Düşerse bekli alım fırsatı verebilir veya arkasında el sallarız
Printable View
Düşerse bekli alım fırsatı verebilir veya arkasında el sallarız
4,23-4,26 arası kapanır bugün NET :)
Daha önceleri bu kadar hacim olsaydı aralıksız tavan tavan gitmişti.
Çok yakında burada 5'li rakamlar konuşulacak buraya yazıyorum.
Zaten bugün tavan yapsa 5,14 'ten kapatır. 5 'li rakamlar hedef içinde
Diğer kardeşine bakan yok. Zavallı konumda kaldı. Üzücü bir durumu var
Bilanço açıklanmış. Yarın hareket getirir mi dersiniz?
Bilanço [emoji777]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
herkese geçmiş olsun.
Neden
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hem dolar hem kötü bilanço
Biri bana bunu açıklayabilir mi acaba? Aşağıda geçen yılın altı aylık ve bu yılın altı aylık bilanço için açıkladıkları KAP haberleri var. Biri bizimle dalga mı geçiyor? geçen sene açıkladıkları haberde kâr varken bu yıl önceki dönem için zarar etti yazıyor. Bunun sebebini anlayan bilen var mı? Böyle bariz bir hata ve açıklama olabilir mi? Yoksa dalga mı geçiyolar bizimle? Her dönem kâr eden bir şirket bu hiç zarar etmedi tüm bilançolara bakın. Nasıl oldu da bu açıkladıkları bilançoda zarar gösteriyorlar? bir hata mı var?
*SÖNMEZ PAMUKLU'NUN 2017 YILI İLK 6 AYLIK KONSOLİDE OLMAYAN NET DÖNEM KARI 4.230.327 TL(ÖNCEKİ 5.161.579 TL)
(10/08/2017 - 06:23:12)
*SÖNMEZ PAMUKLU'NUN 2018 YILI 6 AYLIK KONSOLİDE OLMAYAN NET DÖNEM ZARARI 7.399.826 TL(ÖNCEKİ -12.186.387 TL)
(10/08/2018 - 06:26:12)
Aynen öyle bu işte bir sıkıntı var. Geçen sene kar açıklamıştı. Şimdi nasıl zarar oluyor. İlk çeyrekte dahi kar etmişken bu zarar da nasıl oluştu. Ytd...
Spek ülkeni seviyorsan kağıdı düşürme , çıkarda demiyorum , mezarcılık yapma yani
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerizekalı KY satmasa sıkıntı da yok aslında malın önde gideni KY cı
1 Ocak 2018'den itibaren bilançoların gösteriminde TFRS15 ve TFRS9 sistemi uygulanmaktaymış. Bundan kaynaklı, Sönmez Çimento'nun 50 milyon civarı maliyet değeri hesaplamalarda gösterilmemiş. İleride gösterilir mi bilmiyorum. (BU gösterim sadece SNPAMa ait değil, başka hisselerde de yeni uygulanmaya başlandığını gördüm). Sonmez Çimento için ayrılan yere (gerçeğe uygun değer denilip boş bırakılmış. Belki gerçeğe uygun değeri ileride hesaplattırıp yazarlarsa o zaman çok daha büyük rakamlar çıkabilir, ama temettü vermemek için bu süreci uzatacaklarını düşünüyorum)
An itibari ile en büyük sıkıntı, makine yenileme için çekilen paranın döviz üzerinden olması gibi görünüyor. Onun dışında bir değişiklik yok. İplik ve kira gelirleri geçen sene aynı dönemin hafif üzerinde.
Yanılmış olabilirim, elimde hisse yok, o yüzden çok yüzeysel baktım. Sizler lütfen detaylı inceleyip araştırınız.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yine çimento şirketini hiç edercesine davranıyorlar desenize. Bu üçkağıtları ne zaman bırakacaklar kağıt değerini bulacak o zaman. Ama biz o sırada kağıdı taşımıyor olacağız büyük ihtimalle bıktırıyorlar bu yöntemle.
Önemli bilgi için çok teşekkürler Sn. Usta. Detay bilgilerinizi uygun zamanlarda paylaşabilirseniz yardımınız olur bizlere... Teşekkürler...
Sn Usta...
SONME ile SNPAM arasında makas oldukça açıldı ve SONME hiç öne geçemez oldu yada çok gerisinden takip ediyor SNPAM 'ı . Acaba temel olarak sizin gördüğünüz bir gerekçe var mı buna? Detay paylaşabilirmisiniz?
Elimde hisse varken de ben hep SNPAMın SONMEnin onunde olması gerektiğini söylüyordum ve o zamanlar nedenini detaylı bir şekilde verilerle yazmıştım. SONMEnin sadece az bir kira geliri var ve birde değerli bir arsası var. Ama SNPAMın hem iplik geliri var hem de kira geliri var ki arsası SONMEninkilerden çok daha değerli olduğu için kira geliri de daha fazla. Arsa gelirlerini ve iplik gelirlerini f/k 10 ile hesaplayıp (bence gayrı menkul için adil bir rakam) donen hisse sayısına bolerseniz, SNPAMın daha yukarıda olduğu görülecektir. Ama şu anki kadar bir fark olur mu onu bilemem, dediğiniz gibi makas bir hayli açıldı. Birileri bıkıp satmış da olabilir
Diğer taraftan, her iki hissenin de gercek değeri buralar olmamasına rağmen, SONMEnin bir hayli SNPAM hissesini satmış olması, değerinin altında sattığından zararına gibi görülüyor (çimentodan ileride daha büyük oranda kar gelmezse)
Bu hissenin en kötü tarafı, temettü vermemesi. Şirket aile şirketi olduğu için, kendileri istedikleri vakit ellerindekini nakite cevirebilirler ama senin hakettiği fiyattan nakte cevirmen her zaman mümkün olmuyor. Aslında temettü vermemelerini anlıyorum, neden ekstra bir vergi daha versinler, onu yatırımda kullanıyorlar. Ama işte dediğim gibi, hisse değerini uzun süre düşük tutabiliyorlar. Şu anda her iki hisse de tekrar C grubuna düşme sınırlarında dolaşıyorlar, yatırım tavsiyesi olarak algılamayın ama bende sanki bu isteniyor gibi bir his var.
Yeni bilanço yöntemi nasıl bilmiyorum, neden Sonmez çimento kısmına gerçeğe uygun değer yazılıp boş bırakılmış, burasının doldurulması için zaman mı tanınmış, bir expert gerçek değerine göre ileride hesaplayacak mı? Eğer bu olursa o zaman ciddi bir artış olacaktır, çünkü eskiden maliyet hesabı ile hesaplanıyordu ki bu da gerçek değerinin çok gerisinde. Şu an sıfır olarak yazılıp birdenbire gerçek değeri bilançoya yansırsa bir hayli pozitif fark olur ve yüzeysel yatırımcı dalar (tabi onlar dalmadan hisse yukarı cekilmiş olur)
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Hadi artık bizim zamanımız gelmedi mi ? Bir hareket yap artık 1 günde bizim günümüz olsun eskilere geri dön
3,65 olsun da yeşil gözüksün 5-10 dk
Çok şükür biri beni duydu galiba
Kurumlar vergisi matrah artırımı neden yapılır
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz Abisine göre daha sağlam duruyoruz. Dün biraz show yaptı ama kaldı yerinde
Ne s2m kağıt hep aynı oyun çıkar tepeye vur o.ç spek
bunlar tam anlamıyla ...... cocukları
Açığa satış yapılmış .. Pazartesi her şeye gebe
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
acıga satıs
derken nolmus yanı
Sönme gidiyor diye bundan Altı üstü 2 bin küsür lot aldım aldığım kademenin altında takıldı bu kadar lot hesabı yapan spek görmedim
Ulan iyiki hepsine almamışız yoksa sabah sabah 1000 tl zarar yazacaktı bu kağıtlara güvenmediğim için almadım 5 kademe için aldım mal gibi 3.87 vermedim sönme gitti 90 a verriz dedik o bize verdi
Baskı balata yağlıyorlar gitmek için
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İştirakimiz Sönmez Çimento A.Ş. , Enerji Verimliliği ve Geri Dönüşümü Projesi Yatırımı Kararı almıştır. Yatırımın kapsamı bacadan çıkan atık ısının elektriğe dönüştürülmesi ve çimento üretiminde kullanılan kalorinin azaltılması olup, yatırımın devreye girmesi ile beraber , üretimde en büyük maliyet olan Enerji maliyetinde %40 dolayında tasarruf beklenmektedir.
Süreç hakkında kamuoyuna bilgilendirilecektir.
Yeter artık kastığınız... Piyasa olmuş yine 100bin üstü siz hisseyi gerdikçe gerdiniz. Artık hak ettiği yerlere gitmesine izin verin. Piyasa 100bin üstüyse SONMEZler en az 4 üstü olması gerek.
Kardeşim şu kağıdı biraz adam edin ayıp yeter artık salak salak hareketleri bırakın artık
C grubu adım adım geliyor gibi
Yıllık işlem hacim kotaları vardı die hatırlıyorum şuan % kaçı tamamlandı bilmiyorum... Bilgili arkadaş paylaşım yaparsa seviniriz YTD
VTR-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.