Siz evi aldı mı eski sözleşmeyi ve mevcut kiracıyı da aynı şartlarla satın alıyorsunuz ,eski evsahibinin haklarına ve yükümlülüklerine sahipsiniz ne bir eksik ne bir fazla.
Printable View
Siz evi aldı mı eski sözleşmeyi ve mevcut kiracıyı da aynı şartlarla satın alıyorsunuz ,eski evsahibinin haklarına ve yükümlülüklerine sahipsiniz ne bir eksik ne bir fazla.
Konut için geçerli hukuki sistem (ihtiyaca binaen çıkarma vb.) ticari ofis ya da dükkanlarda da geçerli mi?
Örneğin stopajdan kaçınmak için 20k kira olan bir bölgede sözleşmede 1k kira ile oturan bir dükkan satılık. Alıcı da bunu sadece yatırım amacıyla almak istiyor. Bu durumda yeni alıcı eski sözleşmeden devam edecekse ve çıkaramayacaksa bu taşınmazı 1k fiyat ile mi değerlemi 20k fiyat ile mi?
Özetle yeni yatırımcı kullanmayacaksa eski kiracıya çık yeni kiracıya gel diyemiyor diye anlıyorum.
Düzenli kirasını yatıran haklarını bilen kiracı ÇIKARILAMAZ:)))))))) Malın fiyatı ayrı konu 10 yıl beklerim sonra hakkımı kullanırım 10 yılını doldurduğunda kiracıyı çıkarırım diye düşünülüp arsa alır gibi dükkan da alınabilir ev de .Ama ilk şart o kiracı artık sizin kiracınız eski kiracı olması nedeniyle düşük kalan kira bedelini kabul etmeniz,ondan kurtulmazsınız.Zaten aksi olsaydı mal sahibi salak mı kiracıyı çıkarır yenisine 2 katına kiraya verirdi.
İhtyacın varsa da dava açacaksın o davayı yıllarca bekleyeceksin o yol da kolay değil.İhtiyacım var diye çıkardın 3 yıl dava için bekledin 3 yıl da kiraya vereme ,e ne anladım bu işten:)))))))))))
Misal oturma için ev alacaksın mutlaka boş ev alın,yoksa isterse kiracı sizi baya süründürür.Ev bulamıyorum çıkamıyorum dese ne diyeceksin.Yahu taşınma masrafların benden yeter ki çık diyen evsahipleri var.
"Dağ gibi tapum var" lafı tarihe karışabilir bu gidişle
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...mu-506308h.htm
Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.