Sayfa 414/1312 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514914 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,305 - 3,312 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Siz evi aldı mı eski sözleşmeyi ve mevcut kiracıyı da aynı şartlarla satın alıyorsunuz ,eski evsahibinin haklarına ve yükümlülüklerine sahipsiniz ne bir eksik ne bir fazla.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Siz evi aldı mı eski sözleşmeyi ve mevcut kiracıyı da aynı şartlarla satın alıyorsunuz ,eski evsahibinin haklarına ve yükümlülüklerine sahipsiniz ne bir eksik ne bir fazla.
    Teoride zaten evin satış fiyatının içinde bunun olması gerekiyor. Yani piyasanın altında kira veren varsa bu fiyata sansımalı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Konut için geçerli hukuki sistem (ihtiyaca binaen çıkarma vb.) ticari ofis ya da dükkanlarda da geçerli mi?

Örneğin stopajdan kaçınmak için 20k kira olan bir bölgede sözleşmede 1k kira ile oturan bir dükkan satılık. Alıcı da bunu sadece yatırım amacıyla almak istiyor. Bu durumda yeni alıcı eski sözleşmeden devam edecekse ve çıkaramayacaksa bu taşınmazı 1k fiyat ile mi değerlemi 20k fiyat ile mi?

Özetle yeni yatırımcı kullanmayacaksa eski kiracıya çık yeni kiracıya gel diyemiyor diye anlıyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Düzenli kirasını yatıran haklarını bilen kiracı ÇIKARILAMAZ))))))) Malın fiyatı ayrı konu 10 yıl beklerim sonra hakkımı kullanırım 10 yılını doldurduğunda kiracıyı çıkarırım diye düşünülüp arsa alır gibi dükkan da alınabilir ev de .Ama ilk şart o kiracı artık sizin kiracınız eski kiracı olması nedeniyle düşük kalan kira bedelini kabul etmeniz,ondan kurtulmazsınız.Zaten aksi olsaydı mal sahibi salak mı kiracıyı çıkarır yenisine 2 katına kiraya verirdi.

İhtyacın varsa da dava açacaksın o davayı yıllarca bekleyeceksin o yol da kolay değil.İhtiyacım var diye çıkardın 3 yıl dava için bekledin 3 yıl da kiraya vereme ,e ne anladım bu işten))))))))))

Misal oturma için ev alacaksın mutlaka boş ev alın,yoksa isterse kiracı sizi baya süründürür.Ev bulamıyorum çıkamıyorum dese ne diyeceksin.Yahu taşınma masrafların benden yeter ki çık diyen evsahipleri var.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    İhtyacın varsa da dava açacaksın o davayı yıllarca bekleyeceksin o yol da kolay değil.İhtiyacım var diye çıkardın 3 yıl dava için bekledin 3 yıl da kiraya vereme ,e ne anladım bu işten))))))))))
    İhtiyacım var diye dava açıldığı andan itibaren üç yıl diye biliyorum. Dava süresince geri sayım başlıyor diye hatırlıyorum. Varsa grupta taşınmaz hukuku avukatı daha iyi bilgi sunar.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8. "Dağ gibi tapum var" lafı tarihe karışabilir bu gidişle
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/a...mu-506308h.htm

Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 414/1312 İlkİlk ... 314364404412413414415416424464514914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •