Memlekette kirada olan evimi sattým. Kiracý çýktýktan sonra, süreç daha hýzlý ilerledi. 200 çarpanla gitti. 2007 de aldýðým fiyatýn 2 katýna satmýþ gibi oldum dolar bazlý(net kira getirisi+satýþ fiyatý). Tüm hesaplar dolar bazlý yapýldý. Yýllýk ort %4 dolar faizi baz alýrsak, hemen hemen reel getiri olmadan satmýþ olduk.
2007 gibi konut piyasasýnýn nispeten iyi olduðu bir zamanda aldým, þimdiki gibi piyasanýn kötü olduðu bir zamanda sattým. Buna raðmen reel kayýp olmadan, saðlam bir yatýrým olarak fena deðildi diyebilirim.
Belki dönerim memlekette bir evim olsun diye almýþ ve kiraya vermiþtim. Ciddi bir getiri beklentim yoktu, güvenli bir yatýrým alternatifi olsun demiþtim. Bu hedefe hizmet etti sayýlýr. Aradan 17 yýl geçince, içini yenilemek yerine bunu satýp yeni bir eve yatýralým dedik. Arkadaþýn yaptýðý inþaattan aldýk yeni evi, 2 yýla bitecek(kooperatif tarzý, ara ve Aylýk ödemeler ile ayný paraya gelecek gibi).
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri