Bıçak kemiğe dayandı artık bunu yapan varsa gizlemek len yakmak aynı oranda bence ..
Printable View
belki yapılıyordur ama en kolay ve en hızlı çözüm belirli ormanlara giriş çıkış yasağı konsa nasıl olur acaba?
Ağvada yazlıktayım 1 tane laptopla piyasa takip ediyorum buradada internette kopmalar oluyor , topikte belli süre geçerse atıyor nereye düştük böyle:)
https://i.hizliresim.com/aqzx1r4.png
vıop analizi rica edilmiş beklentimiz pozisyonlar bu yönde ilk etap 12.050 burası çalışmazsa 11750 ay kapanışı beklerim.
stoplosslu oyun vur kaç kısa vade
yapay zekanın yorumu
türk hava kurumu uçakları var iken yangınlar kaç günde söndürülüyordu
ChatGPT:
Türk Hava Kurumu (THK) yangın söndürme uçaklarını aktif olarak kullandığı dönemlerde yangınların süresi birçok faktöre bağlı olarak değişmekteydi; ancak genel olarak şu gözlemler yapılabilir:
�� THK Uçaklarının Aktif Olduğu Dönem (özellikle 1990'lar - 2010'lar)
Yangınlar genellikle ilk 1–2 gün içinde kontrol altına alınabiliyordu.
Erken müdahale sayesinde yangın büyümeden söndürülebiliyordu.
THK’nın 6 adet CL-215 yangın söndürme uçağı ile yaptığı müdahaleler özellikle ulaşılması zor bölgelerde etkiliydi.
Uçaklar dakikalar içinde kalkış yapıp yangına tekrarlı su atımı sağlayabiliyordu (her uçuşta 5–6 ton su).
�� Uçakların Kullanılmadığı/Sınırlı Kullanıldığı Sonraki Dönem (örneğin 2019–2021)
Özellikle 2021 yazındaki büyük orman yangınlarında THK uçaklarının aktif olarak kullanılmaması, söndürme süresinin uzamasına neden oldu.
2021’deki Muğla ve Antalya yangınları gibi vakalarda yangınlar günlerce hatta haftalarca sürdü.
Kara ekipleri ve helikopterlerle yapılan müdahaleler, THK uçakları kadar etkin olamadı çünkü:
Helikopterler daha az su taşır.
Hızlı geri dönüş süresi daha uzundur.
Ulaşım ve manevra kabiliyeti bazı yerlerde sınırlıdır.
�� Karşılaştırmalı Bakış:
Dönem Uçak Desteği Ortalama Müdahale Süresi Not
1995–2015 THK uçakları aktif 1–3 gün (büyük yangınlar hariç) Hızlı ve etkili müdahale
2019–2021 Uçaksız ya da yetersiz uçak 5–15+ gün süren yangınlar Gecikmeli müdahale ve geniş alan kaybı
�� Özet:
THK uçaklarının aktif kullanıldığı yıllarda, orman yangınları genelde ilk 24–72 saat içinde kontrol altına alınabiliyordu. Özellikle zorlu coğrafyalarda uçakların etkisi çok büyüktü. Uçakların kullanılamadığı veya tercih edilmediği dönemlerde yangınlar çok daha uzun sürmüş, ciddi kayıplar yaşanmıştır.
birde kaç yıldır gece görüşlü bir uçak yada helikopter almıyorlar bence
https://i.hizliresim.com/hdhzz12.png
günlük pastada değişik bugun badem bofası alım bölümünde 2-3 endeks ağırlığı olan tahta tutardı şimdilik yok.Kapanışa doğru tacir sporda takip edilmeli.Bize 15.00 dan sonraki maç önemli kolay gelsin
Halkın yarısından fazlası açlık sınırında yaşıyor.!!!
Fakirden alıp zengine veriyor.!!!
Çeteler sokaklarda terör estiriyor.!!!
Askerlerimiz gazdan, susuzluktan ölüyor.!!!
Vatandaş adalete hiç kimse güvenmiyor
Ormanlarımız yanıyor, söndürülemiyor.!!!
Deprem olunca sela dinletiliyor.!!!
128 milyar dolarlık soygundan sonra.!!!
Pandemi oluyor, İBAN atıyor.!!!
Türk pasaportu paçavra muamelesi görüyor.!!!
İstatistikler yalan dolanla, çarpıtılıyor!!!
Sınırlar kevgire dönmüş, gelen geçen elini kolunu sallayarak giriyor..!!!
https://pbs.twimg.com/media/Fxit3QwaEAs_J6U.jpg
ÇÖKÜŞ dönemi.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Karşılaştırmalı Orman Yangını Müdahale Tablosu
Yıl Yer THK Uçağı Kullanımı Yangın Süresi Yanan Alan (hektar) Notlar
2008 Antalya / Manavgat ✅ 5 uçak aktif 2 gün 15.000 ha Yoğun hava müdahalesi ile kontrol altına alındı
2010 Muğla / Bodrum ✅ 6 uçak + helikopter 1.5 gün 3.000 ha Uçaklar hızlı müdahale etti, yayılma önlendi
2012 İzmir / Karaburun ✅ 5 uçak 1 gün 800 ha Uçaklar sayesinde kısa sürede söndürüldü
2019 Muğla / Dalaman âš*ï¸ THK uçakları devre dışı 4 gün 4.500 ha Müdahale gecikti, büyük zarar oluştu
2021 Antalya / Manavgat ⌠THK uçakları yok 10+ gün 75.000+ ha En büyük yangınlardan biri, hava desteği yetersizdi
2021 Muğla / Marmaris ⌠THK uçakları yok 13 gün 50.000+ ha Müdahalede büyük gecikme, geniş alan kül oldu
THK Uçak Kullanımı ile Yangın Süresi (ortalama):
yaml
Kopyala
Düzenle
THK VAR:
2008 ───â–*── 2 gün
2010 ───â–*── 1.5 gün
2012 ───â–*── 1 gün
THK YOK:
2019 ──────â–*────── 4 gün
2021 ────────────────┠€â”€â”€â”€â”€â–*───────────⠔€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€ 10+ gün
2021 ────────────────┠€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â–*───⠔€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€â”€ ──────── 13 gün
Genel Değerlendirme:
THK uçakları varken: Yangınlar daha erken fark ediliyor, daha hızlı müdahale ediliyor, daha az alan zarar görüyor.
THK uçakları kullanılmadığında: Müdahale kara ekipleri ve helikopterle sınırlı kaldı, yangınlar büyüdü ve uzun sürdü.
Yanan alan miktarı, uçakların olmamasıyla 5–10 kat artmıştır.
ï¸ Sonuç:
Türk Hava Kurumu’nun CL-215 tipi uçakları, özellikle dağlık ve ulaşılması zor bölgelerde hayati önem taşıyordu. Kullanılmadıkları yıllarda hem süre hem zarar katlanmıştır. Bu durum veriye ve gözleme dayalı olarak net biçimde ispatlanabilir.
yapay zeka net biçimde ortaya koymuş anlayana tabiki bence
İstanbula yakın karadeniz havası alırız arada kaçarız diye aldık buraları dün arabayı park edecek yer yoktu güneyden kaçtık bacanağın yanından kafa dinleyelim diye , sen bilirsin eskiden bir sessizliği sadeliği vardı bir kafa resetleme yeriydi buralarda bozuldu.Arada kaçıyoruz hem istanbuldaki işleri takip ediyor denizimizede giriyor , rakımızıda içiyor muhabbetimizide yapıyoruz yetiyor.:)
tepeden % 2den fazla çakmış oldu an itibariyle.
:drunk:
Ağva ile Bağırganlı sadece 1-2 aileye yetebilecek gizli küçük minyatür koylar var.Çoğuna fındık bahçelerinden vs iniyorsun.
Müsait bir zamanda civar köylere keşif gezisine çık dostum.
Ben çok sıcak olursa denize girmiyorum.Kumun sıcaklığını sevmiyorum. Ağva yeşilçayın ve Göksu çayının üstlerinde buz gibi tatlı göletleri mevcut.Bir ara mutlaka denemelisin.
Gökmaslı Göksu Hacıllı mah.inden aşağı akarsuya inebilirsiniz.(Bir gün Ağva'da denk gelir sek seve seve rehberlik yaparım size)
Bir kez daha iyi tatiller dilerim Bulut.
Saydığın yerlerin çoğuna gittim kilimli koyu,kadırga,bağırganlı arası küçük koyları hem denizden hem karadan gezdim , fiber balıkçı teknem var palamuta lüfer zamanı dostlarla gelir tutar rakımızı içeriz bu bile insanı rahatlatıyor, en azından kimyasal almadan benim psikolojimi rahatlatıyor diyelim güzel muhabbetlerle ,denk gelirsek ben çünkü işlerden dolayı 1 telefon gelir kaçarım istanbula ama rehberimiz değil misafirim olursun selametle Allaha emanet olun.
Ertan Özyiğit
@ErtanOzyigit
·
8d
NEDEN KORKUYORSUN!
Küresel ısınma, dünyanın var olduğundan bu yana yaşanan aynen gece gündüz değişimi gibi normal bir doğa olayıdır. ( Bu ısınmanın ardından küresel soğuma yaşanacaktır.) Sözde komplo teorisyenlerinin bir yerlerinden uydurduğu küresel ısınma yalandır söylemleri beni güldürüyor Benim her söylemimde karşısında olduğum globalci aklın kullandığı Küresel ısınma ve felaket senaryolarına inanıp neden insanlık neden bu kadar korkuyor bunu da anlamış değilim.
DİKKAT, Burada hata bir doğa olayı olan iklim değişiminin olacağını bile bile buna karşı önlem almamaktır...
Not: 2025'te sular ortalama 10 cm yükseldi 2050'de New York City Sular altında kalacak...
Mehmet Simsek
@memetsimsek
·
8d
Enflasyon beklentileri piyasa katılımcıları ve reel sektörde önceki aya göre gerilemeye devam ederken hanehalkında arttı.
Piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 23,4 ile 43 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.
Reel sektör ve hanehalkı beklentileri geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla 16 puan ve 17,5 puan azaldı.
Kararlılıkla uyguladığımız bütüncül politikalarla kalıcı fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.
Mehmet Simsek
@memetsimsek
·
9d
Enflasyon beklentileri piyasa katılımcıları ve reel sektörde önceki aya göre gerilemeye devam ederken hanehalkında arttı.
Piyasa katılımcılarının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 23,4 ile 43 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.
Reel sektör ve hanehalkı beklentileri geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla 16 puan ve 17,5 puan azaldı.
Kararlılıkla uyguladığımız bütüncül politikalarla kalıcı fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.
Resim
benim sorum cevap gelir mi dersiniz?
vatandaşın hissettiği ne dersiniz acaba? vergilere enag zammı diğer kesime tuık zammı neden böyle oluyor dersiniz?
Viop damı oldu bu yoksa
en tepeden düşşümüzmü?
kuzu giler ve tayfası long yapmışlar %3 beklerlerdi
Viop da oldumu bu kadar kazanç
Hissede oldu parça pönçük
spotta Eggub,Ecilaç,odaş ve katmer de oldu bu katmeri satmıştım önceden.2,15 de diğerleri vardı takibde olduğum hisselerden artılar bunlar eksilerde var.YTD.
Yani sorum viop da %3 kazanıldımı yoksa kaldıraça göre daha fazlada olabilirmi?
Vatandaş kimlik kartı 2.50 dakikada
https://youtu.be/d6rdJN5uwLw?si=CAvixpzystHqoDoj
Kart içerik olarak hep aynı boyu değişti sadece
Dürbün
@durbunhaber
·
4d
Bursa'daki ormanları yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan Ufuk Aytekin'in ifadesi:
• Astsubaylıktan ihraç edildikten sonra ailem ile aram bozuldu evden atıldım.
• Ömür boyu hapse girmek istiyordum, şeytana uydum, yaktım. (Sabah)
devlet 10 numara karar vermiş helal olsun. Müsaade etmiyorsa kamp yapmayacaksın.
Kamp yapar ateş yakar, mangal yapar uğraş dur.
Şarap da içilmesin aynı yerde. Şarabın yanında sigara içer kenara atar. Şişesi de ayrı sorun.
Senin mantık kurgun da süper kampçılar piruuu pak her şey şarapçıdan. böyle mantık mı olur.
çeşmede içme suyunda kırmızı alarma geçilmiş. turizm kentinde su kesintileri başlamış.
izmir geneli içinde aynı şeyler uygulanacak deniyor sözcüde.
şarapçı takım... barajlardaki tüm suyu içmiş sabotaj etmek için.
:drunk::drunk:
Akangutlar En rüzgarlı günlere denk getirilen aynı anda çıkan onlarca yangının şişeden çıktığını sanan heyyy gidi Aksigirlar
beni tanırsın emlak olur olsaydı sölerdim ama maalesef olmaz :oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=Hr1GXfRpQvY
https://www.instagram.com/reel/DMn74aIsLQy/
Şarap şişeleri aynı anda çıkarmış yangını. :drunk:
https://www.ogm.gov.tr/muglaobm/duyu...rme+Raporu.pdf
Yangın çıış sebepleri başlığı
Sayfa 9
...
Bak teneke trole bak sen. Adam benzin bidonu ile yakalanmış hiç laf etmiyor hala şarap şişesinde… anısı var galiba
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu adamın bana gıcıklığı abkadan dolayı geliyor :)
kardeşim o kadar özlediysen abkayı cumalara git.. o seni tanır :he:
nereden tanıyacak mış beni diye sakın sorma :oleyo:
bana güven...
:drunk::drunk: