Sayfa 202/1004 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302702 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1,609 - 1,616 arası.

Konu: Viop XXXIV

1. Borsanın alternatifi dolar değil faizdir. Dolar artar biraz zaman geçer borsa da artar. Faizler bu seviyede iken, şirketler temel analiz ile pahalı görünür hele hele 25 lere gelirse 2 fk bir dolu şirket olur.

Ama benim temel analizci olarak işim tahmin etmek değil. Hala ucuz şirketler var ve onları taşıyorum koşullar değişince yine ucuz olanlar olur onları da taşırım. Faizler düşerse çok kazanırım açık açık söylüyorum özünde hisse taşıyan kişi hep longdur...

Teknik analiz için tahmin gerekiyor, onda da cezayı pala anlık kesiyor sagolsun. Hem, çıkarken de kaybetme zevki sadece viop da var, düşerken de çıkarken de kaybediyoruz çok mutluyuz
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    %20 faiz olduğu sürece borsanın kalıcı yükselişi zor...

%20 sabit getiri üstüne bir 10 puanlıkta huzur hakkı olacakki insanlar borsaya girsin şu anki konjoktürde...

hangi şirket %30 kar edecekte o halide borsaya yansıyacak...

örnek bugün tcell alıcam 16 tl den üstüne %30 koyacak 21 lira potansiyeli olacakki alayım...

yada çok ölü fiyata gelecek ordan alıcan...

paragöze kızarım ama bu konuda haklı %20 ye parketmek varken neden borsada riske gireyim diyor...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Borsanın alternatifi dolar değil faizdir. Dolar artar biraz zaman geçer borsa da artar. Faizler bu seviyede iken, şirketler temel analiz ile pahalı görünür hele hele 25 lere gelirse 2 fk bir dolu şirket olur.

Ama benim temel analizci olarak işim tahmin etmek değil. Hala ucuz şirketler var ve onları taşıyorum koşullar değişince yine ucuz olanlar olur onları da taşırım. Faizler düşerse çok kazanırım açık açık söylüyorum özünde hisse taşıyan kişi hep longdur...

Teknik analiz için tahmin gerekiyor, onda da cezayı pala anlık kesiyor sagolsun. Hem, çıkarken de kaybetme zevki sadece viop da var, düşerken de çıkarken de kaybediyoruz çok mutluyuz

evet çok ucuz şirketler var fakat yükselmesi için para girmesi lazım...

ne olacakta bu ülkeye yatırımcı gelip para sokacak...

otorite yabancının kaçması için elinden geleni yapıyor...

konjoktur değişmeden gerçekten zor ...

3. Abi temelci kafası çok farklı bir kafa sen onu yapamazsın hiç düşünme. Bak ben şunu diyorum 10 lira param varsa bunun 3 lirası ile düşmüş çıkmış artar duser yok siyaset yok ticaret hiç bir şeye bakmadan, borsada ucuz ve mevcut tahvile göre çekici, döviz geliri olan, karlılığı sürer dediğim ve borcu az kim varsa onları her çeyrek taşıyorum. Ne olursa olsun ister 80 bin ister 150 ister 300 bin umurumda değil. Temel kafası bu.

Ya şimdi taşımayayım seçim olacak o gelecek bu gidecek soyle böyle dersen piyasa ile iddialasmaya başlıyorsun tahmine giriyor is temel ile işlem yapıyorsan tahmini hayatına sokmayacaksın. Eger ucuz sirket bulamazsan parayı faiz / dövize koyarsın onun dışında sürekli para içeride.

2008 de tanıştım borsa ile ama 2015 de bu yönteme şu an uyguladığım hali ile başladım, 6 senedir neler oldu neler düştü kalktı o oldu bu oldu dönüp bakınca son derece başarılı bir yaklaşım diyorum. Endeksi kesinlikle yeniyorsunuz.

Ha bu yöntem ile hedef = enflasyon + 10 puandır. Benim bu oranı geçti ama 10 sene geçer mi bilmiyorum geçmez belki.

Gerçekten para kazanmak ( ve kaybetmek ) istiyorsan senin yaptığın işlere girmek lazım, öyle dersen katılırım.
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    evet çok ucuz şirketler var fakat yükselmesi için para girmesi lazım...

ne olacakta bu ülkeye yatırımcı gelip para sokacak...

otorite yabancının kaçması için elinden geleni yapıyor...

konjoktur değişmeden gerçekten zor ...

Dün 2 aracı kurum aradı..Hal-hatır sormak içinmiş!
    Anladık ki, müşteri yok, giden gitmiş, gelen yok,olan çakılı senette..

INFO yatırım neden çalışmıyorsunuz,dedi..3 aydır..
    İşlem yapıyorum, yazı geliyor.. teminatlarınız frotoda,sasa da %50 arttırılmıştır..
    3 defa bunu keyfi yaparsan, seninle çalışmayız arkadaş..dedim.

söyledim, soran yeni gelmiş..bilmiyor.. ARaştırdı..müdürüne sordu..O da yeni gelmiş..

5. Ah ah yıllar....Kendimi çok yaşlı hissetim ........ yeni gençlik hiç bilmez...

Eskiden aracı kurumlara giderdik....orda işlemleri kağıda yazar imzalardık dealer'a verirdik oda telefonla İMKB'de brokera bilgi verirdi.
    hisse senedini alırdı...
    Sel olsa İmkb brokera yoksa işleminde olmaz idi

Şimdi pc yi bıraktım telde tuşa basııyon anında işlemin oluyor..

Ha bide senas odalarında direk işlem yapmak çok farklı atmosfer vardı....Toplu halde işlem yaparlardı...Haydi beyler ..... hissesine el atalım.

o zamanın teknolojisinde 1 dk içinde hissenin taban ve tavan olduğunu bu gözler gördü

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Daha cep tel. yok/yeni çıkmış...

Seans salonunda biri yüksek sesle anons yapardı:''Ahmet abi ! seni evden aradılar acil evi araman gerekiyormuş''

Almancı amcalar vardı,bunlarda para boldu...Seans arasında iddialı konuşmalar olurdu:''endeks şuraya düşsün kafamı kesin '' diye...kaç kere kafalar kesildi

en çok hatırladığım da DENİZ B. gensoru muhabbeti

7. 50 günlük ho 1416 200 günlük ho 1388 de ,özellikle 200 altı long için riskli ,ama trade edebilenler için saatlik alda olduğu için düşük poz long flat denenebilir..............

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    yıllardır YFAŞ ile çalışıyorum piyasanın o kadar dalgalı volatil zamanları oldu 1 kere bile keyfi teminat arttırmadılar...hiç olmadı...resmi rakam neyse her zaman o rakamlar uygulanıyor...YFAŞ iyidir arkasında İŞ BANKASI var...

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Dün 2 aracı kurum aradı..Hal-hatır sormak içinmiş!
    Anladık ki, müşteri yok, giden gitmiş, gelen yok,olan çakılı senette..

INFO yatırım neden çalışmıyorsunuz,dedi..3 aydır..
    İşlem yapıyorum, yazı geliyor.. teminatlarınız frotoda,sasa da %50 arttırılmıştır..
    3 defa bunu keyfi yaparsan, seninle çalışmayız arkadaş..dedim.

söyledim, soran yeni gelmiş..bilmiyor.. ARaştırdı..müdürüne sordu..O da yeni gelmiş..

Sayfa 202/1004 İlkİlk ... 102152192200201202203204212252302702 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •