''Karaparacılar gelip tüm emlakları alacak göreceksiniz.'' ...
diyordu
Printable View
''Karaparacılar gelip tüm emlakları alacak göreceksiniz.'' ...
diyordu
Evet 180 milyar doları çoğu zaman "aktar-dönder" yapıyoruz,borcu borçla kapatarak öteliyoruz...
Bunu biliyorum
Bende yukardaki hesapta 5,7 milyardan 1 milyarını ödeseler diye rakamı düşük tuttum...
saygılar/başarılar
Sen neyse de "YABANCILAR" da doğru dürüst dolar getirmeyince dolar kıtlaşıyor/değerleniyor piyasada....
Bir 10 milyar dolar SICAK PARA soksalar namızsızlar doların ateşini belirli bir süre soğuturlar da onuda %26 tahvil faizine rağmen sokmuyor YABANCILAR...
saygılar/başarılar
Piyasaya 10 milyar nereden bulurlar artık ayakkabı kutularındakinimi koyarlar orasını bilemem ama diyelim buldular 10 milyar Doları bugün ki piyasa koşullarında bir günde piyasaya sürseler Dolar 6 ya anca düşer sonra üstüne %20 koyar çünkü paçayı bir kere kaptırmaya görün kolayına bırakmaz sizi finans piyasasının köpek balıkları.
yaniliyorsun
borcu cevirebildikten sonra bir baska degisle yeni borc alip eskisini odeyebildikten sonra borcun buyuklugu pek onemli degil.
Onemli olan borcu cevirebilme gucunun olmasi. Simdiye kadar Turkiye hep boyle yapti. Ha bundan sonra yapabilirmi bilmiyorum ama senin dedigin gibi borcun hepsinin odenmesi gerekiyor diye bir sey yok
Yanlisim varsa birisi duzeltsin
Bugunku dolardaki artisin sebebi Moodys adli dis mihrakin asilsiz not indirimi :)