Satabilmek için biraz hareket veriyorlar ve her zaman ki gibi satış geliyor. Demek ki aşağılardan da alan yok çünkü güven yok. Güven bunalımı çok üst düzeyde. Saygılar.
Printable View
Satabilmek için biraz hareket veriyorlar ve her zaman ki gibi satış geliyor. Demek ki aşağılardan da alan yok çünkü güven yok. Güven bunalımı çok üst düzeyde. Saygılar.
Bütün kyler birleşip organize olarak satsak yinede bunun şaftını kaydıramayızmı? Büyük ihtimal kesiciye girer, zatı muhtereminde kendi büyük alış yapıp bizi duman eder :) Malları vermiş oluruz ondan sonrada rahat rahat gider :)
Yukarıda yazdığım hayal ürünü rüya tahtacının öğle yemeğinden sonraki siestasında gördüğü olup hayatda gerçekleşmeyecektir.
40-50 kademe boşuk doldurmak için geri geldiyse ve amacına ulaştıysa şimdi yürüsün de inanalım.
Her şeyi son ana bıraktıkları gibi bilanço da son ana bırakıldı.
Eylül ayındaki muhtemel üretimi de son andaki bir sebepten ertelemeseler bari.
Pandemi behanesi de kalmadı, Afganlı göçü bir ertelemeye bahane olur mu acaba prof. Dr. sn. DVK.:)
17-08-2021 13:53:16
*alkim kimya'nın 2021 yılı 6 aylık konsolide olmayan net dönem net karı 123.908.861 tl
Geçen sene 2020 12 aylık vergi beyannamesi 128 milyon idi. Konsolide 199 milyon geldi. 2021 6 aylık konsolide kar 150milyon üstü gelebilir.
Biraz hareket var gibi sanki. Bilanço iyimi gelecek ne :)
Bilanço 140-150 arası gelebilir. Yeni yatırım faaliyete geçecek, kapasite artırılıyor. İştirak satışları olabilir. Yeni hikayelerle tahta yapıcılar para kazanmak adına bir hareket başlatabilirler mi. Son yaşadığımız günlerde güvenimiz sarsılmış durumda. Her şey tahta yapıcıların niyetlerine bağlı.
Bugün Çanakkale'de konaklarsa iyi olur.
Tabiki sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üflemek lazım, değerli patronlarımızın icraatlarını unutmadık daha.:)
Gevşeme konusunda idmanlıdır, profesyonel iniş yapar her zaman.
bilancoya
sasirdim mi hayir :)
yinede kar kardir diyerek , hayirli olsun,
Net Dönem Karı veya Zararı
79.421.857
Esas faaliyet karı (zararı)
113.282.516
111.531.617
Kimyasal tesis projelerinde en önemli mühendislik firmalarından biri olan HPD Viola ile yıllık 50.000 ton potasyum sülfat üretim kapasiteli
tesis yapımı için imzalanan sözleşmemizin ardından, yatırım süreci hızla devam etmektedir. Potasyum sülfat tesisimiz Afyonkarahisar Dazkırı
Acıgöl'deki sodyum sülfat tesisimize entegre şekilde inşa edilmektedir.
Alkim’in üreteceği potasyum sülfat tamamen doğaldır ve klor da içermez. Bu sebeple, klora karşı hassas bitkilerin gelişiminde ve toprağın
klorlu gübrelere fazla maruz kalması sonucu yaşanan klor zehirlenmesinin önüne geçmede, önemli bir rol oynamaktadır. Alkim’in bu
yatırımda en önemli avantajı, üretimin iki hammaddesinden birinin kendi elinde olması ve bu gübrenin Türkiye’de ve yakın coğrafyada
üretilmiyor oluşudur. Ayrıca seçilen son teknoloji sayesinde, gübre sektöründe yeni bir dönemi başlatacaktır. Bütünüyle doğal hammaddelerin
birleşmesi ve bilhassa organik tarım için mükemmel bir toprak besini, çok yakında çiftçilerimizle buluşacaktır.
az sonra, reklamlardan sonra :))
Yine ters köşe olduk.
Bu günki hareketinden bir bit yeniği olduğu belliydi.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu orc şirket nasıl vergi dairesine 12 aylık kar 150 diyor konsolide karı 199 açıklıyorda, şimdi vergi dairesine 128 bildirip konsolide karı 79a düşürüyor bunu açıklayabilen var mı. Yıllıkkarını yüzde 0 arttırmış şirkete yıllık 15 tl de gezmeside normal tbii.Yüzde 45 enflasyonda boru gibi girdi biz uzunculara. İlac parası yapar umarım koralar.Yarın çaksınlar bir 5 milyon daha tuzu biberi olur.Turşucu denen tip pazarlamıştı şöyle böyle şirket diye. Neyse ya giren şemsiye açılmaz, ağlamanın lüzumu yok.
Nakitleri 180 milyondan 20 milyona düşmüş ancak kısa vadeli yükümlülükleri de 247 milyondan 139 milyona gerilemiş (ilişkili taraflara diğer borçlar 85 milyondan neredeyse sıfırlanmış). Görünen o ki azalan nakitin büyük kısmı borç ödemesinde kullanılmış.
Gelir tablosuna bakınca ise hasılatını 195 milyondan 234 milyona çıkardığı görülüyor fakat marjlar düşmüş (brüt kâr marjı %31.3'ten %25.7'ye, faaliyet kâr marjı %33.9'dan %20'ye, FAVÖK marjı da yine %33.9'dan %20'ye inmiş). Yani artan hasılat kârlılığa yansımamış. En büyük sebepleri hasılat %19.7 artarken satış maliyetlerinde %30'a yakın artış meydana gelmesi ve kurdan ilk çeyrekteki kadar avantaj yakalayamaması gibi görünüyor. Bunun neticesinde marjlar gerilemiş. Nakit akışında da bozulma var gibi duruyor. Tabloları pek iyi bulmadım açıkçası. Uzun kırmızı bir bar dikebilir yarın.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Şirket yatırım ödemelerini yapmış. Ps yatırım tutarı 105 milyon civarıydı. Bence sıkıntı yok bilançoda. Alka olmadan vergi dairesine 124 milyon kar göndermiş. Bir iki bilançoda daha sıkıntı olur o kadar
Bilançoya baktım , net faaliyet karı 93 mil... açıklanan kar 80 mil.
net yabancı para pozisyonu 139 mil artmış ilk çeyrek 114 mil idi, 25 mil. bir artış var olumlu
kısa vadeli borçlar 247 mil. dan 139 mil düşmüş çok çiddi borç ödemişler... 106 mil borç ödemesi var süper olumlu
Firma 420 bin ton sodyum sülfat satışı ile ciddi yatırımlar yapıp açıklanan kar dışında bilanço kalemlerinde ciddi iyileştirmeler yapmayı başarmış, % 40 SS kapasite artışı ile birlikte PS yatırımının da bilançoya dahil edilmesi sonucu gelecek vaad eden bir profil çizmiştir.
bu firmanın en beğendiğim yanı ürettiği ürünlerin stratejik ürünler olması sonucu herhangi bir krizden olumsuz etkilenmemesidir. ilaveten karınca kararınca temettü dağıtmasıdır.
Hayırlısı olsun. Umalım da son kötü sayılabilecek kap haberi olsun.
Bugün önümüzde sert bi gün olma ihtimali yüksek, hem bilanço etkisi, hem dün tamamlanan formasyon hedefi, hem de genel piyasalar daha da bozulacak gibi... O yüzden acemiler sert hareketlerde panik yapmadan kısa hedeflerini orta vadeye çeksin ve geriye yaslansın.
Asıl mevzu aslında önümüzdeki 1-1,5 senelik dönemde Endeks'ten ayrışabilecek (olumlu) sayılı kağıtlardan biri olması...
FED olayları, içeride 2022 ilk çeyrekten sonra ufakufak seçim havası başlayacak ve risk satışları gelme potansiyeli doğmaya başlayacak.
Göç vs gibi jeopolitik olayları saymıyorum bile..Faizlerin düşme potansiyeli vs gibi konularıda üstüste eklersek.
Seneye güvenli limanları, Endeks'ten ayrışacak hikayeleri olan kağıtları tercih etmek, KY için ön planda olması gerekiyor.
O dönemde ise Alkim yüksek ihtimal meyve vermeye başlayacak.
Bilanço için bir şey demiyorum hatta kap haberlerini ekle yine bir şey demiyorum, nedeni klasik Alkim..
Geçmişten gelen uzuncular ne demek istediğimi anlamıştır.
yurt dışında adamlar hisseleri düşünce vs geri alım filan yapıp şirket prestijini düşürmemeye çalışırken bu koraların şirket tam bir orc algısı yerleştirmeye çalışması manidar. Adam bloombergte pazarladığı günün ertesi aileden 5 milyon satış koydu. Anladığım kadarıyla ben kendi kazancıma bakarım ky begemiyorsa bok yesin gibi bir mantıkları varda, günümüz kapitalizminde aile şirketi olarak bu ufukla sende dışkı düzeyinde kalırsın uluslararası alanda. Yabancı payı da yükselmiyor sanırım onlarda bu mentaliteye çokta güvenmiyor.Biz bloombergte tuncay turşucu denen herifin kurbanı olduk.Uzun vadeymiş garcmuş gurcmuş.
Siz ve diğer yoldaşınız iyi çocuklarsınız. Burada hikaye şudur: Kendini elit zanneden ve sürekli kayıkçı kavgası yapan, olağanüstü niteliksiz insanlarla muhatap olduğunuzun farkında değilsiniz. Hisseye bakmam ben, özgeçmiş'tir referansım. Boğaziçi, çok tehlikeli bir okuldur; kendilerini tanrı sanırlar mütevazı görünseler de... Uzattım, son cümle: katalizör manyağı 2 hisse var. Bulun. Okuyun. Bulun.