Boþverin kübra kim?
Printable View
Boþverin kübra kim?
gayrimeþru yatirim ortakliklari
esprisi de gelirse
forum tam kivamina geldi demektir
SISE temettusu bugun
Kamular niye gerekli tepkiyi vermedi acaba.
Yapi Kredi Bankasi goturuyor bankalari, dunden belli idi.
http://share.matriksdata.com/Images/...1346271506.png
11.72 de ikili tepe direnç oluþturdu xbank 4850-4950 test edip 5250 yönelmeden ralli malli olmaz 4750-4890 konsolidasyon devam eder.
teknik yönden okuyana faydamýz olsun 3 haftaya günde 1 kez buralara giricem yoðun iþ programý var yaþ gelmiþ 44 artýk ekran karþýsýndan bilginin sadakasý modunda yazmaya gerek yok.
benim gördüðüm þu BDDK AYLIK VERÝLERÝNDE FAÝZ DIÞI KOMÝSYON ÝÞLEM GELÝRÝ VE MENKUL KIYMET GELÝRLERÝ net karý kutarmýþ bu devam eder artan kredi faizleri ilave katký sunar senelik %30 net karlar artar 540 milyar tl net kar ile 2023 kapanýrsa çok iyi yerlere geliriz beklentisindeyim .
bddk nisan raporunda verilere bakýnýz
2022 boyunca faiz dýþý gelirin faizi dýþý gideri karþýlama oraný %60 mýþ
bu oran %90 çýkmýþ gizemli bir el bilançoda faiz dýþý gelirlerin maliyetine habra kadabra düzeltmiþ havasýnda duruyor oysa deðil
diðer provisyonlar
iþlem ve komisyonlar
diðer fazi dýþý giderler abartýlý þekilde düþük yazýlmýþ banka bilançolarýna bu resmi yatýrýmcý yazýsý ile bankaya sorup yanýt bekleyeceðim bir konu YATIRIM AHLAKI buynu gerektirir,
muhtemelen içerini anlatmak zorunda olmadýklarýný anacak açýklayabileceklerini ifade edip 1-2 örnek vereceklerdir.
çok özel bir durum mu var masraflar SÝHÝRLÝ DEÐNEK DEÐMENDEN NASILDA BÝRDEN DÜÞÜVERDÝ
DEPECHE BEY belki biliyordun bu konuda musabecim de uzman deðilim bankacýlýkta DÝÐER gider konusunu bankalar açýklamak zorunda deðil diyor bana ,
Akb ve YKB önde ama Ýþc ve Garanti sýkýntýlý. Yaw Akb bile pozitif, ben bu iþe þaþýrdým.
yarin da haftalik rapor geliyor fyi
bankalarda 1 hafta önce yukarý git geri dön hareketleri yaþamýþtýk bugün 11:00-14:00 arasý benzer git gel ler ve akþama kararlý veya kararsýz kapanýþ bekleniyor
xbank MAYMUN ETTÝLER bundan zevk alýyorlar ky gelmez bu hisselere..
üzücü olan da bu ANOMALÝ VEYA ANORMALLÝÐÝN NORMAL karþýlanmasý ..
ben boþ beleþ yorum yazmýcam artýk
bddk ve inceleme raporlarý ayrýca bankalarýn yatýrýmcýlara sunumlarý bu sene için olumlu þiþecamýn dolar kaynaklý mkar marjý gayet net yüksek gelecek
soda külü iþi dünyada bir tür GERÝ DÖNÜÞÜMLÜ camýn yükseliþi kulvarýdýr , þiþecam bence büyümeye devam ettikçe iþ bankasý holdinge olumlu yansýyacaktýr
piyasa 2 li tepe ve üçgen hareketlere býkmadan usanmadan yapðtý bugün bir þaþýrtma ve yarýn da teyit beklerim
EKONOMÝ YÖNETÝMÝNÝ BORSA TAVAN ÝLE SELAMLAR HAVASINDAYIZ CUMA AKÞAMI ÝSE BU TAVANI ÇÖZEBÝLÝR.
GENELDE YARIN ÝÇÝN NET RAKAM YAZMAM AMA bu akþam veya ayrýn öðlen 5250 bist 100 testi içime doðuyor umarým yanýlmam yanýlýrsam 4750 in tekrar çýk aman bezdirdiniz artýk pala mý her kimsen
yatýrým tavbsiyesi deðildir BÝST 100 YARIN NE OLUR PROJEKSÝYONLARIM AYNI UFO HABERLERÝ GÝBÝ FANTAZÝLER ve þahsi beklentilerden ibarettir her 5 senaryomdan 2 tanesi tutmuyor genelde :))
imza yerine iban numaranizi yazan
birileri bisey atar 3-5 :))
isctr da 0,66 cent önemli, Aylik kapanislarda
Gündüz ve Gece gibidir ,
Bankacilar olarak tarihi bir firsati kacirdik. Su anda 20'deydik, 30'lari konusuyor olacaktik ve bankalara sermaye girisi, yani hikaye daha yeni baslayacakti.
Ayni-tas-ayni-hamam'a boyle.
https://i.ibb.co/nmWKsL1/Untitled-1.jpg
Eyvallah. Ama bana ceza verip 666 nickli þahsa ceza vermemeniz olmadý.Eðer bu yukarýda yazdýklarým yanlýþsa ki deðil bir baþkasýna ahlaksýz demekte en az bunlar kadar ceza gerektirmez mi?
sulanma etkisi; https://www.google.com/search?q=sula...t=gws-wiz-serp
Buna niye kýzdýnýz onu hele hiç anlamadým.Siz ne anladýnýz bilmem ama ben bunu yukarýdaki mana da kullandým.Niye kullandým 666 ve avaneleri HALKB de tahsisli sermaye artýrýmýndan sonra fiyat sulanma etkisi ile 2 tl olur dediler.Ben de þiddetle karþý çýktým.Þu an fiyat kaç HALKB de?Hayýr bilgi ise bilgi teþekkür edeceðinize bir de bana ceza veriyorsunuz.
Burada siyaset yasak ama tutumunuzdan Burada yazý yazarken ilk öncelik safkan muhalif olmak mý?Ben bunu anlýyorum.
Ben ne yaparým bundan sonra hisse nete minimum katký veririm olur biter.
Bu arada 666 muhalif falan deðil o bunu buralarda gemisini yürütebilmek için kalkan edinmiþ sadece. Çünkü yazýlarýndan belli ;
ne bu ülke ne bu ülkenin vatandaþý ne de yatýrýmcý onun umrunda deðil.Bu çok net.
Sayýn DEpeche mode ben gerekirse donkiþot misali patronla tek baþýmada mücadele ederim küçük yatýrýmcýnýn haklarý için ettim de.666 nýn yaptýklarý senin gözünle gördüðün ya da düþündüðün kadar basit deðil.Sen kendini yetiþtirmiþsindir yemiyorsundur ama herkes öyle deðil bir çok kiþi o cafcaflý laflara kanýyor.Ha sanmaki buralarda dile getirilmiyor diye bu kiþiler az.Sen beni en sert þekilde eleþtirsen benim açýmdan sorun yok senin canýn saðolsun.
Sevgili Pozitif ve destek veren herkese teþekkür ederim.
yazýp yazmamak da karar sizin lakin sýrf siz istiyorsunuz diye kimseye ceza vermemeyiz , size kýzdýðýmýzý anlamamýþsýnýz Allah aþkýna günlerdir emir þekilde þikayetler yapýp duruyorsunuz yaptýðýnýz þikayetlerin %95’i yersiz , siz kendi istediðiniz þekilde yorum yapýlsýn diyorsunuz lakin öyle bir dünya yok . Yapýlan yorumu beðenmeyince de hemen küçük gören hakaret içeren laflarla mesaj yazýyorsunuz .. Kusura bakmayýn ama biraz yazdýklarýnýza bir bakýn ve neden ceza aldýðýnýzý düþünün . Ýyi günler
(Yenileme) Yapý Kredi, yýlýn ilk yarýsýnda 21 ülkeden 35 bankanýn katýlýmý ile 580 milyon dolar sosyal sendikasyon kredisi saðladý
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Yapý Kredi'nin imzaladýðý ilk sosyal sendikasyon kredisi olan 580 milyon dolarlýk iþlem, depremden etkilenen illerdeki müþterilerin dýþ ticaret iþlemlerinde kullanýlacak.
Saðladýklarý sendikasyon kredisiyle ülke ekonomisine ve Yapý Kredi'ye duyulan güveni bir kez daha teyit ettiklerini belirten Yapý Kredi CEO'su Gökhan Erün, þu deðerlendirmede bulundu: "Hepimizi derinden etkileyen depremin yaralarýný sarmak için Yapý Kredi olarak ilk günden itibaren var gücümüzle çalýþýyoruz. Bu zorlu dönemde imza attýðýmýz ilk sosyal temalý sendikasyon kredimizle, ülkemiz ekonomisine 580 milyon dolar destek saðlayacaðýz. Sosyal sendikasyon olarak saðladýðýmýz bu kaynak, deprem felaketinden etkilenen illerdeki müþterilerimizin dýþ ticaret finansmanýna yönlendirilecek. Böylece gücümüzü aldýðýmýz ülkemiz ekonomisine deðer katmayý sürdüreceðiz.''
Yapý Kredi'nin, 201,5 milyon dolar ve 353,4 milyon euro olmak üzere iki ayrý döviz cinsinden saðladýðý kredinin vadesi 367 gün, toplam maliyeti ise sýrasýyla SOFR + yüzde 4,25 ve Euribor + yüzde 4,00 oldu. Sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüðünü Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD; sürdürülebilirlik koordinatörlüðünü Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation; aracýlýðýný ise Abu Dhabi Commercial Bank üstlend
Sayýn Medwig þeriatýn kestiði parmak acýmaz burada kural koyucu sizsiniz eyvallah.Ben gerçekten yazdýklarýnýzý düþüneceðim.Hatta o gün 2 tahsisli diye iddia etmiþim 3 müþ pardon diyecek kadar alçak gönüllüyümdür.Ama ceza aldým.
Ama sizde þunu anlayýn lütfen;
Bir gün INDESTe yazýyorum yalaným olmasýn yýl 2009 mu falan hatýrlamýyorum tam 2,3 lardan yazmaya baþladým. Hisse bir gün 1,99 deðdi. Özelime bir mesaj erol abinin adamý olduðumdan girmiþ bir paragraf gýrla küfür edilmiþ.Ben ona bile karþýlýk vermedim sadece özür dilemek zorunda kalacaksýnýz yazdým.Çok deðil 6 ay sonra hisse tarihi zirvesini gördü. Ve o gün bugündür hala yükseliyor.
666 nickli kiþinin bu topiclerde yaptýðý gaflardan finansal piyasalarda yapýlmamasý gerekenler üzerine ders kitabý çýkar. kendisinin
Yýllardýr bunca yanýlgýlarýna raðmen ne bir pardon ne bir özür ne bir öz eleþtiri tek bir kelimesini bulamazsýnýz.
Bakýn siyasi yazdýðý birilerine dokundurduðu laflar ettiði hakaretlerde benim zerre umrumda deðil.
Bende bilmem anlatabildim mi?
Bu da bu konularda son mesajýmdýr size ve diðer üyelere verdiðim rahatsýzlýk için özür dilerim.
8 yil önce 429 miyon dolara alinan SODA KÜLÜ tesisi
https://fintel.io/doc/sec-cinr-ciner...y-22-18371-370
bakalim kaca satilacak? 5-10 milyar$ tahminleri havada ucusuyor:
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ci...cilacak/695072
Olasi bir satinalma ya da halka arz SISE`nin gercek PD acisindan güzel fikir verebilir.
Bir anlatsana % 43 enflasyonun olduðu yerde reel faiz verdikten sonra ISCTR yi 30 dan alacak kerizi nereden bulacaktýnýz?
Halbuki ben sana aylar öncesinden nasýl olsa çakmazsýn diye seçim istediðin gibi sonuçlansa bile finansal sonuçlarý senin beklediðin gibi olmayacak ve en çok sen yaya kalacaksýna kadar yazdým.
ISCTR yi 30 yapmak þimdi o zamandan çok daha kolay.Anlarmýsýn bilmem. Býrakýn þu yalan dolan korkuyu da hayal dünyanýzdan ve sosyal medyadan kurtulup finansal gerçekliðe dönün.
Seçim senin beklediðin gibi sonuçlansa o ara sosyal medya kurumlar fonlar bir gazlama yapacaktý o ara ISCTR 30 olurmuydu bilmem ama tek bildiðim sonrasýnda faizler atýyorum % 55-60 a yükseltildiðinde uzunca bir süre ortada borsa falan kalmazdý bu net.
O ara o spekülasyonda malý verip uzayamayan herkes uzun vadeli yatýrýmcý olurdu. Ben olmazdým tabii ki.
CDS FAÝZLERÝ 580 AMA YAQPI KREDÝ 400 GÝBÝ SFOR KREDÝSÝ KULLANIYOR helal olsun ülke riski 350 düþer galiba bu gidiþle bankalar sevindirebilir bu habere sevindik hayýrlýsý bize de güzel haberler
can hakan ceo dan bekliyoruz
soda VE MADEN SUYU KAYNAÐI sonsuz deðerde deðeri 1 milyar dolar diyordu SAYIN ERBAKAN 1994 SENESÝNDE ARADAN 29 SENE GEÇMÝÞ
soda külü fazlasý etmeli zaten , o dönemin 1 milyar dolarý þu an 6-8 milyar dolar
beypazarý TRONA YATAÐI 1 MÝLYAR DOALR 1988 haberleri var ,
eskiþehirde yeni fýrýn yatýrýmlarýmýz var
SODA KÜLÜ YATIRIMLARINDA ABDli pasific ve yerli ciner ile ÞÝÞECAM ortaklýðý var diye duydum
bu ortaklýklar zaten sektörde mecburi yoksa cam üretecek ana sanayini kuracak gücün de olmaz abd pazarý önemli plastikten dünyada kaçýþ var plastik ile ürün eþya üretenler artýk çevre kanunlarýnýn baskýsý altýnda kalacaklar
Koyulan veriye "yalancisin" diye baslayan, bilmedigi seyle ustten ustten konusup 2 sayfa hakaret eden "alcak gonullu" de gormus olduk! Internet herseye kadirdir!
Who Will Be Turkey’s Next Finance Minister? Doesn’t Matter
Analysis by Bobby Ghosh | Bloomberg
June 1, 2023 at 12:05 a.m. EDT
Who in their right mind would want to be Turkey’s finance minister? The country’s economy is bleeding from years of abuse at the hands of President Recep Tayyip Erdogan, and most analysts agree that any chance of healing the wounds has been lost with his reelection.
The scuttlebutt from Ankara is that former finance minister and deputy prime minister Mehmet Simsek is being lined up for the job as economic czar. But if he ****s Erdogan’s new cabinet, expected to be announced tomorrow, it will mark a triumph of hope over experience.
Investors shouldn’t make the same mistake. Nor should they put much stock in the president’s vague promise to appoint a team with “international credibility” to manage the nation’s finances. Until Erdogan explicitly abjures his absurd economic ideas — the ones that have helped turn Turkey from the darling of emerging-market investors to a basket case on a par with Venezuela and Argentina — any appointments he makes should be regarded as mere window dressing.
Simsek should know: He’s played that role before. In 2015, with investors growing nervous over Erdogan’s unorthodox economic ideas, the former Wall Street banker was appointed as deputy prime minister in an attempt to reassure markets. Simsek had been credited for maintaining fiscal discipline as finance minister between 2009 and 2015. His previous experience as a banker at UBS in Wall Street and Merrill Lynch in London was expected to count for a great deal with foreign investors.
But his role in the new cabinet was ill-defined, and within months his responsibilities had been trimmed. Many of the main levers of the economy were at the hands of those who followed Erdogan’s peculiar precepts on monetary and fiscal policy — principally, his notion that lowering interest rates is the way to fight inflation. The markets had by then recognized that Simsek was a decoy, which ultimately made him superfluous. When the offices of prime minister and deputy prime minister were abolished in 2018, the president didn’t care to find Simsek a new role in government. But after having sat demurely in the window, perhaps out of loyalty to his political master, Simsek had lost some of his credibility as an independent thinker.
That Erdogan is considering bringing him back is a sign he again sees Simsek as useful — but for what, exactly? The president remains committed to lowering interest rates, which he regards as “the mother and father of all evil.” While he has acknowledged that inflation, currently more than 40%, is causing pain to Turks, his prescription for that hasn’t changed. And many analysts fear he will take his reelection as an endorsement of his economic policies and an encouragement to keep flauting fiscal orthodoxy.
Nick Stadtmiller, head of product at Medley Global Advisors in New York, told Business News he expects “interest rates will likely stay low, inflation will stay high, sovereign credit spreads will widen, while the currency will probably only slide slowly thanks to intervention.”
So the return of Simsek to government will not, by itself, betoken real change. It will take much more to persuade the markets that he isn’t again being used to dress Erdogan’s window.
Analysts will look closely at other appointments — to the central bank, for instance — to judge Erdogan’s willingness to cede authority in the management of the economy. But even a new slate of managers with “international credibility” will not suffice: So long as their jobs are the gift of the presidency, the officials will be constrained by his whimsy and caprice.
The closest thing to a guarantee of independence would be an amendment of the constitution that loosens the president’s grip on the levers of the economy. But having vastly expanded his powers through a referendum in 2017, Erdogan has shown no inclination to give any up.
In the absence of such evidence, investors should put little stock in the identity of next finance minister as they size up Turkey’s prospects during Erdogan’s third decade at the helm.
Hayatta ne ekersen onu biçersin. Sen bu sevimli hallerini ben seni nazik nazik uyarýrken takýnacaktýn.
Yukarýdaki analizi yapan arkadaþ short basmýþ sanýrým.Bence baþýna geleceklerinde pek farkýnda deðil.
https://twitter.com/TurkeysEconomyC/...CxzdG9-ZguAAAA
https://twitter.com/eha_medya/status...CxwcfGvJguAAAA
Burada ne anlatmýþ bu vatandaþ sen buralara yakýnsýn.Biraz da bu konularda bizi bilgilendirsen mesela????
Yabancýlarýn her yazdýðýný ciddiye almayýn ben böyle politik üslupla ekonomi yazýlarý okuyunca gülüyorum zaten piyasa vitrin mankeni diyecekmiþ Mehmet Þimþek e adam da mayo giyip ülke yönetecek sanýrsýn !!!! Komik ve negatif üslupla yazmýþ bence gerçekler var ama amma abartmýþ faiz þeytan ABD þeytan havasýnda laflar doðru deðil …. Faiz bizim kültürümüzde yok zarar veriyor diyor biz faizcileri asarýz keseriz onlar þeytan demiyor ki rte sanýrsan recep Tayyip amca Taliban lideri gibi taktim edilmiþ. , Türkiye cumhurbaþkanýna mesnetsizce ilkel , orta çað kafalý demeye çalýþmýþ ki abartýdan öte gerçek dýþý ifadeler bence ,çok rahatsýz etti beni father and mother of evli lafý tam oryantalist kafasý bu kafa
Rte biz þeytan üçgeninde sýkýþtýrýldýk faiz kur enflasyondur bunlar diyor bunu ABD baþkaný biden dese medeni bir lider oluyor ama rte faizli bir ekonomiyi yönetip, yönettirip nasýl faizi yasaklayacak dini hükümlerle mi bu imalar hiç hoþ da deðil arkaþlar
kapitalist islamcý deseydi keþke ! Eleþtirmiþ adam derdik !
KK veya Rte lehine washinton post gazetesinde yazýlabilecek ülke politikalarýný kötüleyen veya müdafa, taktir ve övgü dolu yazýlarý da ciddiye almayýn dünyada gazeteler reklam ve saçmalama ilan tahtasýna dönmüþ haldeler
ayný gazeteler ve gazeteci
Ermeni soykýrýmý yaþandý barbar Türkler yazarsa hak verecek misiniz peki sorsam size
Ben rte asla oy vermedim ,ama ülkeyi senden benden daha kötü yönetecek diye hayal dünyasýnda da yaþamam aslýna kim gelirde gelsin en iyisini hep umut ederim biz Atatürk çocuðuyuz siyaset ile laf ile deðil icraatla mutlu oluruz , ülke istikbali esastýr ekonomi milli davamýzdýr düzelecek ülkede imf olmalý tarzý bir tek yol olamaz , 1000 yol inþa edilir düzelir.
Zaten rte baþarýlý olursa muhalefet kendine sert ve saðlamlar dersler çýkartýr daha hayýrlý olur rte iktidarý sonrasý ise nasýl geçer , Akp seçim kazanýr mý o da bir deðiþim hikayesi olur neler yapar görmek gerekecek
Cia o kadar gücü varsa seçimi sabote de edebilirdi ayrýca Walt Street liraya saldýrdý Trump tehdit etti filan boþ iþler bunlar ya ,
Rahip brunson. Gidince mi düzeldi bu lirayla savaþ :))) her tür fantastik iddia var insanlara bunlarý masal gibi anlatmak doðru deðil Swap ile borsa aile ülke ekonomisi batacak falan da deðil 300 tane ihtiyati dolar cari açýk tedbiri kuruldu rahip brunson davasýnda bu tedbirler yoktu olsa ve vermesek hala içerde hapisteydi bu cia ajaný denilebilir . Cia ajanlarýnýn aramýzda olduðu aþkla sevdikleri Kemal beye destek verdiði tüm bunlar siyasetin kirli yüzü tersini iddia eden cia akp kurdu ve belli figürler var ve onlar sayesinde aktif yönetti ülkeyi ve hala yönetiyor diyen de çok kime neye inanalým ? Böyle kafa bulanýklýðý olur mu imf kim destek verirse o cia ci mi olmalý mesele !!! Mantýk iptal olmuþ bence bu konularda !
Paywall arkasinda yazi vardi, okumak isteyen okusun diye koydum.
Ceza almis da yazamamis... Benim cevabimdan sonra 2 yazin var, birisi 30 dakika sonra. Yag gibi, utanma denen birsey yok, bir de "alcak gonullu" diye kendine pay cikarmaya calisiyorsun!
Gecen gun yaptigimi gecen sene de yaptim ve blokladim. Hicbir sekilde muhatap olmak istemiyorum senin gibi bir karakterle ve de olmadim. https://www.hisse.net/topluluk/showt...14#post6092914
Hukumeti elestiren yazilarimi sikayet etmeye devam edersin, ya da icerigine cevabini yazarsin, konu da kapanir.
Hakareti admin vasitasi ile kestigine gore bloklamaya devam.
Yazi bir analistin yazisidir, dogru olma zorunlulugu yok. Paywall arkasindaydi, yani herkez okuyamiyordu, o yuzden koydum.
Ayrica Mehmet Simsek'e "Halk Bankasini dolandirdi" denildiginin de farkindasinizdir belki.
https://twitter.com/BesiktasliEYT/st...09295818420226
@Darkwebhaber
Hürriyet Gazetesi yazarý Abdülkadir Selvi:
“Mehmet Þimþek, Erdoðan'dan Merkez Bankasý ve faiz güvencesi aldý, ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti.”
Piyasalar begendi.
http://share.matriksdata.com/Images/...0956131993.png
Sayýn Deniz Ali biz de bundan bahsediyoruz. Ben
Siyaseti hayatýmýn merkezine koymak zorunda deðilim. Hele böyle kiþilerin heyezanlarýný burada çekmek zorunda hiç deðiliz.
Yýllarca aksini iddia edip sonra seçim sonuçlarý konusunda yanýlýp hala burada ýsrarla siyaset konuþma peþinde olanýnda niyetinden þüphe ederim.Bunu herkese de tavsiye ederim....
Mini ralli beklentimiz gerceklesti. Ben verdim, en son tavana, ya da bugun fiyati kac olursa olsun satacagim biraz biraktim. Sizlere kolay gelsin. Mehmet Bey'e de tesekkur ederim.
http://share.matriksdata.com/Images/...1057146525.png