Originally Posted by
muratz
Arkadaşlar kusura bakmayın yazışmaları gördüm lakin yazmak icin yeni fırsat buluyorum...
İlişkili alacak benim icin sorun değil o alacak kredi geri odemeleri geldikçe ihtiyaç oldukça nasıl verildi ise öyle alınıp iliskili alacak ve banka borçları eşzamanlı senkronize bir sekilde notrlenecektir...
Burada beklediğimiz faiz isletmemelerine karşın mutlaka panzehir olarak birşey yapacaklar. Mesela gyo işi icin bir adi ortaklık kurulur bedelsiz olarak atıyorum %20 pay verilir proje bitince paraya dönüşür muhasebesel olarak ise faiz tahakkuk ettirilip kar yazılır karşılığında ortaklık gösterilerek mevcut ilişkili alacak tutari ayni kalır ama ozsermayede artış olur ve akıllıca bir adim olur genel kuruldan bunun sinyali çıkabilir... Gyo dan gelecek kazanca AKPAZ i dahil etmeleri lazim gizli / örtülü tahsisli artırım gibi olur.
Yada genel kurulda ödeme takvimi ipotek vs açıklanır... Sonrasında bu veya benzer bir islemi eşzamanlı olarak sermaye azaltimi ve tahsisli ayni artırım yapabilirler... Her ikiside çok olumlu olur...
Diğer dikkat edip bekleyeceğimiz ise firmanin ayağa kalkıp ciro artışı ve kar yazmasi lazim... Bunu yeni is anlaması yapmadan bile çözerler doruk un satın almasini AKPAZ üzerinden yapsalar bir miktar kar biraksalar yeterli olur...(daha öncede yaizmistim mevcut bilanço gerçeği gostermiyor nasıl makyajlı bilanço var ise bu bilanço tam tersine katledilmiş durumda firmalar grup tek cep hep zarar kısmı kaydı olarak akpaz da kalmış) belkide tekrar dan dardanel le veya benzeri isler alarak ta yaparlar kim bilir...
Özetle yaklaşık iki yıllık film şeridini tekrardan tersine izlemeye başladık geçtiğimiz 60-90 gündür... Önemli olan ayni hizdami yoksa hızlandırılmış olarakmi izleyeceğiz...
Genel kuruldan sinirli pozitif ten daha yuksek iyimserlikte olumlu sonuçlar sonrasındaki 3-6 ayda da tescil edici gelişmeler bekliyorum... Kuvvetle muhtemel Artik yokuş bitti cuma günüde dustugumuz çukurdan çıkıp düzlük ve belki yokusasagi devam edeceğiz artik... Bunlar benim goruslerim ve tahminlerim kimseyi etkilemek istemem yatırım tavsiyesi de değildir... Kimse ye al yada sat demem...