Kaç aydır yazıyorum 35000 üzeri diye. 34686 çoklu tepe nedir yahu? Alındım.
Emeğe saygı yaw. [emoji23]
35000 üzerine gidecek dedik mi, dedik. O zaman gidecek. O kadar. [emoji16]
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bak sen şu işe; Memlekette dikili ağacı olduğundan şüphe duyulan birisi, direk yada dolaylı yoldan yüzbinlerce bireyin karnını doyuran gruba arkadan sallıyor. Müşterisine, çalışanına, yatırımcısına bu kadar değer veren firma bulmuş, bir de kınıyor. Komik...
Hörmetler benden Sn EMEKDAR,
Akşam akşam koptum yahu [emoji23][emoji23][emoji23]
Şu anda 3. dalgadayız. Çoklu tepe demek soğan cücüğü gibi 3. dalga demektir. Olmaz be yaw. 1. dalga 1500 puan ve 34500 de bitti. Koy üzerine en az 1500 daha, oldu mu 36000. Bırak 35000 i, 36000 üzerine gidiyoruz yahu.
Meral akşener ilginç şeyler söylüyor
Hbrtrk
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%20 faiz olduğu sürece borsanın kalıcı yükselişi zor...
%20 sabit getiri üstüne bir 10 puanlıkta huzur hakkı olacakki insanlar borsaya girsin şu anki konjoktürde...
hangi şirket %30 kar edecekte o halide borsaya yansıyacak...
örnek bugün tcell alıcam 16 tl den üstüne %30 koyacak 21 lira potansiyeli olacakki alayım...
yada çok ölü fiyata gelecek ordan alıcan...
paragöze kızarım ama bu konuda haklı %20 ye parketmek varken neden borsada riske gireyim diyor...
Borsanın alternatifi dolar değil faizdir. Dolar artar biraz zaman geçer borsa da artar. Faizler bu seviyede iken, şirketler temel analiz ile pahalı görünür hele hele 25 lere gelirse 2 fk bir dolu şirket olur.
Ama benim temel analizci olarak işim tahmin etmek değil. Hala ucuz şirketler var ve onları taşıyorum koşullar değişince yine ucuz olanlar olur onları da taşırım. Faizler düşerse çok kazanırım açık açık söylüyorum özünde hisse taşıyan kişi hep longdur...
Teknik analiz için tahmin gerekiyor, onda da cezayı pala anlık kesiyor sagolsun. Hem, çıkarken de kaybetme zevki sadece viop da var, düşerken de çıkarken de kaybediyoruz çok mutluyuz :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi temelci kafası çok farklı bir kafa sen onu yapamazsın hiç düşünme. Bak ben şunu diyorum 10 lira param varsa bunun 3 lirası ile düşmüş çıkmış artar duser yok siyaset yok ticaret hiç bir şeye bakmadan, borsada ucuz ve mevcut tahvile göre çekici, döviz geliri olan, karlılığı sürer dediğim ve borcu az kim varsa onları her çeyrek taşıyorum. Ne olursa olsun ister 80 bin ister 150 ister 300 bin umurumda değil. Temel kafası bu.
Ya şimdi taşımayayım seçim olacak o gelecek bu gidecek soyle böyle dersen piyasa ile iddialasmaya başlıyorsun tahmine giriyor is temel ile işlem yapıyorsan tahmini hayatına sokmayacaksın. Eger ucuz sirket bulamazsan parayı faiz / dövize koyarsın onun dışında sürekli para içeride.
2008 de tanıştım borsa ile ama 2015 de bu yönteme şu an uyguladığım hali ile başladım, 6 senedir neler oldu neler düştü kalktı o oldu bu oldu dönüp bakınca son derece başarılı bir yaklaşım diyorum. Endeksi kesinlikle yeniyorsunuz.
Ha bu yöntem ile hedef = enflasyon + 10 puandır. Benim bu oranı geçti ama 10 sene geçer mi bilmiyorum geçmez belki.
Gerçekten para kazanmak ( ve kaybetmek ) istiyorsan senin yaptığın işlere girmek lazım, öyle dersen katılırım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün 2 aracı kurum aradı..Hal-hatır sormak içinmiş!
Anladık ki, müşteri yok, giden gitmiş, gelen yok,olan çakılı senette..
INFO yatırım neden çalışmıyorsunuz,dedi..3 aydır..
İşlem yapıyorum, yazı geliyor.. teminatlarınız frotoda,sasa da %50 arttırılmıştır..
3 defa bunu keyfi yaparsan, seninle çalışmayız arkadaş..dedim.
söyledim, soran yeni gelmiş..bilmiyor.. ARaştırdı..müdürüne sordu..O da yeni gelmiş..:)
Ah ah yıllar....Kendimi çok yaşlı hissetim ........ yeni gençlik hiç bilmez...
Eskiden aracı kurumlara giderdik....orda işlemleri kağıda yazar imzalardık dealer'a verirdik oda telefonla İMKB'de brokera bilgi verirdi.
hisse senedini alırdı...
Sel olsa İmkb brokera yoksa işleminde olmaz idi :kahkah:
Şimdi pc yi bıraktım telde tuşa basııyon anında işlemin oluyor..
Ha bide senas odalarında direk işlem yapmak çok farklı atmosfer vardı....Toplu halde işlem yaparlardı...Haydi beyler ..... hissesine el atalım.
o zamanın teknolojisinde 1 dk içinde hissenin taban ve tavan olduğunu bu gözler gördü
Daha cep tel. yok/yeni çıkmış...
Seans salonunda biri yüksek sesle anons yapardı:''Ahmet abi ! seni evden aradılar acil evi araman gerekiyormuş'':)
Almancı amcalar vardı,bunlarda para boldu...Seans arasında iddialı konuşmalar olurdu:''endeks şuraya düşsün kafamı kesin '' diye...kaç kere kafalar kesildi:)
en çok hatırladığım da DENİZ B. gensoru muhabbeti
50 günlük ho 1416 200 günlük ho 1388 de ,özellikle 200 altı long için riskli ,ama trade edebilenler için saatlik alda olduğu için düşük poz long flat denenebilir..............
https://mbigpara.hurriyet.com.tr/amp...mpression=true
Yorumları alalım üstadlardan?
bu kısım bence net yanlış.
Temel analizci olmak tahmin gerektirmez diyemeyiz.
en iyi kağıtları alırsın ucuza da alırsın ama dövize altına veya gayrimenkule yenilebilirsin.
dönemselliği de iyi tahmin etmek lazım.
bence bu da temel analizdir.
sadece bilanço değil toplam ülke nereye gidiyor nerden geliyor bilançosu da önemli.
Ben bu dediklerine konjonktür analizi diyorum. Bu da, tahmin ve öngörünün dibidir zaten. Ülkemizde temel analiz olarak, salt bilançoda rakam analizi yapılır. Çoğu uzman analistin yaptığı da bu rakamların analizidir.
Ülkemiz gibi az gelişmiş bir ülkede basit temel analiz kadar, hatta ondan daha önemlidir konjonktür analizi. Şahsi fikrim basit temel analiz+konjonktür analizi(iş-döngüsü analizini de içerir)+eko-politik analiz bir arada olmalı. son ikisi için, tahmin ve öngörü oldukça önemlidir.
Teknik analiz+money flow analizi+momentum analizi+takas analizi gibi analiz yöntemlerini de kısa vadeli ya da trade için kullanılan analz yöntemleri olarak değerlendirebilriiz.
Katılıyorum, ancak bu nedenle de paranın 3/10 u dedim ve aktif viop sistemci olarak işlem yapıyorum artı faiz ve altın ile de çeşitli enstrümanlar taşıyorum elbette. Ancak salt temel kafası bu, fon yönetiyor gibi düşünmek lazım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hep söylendiği gibi, bizim piyasa vur-kaç piyasasıdır...
Uzun vadeli TL olarak değer kazanıyor gözüksede dolar bazında ve gerçek enflasyona vurduğunuzda hep zararda...
%500-%1000 değer kazanan ne olduğu belli olmayan manipulatif bir masa iki sandalyeden oluşan şirketlerden bahsetmiyorum..
Büyük şirketlerin büyük çoğunluğu sürünüyor...
Bana göre Dow, Nasda-Q ya da DAX'tan hisse almak daha mantıklı...Hiç değilse döviz cinsinden kayıp şansınız olmaz.
Hepsiburada bile ABD'de piyasaya açıldı ve iyi bir değerlenmeyle işlem görmeye başladılar...Büyük ihtimalle Getir'de eğer halka açılmayı düşünürlerse oradan arz edeceklerdir..
Şahsen ben olsam öyle yaparım..
Bizim ülkenin sorunları bitmez, 20 yıldır tek başına iktidar olan güçlümü güçlü bir hükümet var ama ana sorunların hiçbirine neşter vurulmadı, bilakis sorunlar dağ gibi büyüdü borçlarla beraber....Güvensizlik ortamı her daim hakim..
İhracat rakamlarının büyüklüğünden bahsedilir ama ithalattan bahsedilmez ve neden hep açık veriyoruz...Bir türlü bu sorunu çözmeyi beceremediler..Bundan sonrada mümkün değil zaten.
Konjonktür çok değişken, gece ve gündüz kadar yakın...Bazen tüm mevsimleri eş zamanlı yaşıyoruz neredeyse..velhasıl ülke olarak stabiliteyi bir türlü sağlayamadık, sağlayamıyoruz..Bunda en büyük nedenlerden biri de jeopolitik konumumuz, dünyanın en berbat coğrafyasında konumlanmış durumdayız maalesef....
Devlet bilincini ve aklını da iyice yitiriyoruz..Yüksek zekaya, bilince ve basirete sahip yöneticilere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var..
Bence temel sorunumuz iki yüzlü olmamız.
Muhalefetteyken başka iktidardayken başka...
Erkek babasıyken başka...
Kız babasıyken başka.
Eş olarak başka... .
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Jas kardeş kuru yere basmaz . Habertürk yazarı Abdurrahman beyin yazısının son bölümünde işaret ettiği durum açıkçası bizim çarpacağımiz durumu anlatıyor. Bu saatten sonra bu ülkeye para ne yatırım gelir. Seçim çok sancılı geçecek %100 YSK yi RTE atamış. AYM de 10 üyesi var. Başkalarının ile bunu karıştırmayin. Her türlü pislik çıkacak cinayetler çökmeler hukuksuzluklar A dan Z ye.
[emoji106][emoji106][emoji106]
Son iki haftadır bunu düşünüp duruyordum. Geçen hafta karar verip Forex hesabı açtırdım iki farklı köklü kurumdan. Deneme dönemi de bitti. Gelecek hafta son ayarlamaları yapıp, Viop pozlarını tam kapatamasam da nötr hale getirip yaklaşık 10 gün sonra Dow, SP500, Nasda q ve Dax'ta işlemlere başlıyorum. Bu kumarhane ile işim bitiyor, EW de en ince sayımına kadar yapabildiğim piyasaya geçiyorum. Viopu şahsıma terk ediyorum.
Hisse ile uğraşamam, sadece endeks işlemleri yapacağım Dow, SP500, Nasda.q ve Dax'ta. Borsalar büyük realizasyonu yapınca altın ve gümüş işlemlerine gireceğim endekslere ek olarak. Gerçekten, kazandığın para gerçek enflasyon karşısında rezil oluyor, döviz bazında hiç tatmin etmiyor Viop. Parayı döviz bazında kazanmadıkça borsaya harcanan zaman ve emeğe yazık oluyor.
Günaydın. Yazı güzelmiş. Siz de okuyun gari.
https://www.getrevue.co/profile/iris...egildir-679376
Sn. Jas, bence de akıllıca bir hamle yapmış olursunuz..Zaten o piyasalardaki analizlerinizdeki başarı oranı da hayli yüksek.., daha fazla gelir edeceğinizden şüphem yok..
Bir de siz genelde "slow trading" yapıyorsunuz, genel bir oyun planınız var bu çok önemli bir detay..
Bizim piyasa, piyasa olarak tanımlanacak bir yapıdan çok uzak..ve böyle devam ettikçe yakında kendileri çalıp oynayacaklar ki bir süredir öyle..
Bu arada yarın TÜİK yüzde kaç eksi enflasyon açıklar, var mı tahmini olan...?
süslü sülü büyük oynuyor..
cb yerine.. bakalım rcep aga ne yapacak sülüye..
devlet içinden pekere muazzam bilgi akışı var..
anlaşılan...
aşı oldum çok isteyerek değil ama olduk işte...biontech...şimdilik bişey yok ağrı falan yok...eşim 3 gün önce oldu o feci kol ağrısı çekti önce aşı olduğu kol sonra diğer kola bugünde sırtına vurdu ağrı...
bilmiyom inşallah ileride yan etki falan yapmaz bize...
Geçmiş olsun. Biz de eşimle sinovac tercih ettik 2 hafta oldu. İkimizde de ileri düzey bağışıklık sistemi rahatsızlıkları olduğu için yan etkisi az diye sinovac tercih ettik. Eşim 25 yıla yakındır MS hastası. Ben de yüksek tansiyon, haşimato, vitiligo, migren yani Allah ne verdiyse var... Kariyeri uluslararası taşımacılıkta tamamladığım için ölmediğime şükrediyorum :) ... Merak eden arkadaşlar için yazmış olayım . Hiçbir yan etki olmadı. 2. dozunu 19 temmuzdan sonra olacağız. Yaşlarımız 47 ve 45. Ama Biontech 'in çok daha etkili olduğu bi gerçek.
ben aşı olmamayı tercih edenlerdenim :whistling:
ölüm allahın emri.. ne bir sn önce nede bir sn sonra
şuan aşıların güvenilirliğini ispatı yok. sürü psikolojisi...
Almanyadaki aşılanma oranı %15 leri geçmediği halde. tüm dünya aşılanmak için sırada..... Garip değil mi sizce ?
Neden kendi aşılarını kendi milleti vurulmuyor...
Aşıyı bulanlar türk diye boykotmu yapıyorlar :kahkah: