Patron çok küçük bir miktar almış, etkisi hiç olmamış, son birkaç gündür citibank alım yapıyor, hissedeki yabancı oranı artıyor yine
Printable View
Patron çok küçük bir miktar almış, etkisi hiç olmamış, son birkaç gündür citibank alım yapıyor, hissedeki yabancı oranı artıyor yine
Son bir haftalık takaslar. (Son iki gün dahil degil)Sayın alp60 dediğiniz gibi 100.000 alımı var yabancının.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d85d25560f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2262e6cd13.jpg
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
OYAK takasta 73.99 lotun var tahtada 137.663 bin satmışsın........kime ayakçılık yapmaktasın.........defol git.
Herkesin dilinde bir yazilimdir gidiyor. Hayirlisi bakalim ,Malum, borsamizda ucuz yazilim firmasi kalmadigindan mecburen kafein ve smartiks aldik bugun bir miktar ,bakalim 3 yillik periyotta kar mi yazacagiz zarar mi. Bir logo,bir kront gibi olurlarsa bir dairesi parasini cikaririz sanirim.kismet artik.
Hayırlı olsun ortak. Logo fk 14 kront 22. Kfein ise fk 8 civarında. Üstelik her yıl düzenli artan ciro ve karlılık var. Dediğiniz gibi 3 yıllık vade beklerseniz kesinlikle doğru seçim.
Kısa vade fonların alım satımı can sıkıyor ama uzun vade su akar yolunu bulur illa ki. Tekrar hayırlı olsun.
Hisse 6.92-7.22 bandında bir süre daha dolaşacağa benziyor, her ne kadar fonların baskısı da olsa şirketin 3. Ve 4. dönem karlılıkları beklendiğinden paylar bu seviyelerde el değiştirir, bu arada son altı ayda en çok yabancı para girişi olan hisselerden ancak verusa ile başlayan hisse satışları, patron satışları hisseyi bu bantta sıkıştırdı..kişisel yorumum en fazla bu ayın sonuna kadar bu bantta hisseyi tutabilirler diye düşünüyorum çünkü asıl kar son dönemde geldiğinden hisse dsha fazla buralarda tutamazlar
Yarın tahminim bugünün telafisi olarak 7.02 üzerine yerleşmeye çalışacaktır
Sata sata bitirecek en sonunda elindekileri. Bu satiştan sonra halka açıklık oranı %76 ya çıkacak.
Bir yatırımcı Kafein Yazılım hisseleri ile ilgili olarak MKK'ya başvurdu - KAP
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; Mehmet Tevfık Baskaya Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde 1 milyon 800 bin
TL nominal tutarlı Kafeın Yazılım Hızmetlerı Tıcaret A.S. pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurdu.
Özel emirle tek fiyattan kurumsal yatırımcıya satabilir. Verussa öyle yapmıştı, aynı yöntemi uygulayabilir.
Geçen sefer borsada piyasaya satmıştı.
Daha geçen hafta 380.000 lot sattı aradan 1 hafta geçti hooop 1.800.000 lot daha satacam diyor.Ulan madem satacan neden taksit taksit satiyon. Neyse ki bu son. 48.000 lot kalıyor alinde ama onlar a grubu imtiyazlı hisse sanırım onları satmaz.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında ne kadar sattığından cok neden sattığı önemli.
Yani şu ana kadar gelen bilancolar çok güzel.
Şirket yöneticisi olarak şirketin gelecegine güvenen patron neden hisse satar.
Benim aklima iki ihtimal geliyor.
1.si işlerin bozulacağını bilen patron hazır bu fiyatlardan satarak yatırımcıyı öpmek istiyor.
2.si ise özel hayatında nakite sıkışan patron elinde ne var ne yok satışa çıkardı. Veya gelen nakitle başka işler pesinde.
Aklıma başka ihtimal gelmiyor.
Aslında spk nın bu durumlara el atmasi lazım.
Halka arz edilen şirketlere halka arzdan başka hisse satışı yasaklanmalı. Veya en azından 5 yıl gibi bir süre hisse satışını yasaklamali.
Adam sirketi halka arz ediyor daha bir sene dolmadan elinde ne var ne yok satiyor. Sonra %99 halka açık, yatırımcının kucağına birakilan bir şirket kaliyor ortada.(kfein icin değil genel olarak söylüyorum. )
%1 imtiyazlı hisseyle de sirketi yonetiyorlar veya yönetmeyip kaderine terk ediyorlar sonra hooop batan bir şirket.
Sonra da yatırımcı neden borsaya gelmiyor. Böyle yapmaya devam ederlerse mevcut yatirimcida kalmayacak ey spk.
Baska bir olay var bence. Birileri ile anlasmali devrediliyor gibi.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Tevfik abi Allahtan yanlışını anladı da, hepsini birden topyekün satmaya karar verdi. Bu kadar malı ancak özel emirle bir seferde paket halinde satacaktır. Müşterisi hazırdır.
Bu satan kişi patron filan değil. Aslında iyi de oldu aradan çekilmekle. Patron Kalyoncu.
İletişimim filan yok. Satan kişiye nezaket icabı abi dedim o kadar, bence aradan çıkması çok iyi de oldu. Borsa bunu olumlu karşılayacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar baskı sancısını buymuş diye algıladım, piyasa da böyle algılayabilir. Bence işler yolunda gidiyor.
Bu kişi %9 ile şirkete ortak olmuş yerli bir yatırımcı, hepsi topu tüfeği o kadar. Sattırsın gitsin. Zaten onun yüzünden bugüne kadar baskılandı hisse.
Bende hayirli olacagina inaniyorum. Bilgi icin tekrardan tesekkürler
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Satışlar karşılanır önemli olan büyük patronun hisseleri, takaslar önemli bence özellikle yabancı takasları takip edilmeli , yabancı takaslarında azalma olmadığı sürece bu satışların çok bir önemi yok, ancak her ne kadar ortak satışları karşılansa da kısa süre için hissede tekrar bir baskı oluşturacağı aşikar, son altı ayda yabancı para girişi en çok olan hisselerdn olmasına rağmen bu satışlar yüzünden yabancı para girişi oranına göre en az prim yapmış hisselerin başında geliyor kafein, hatta dünkü hisse satışlarında da bu haberin önceden sızmış olabileceğini düşünüyorum... Destek seviyesinden kapattık, tekrar aşağılara bir miktar gelebilir bu haberle,umarım kurumsal bir şirket alır da hisseleri satış 3. Dönem karını baskılamaz
Adamda a grubu imtiyazlı hisse var. Siradan bir yatırımcı değil yani. Bu imtiyazlı hisseleride Kalyoncu ya satarsa o zaman iyi olur.
27.06.2019 tarihinde 183.333 adet B grubu nama yazılı (imtiyazlı) borsada işlem görmeyen payın tamamı, beher pay başına 10 TL olmak üzere toplam 1.833.330 TL peşin bedelle Ali Cem Kalyoncu almıştı. Yani asıl patron hisseye sahip çıkıyor. Hissenin önünde bu satışın dışında görünen hiçbir satış kalmadı
İştiraki Smart ta geçen hafta 13.900 e bir şirketi satın almıştı
Bir taraftan ortağı yeni şirket satın alırken bu tarafta bu kadar hissenin satışa konması garip bir durum...iyi bir bilgiye ihtiyaç var...
smart-vertu-kfein hızlı bir şekilde borsaya arz edilmesi..........yabancı bir yazılım şirketini bünyesine katması........yazılım pazarında büyüme ve gelişmeye çalışması gayet olumlu....borsada hisse satışları,ortak pay satışları,gözle görülür yabancı ağırlığı....hisseye baskı vs vs vs izlerken başımız dönüyor.
şirketin sık sık kamuoyunu aydınlatması özellikle yatırımcısını bilgilendirmesi güvenilirliği açısından önemlidir.
Şirket halka arz edileliden beri müthiş medya ve kamuoyu destegi olmasina ragmen kagidi goturmuyorlar. Hisse satisi ortak satisi bunlar hikaye spek neyi isterse onu yapar bizler piyonuz.Kisa vade beklenti yaratmiyorlar. Ama endekste yukari trend basladiginda mutlaka 10 ustu gorulur.
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hisse satış haberi tamamen Halka arz sürecinde yapılan ve ortakların verdiği 1 yıllık taahhütün dolması ile ilgili. Şirkette hiç bir sıkıntı bulunmuyor. Verussa ayrıldı, Tevfik abi de ayrılıyor. Satış işi böylece tamamlanmış oluyor.
Bu Tevfigin kfein den baska 5-6 sirketin daha yönetim kurulu üyeliği var.
Muhtemelen bu şirketlerin birinde veya bir kaçında hisse ağırlığını artırabilir hisse satışından gelen nakitle.
Şu imtiyazlı hisseleri de satsa da s..ir olup gitse ve düşse yakamızdan.
Muhtemelen bu satişlardan sonra hissenin önü daha açık olacak.
Bence Verussa da, Tevfik abi de, Halka arzı desteklemek ve kurumsal kimlik kazandırmak için, Şirkete geçici olarak katılım sağladılar. Bu tür katılıma, rica minnet, taşeron da denilebilir. Onlar, Asıl patron değillerdi, burada hiçbir zaman da olmadılar. Emek sahibi olan, takdiri hak eden, baştan beri Kalyoncu idi. Şimdi de tamamen gerçek sahibinin oldu. Bundan sonraki süreçte Şirket daha etkili topa girecektir, daha sağlam basacaktır. Öyle umut ediyorum. İnşaallah.
Umarım öyle olur sayın izci.
Baskı da bundan dolayıydı. Çünkü Halka arzda Ana sözleşmede 1 yıllık ayrılamama taahütü vardı. Baskının tek sebebi, Kuruculara para kazandırmamak. Yoksa bu fiyatlarda olma olasılığı mucize gibi.
Bunu bilmiyordum söylediğiniz iyi oldu.
Teşekkür ederim.
Bundan sonra tek patron Kalyoncu yu takip etmek lâzım.
Peki Smart mı Kafein mi? Yada ikiside mi? İkisiyse oranlar ne olmalı %50 Kafein %50 Smart mı?
Ben ağırlık kafein olmak üzere ikisinide portföy ekledim.
Tabi ki baska hisselerde var portföyde.
1,800.000 lotu bu Hisseyi kısa vadede bayağı aşağı çeker gibi
Ondan ziyade persembe oyak ın sattığı 275.000 lot citi den çıkmış.
O oyak bugün yine 200 bin üzerinde sattı.