Sayfa 416/461 İlkİlk ... 316366406414415416417418426 ... SonSon
Arama sonucu : 3687 madde; 3,321 - 3,328 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. avrupadaki ön başvuru ve mülakatla kiracı adaylarını değerlendirme işi istanbul'da da başlamış...

2.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    avrupadaki ön başvuru ve mülakatla kiracı adaylarını değerlendirme işi istanbul'da da başlamış...
    daha detaylı bilgin varsa paylaşabilir misin.

örneğin benim arkadaşın Çorlu da emlakcısı kiracı adayları için bildiğiniz dosya düzenliyor, kıyaslama fırsatı veriyor.

en son örneğin geçici görevle gelen bir adliye çalışanına verdi eşyalı evini, max 2 yıl olacak şekilde sözleşme imzaladılar.

3.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    daha detaylı bilgin varsa paylaşabilir misin.

örneğin benim arkadaşın Çorlu da emlakcısı kiracı adayları için bildiğiniz dosya düzenliyor, kıyaslama fırsatı veriyor.

en son örneğin geçici görevle gelen bir adliye çalışanına verdi eşyalı evini, max 2 yıl olacak şekilde sözleşme imzaladılar.
    detay işte bahsettiğiniz gibi bir standart v.s. yok.
    özellikle merkezde yeni evleri olanlar iş başvurusu gibi kiracı başvurusu alıp değerlendirme yapıyor. ön başvuru mülakat evrak toplama gibi.
    bahsettiğim kişilerin evin boş kalması ile ilgili bir sorunu da yok.

4. Tam alakasi yok ama ben Bodrumda satilik yazliklari gormek istediginiz zaman para isteyenleri gordum

Yani ben bu yazlikla ilgileniyorum icini gormek istiyorum diyorsunuz. Emlakci sizden 500 TL almadan gostermiyor icini. Zamaninda 500 du simdi kesin artmistir.

Ulan Amerikada bile boyle bir sey yok. Cok tuhaf yerlere gidiyor bu emlak olayi.

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Tam alakasi yok ama ben Bodrumda satilik yazliklari gormek istediginiz zaman para isteyenleri gordum

Yani ben bu yazlikla ilgileniyorum icini gormek istiyorum diyorsunuz. Emlakci sizden 500 TL almadan gostermiyor icini. Zamaninda 500 du simdi kesin artmistir.

Ulan Amerikada bile boyle bir sey yok. Cok tuhaf yerlere gidiyor bu emlak olayi.
    Bence çok mantıklı her isteyene yer gösterirsen başını alamazsın. Hafta sonu ev gezmek gibi hobisi olan emekliler tanıyorum.

2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Bence çok mantıklı her isteyene yer gösterirsen başını alamazsın. Hafta sonu ev gezmek gibi hobisi olan emekliler tanıyorum.

2109119DG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Adam belki tasarımı merak ediyor, foto çekip kendi evinde de uygulayacak. Ama 500 az bence, 15-20 milyonu vermeyi göze alan 1-2 bin de verir rahat rahat. Bence en az 1000 tl olmalı gezme işi
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Memlekette kirada olan evimi sattım. Kiracı çıktıktan sonra, süreç daha hızlı ilerledi. 200 çarpanla gitti. 2007 de aldığım fiyatın 2 katına satmış gibi oldum dolar bazlı(net kira getirisi+satış fiyatı). Tüm hesaplar dolar bazlı yapıldı. Yıllık ort %4 dolar faizi baz alırsak, hemen hemen reel getiri olmadan satmış olduk.

2007 gibi konut piyasasının nispeten iyi olduğu bir zamanda aldım, şimdiki gibi piyasanın kötü olduğu bir zamanda sattım. Buna rağmen reel kayıp olmadan, sağlam bir yatırım olarak fena değildi diyebilirim.

Belki dönerim memlekette bir evim olsun diye almış ve kiraya vermiştim. Ciddi bir getiri beklentim yoktu, güvenli bir yatırım alternatifi olsun demiştim. Bu hedefe hizmet etti sayılır. Aradan 17 yıl geçince, içini yenilemek yerine bunu satıp yeni bir eve yatıralım dedik. Arkadaşın yaptığı inşaattan aldık yeni evi, 2 yıla bitecek(kooperatif tarzı, ara ve Aylık ödemeler ile aynı paraya gelecek gibi).
    Bu arada emlakçı %2 aldı, helali hoş olsun. Hele işin içinde banka kredisi varsa, çok işe yarıyor adamlar. Süreci ve kişileri zaten biliyorlar..benim sattığım fiyatın %20 üzerinden ekspertiz değeri çıkarttılar, normalde %20 altı olur genelde..evim ucuza mı gitti demiyorum, az çok biliyorum ederini.

Adamın son anda %10 eksik kaldı parası, ödeme bekliyormuş gelmemiş vs. Ben kesinlikle imza atmazdım bu durumda, emlakçı kişileri tanıyorum, senet yaparım, her türlü alırım parayı dedi. Küçük şehir olmasının avantajı da olabilir, ist olsa emlakçı da girmeyebiirdi bu topa. Sonuçta bir hafta sonra da kalan %10 u aldık.

Bu arada iki taraf da emlakçıya güvenince para taşıma vs sorunu da olmuyor. Alıcı parayı emlakçıya gönderiyor, iş bitince de emlakçı satıcıya(bana).

Bu arada bu güven genelde zararla sonuçlanabilir. Emlakçı bir dostumun samimi arkadaşıydı, o kefil olunca, ben de güvendim rahat rahat.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

O kadar zenginler ki
    TL faiziyle bile ilgilenmiyorlar

İktisatçı Kerim Rota: Türkiyedeki 16 milyon kişi toplam servetin %81ine sahip. Bu servetlerinin %77si gayrimenkulde.

https://x.com/haberaktifcom/status/1858526409842721072

Gayrımenkul üzerinden tapu koleksiyonu/ fiyat manuplasyınu yapmaya caydırıcı bir vergi kanunları olmadığı için böyle bir şeyin oluyor olması gayet mantıklı...

Sayfa 416/461 İlkİlk ... 316366406414415416417418426 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •