avrupadaki ön başvuru ve mülakatla kiracı adaylarını değerlendirme işi istanbul'da da başlamış...
Printable View
avrupadaki ön başvuru ve mülakatla kiracı adaylarını değerlendirme işi istanbul'da da başlamış...
daha detaylı bilgin varsa paylaşabilir misin.
örneğin benim arkadaşın Çorlu da emlakcısı kiracı adayları için bildiğiniz dosya düzenliyor, kıyaslama fırsatı veriyor.
en son örneğin geçici görevle gelen bir adliye çalışanına verdi eşyalı evini, max 2 yıl olacak şekilde sözleşme imzaladılar.
Tam alakasi yok ama ben Bodrumda satilik yazliklari gormek istediginiz zaman para isteyenleri gordum
Yani ben bu yazlikla ilgileniyorum icini gormek istiyorum diyorsunuz. Emlakci sizden 500 TL almadan gostermiyor icini. Zamaninda 500 du simdi kesin artmistir.
Ulan Amerikada bile boyle bir sey yok. Cok tuhaf yerlere gidiyor bu emlak olayi.
Bu arada emlakçı %2 aldı, helali hoş olsun. Hele işin içinde banka kredisi varsa, çok işe yarıyor adamlar. Süreci ve kişileri zaten biliyorlar..benim sattığım fiyatın %20 üzerinden ekspertiz değeri çıkarttılar, normalde %20 altı olur genelde..evim ucuza mı gitti demiyorum, az çok biliyorum ederini.
Adamın son anda %10 eksik kaldı parası, ödeme bekliyormuş gelmemiş vs. Ben kesinlikle imza atmazdım bu durumda, emlakçı kişileri tanıyorum, senet yaparım, her türlü alırım parayı dedi. Küçük şehir olmasının avantajı da olabilir, ist olsa emlakçı da girmeyebiirdi bu topa. Sonuçta bir hafta sonra da kalan %10 u aldık.
Bu arada iki taraf da emlakçıya güvenince para taşıma vs sorunu da olmuyor. Alıcı parayı emlakçıya gönderiyor, iş bitince de emlakçı satıcıya(bana).
Bu arada bu güven genelde zararla sonuçlanabilir. Emlakçı bir dostumun samimi arkadaşıydı, o kefil olunca, ben de güvendim rahat rahat.
O kadar zenginler ki
TL faiziyle bile ilgilenmiyorlar
İktisatçı Kerim Rota: Türkiyedeki 16 milyon kişi toplam servetin %81ine sahip. Bu servetlerinin %77si gayrimenkulde.
https://x.com/haberaktifcom/status/1858526409842721072
Gayrımenkul üzerinden tapu koleksiyonu/ fiyat manuplasyınu yapmaya caydırıcı bir vergi kanunları olmadığı için böyle bir şeyin oluyor olması gayet mantıklı...