teşekkürler.hep birlikte uçup uçmadığını göreceğiz.benim gördüğüm birleşme sonrası düşen giderler ve satış gelirlerindeki ortalama % 50 artış pozitif gelişmeler.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
borsada temkinli olmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.zira bu yıl içinde temkinli duran bir arkadaşım % 50 kazandı, radikal davranan diğer arkadaşım % 300 kazandı.bu durumda inandığım hisseyi alıp sonuna kadar beklerim,inanmıyorsam hiç almam.
Silver pazarlamanın net kar marjının % 1,5-2 aralığında,silverline end.nin ise net kar marjı % 6 olduğuna göre karın pazarlama şirketine aktarıldığı yorumları doğru değildir. Güvensizlik olgusu da bana göre yersiz.kayda değer kar etmemesine rağmen sılvr tarzında bir çok hissenin bir yıl içinde % 200-400 arası prim yaptığı görülüyor.oysa hissemizde sermayenin % 30.6 sı kadar net kar var.bu hissede karlılığın ‘sürdürülebilir’olmasını beklersek atı alan üsküdarı geçer. 12-14 milyon kar bekliyorsak, 240 mn. Satış geliri olan bir şirketin piyasa değeri 75 mn.larda durmaz. 2016/4.ç zarar etmesine rağmen,yıllık karı 1,8 mn. Olmasına rağmen hisse 1.10 dan başladığı hareket kötü bilançoya rağmen 1.50 lerin üzerinde tutunmayı başarmış.bu şu anlama gelebilir ‘gelecekteki iyi bilanço beklentisi’.
Takastaki ana malı taşıyan iş yatırımın son günlerde daha fazla satış yapmaması sattıklarını da 1-2 gün içinde geri alması bir işaret olabilir.satıcının kalmadığı bir hissede fiyat nereye gider.
Iş yatırımın yoğun satış yaptığı hisselerde,satış kesildiğinde sözkonusu hisselerde hisse fiyatlarının nereye gittiği iyi izlenmeli (piyasa değeri 500 milyonun altındaki şirketler incelenmeli).
Büyümesi yüksek cari açık verilerek forse edilmeye çalışılan türkiye ekonomisinde ‘sürdürebilirlikten’ bahsetmek mümkün müdür? Bu durumda türkiye borsasında işlem gören şirketlerde sürdürebilirlik aramak ne kadar mantıklıdır?
Is Bankasi Amiral gemisidir. Uzun suredir de 2.8 ile 4, 3 arasinda gider gelir, kagittaki devinimi saglar ama daha cok da kontrol eder.Adeta "agir olun arkadaslar ben buradayim"demektedir. Uzun sureli analizlerde gorebilirsiniz tavrini... Kisa donemde ise zararina satmaktan hoslanan bir mazosistmis izlenimi verebilir, bu yuzden...Degerli analizilerinizi ve zaman zaman farkli gorus ve bakis acilari getirdiginiz mesajlariniz icin kendi adima tesekkur ederken, kagida girdiginiz ve adeta milat kabul ettiginiz 9 aylik bilanco donemini degil de topigin eski sayfalarini karistirirsaniz(en azindan yilbasindan bugune) kafanizda yeni degerli gorusler olusturabilecegi kanaatindeyim nacizane... Hos bizim kagitlarimizda spekulator filan yoktur her sey tam rekabet piyasalarinda, iktisat kitaplarindaki kabuller dogrultusunda islemektedir, ama siz yine de bir goz atin derim ben goz ucuyla da olsa... Takas analizleri konusunda ise Mastori Ustad uzun donemli neredeyse tek otoritedir... Aradaki kucuk takas degisimleri de dahil asla gozunden bir sey kacmaz...Kimin maliyeti nerede kalmistir, kagida giren nerede yakalanmistir gayet iyi hesaplar... Onun komplo teorileri tadindaki, Muslum Baba sarkilarini aratmayan karamsarliktaki (nereden ciktiysa artik, kime goreyse, bakin siz de ne kadar karamsarsiniz memeleketin ekonomisi ile ilgili, neyse...) alabildigine bilimsellikten uzak yorumlarina da goz atmak farkli bir isik yakabilir, kimbilir?Ornegin ben nesnellikten uzak bulup yorumlarinizin coguna katilmasam da satir satir okuyorum mesajlarunizi... Farkli, goremedigim bir seyler yakalayabilir miyim, acaba diye... Bir nevi is korlugune dusmeyeyim diye...
Memlekete gelince o iste baska bir hikaye...Bir bakmissiniz sicak para akmis, ya da gelismekte olan piyasalarda konjonktur lehimize donmus... Bilemezsiniz, kaotik yasam onunuze neler sunar, bilemeyebilirsiniz, ama en dogru tahmin, strateji ve yaklasim ise fark yaratacaktir...Onun derdindeyiz hepimiz de zaten... Savaslar, gerilimler, brexitler bile goz ardi ediliverir, bazen... Yeter ki hikaye olsun pesinden kosulacak...Memeleketin yapisal sorunlarina cozum bulanamadigi ya da yapisal reformlarin yapilacagina guven tesis edilmedigi de surece de piyasaniz dolar bazinda belli bir bandin icin de gider gelir, ah ah neydi o 2013 zirvesi deyip hayiflanmak duser bize de...Hikaye ve guven tesisi her seydir demek isterim ben yeniden izninizle yeniden...O yuzden derecelendirme kuruluslari not artirimina gittiginde poyasalar cosuverir ya da tam tersi... Aslinda Ayse teyzemin filesinde cok sey degismemektedir, ya da reel yasam ve sanayi cosmamistir, ama yeni bir hikayedir konusulan artik...Ooo Turkiye yapisal reformlarini yapiyor, petrol dusuyor, cari acik dusuyor gibi...Ya da artik Silvir yeni bir sayfa acti, brut kar marjlari goz kirpiyor, birlesme sirketteki genel yonetim giderleri ve operasyon maliyetlerini dusurecek gibi... Bizim de guclu bir umudumuz var artik... Ve zaman da azaliyor, omrumuz olursa yasayip gorecegiz...Ama sozkonusu Silvirsa, kalkaninizi yqninizdan ayirmamanizi oneririm ben...Piyasa cosarken bile denizci cipasini inadina kaldirmaz, ekrana kufreder durursunuz (spekulatorsuz tahtalarda boyle mi olmaktadir, kariyla uyumlu bir hareket midir bu acaba?) Bol kazanclar...Yatirim tavsiyesi degildir...
Ben hisse seçerken 6 ay sonrasını tahminleyerek yatırım yaparım.aldığım hisseleri 2-7 arasında mutlaka satarım(istisnalar hariç).sılvr i ağustos başında aldım,yarısını 2017/3 bilanço sonrası verdim.
Bir hisseyi 7 aydan fazla tutarsanız , yılı kaybetme tehlikesi yaşarsınız. Ve bu durum psikolojinizi öyle bozar ki ! Başlarsınız karamsar düşünmeye ! Aracı kurumların maliyetlerinin ne olduğundan kimsenin maliyetini bulamazsınız.bunları yazanlar masal anlatır ancak.
Son dönemki günlük alış satışlara ve takas hareketlerine bakılacak olursa neredeyse tamamen karşılıklı hareketler dönüyor. Bir tek geçen bir yatırım finans 103 binlik işlemle ak tarafından satılan 6x bin lot mal takip edebildiğim kadariyla grup dışındandı. Gerisi traş. Ufak malları saymaya gerek yok. Günlük 30 bin lottan fazla dışardan işlem olmuyor. Birde şu malum toplam fark hikayesi ordaki mal zaten yönetimdeki amcanın. Citi ara dönemlerde kağıdı tanımayan ky lara yabancı alıyor ayağı, halen Deutsche nin malın in yaklaşık 150 bini grubun. Gelelim is yatırım a. Aynen Üstadın dediği gibi sopa amaçlı patron malı. E olacak tabi amca patron illaki malı olacak. Toplam 11 milyona yakın kontrol ettikleri mal var. Dikmişler gözlerini bizdekilere. Avucunuzu yalarsınız, bu saatten sonra mal yok size. Diğer güzel bilanço açıklayan tahtalar gibi sıkma zamanı tabi. Bu spek elindeki malı bozmadı bu tahtada yukarı giderken malı satacaksın yoksa Boca ederler üstüne. Ama bunlar beklettikçe ben kendi adıma hedef yükseltiyorum. Çünkü çok dikkat çekiyorlar belli ki hedef büyük . Tavsiyem hareketleri döviz bazında takip etmekte fayda var. Geçen sn.kemosabe nin dediği gibi 12 aylık sonrası 3 aylık düşük gelmişti. Bu sefer son dönem ışığında 5 milyon üzeri gelme ihtimaline bakarım kendi adıma. Cirodaki belirgin artış hedef değeri yüksek gösterip satış kararı alma olasılığı olan şirketlerin yöntemidir. Patronun en son ciro hedefini biliyoruz sermaye artışı kaçınılmaz noktaya gelecektir belki önümüzdeki sene. Daha fazla sıkmanın mantığı yok. Ver 5 tl yi millet dağılsın yoksa zaten para babasının biri gelip donunla beraber alacak sn.spekcim. Sen nasılsa keriz bulursun yolacak. En azından adam/saatimizi kurtaralım. Dimi ya? Ytd
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn.kemosabe ÜSTAT DEDİĞİN ZAT SON GÜNLERDEKİ ALIŞ-SATIŞ HAREKETLERİNİ YAZMIŞ. YAZDIKLARINA ANCA "KADİR" İNANIR. HİÇBİR ŞEYİ TAKİP EDİP ANLADIĞI YOK. BEDAVADAN MASAL ANLATIYOR. BİR TARAFTAN HİSSEDE PATRON VAR DİYOR, DİĞER TARAFTAN DA SPEK DİYOR. BU NE PERHİZ NE LAHANA TURŞUSU? ÇIKMIŞ BİR DE KONUŞUYOR. YOK EFENDİM 11 MİLYON LOTU KONTROL EDİYORLARMIŞ. BUNA DA "KADİR" İNANMAZ, ANCAK GÜLER.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
2017/4 te 5 mn. Kar bekliyorsunuz, detay açarmisiniz satış gejri ne bekliyorsunuz? Brüt kar marjı ne olur?
Bingo Sayin Kurtdere (19.22'deki mesajiniz icin, malumunuz son donemde muhabbetimiz oylesine artti ki (Allah bozmasin) referans vermek lazim mesajlara herhalde) aynen de oyle...Takas tablolarindaki araci kurumlarin karsisinda yazanlar onlarin maliyeti degildir hepimizin de bildigi gibi... O halde topikteki Silvir ailesine ve bu sayfayi duzenli izleyen bizlere bir aciklama yaparak sereflendirmek istersiniz bizi...Neden o zaman lansmaninda sinir tanimadiginiz arkadasiniz, Delta ve Oyak"in alis maliyetlerini verdigi tabloyu (20.11.2017 tarih ve 16-17 saatleri arasindaki mesajlari) yayimladiginda, dostum o is oyle degil, bu degerler reel maliyetler olamaz"diyerek duzeltmediniz ve uyarmadiniz izleyenleri?..
Belirttiginiz uzere kagitta donemsellik onemli ve hareketli olmak lazim...Hatta ben al-sat yapmaya bayiliyorum bu kagitta!.. Umarim bol bol kazanmaya da devam edersiniz...Umarim buradaki tum dostlar da umdugunu bulur bu kagittan... Hepinizin hepimizin kazanci bol olsun...
Merak etmeyin Ustadin sean icindeki alimlari izledigini biliyorum, maliyetlere de oradan vakif zaten...Ne guzel de demis atalarimiz Ilim Cin'de de olsa aliniz diye...
Ve sizden cok rica ediyorum lutfen mesajlarinizda buyuk harfle uyarinizi yapmayiniz (en azindan bana hitap ettiginizde)...
Evet bence de Ustad yaniliyor, 11 milyon lot degil kontrol ettikleri, 11.5 belki de daha fazla olmali. Ve Sayin Kurtdere, uzgunum ama dunya gunesin etrafinda donuyorve sekli de topa benziyor, siz kabul etseniz de etmeseniz de... Ve maalesef Bistteki tahtalarda spekulatorler, hatta gomlekcileri, deynekcileri, saksakcilari islem yapiyor ve yapmaya devam ediyor... Maalesef iktisat kitaplarindaki tam rekabet piyasalari da dahil diger bircok kabul buralarda sökmuyor...En azindan Silvir'da... Tum ortaklara selamlar, saygilar... Yatirim tavsiyesi degildir...
Tesekkurler Ustadim yorumlarina...Sıktıkca dokuluyor millet demek ki 60 bin 100 bin... Su anda 9 aylik bilancoda saheser ortaya koyanlarin hepsi merdaneli camasir makinesinde sıkılıyor adeta(bkz Gentas, Egser, Gerel ben de hepsi var da ordan biliyorum :-) Yabanci ortak beklentim hep oldu bu kagitta... Varr bir dumen de zamqn azaldi omrumuz olursa gorecegiz insallah...Ocakta bu fiyatlara zor tutar garibim...Kara kara dusunuyordur simdi... Uatirim tavsiyesi degildur...
Neyse yasam avuclarimizin arasindan kayip gidiyor... Yetismek lazim arkasindan...Sayin Kurtdereye de Ustadima da katkikoyan tum dostlara da sonsuz tesekkurler...Hafta sonunun keyfini cikaralim# pazar bakariz nasil olsa... Guzel bir cuma aksaminda, guzel Izmir"den hepinizi saygi ile selamliyorum Iyi hafta sonlari...
Dönemsel fiyat hareketlerini iyi takip ediyoruz üstad. Bahsettigim kağıtların zaten birkaçını yazmışsınız belkide anele eklenir onlara orda da bişeyler var. Gün içi fırsat buldukça cep telefonu üzerinden matriks var izliyorum tüm detaylarıyla. Seans odalarında büyüyünce zaten anlamak çok zor değil. Ben kendi min. hedefimi verdim, altına veremem bayagi da Hatrı sayılır birikti ama temkinsiz de olmam. Bir miktarını alır satar üstüne koyar yoluma devam ederim. Tek kağıt alırım dagitmam çünkü bilirim ki para katlanarak kazanılır. Belki yanlış belki doğru benim mantigim bu. Zaten hepimiz aynı mantikta olsak herkes aynı kağıdı alırdı. Bir de şey var, bilanço ile kastedilen temel analiz. Iyi inceleyince zaten o saydiginiz tahtalar ın öne çıktığı görülüyor. Artık yorum yapılacak pek bişey kalmadı çünkü kararlar alındı sadece zamana oynanıyor olay bu. Belki bazen hemen çok para kazanmak istiyoruz çünkü mantığın ve matematiğin dışına çıkılıyor. E mühendis olunca bu tür şeyleri kabul etmek zor geliyor orada piyasa pratiklerimiz ve tecrübemiz devreye giriyor sakinliyoruz. Tşk ytd
Hayirlisi diyelim Sayin Kurtdere...Umarim ki siz hakli cikarsiniz...Ve can cekismeden ucar temel analizler ve muhtesem bilancosuna uygun olarak...Selamlar...
Hisse.net Haftalık Hisse Yarışması'na kurallara uygun 3 hisse seçip katılın 1 hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...51#post1364551
Aslinda bir miktar mubalaga yapmaya calismistim, 11 milyona ulasmis olamazlar. Belki 10 milyonun kiyisindadirlar...Dogal olarak, biz kucukler disinda, kagitta tek de degiller tabii ki...Baskalari baska guruplar da olmali ki hep olmustur bu tahtada, hele de hikayesi bu kadar guclu iken... Deneyimlerim beni yaniltmiyorsa siz de bir hayli yuklu olmalisiniz (en azindan benim standartlarima gore :-) )... Bu kagidi tasimak herkesin harci degildir... Kolayliklar dilerim... Ben yine de Silvirline demek extra sabir demektir bir kez daha animsatayim da... Tum ortaklara bol kazanclar...Yeniden iyi hafta sonlari...Yatirim tavsiyesi degildir...
bu hissede yüksek pozisyon almak çok tehlikeli olabilir.portföyünüzün % 10 unu geçmemeli. şahsım olarak brüt kar marjı %20 nin altındaki şirketlere dostlar alışverişte görsün diye yatırım yaparım.
Bu şirket ile ilgili çok önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum,ancak bu forumda bu konudan bahseden yok.ya da hiç kimse farkında değildir.bir ara sizin farkında olduğunuzu düşündüm ancak yazı ve yorumlarınızdan farkında olmadığınızı düşünüyorum.kimbilir belki de ben yanılıyorum.
Meraklandim simdi, nedir ki acaba? Paylasirsaniz katki koyamaktan mutlu olurum...
En önemli konulardan biri döviz pozisyonu. Buradan bir zarar gelecek. Zarar açıklar demiyorum kurda terste.
Bir hikaye de benden;
sılvr hissesinde 5 grup yatırımcının olduğunu düşünüyorum.
1.grup elinde 7-8 milyon hissenin bulunduğu güç(muhtemelen patronu temsil ediyor) hisseyi forse ediyor.böylece piyasa yapıcılığı görevini üstleniyor.
2.grup elinde 3-4 milyon hissenin bulunduğu güç,bu grup 1.grupla kapışma halinde.
3.grup elinde 1-2 milyon hissenin bulunduğu güç,bu grup hisse ile fazla uğraşmıyor.hissenin fiyatı ‘oversold’ seviyelerine geldiğinde alım yapıyor, hissenin fiyatı ‘overbought’ seviyelerine geldiğinde satış yaparak dengeleri değiştirebiliyor.
4.grup elinde 500.000 – 1 milyon hisse senedinin bulunduğu küçük yatırımcılar(yani bizler).
5.grup elinde en fazla 200-300 bin hisse olan hareketsiz küçük yatırımcı kitlesi(yüksek fiyatlardan maliyetlenip hisseye küsenler).
Iyi tatiller…
yatırım tavsiyesi değildir.
Burada hisseye birkaç kişi karabasan gibi çökmüş. Niyetleri belli. Kötüleme kampanyası. Amaçları aşağıdan yerine koymak. Satınca kötüle geri gelsin. Alınca öv yukarı çıksın. Niyetleri, karakterleri bozuk.
2013-2016 yillari arasinda, satis gelirleri son ceyrekte ortalama %39,4 artmis... Bu donemde en fazla 2014 yilinda %44,4'luk en az ise 2016 yilinda %33,90lik bir yukselisi gozlemleyebiliyoruz... Maliyetlere gelince, sirasiyla yine %39,4, 2015 yilinda 41,1 ve 2016 yilinda da %36'lik bir artisi hesaplayabiliyoruz... Gorece stabil olan bu sonuclari bu yilki 9 aylik tutarlarina uyguladigimizda (hazir kdv de yokken) elde edilecek brut kar degerindeki olasi hata payimizin da sinirli kalacagi kanaatindeyim. Bu kabulden yola cikilirsa, ortalama degerler uzerinden (ort gelir ve maliyet artisi) olasi brut kar 29, 29, donem ici en az artis oranlarindan 24, 93, donem ici en yuksek artislar uzerinden ise 35,41 milyon TL'lik bir brut kar degeri elde edilir ki, bu sonuclarin hepsi ayri bir rekora isaret eder... Net faaliyet kari ile donem net karinda ise isaret edilen doviz kurlari, dger faaliyetlerden gelirler ve zararlar gibi bircok kalem etkili olmaktadir. Bu yil (umarim birlesmedendir) faaliyet giderleri ve genel yonetim giderlerinin gorece dusuk seyretmesinin, onumuzdeki donemde, kagidi premiar lige tasiyabilecegi gercegi de gozardi edilmemeli...
Sayin Kurtdere'nin hikayesine bayildim bu arada... Izin verirse Kirmizi Baslikli Kizin yolculugu bolumunde bir takim degisiklikler yapmak isterim:
1-)7-8milyon patron ve tahta yapici ana kontrol gurubuna haksizlik hatta hakaret olur(ki bu arada siz de kagitlardaki esas oglanlari kabul etmis oluyorsunuz bu durumda)
2-)Kusen kalmadi zaten hisse fiyatlari tavanda... Onceki opearsyonlardan artiklar ise ya coktan yerketti gitti ya da iddia ediyorum ki sayilari iki elin parmaklarini gecmezler...
3-)Bu kadar da alcakgonullu olmayin Sayin Kurtdere...Siz(ler)in bulundugunuz kast bence ilk iki siradan birisi olabilir...
Son bir oznel gozlem...Kendi adima, 12 aylik bilancoya gore pozisyonumu artirmaya devam edecegimdem hemen her firsatta soz ediyorum...Donemsel olarak da bu kagit ocak sonu haziran ayinda en verimli donemini gecirir. Bu yil bu donem, hikayelerle de ustuste dusuyor... Topik de uzun yillardir kagittaki hareketin bir performans gostergesidir aslinda... Son gunlerde topikteki hqvadqn gozlemledigim ise bekledigim hareketin ocak ortalarina kalmadan (piyasa da izin verirse tabii) baslayabilecegi yonundedir... Bu gozlemimin tamamen oznel oldugunu hic bir somut veri ya da bilgiye de dayanmadigina onemle isaret etmek isterim.
Tum ortaklara bol kazanclar, selamlar, saygilar...
Yatirim tavsiyesi degildir...
Sayin HoldVl, biraz acmaniz mumkun mudur? Ben sizin kadar kritik oldugu kanaatinde degilim...Eger acarsaniz atladigimiz bir husus varsa bilgilenmis oluruz...Tesekkurler, saygilar...
mükemmel bir temel analiz olmuş.teşekkür ve tebriklerimi sunarım.tahmini donelerinize göre 2017 yılı net dönem karı 12.2 milyonun altına düşmez.üst bant ise 9 aylık karı 1.8 ile çarptırır(bu çok zayıf olasılık).ortalamalar bile 15-16 milyon kar anlamı taşır,bu da bu hisseyi bizim 2.ligden uefa şampiyonlar ligindeki beşiktaşâ€™ın yanına taşır.sizin 1 euro hedefiniz aşılır.umarım analizinizi diğer arkadaşlar örnek alıp birşeyler yazarlar.tekrar teşekkür ederim.(benim bahsettiğim nokta yaptığınız analizin satır aralarında gizli,sadece vurgu yapmamışsınız.zaten bu analizleri yapabilen 2 arkadaşım da bana katılmıyor,dediğim gibi ben yanılıyor olabilirim.)
esas oğlanlara gelince;katılmam mümkün değildir,yazdıklarım sadece hikayedir.mütevaziliğe gelince portföyümdeki hisse miktarı dostlar alışverişte görsün miktarı kadar,o hisseleri tutma sebebim size sataşıp bu işi ne kadar bildiğinizi tesbit edebilmekti.bana göre bu forumda ‘üstad’ ünvanını hakeden sizsiniz.
Burada yazılanlar tamamen kişisel görüşlerimdir.yatırım tavsiyesi değildir.
hocam bu hikayelere ve komplo teorilerine ben inanmam. Bu teorileri yazan dostlarımızı eleştirmek amacıyla yazdım. Bir gücün 11-11.5 milyonu kontrol ettiğini yazıyor arkadaşlarımız.bu durumda bizlere sadece 2.38 milyon hisse kalıyor.sizin hesabınıza göre o gücün dışında bizler 11-22 kişiyi geçmiyoruz.buna ne dersinizïŠ?
Tesekkurler Sayin Kurtdere... Bu ortamin guzelligi de burada zaten fikirlerimiz carpisqcqk ogrenecegiz, goremediklerimizi farkedecegiz... Ben cok sey ogreniyorum burada... Ustadlik meselesine hic girmeyelim isterseniz hemfikir olmadigimiz konulardan birisi de bu... Su doviz meselesi ile faaliyet net kar-donem net kari icin ugrasmak fikrindeyim...Ortaklarimizin katkilari ve fikirleri olursa onur duyarim ozeelikle de donem kari ile tespitlerde(bir mali musavir dostumuz vardi coktandir gorunmuyor umarim o da paylasir degerli fikirlerini)...Yeni hafta tum ortaklarimiza bol kazanc getirsin...Saygilar, selamlar, bol kazanclar...
Yatirim tavsiyesi degildir...
Bir hissede malların dağılımı hatta isim bazında takip edilebilir bu yeni bişey değil. Mal toplama sürecinde kağıdın hareketine göre alış veriş yapıldığında malın dökülmesi toplayan grubun hareket tarzına göre seyreder. Uzun süre gelmeyen mal tahta yapıcının karın ağrısıdır amma aynı zamanda avantaj da sağlayabilir yukarı sürerken önüne çıkmadığı sürece. Kontrol edilen malların içine dahil edilebilir hiç sakıncası yoktur. Malesef tahtamızda uzun süredir elinde tahminlerin üzerinde malı olan biri var. Tüm Karın ağrısı bu. Yoksa bugün yapılan tüm temel analizler ziyadesiyle dogrudur. Tekniğin işlememesinin nedeni de budur. Yüklü mal yukarda Boca edilmesi riski kağıtta ben yeni diye degerlendiririm grubun canını sıkan tek şey. Geçmişte de oldu bu grupların kavgası sonrası malum oldu hep. Üstad yorumun yerinde azalan finansal yük , tamamen birleşme sinerjisi ile artan ciro azalan yönetim giderleri. Burada karar patronundur. Aciklasin geri alım programı kağıda güven gelsin biraz daha. Yoksa birleşme fiyati çok tartıştık spk fiyaskosu ve bu olayın üzeri örtüldü malesef. Döviz pozisyonu problem olmaz bunu görürüz. Ytd
uyusunda buyusun ninninniii 1 ay once endeks 109 000 ken 2.35 ti endeks 109 000 oldu 2.14 surunuyor bundanda adam olcakta millet gorecek :kahkah:
bilanco iyi olduda noldu sonuc bu iste poffoflanan kagır daima duser endeks 101 000 den 109 000 ustune attı bu ustune ustluk dusuyor endeks tekrar 100 000 dediginde 1.70 den rahat alırız artık
gercekler cuvala sıgmaz gunes balcıkla sıvanmaz endeks %8 yukselmsiken dusuyorsa en cok dusenler listesine girmisse ustelik primsizken dusuyorsa bundan adam olmaz 10 kere soyledik ..en az %50 bedelsiz ve %15 temettu vemedikce dusecek ..1.70 den alırım fazlası cok buna .28 yıllık tecrubem bunu soyler..herkesin fikri kendine alan salır satan satar banane