Sayfa 205/427 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305 ... SonSon
Arama sonucu : 3415 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: ALKIM - Alkim Alkali Kimya A.Ş.

1. Bilançoya baktım , net faaliyet karı 93 mil... açıklanan kar 80 mil.
    net yabancı para pozisyonu 139 mil artmış ilk çeyrek 114 mil idi, 25 mil. bir artış var olumlu
    kısa vadeli borçlar 247 mil. dan 139 mil düşmüş çok çiddi borç ödemişler... 106 mil borç ödemesi var süper olumlu
    Firma 420 bin ton sodyum sülfat satışı ile ciddi yatırımlar yapıp açıklanan kar dışında bilanço kalemlerinde ciddi iyileştirmeler yapmayı başarmış, % 40 SS kapasite artışı ile birlikte PS yatırımının da bilançoya dahil edilmesi sonucu gelecek vaad eden bir profil çizmiştir.
    bu firmanın en beğendiğim yanı ürettiği ürünlerin stratejik ürünler olması sonucu herhangi bir krizden olumsuz etkilenmemesidir. ilaveten karınca kararınca temettü dağıtmasıdır.

2. Hayırlısı olsun. Umalım da son kötü sayılabilecek kap haberi olsun.
    Bugün önümüzde sert bi gün olma ihtimali yüksek, hem bilanço etkisi, hem dün tamamlanan formasyon hedefi, hem de genel piyasalar daha da bozulacak gibi... O yüzden acemiler sert hareketlerde panik yapmadan kısa hedeflerini orta vadeye çeksin ve geriye yaslansın.

Asıl mevzu aslında önümüzdeki 1-1,5 senelik dönemde Endeks'ten ayrışabilecek (olumlu) sayılı kağıtlardan biri olması...
    FED olayları, içeride 2022 ilk çeyrekten sonra ufakufak seçim havası başlayacak ve risk satışları gelme potansiyeli doğmaya başlayacak.
    Göç vs gibi jeopolitik olayları saymıyorum bile..Faizlerin düşme potansiyeli vs gibi konularıda üstüste eklersek.
    Seneye güvenli limanları, Endeks'ten ayrışacak hikayeleri olan kağıtları tercih etmek, KY için ön planda olması gerekiyor.
    O dönemde ise Alkim yüksek ihtimal meyve vermeye başlayacak.

Bilanço için bir şey demiyorum hatta kap haberlerini ekle yine bir şey demiyorum, nedeni klasik Alkim..
    Geçmişten gelen uzuncular ne demek istediğimi anlamıştır.
    Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.

3.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Bugün Çanakkale'de konaklarsa iyi olur.
    Tabiki sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üflemek lazım, değerli patronlarımızın icraatlarını unutmadık daha.
    Neyse, Prof'un dediği gibi kar kardır, karın büyüğü küçüğü olmaz.
    Hayırlı olsun.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Neyse, Prof'un dediği gibi kar kardır, karın büyüğü küçüğü olmaz.
    Hayırlı olsun.
    Yine milleti ters köşe yaptılar. Helal olsun patron ve tahtacılara.

5.  Alıntı Originally Posted by yak Yazıyı Oku
    Yine milleti ters köşe yaptılar. Helal olsun patron ve tahtacılara.
    Suistimale çok açık bir hisse oldu malesef.
    Bilanço iyi gelseydi bu düştüğü kadar prim yapmazdı.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Haklısın, beyannameye çok aykırı konsolide oluşturdu. Bilinçli yapıldığını tahmin ediyorum. 150 milyon kar açıklasaydı yine düşerdi herhalde. Zor patron, zor tahtacı, zor hisse.

7. yurt dışında adamlar hisseleri düşünce vs geri alım filan yapıp şirket prestijini düşürmemeye çalışırken bu koraların şirket tam bir orc algısı yerleştirmeye çalışması manidar. Adam bloombergte pazarladığı günün ertesi aileden 5 milyon satış koydu. Anladığım kadarıyla ben kendi kazancıma bakarım ky begemiyorsa bok yesin gibi bir mantıkları varda, günümüz kapitalizminde aile şirketi olarak bu ufukla sende dışkı düzeyinde kalırsın uluslararası alanda. Yabancı payı da yükselmiyor sanırım onlarda bu mentaliteye çokta güvenmiyor.Biz bloombergte tuncay turşucu denen herifin kurbanı olduk.Uzun vadeymiş garcmuş gurcmuş.

8.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Siz ve diğer yoldaşınız iyi çocuklarsınız. Burada hikaye şudur: Kendini elit zanneden ve sürekli kayıkçı kavgası yapan, olağanüstü niteliksiz insanlarla muhatap olduğunuzun farkında değilsiniz. Hisseye bakmam ben, özgeçmiş'tir referansım. Boğaziçi, çok tehlikeli bir okuldur; kendilerini tanrı sanırlar mütevazı görünseler de... Uzattım, son cümle: katalizör manyağı 2 hisse var. Bulun. Okuyun. Bulun.

Sayfa 205/427 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •