gundwane,
Cepten galiba yeşil gönderilmiyor. Bu nedenle buradan yazıyorum. Son 3 yazınıza imzamı atıyorum.
[emoji122][emoji122][emoji122]
Can alıcı gerçekler:
Cari açık gerçek, borsa sanal
Açığa satış yasağı ile devlet eliyle manipülasyon yapılıyor.
Ben de ekleyeyim, devlet eliyle badem bıyıklı operasyonu bu yaşananlar. Zamanı geldiğinde bunların peşine takılanların aynı 1929 da olduğu gibi intihar sezonu açacaklarına adım gibi eminim.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BOFA sabahtan gömmüş endeks de kırmızı yakmış (xu100 e bakıyorum)
Abovvv demek ki saldıracak birazdan..
LONG oğlu LONG...
Teknik temel falan yok bam bam bam..
Enelez timam..
....................
Ciddiye almayın haaa...
kredili alım işlemi açıkken ve açığa satış yokken o taban taban gitmelerin olması çok zor.. açığa satış olmasını isteyen birisiyim zaten.. senin dediğin taban taban nasıl gider? tahtanın speği der ki; ben bir taban çekeyim bunlar paniklesin alttan nasılsa toplarım derse işte o zaman tabanlar gelir, sonra alttan alır tekrar yukarı sürer, yoksa çokkkk zor.. şu ortamda normal spekler bile spekler kralı oldu paranın gözüne vurmaktan. borsanın b harfini bilmeyenler bile para kazandı.. garip bir durum ama gerçek bu.
son olarak senin dediğin gibi o kafayı kuma gömenler bu durumun oluşacağını tahmin edemediler ve borsaya yeni giren yüzbinlerce kişi şuan mağdur olma yolunda ilerliyorlar, şimdi kafalar kumdan dışarı çıktı aslında ama pirincin taşını nasıl ayıtlayacaz diye düşünüyorlardır eminim bundan..
Söyledikleriniz tamamen doğru %100 katılıyorum ama 1 şartla. Derinliği yeterli olan gerçek piyasalarda geçerli.
Şimdi ilk aklıma Tkuru geldi. Eğer rakamlar yanlışsa lütfen düzeltin. Foreks mobile'den ayak üstü bakıyorum.
Sermaye: 1.000.000
Fiili dolaşım: %29,22
Dolaşımda senet sayısı 292.220. Düz hesap 300.000 tane diyelim.
2013'den 2020 oratsına kadar 7 yıl boyunca senet 8 lirada sürünmüş. Bunun hepsini 2,4 milyon liraya toplayabilirsiniz. İstanbulda 1 ev parası.
Bu kağıdın önemli kısmını elinde tutan kişilere karşı açığa satış olsa ne yapabilirsiniz ki? Kağıdın %70'ini belki daha fazlasını toplamış kişi veya kişiler fiyatı ne belirlerse odur. Serbest piyasadan bahsedemeyiz.
7 yıl boyunca 8 lirada sürünmüş bir kağııta normal vatandaş kaç liradan açığa satış yapmaya başlar? Tkuru şu anda 200 lira. Ve 1000 liralara kadar çıktı. 1 yıl sonra 5000 tl olsa kim ne diyebilir, 4 tl olsa kim ne diyebilir? Mal kiminse fiyatı o koyar. Olan realist düşünen mantıklı vatandaşa olur.
açığa satışla olacak iş değil...özellikle ufak tahtalarda açığa satış yapmaya kalkarsanız (imkan olsa) adamı perişan etmeden bırakmaz tahtanın spekülatörü...adamın elinde mal da var para da var...fiyatı sen ben değil o belirler...haa satarsın açığa sonra açıkta kalırsın...
baya tulum giydirip çıkartıyor giydirip çıkartıyor iki bacamızı tek tuluma soktu :dvr: az daha kuzu kuralı okiyim belki derin mana bulurum :rules: