beim ortalamam düşmedi 2 ayrı yatırım firmasında hesabim var ikisinde de değişiklik olmadı, temettü alınca ortalama düşüyor mu
SM-N9200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
beim ortalamam düşmedi 2 ayrı yatırım firmasında hesabim var ikisinde de değişiklik olmadı, temettü alınca ortalama düşüyor mu
SM-N9200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
allaha şükür bu senede geldi temettüler.2-3 gün öncesi düşüşü görünce hemen alıma geçmiştim ve iyiki almışıım.bugün yatan temettüleride ısyat a kaydırdım.bakalım böle böle hedef iyi güzel bir temettü geliri elde etmek.rabbim utandırmasın işallah.bütün ortaklarıma saygılar.
Diyelim ki maliyetin 5.21.
Net 10 küsur temettü yattı 2 gün önce.
Maliyet 5.10 a düşer ve aradaki fark da hesabına yatar.
Yani 10 küsur kademe * Elindeki lot sayısı.
Temettü budur.
Hesaba para yatması ve maliyetin düşmesi.
Kayıp sadece kesilen vergi.
Brüt temettü miktarı 11-12 küsur birşeydi. %15 kesinti oldu. 10 küsur hesabına yattı.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maliyet düşer.diyelim ki 5 liradan 10000 lot aldık.50000 tl maliyet.10 kuruş da net temettü versin 10000 lot karşılığı 1000 tl yapar.senin vermiş olduğun 50000 inin 1000 tl sini sana verir.böylece senin maliyetin 10000 lot karşılığı 49000 a düşer.maliyet de 4.90 a düşmüş olur.ama hisse fiyatı da 10 kuruş asağı geldiği için degisen birsey olmaz.yakında %8.7 oranında bölününce de aynı şey olacak.yeni hisse sayınızı 1.087 ile çarparak bulabilirsiniz. yeni hisse fiyatı ve maliyet de 1.087 ye bölünerek hesaplanacak.değişen birsey olmayacak.
Aynen sayin karaoğlan ın dediği gibi.
Ben de onu anlatmaya çalıştım. Iki kere kazanmış olmuyorsunuz.
Maliyet düşüyor tamam da hisse fiyati da düşüyor. Oradan bir kazanç oluşmuyor.
https://m.tr.investing.com/etfs/isha...a-capped-index
https://m.tr.investing.com/etfs/ishares-msci-turkey
rusya ve türkiye paralel haraket ediyor ... dikkat....
Bir ara endeks düşerdi biz yükselirdik. Şimdi o da olmuyor. Şirketin yaptığı işler konusunda en ufak bir fikir sahibi değiliz zira KAP a bildilendirme yapılmıyor. 3-4 ay önce 6 ya kadar yukselip 5 liraya gelmesinin pek bir izahi da yok bist bu kadar düşmezken. Allaha emanet gidiyoruz.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/z09m7O.jpg
Haftalık bazda incelediğimde yakın zamanda takip ettiği iki adet düşen kanal çizgisi var ve 2016 senesinden beri altına düşmediği bir yükselen trend çizgisi var.
Bugün kapattığı nokta üçünün de kesişim noktası olmuş gibi.
Uzun süreli yükselen trendin altına düşerse dengesi bozulur gibime geliyor.
Bir önceki düşen trend kanalına girmesi anlamına da geliyor bu.
Şu an içinde bulunduğu düşen kanal trendi - ki bu trend daha keskin - içinde durup burayı kırmayı başarırsa yolu açık.
Benim fikrim gelecek hafta kritik olacak.
Merhaba üstadlarım, aranızda yeniyim. Sürç-ü lisan edersek şimdiden affola.
Enka mali yapısı ve yüksek mühendislik gerektiren işler yaptığı için yıllardır çeşitli zamanlarda ortağı olduğum yegane hissem diyebilirim ancak son zamanlarda şirketin geri alım yapıyor olmasına rağmen defter değerinin bile altına sarkmasını pek anlamış değilim. Bu konuda bilginizi rica eder saygılarla bol kazançlar dilerim. Esen kalın..
LG-H840 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmiş olsun. Rezil oldu grafiksel olarak. Günü buralarda kapatacak büyük ihtimal.
Seri düşüşlere hazır olmakta fayda var.
Ayrıca son 12 ayın en düşüğü de 4.90.
Yani hisse bir sene içinde verdiği temettü hariç bir gıdım kar ettirmedi. Hatta ondan da stopaj kesintisi oldu. Full zarar.
Tabi o da ortalaması 4.90 olana kar ettirmedi. 10 gün önce 5.70ti yüksek hacimli islemle alip satmayanin zararına bak. Şirket iyice salladı işleri. Bilançoya az kaldı güzel birşeyler çıkmazsa o zaman geçmiş olsun. Beklenti alınır derler. Herhalde bilanço kötü gelecek beklentisi var. Ama bu sekilde iyi de gelse kötü de gelse çok yukarı gitmeyecek gibi. Yazıklar olsun.
Bugün al-sat yaparak maliyetimi 12 kademe düşürebildim.
Bizim borsaya bu müstehak. Totalde katkısı yok ama hisse yükselecek olursa erkenden çıkıp gitme şansı veriyor.
RSI 27.8 daha nereye kadar düşebilir bilmiyorum. Ama hala nasıl düşebiliyor onu da anlamıyorum. Dolar ve euro bu kadar yükselmişken bistten bu kadar kötü ayrışmasını hiç anlayamıyorum. Aklıma büyük bir fonun çıkışı geliyor. Buralarda al sat yapmak riskli geliyor bana zaten hisse öldü. Bir daha ölür mü bilmem?
Ben de zate hisse öldüğü için yapıyorum. Daha ne kadar düşecek?
Maliyet düşürmek sadece psikolojik etki yapıyor. Bir de hisseyi erken terk etme olanağı veriyor.
Yoksa zarar yine aynı zarar.
2 kere kardayken fırsat verdi ama çıkmasını bilemedik, güvendik.
Şimdi ne kadar daha bekleyeceğiz meçhul. Satmadığım sürece zarar yok. ;)
Sağ cepten sol cebe yapılan bir işlem gibime geliyor bu eğer değilse bu düşüş orantısız. Yabancı da olsa fonda olsa bence bu satışı karşılayacak hamle yapmalıydı onu da göremedik. Bu kadar satışı yabancının yaptığını sanmıyorum ama varsayalım onlar olsun maliyetleri kaç bunların demeden de edemiyorum. Birde akıl bulandıran geçtiğimiz haftalarda şirketin 5.50-5.40-5.30 bandından epey alım yapması. Çözemediğim Bi şeyler dönüyor yakında çıkar ortaya. Sayılarla bol kazançlar dilerim.
Bu satanların maliyeti nedir acaba ya?
Zararına mı satıyorlar?
%20 düştü neredeyse 1 ay içinde.
Bedelsiz tarihi daha belli değil.
Bu iş sinir savaşına döndü.. Sadece enka ya özel değil genel anlamda oldukça fazla geri çekilme söz konusu. İzliyoruz hep birlikte bakalım nerde tepki verecek. Kasasında dolar varmış bilanço iyiymiş yeni iş almış gibi bilgilere yada duyumlara tepki yok demekki kağıdı götüren yabancı.. İş yine siyasete geliyor bu konuda yorum yapmayı sayfada uygun bulmuyorum. Fırsat buldukça maliyet düşürmeye devam. Saygılarla
Bariz hisse geri alımı var bugün.
Patronun hisse alması değilde 1m lotla salı-çarşamba günü oluşan ağır satışı durdurması biraz acayip oldu yine.. Kendimce sorguluyorum madem geri alım yaparak hisseye sahip çıkmak gibi bir eğiliminiz var neden alım zamanını iş işten geçtikten sonraya bırakıyorsunuz? Burda amaç hisseye sahip çıkmak gibi görünmedi bana. İşin ilginç yanı şu şirketlerin hisseleri üzerinde yaptığı bu tür hareketleri kap a bildirme zorunlulukları yok. Enka patronları alımları kap a bildiriyor peki satışlar? Nereye vardığını bilmediğimiz işlemler oluyor ve sahip olduğumuz rakamların çok üzerinde. Bildiğim birşey varsa bunlar hiç bir zaman bindikleri dalı kesmezler. Para kazanmayacakları hiçbir işlem yapmazlar.. Yani kısaca şirketin geri alım yapması herzaman iyi bir şey olmaya bilir. Yine izleyip göreceğiz saygılarla bol kazançlar dilerim.
Yazdıklarınızı yüzde yüz katılıyorum . Geçen yıldan beri Enka nin surekli hisse alımı yaptığını görüyorum. Deli gibi kâr yapan Bukadar döviz fazlası olan ve sürekli patronun ve firmanın hisse alımı yaptığı hisse en azından geçen yılki yerinde olmamali, patronun satış yaptığı ve zarar açıklayan bir çok hisse fiyatını 2veya 3 e katladı. Bu essek ise yerinde duruyor. Demek ki patron sadece almıyor. Ytd
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam da patron satıyor olsa hissedeki yüzdesi düşmeli. Geçen sene elinde bulunan hisse miktarı ile bu senekini kıyas yapmanız gerek bunu iddia edebilmek için.
Her pay alımında hissedeki oranımız şu kadar oldu diye bildiriyorlar.
Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ama yazdıydım 5.30 geçerse 5.20 aşağı inerse 4.80 diye burada firma alım yapar tutarsa ne ala yoksa 4.60 yol gözükür
Kâr önemli değil adamlar rusyada is yapıyor t.c. gelecek rusya yaptırımı bu ülkeyle is yapan her işletmeyi vurur saygılar
SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Son 1 senenin dip seviyesindeyiz. Bu hisseyi hele önümüz seçimken ve Rusya ile malum durumumuz varken kimse kurtaramaz.
Arçelik gibi olacağız sanırım. Aylar sürecek düşüş trendi.
Zamanında kardayken satmayıp ihmali kendimiz yaptık, yapacak birşey yok.
Birçok ky nin bile enaz 2-3 kurumda. Yatırım hesabı var. Patron hisse alıyor ama hisse nedense hep gün sonunda en düşük yerden hatta gün içinde hiç görmediği yerden kapatıyor . Geçin bu ayakları, borsadan bile fazla düşüyor 6 aydır. Hatice değil netice önemli neticesinde patronun alış yaptığı bir oyun ve hisse 1yilin dibinde . Ytd
Yüzdesel düşmemesi de gerek zaten. Eğer dediğin gibi yüzdesel açık verirlerse tepelerine binerler. Bir dönem Dardanel hisselerinde bahsettiğin yüzdeyi tutturamayan patron niyazi bey dönemin spksından acayip dayak yedi. Şöyle ifade edeyim sen sağ cebindeki 100 lirayı sol cebine geçirirken azalır veya çoğalır mı? Değişmez değil mi. Burda mesele para miktarı değil. Sürekli düşen hissenin fiyatı. Bu şu demek tahta yapıcı 100 lira ile 5 tl den işlem gören hisseyi satıp 4.80 den alıp aynı adedi geri koyuyor. Aradaki 20 kuruşluk fark ne oluyor? Bilançoya olağan üstü gelirler adıyla girişi yapılıyor. Peki devlet veya spk şirkete bu olağan üstü gelirler ne kardeşim açıklayın diyor mu demiyor mu.. Aynı örtülü ödenek gibi. Para yatırımcının parası biliyoruz ama nasıl kazanıldığını açıklayan hiç olmadı.. Devlet patrona yabancı banka üzerinden işlem yap yakalanma diyor yani.. Not: takas dökümlerini her hafta çıkan para dergisinden takip ediyorum. Yukarıda yazdıklarım benim fikirlerim olup hayal ürünüdürler.. Saygılarımla
Bfren kadar olamadın yazık sana.. Bir gün de %3-5 prim yap da utandır bizi.
AMK patronu alım yapıyormuş yersen... 1cepten alıp haber yapıyor diğer cepten sattığını haber yapmıyor 1 yılın dibinde hisse üstelik borsa 1yil önce 70-80 binlerde idi
10 senedir hep bu sene gidecek o kadar beklemisken az daha beklerim diye kendimi avutmustum satali 1 sene oldu ittfk adese ve cemastayim birinin karini digeri goturdu borsa kumarhane oldu artik
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bilançonun geçen yıla göre yine iyi geleceğini düşünüyorum ama hisse bunu fiyatlamiyor. Kötü gelecek olsa zaten herhalde patron almaz. Ne bileyim ya şöyle 1-2 güzel haber görsek yine kurumlar ENKA yi önerse ve zararimizi kurtarsak baska bişey istemem
Öneri listesine giren hisse genel anlamda düşer.. Beklenti yaratması gerekenler, şirketin büyüme istikrarını devam ettirebilmesini sağlayacak anlaşma, satın alma veya büyük yatırımlardır. Enka zaten yukarıda bahsettiğim konuları pek işlemiyor. Aslında amaçları borsa üzerinden iş çevirmekte değil bence aksi olsa işlem gören %12 lik pay oranını arttırmaya giderler. Patronların hisse alması konusu biraz mataralı.. Erken seçim tüm hisseler gibi bizimkini de bulandırdı. 5.10 altına indirmezler diye tahmin yürütmüştüm hisseyi alırken malesef yine çalımı yedik. Bu gün 4.85 direncini geçirmemek için ellerinden geleni yaptılar yine. Kağıdın gitmesini de istemiyorlar. Zaman herşeyi çözecek izliyoruz. Saygılarla bol kazançlar dilerim. Yazdıklarım kendi düşüncelerim olup kimseyi bağlamaz..
Ben de hissenin dillenmesini uygun bulmuyorum. Zaten bu sağlam düşüş öncesi çok öneren vardı. 5-5.10 arası son durak diye düşünüyordum ama geldiğimiz nokta çok ilginç.
Bu hisse geçen sene 4.80 lerden 1 haftada 5.30 lara da geldi, hikayesini bilmiyorum ama böyle bir hareket gelmediği sürece 5 altında sürünmeye devam eder.
Benim portföyümün yarısı Enka neredeyse ve maliyeti en erken sonbaharda bulup çıkabiliriz gibime geliyor maalesef.