boschfren ve egeen
https://www.iso500.org.tr/bosch-san-...2&birinci500=1
egeen 424. boschfren 55.bakın bosch ev demiyorum o da 23.
https://www.iso500.org.tr/ege-endust...2&birinci500=1
egefren de ikinci 500 içinde 205inci!
Printable View
boschfren ve egeen
https://www.iso500.org.tr/bosch-san-...2&birinci500=1
egeen 424. boschfren 55.bakın bosch ev demiyorum o da 23.
https://www.iso500.org.tr/ege-endust...2&birinci500=1
egefren de ikinci 500 içinde 205inci!
Almanya'da "Avrupalı şirketler için Türkiye'deki yatırım fırsatları" masaya yatırılacak
Almanya ile Türkiye arasında ekonomik ve diplomatik temaslar hız kazanırken, iki ülkenin iş dünyası temsilcileri İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde buluşacak.
Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği himayesinde, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) iş birliği ile 29 Eylül'de Berlin'de düzenlenecek zirvede "Avrupalı şirketler için Türkiye'deki yatırım fırsatları" ele alınacak.
İstanbul Ekonomi Zirvesi, ilk kez yurt dışında gerçekleştirilen zirve olurken etkinliğe iş ve siyaset dünyasından yaklaşık 300 temsilcinin katılması bekleniyor.
İki ülke ilişkilerini geliştirmesi beklenen etkinliğe Türkiye'den Türk Hava Yolları özel yolcu uçağı ile 150 iş insanının katılması bekleniyor.
Zirvede Avrupalı ve Türk işletmeler arasında ekonomik iş birliğinin artırılarak ortaklıkların geliştirilmesi amaçlanırken, iş dünyasının önde gelen isimleri ve uzmanlar da yatırım olanaklarına kapı aralayarak işletmeler için avantajları ele alacak.
Türkiye'nin cazip yatırım ortamına odaklanan zirve, katılımcıların bilgi alışverişinde bulunmalarını, yeni trendlerin tartışılmasını ve bağlantılar kurulmasına da zemin hazırlayacak.
Etkinlik kapsamında, finans, teknoloji, enerji, savunma sanayisi, gıda, otomotiv, ulaştırma, makine, çevre teknolojileri, tarım, sağlık, inşaat, turizm ve yeşil mutabakat dahil sektörel paneller düzenlenecek.
Ayrıca zirvede uzmanlar jeopolitik ve jeoekonomik risk ve fırsatları değerlendirecek.
Geçen yıl Türkiye, Almanya'nın en önemli 13'üncü ticaret ortağı olurken, Türkiye'ye yapılan ihracat, ülkenin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 1,3'ünü oluşturdu.
Türkiye'den yapılan ithalat, Berlin'in toplam ithalatının yaklaşık yüzde 2,2'si seviyelerinde idi.
1980'den beri Almanya, yaklaşık 14,5 milyar dolar değerindeki yatırım hacmiyle Türkiye'de en büyük yabancı yatırımcılar arasında.
Türkiye'de Alman sermaye ortaklığındaki Türk ve Alman şirketlerinin sayısı 7 bin üzerinde.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Hayırlı olsun
Sermaye 30 çıkarmış yani 1 x11 hayırlı olsun benim beklentim en az50 yapar diyordum ytd
kalanı da bedelli yapar:)Ya da SPK bu oran az oldu revize et der:)Zaten bu oran teşvik oranı kadar 2020 yılındaki 25 milyon şimdi kaç para oldu eridi gitti:)
Bosch Fren, Ford Otomotiv için elektrikli fren üretecek. Bu üretim için gerekli olan hattın kurulmasını sağlayacak olan yatırım teşvik belgesinin alındığı açıklandı. 25 milyon lirayı aşan teşvik belgesi ile yatırımların 2021de tamamlanması beklenmektedir.
(Tarih: 01.12.2020):)
https://www.borsanalist.com/bosch-fr...fren-uretecek/
Oran beklenti altında doğru ama beklenti bitmeyecek. Ve hisse sayisi toplamda bölünme sonrası bile 4 milyon olmayacak. İnşallah hepimiZ için hayırlı uğurlu olsun.
karton 2543.63 yani 26.43
Mevcut sermayesi 2.837.014 TL olan şirket, iç kaynaklarını kullanarak BEDELSiz sermaye arttımı ile 72.162.985 TL artış yapacak. Bedelsiz ile son durumda sermayesi 75.000.000 TL oldu.
bfren 1125.47 yani 12.25 diyelim
450.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 2.500.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle 28.136.750 TL (%1.125,47 oranında) artırılarak 30.636.750 TL'ye çıkarılmasına;
Karton bedelsizindeki hareketin yarısını yapsa kim hayır diyebilir?:)
16.10.2020deki kartn bedelsiz haberi ve grafik!
https://i.hizliresim.com/2puh9gx.jpeg
27.21den 118.23'e gitmiş yani ortalama 700 liradan 3330a gitmiş!
Hayırlı olsun herkese. Benim beklentim de en az 1'e 20'ydi. Ama son zamanlarda yapılan en büyük artış. Cephaneyi birden tüketmek istemedi galiba.
Gelecekte bir de bedelli +bedelsiz verme ihtimali de var galiba...
YTD
CPH2125 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yalı parasına sermaye olmamalıydı. Daha yüksek bekliyor dum. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Jantsa Jant Sanayi Bedelsiz haberi ise 30.03.2021 de gelmiş Oranı: %695
65 liradan önce 120 sonra 158 lira olmuş bunları da göz önünde bulundurmak lazım bfrenin oranını beğenmeyenlere duyurulur!
Örnek çok çimsa da yüzde 600 verdi o da en az yüzde yüz gitti!
20-07-2023 21:09
Şahsi düşüncem eylül sonuna doğru temetü ödemesi bitiyor 2. Çeyrek kar açıklamasından sonra şirketten yönetim kurulu dan çıkacak bir başvuru haberi bekliyorum 1 e kaç bölünme olacak diye zaten süreçte 1-2 ay sürdüğünden zamansal olarak denk düşecek 2.500 sermaye arttık 1 araba parası etmiyor şirkete yakışmıyor zaten ama almanları severim ser verip sır vermez ilerleyen zamanda ivme iyice artacaktır
İyi akşamlar dilerim
Bu gün 11.20 -akşam 5500 kapanır diye arkadaşlar ile yazıştım 18 lira yanıldım
Kısmet artık sabırla 10-11 aydır en yüksek lot sayısı ile bekliyorum
3 ay önce 180. Sayfada yazdıklarım arkadaşlar hayırlı olsun önümüzdeki em geç 1 yıl içinde 2. Yavrulamayı bekleyeceğim 🧿🧿🙏
arkadaşlar elinde olanlara hayırlı olsun. 1 seneden fazla tuttum. bu sene bedelsiz vereceğinden de emindim. ama 2.çeyrek sonrası özkaynak azalmasını görünce parça parça çıkmıştım. 3.çeyrek sonrası tekrar bakacaktım duruma.. oran az geldi ama napacakları belli olmaz tabii.. speklerin gücüne bakar.. amaa 20 bedelsiz +10 bedelli falan diyeydi çok üzülürdümm cidden :) tekrardan sizlere hayırlı olsun. bakalım neler olacak
sene başında kayıtlı sermaye tavanını yükseltiyorum dediğinde 5 gün tavan tavan gitmişti bedelsizle neler neler yapar artık.tekrardan hayırlı olsun.önümüzdeki hafta bedelsizler bayramı olur.
çok degil şubat ayında en geç bu sene diye içimden geçmiş ve bu yazıyı yazmıştım ama temettünün hemen peşinden
bedelsiz verecegini pek tahmin edemedim bazı hisselerim vardı onları peyderpey bu hız tutkununa baglamak istiyordum kısmet elimizdekilerle yetinecegiz ful olan dostlara da hayırlı olsun ve de sabredelim er geç güzel günler gelecek demiştim sandıkdakilerle sabrettik şimdi pazartesi bu üçlünün peşine kimler takılacak çok merak ediyorum ve patronu da gerçekten kutluyorum cambazlara hiç tiyo vermedi o spekler yoksa çoktan 5 li rakamları yakarlardı cümleten tüm ky dostlara hayırlı olsu ve geçmişinideki bedelsiz olayını çok anlattım tekrar etmeyecegim ama bu panzerden tekrarını bekliyorum.
https://i.hizliresim.com/bmki740.png
DOLAR BAZLI GRAFİK... TAHTA SAHİPLERİNİN MALİYETİ 20-30 DOLAR ANCAK VARDIR...300-400 DEN YARISINI OKUTSALAR İYİ PARA...
--BİR BEDEL-SİZ UĞRUNA NE OCAKLAR SÖNECEK?!
Ulan FT2 elaman yine çıktı Konya dan frene elamannnlık kolay iş değil
sn ft2 dostum sizler bizlerden çok farklı düşüncelere sahipsiniz sizler fk-dd -pd bilmem ne dersiniz bizler farklı düşünürüz bu panzer çok farklıdır onu tanımak ve heyecanını yaşamak inan çok başkadır bu panzerden kimse zarar etmez yeterki sabretsinler ben bunu bilir bunu derim çok eski bir frenci konyacı egeenci olarak ve düşüncelerinize saygı duyarım fakat bu çok farklı be dostum.
çok uzun zaman önce demiştim ki 'o haber düşmeden bir daha bfren sayfasına yazmam'
gün bugünmüş meğer..
ama doğrusu haber sürpriz oldu bana..
yaklaşık on beş yıldır bedelsiz hisselerini yakından takip ederim.. portföyüm genellikle bu albenisi bol elemanlardan oluşur.. elimde değil ne yapayım, ben onların endeksten bilançodan şundan bundan bağımsız 10-15 tavan yapma ihtimallerini seviyorum.. :P
yaklaşık üç yıldır da bfren taşıyorum..
Karton bedelsizinden kazandıklarımı buraya gömdüm.. sırada bu var diye..
nasip kısmet işi tabii bunlar..
neyse.. hele bir kaç gün geçsin, yazarız yine..
cümle bfren dostlarına hayırlı bereketli olsun inşallah..
Ucuncu ceyregi bekliyordum. Firma ozsermayeyi 100 m civarina ceksinde soyle 3000 4000 civari bir sermaye artimi gorelim diye. Beklentimin yarisindan dahi az geldi.
Kartonun bedelsizi sonrasi nokta atisi bolunme hedefi vermistim. Bfren icinse tahmini bolunme araligi 12500₺ cuvari. Girecegimiz pik seviylerde 15 16 binler olur.
Konya da bu arada 9 10 bin civarini egeen de 12500 leri gorebiliriz.
Elinde olan arkadaslarla beraber hepimiz muradimiza yarim artista olsa erdik diyelim. Gerisi diger hisselerimize.
Ytd
Neyi dusunen yoktu Filozof hocam. Gecen ay yazdim o kadar. Ucuncu ceyrek bilanco sonrasi haber ansizin duser diye.
Kaldiki bfrenin gecen sene sermaye tavani artisi sonrasi bir hafta net tavan cekeriz dedim burada. Ekseri suphe ile karsiladi. Bir hafta tavan cektikmi cektik.
Benim gozum simdi Konya nin zorunlu enf muhasebesi ile mal varliklarinin defter degerini nereye tasiyacaginda. Arazi arti hazir cimento sirketleri ve araclar vs vs bakalim ne etcek yonetimimiz.
Egeen 2024 Genel Kurul da olayi bitiriz insallah. Ikinci bedelsizde ondan bekliyorum.
Şu "ben bildim, ben dedim..." leri kenara bırakırsak...
30 milyon sermaye gene bist şirketleri içinde düşük sermayeli kalmasına ve bölündükten sonra volatiyeyi atlatınca yeniden bedelsiz beklentisine sokacaktır.
Halka açıklık oranı %15 sadece ve birçok kişi 10k yı görünce kaçacak ve bence halka açıklık oranı daha da düşecek... Sadece 2-3 yıl sonra yeniden adından söz ettirir.
Kaynak "Kent Şekerleme" :)
Herkese bol şans...
Syn. Buraktepe bedelsiz konusunda öngörüleri neredeyse bire bir tutuyor nede olsu forumun eski kurtlarından kartonsanda nereden haber geleceğini kaçta bölünebileceğini öngörüp tam olarak tutturmuştu kayıtlı semaye tavanı arttırımında en az 5 tavan gideceğini tahmin etti bedelsizler konusunda yanılmadı öngörüleri hep tutuyor...Bfrende de birden sermayeyi 450 milyona çıkarmayacaklarını düşük bir sermaye arttırımı olacağını yazmıştı forumda burdan birkez daha kendisini tebrik ediyorum...
Sn. Mercek Hocam hatırlarsanız bu tarihlerde bir arkadaşımdan bedelsizler hakkında tüyo geldiğini yazmıştım. Bir iki arkadaşa özelden yazdım o arkadaşında genelde söyledikleri çıkıyor. Bferen dedi bu sefer tutmadı diye düşünüyordum. Temettü de verince artık olmaz diye düşündüm kendisinede hiç sormadım. Temettü olayı milleti ters köşe yapmış olabilir. Hayırlı olsun diyelim bfren arkasına egeen Konya bryat alcar da takılır artık. Artık bir sonraki bedelsizi bulmak lazım tekrar irtibata geçebilirsem sizleri bilgilendiririm. Sağlıcakla....
Çok isabetli bir değerlendirme. Aynı kanaatteyim. Hele enflasyonist süreç devam ederse bu yeni sermaye de çok küçük kalır. Önemli olan önümüzdeki bilançoların iyi gelmesi. CPH2125 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bfren yatırımcılarına hayırlı olsun..
Bende Bfren yok ancak aynı guruptan hisse var..
Öncelikle bedelsiz gurubu hisselere FK değerlerine bakıp değerlendirme yapan arkadaşlar yanılgı içinde olduklarını aylar içinde tecrübe edip öğreneceklerdir.
Bedelsiz oranını düşük bulup önemsizleştirme çabalarının boş olduğunu ilk başta onlar farkedeceklerdir..Evet oran daha yüksek olsa elbettte daha güçlü fırtına yaratacağına kuşku olmazdı..
karton kadar güçlü bir depar yaratmayabilir ama çok değerli, çok iyi kazanç sağlayacağına eminim...
son yıllarda borsaya giren ve daha önceki bedelsiz düğünlerini yaşamayan arkadaşlar her bedelsizin aynı değerde olmadığını yine öğreneceklerdir..
Sosyal medyada iki gündür değerli ve değersiz bedelsiz kriterleri konuşuluyor ve aslında bilinen bir konu, ama yine hatırlatayım..
-hissenin sığ olması malın toplu halde olması, dolaşımdaki hisse sayısının az olması ilk kriter..
-uzun süredir bedelsiz vermemesi
-fiyatının haliyle yüksek olması
kıyaslamalı örnekler verirsek, 2016 yılında Gody bedelsizinde (elimde tek ve yüklü miktarda gudy vardı) ve sonraki yıllarda malum 2010 yılında krton bedelsizinde birinde ortada dağınık milyonlarca lot var fiyat 65 lira yani fiyat düşük ve açılmdan sonra bir kat gidip yani üç gün yüzde 20 marjda üç tavan sonra bozulup tepetaklak olması...
kartonda ise arada tavan bozulmaları olsa da on kat kazandırıp sanırım 40 kez tavan olması gibi...
karton bedelsizi açılandığı zaman az oran açıklamış diyen keşke bedelli olsaydı diyen sadece bir iki gün tavan olur diyende oldu ama bu bir piyangodur, talih kuşu kondu yazan da oldu hatta çok isabetli olarak on kat kazandırır yazanda olmuştu..
Bende yok o yüzden rahat yazıyorum fiyatın nereye kadar gideceğini kestirmek çok güç ama 15 in altında olmayacağı benim için kesin neredeyse 20 ye kadar giderse de şaşırmam..çok sayıda tavan olacağı gibi sonraki aşamalarda bir kaç kez devre keseceği kuşku götürmez..Büyüye kapılıp o fiyatlardan alacaklara şimdiden sabır dilerim...
Sonuçta bedelsiz olayı katmerli bir spekülasyondur..
diğer b. gurubu hisseler de bundan payını alacaktır.
diğer değerli bedelsiz hareketlerinde olduğu gibi ilk tavan bozulmasında açıkçılar gelip yazılarını yazacak etkileşim sağlayacaklardır..
ağzına sağlık!
https://x.com/DrMeteAkyol/status/170...821117738?s=20
şimdi baktım da pkent benzeri bir hareket de sergileyebilir
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 12.11.2021
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 0
Mevcut Sermaye (TL) 1.036.800
Ulaşılacak Sermaye (TL) 24.883.200
pkent dolaşımdaki lot yüzde 8.49dan yüzde 19.89 olmuş bfren şu anda yüzde 15.47
bu da bfren dolaşımdaki lotları da neredeyse yakın
Mevcut Sermaye (TL) 2.500.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 30.636.750
Yazdıklarının çoğuna katılmakla beraber bazı tarafları düzelteyim. Karton x6 gibi yaptı. Elimde vardı oradan biliyorum.
Karton 27 bölündü Tüpraş yanlış olmasın 7 yada 8 bölündü. Cuma Karton 100tl Tüpraş 160 tl yakın kapadı.
Tüpraş 1000 tl alan biri şuan hala karda... Karton eski fiyatı ile neredeyse 2700tl
Aradaki fark patron farkı Tüpraş bölündü ama neredeyse 4 ayda bölünen fiyatı geçti. Kartonu neredeyse 2 sene süründürdü..
Patron önemli...
Sayın Doctrine üstad, kaleminize sağlık. Bir deneyim sahibi olarak genel değerlendirmeniz önemli.
CPH2125 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/2rj25ja.png
dolar bazlı grafik
--bölünme sürecinde alıp satmayan-satamayanlarınakibeti...ocak sondüren bu spekülasyona ortak olanların vicdanları hiç sızlıyor mudur??
--son 5 yılın (2023 ilk 6 ay hesaplanmadı) dolar bazında ortlaması:
ciro= 40 milyon,
brüt kar 6 milypn
net kar 5 milyon dolar civarında
buna göre NŞA olması gereken piyasa değeri en fazla 80-100 milyon dolar iken mevcut piyasa değeri 545 milyon dolar...yani zaten 5-6 kat pahalı bir hisse...
bir de spekülasyon ile arşa çıkacak diyenler var...