https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...693a028e7960cf
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...6939ccd1d44054
Printable View
KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/744283
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...693a028e7960cf
Net Dönem Karı veya Zararı -76.565.711
9 aylıkta 134 milyon zarar vardı 76.5 milyona düşmüş oda kur farkı sanki fabrika hiç çalışmamış gibi.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...6939ccd1d44054
4.çeyrek hayal kırıklığı olmuş,ciro 3. Çeyrek 100 milyon 4.çeyrek ise 65 milyona gerilemiş?!?
Faaliyet raporu sayfa 12 E-4.Şirketin faaliyetleri maddesini mutlaka okuyun,demir yolu ile sevkiyat Aralık ayı itibari ile başlamış,2018 kapasite kullanım oranı %93,üretim 857 bin ton olarak gerçekleşmiş,bu veriler fabrikanın tahmin edilenden daha geç devreye girdiğine işaret ediyor,2019 hedefleri çok iddialı,tam kapasite ve 2,5 milyon ton klinker üretim,2 milyon ton klinker,0,8 milyon ton çimento satış hedefi,muhtemelen yeni kapasitenin tamamı ihracata ayrılmış,böylece iç piyasada arz fazlası oluşmasıda engellenmiş olacak,Ocak ayı verileri sektörün ihracatında %100 lük artışa işaret ediyor,muhtemelen Söke’de hedefler doğrultusunda ihracatını yapmıştır,2,8 milyon *40 dolar=112 milyon dolar,yani kabaca 600 milyon tl civarı bir ciro hedefi 2019 için,oldukça iddialı bir hedef olmuş,eğerki bu hedef tutarsa şirket düze çıkar,borcuda öder,ciddi bir karda yazar,hepimizin yüzünü güldürür bu kar,ancak 4. Çeyrek rakamları endişe verici,umarım istisnai bir durumdur...
Özellikle Söke yatırımcısı dipteki zarar rakamına bakıp hataya düşmesin,zaten geçmiş kötü senaryo fiyatlandı yeteri kadar,faaliyet raporundaki 2019 hedeflerini okuyup ona göre karar verin...
Evt Eşref abin şu an çok üzgün çünkü 2007 de ki operasyonu şirkete ben çektim.Diğer ortaklara gol atıp şirketi Mısırlılara hediye etmeye ben kalkıştım çünkü.Eşref abin değil.Tabii sen şimdi Eşref abinle beraber bu işe kalkışanları da bilmezsin.
Şu topiği okuyan biri sanki şirket ederinin 10 katı piyasa değerinden işlem görüyor zanneder.Sürekli burada yaratılmak istenen negatif hava.Elbet bir gün gelecek hepinizi göreceğiz burada.Tıpkı başka yerlerde yapmaya kalkıştıklarınızı gördüğümüz gibi.Sanmayın ki tahtadaki işleri çevirenler ile buradakiler farklı.
Bsöke bilançosuna göz gezdirirken önceki gün gelen haberden dolayı ilişkili taraf işlemlerine baktım. Anlaşılan Söke, Btcime fason üretim yapıyor. Nakliye giderleri de müthiş artmış. Böyle olunca diyorum ki limana teslime kadar tüm masraflar bsoke ye mi ait. Böyle ise ihracatın tüm karı da btcim e kalıyor. Hadi bakalım 11 mart akşamı göreceğiz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hayaller,
Evet sayın Kyno haklısınız,Ky’leri uyarmak lazım şimdiden;zira yıl sonu tablolara göre ciro,esas faaliyet karı,net kar,aktiflerdeki artış ve bir çok temel radyoda rekor artışlar elde edilecek,özellikle Batısöke ciro artışında %200 üzeri rakamlara ulaşacak,yıl sonuna kadar yapılacak 40 milyon dolar ihracat ve bedelliden gelecek kaynakla döviz borçlarında belirgin bir düşüş yaşanacak,böylece finansman giderleri ciddi anlamda düşerek faaliyet karında artış yaşanacak...evet ben üzerime düşeni yapıp Ky leri ve yatırımcıları uyardım şimdi sıra sizde.
Bu arada tahtayı 3,70 lerden buralara veren arkadaş son verdiği malları yerine koyamadı galiba,benden tavsiye o malları boşuna beklemesin zira çok emin ellerdeler.
Gerçekler
4.çeyrek hayal kırıklığı olmuş,ciro 3. Çeyrek 100 milyon 4.çeyrek ise 65 milyona gerilemiş?!?
Yeni hayaller,
Faaliyet raporu sayfa 12 E-4.Şirketin faaliyetleri maddesini mutlaka okuyun,demir yolu ile sevkiyat Aralık ayı itibari ile başlamış,2018 kapasite kullanım oranı %93,üretim 857 bin ton olarak gerçekleşmiş,bu veriler fabrikanın tahmin edilenden daha geç devreye girdiğine işaret ediyor,2019 hedefleri çok iddialı,tam kapasite ve 2,5 milyon ton klinker üretim,2 milyon ton klinker,0,8 milyon ton çimento satış hedefi,muhtemelen yeni kapasitenin tamamı ihracata ayrılmış,böylece iç piyasada arz fazlası oluşmasıda engellenmiş olacak,Ocak ayı verileri sektörün ihracatında %100 lük artışa işaret ediyor,muhtemelen Söke’de hedefler doğrultusunda ihracatını yapmıştır,2,8 milyon *40 dolar=112 milyon dolar,yani kabaca 600 milyon tl civarı bir ciro hedefi 2019 için,oldukça iddialı bir hedef olmuş,eğerki bu hedef tutarsa şirket düze çıkar,borcuda öder,ciddi bir karda yazar,hepimizin yüzünü güldürür bu kar,ancak 4. Çeyrek rakamları endişe verici,umarım istisnai bir durumdur...
Özellikle Söke yatırımcısı dipteki zarar rakamına bakıp hataya düşmesin,zaten geçmiş kötü senaryo fiyatlandı yeteri kadar,faaliyet raporundaki 2019 hedeflerini okuyup ona göre karar verin...
Acaba gerçekleşme ne olacak.
Sayın Eksipnoss35,
Lütfen artık daha fazla umut pompalayan açıklama yapmayın. Yukarıda sadece 2 tanesi var ama bunlardan çok daha var. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir ama...
Bu forumda yazılan bu tip hayallere artık itibar etmiyorum. Tanımayanlar ve yeniler de bilsin diye uyarmak istedim.
YTD.
Ben yazdıklarımın arkasındayım,yazdıklarım ve şirketin kap’da açıkladığı beklentiler olağanüstü piyasa şartlarına rağmen büyük oranda gerçekleşti,evet ihracat 32 milyon dolarda kalmış,Aralık ayı Noel tatili,8 milyon dolar dediğiniz 200 bin ton klinker 2 gemi yapar,sevkiyat yılbaşından sonraya sarkmış olabilir,9 aylık bilançoya göre kısa vadeli borçlar 40 milyon tl,uzun vadeli borçlar 107 milyon tl azalmış,yıllık ciro artışı %100 ün oldukça üzerinde,faaliyet karıda ciddi şekilde artmış,rakamlar ortada,sıkıntı ne?yazında bizde bilelim?!?
Bu arada elimde gk ya girmek için aldığım 5 adet dışında tek adet Batısöke yok,burada anası 4 yavrusuyla aynı paraya dururken tek danasını o paraya asla almam.
Aslında şirket 2019’da Söke için tam kapasite derken mükemmel bir yıl vaad etmiyor,tam tersine üretim ve satış rakamlarına bakarsanız,üretimin yüzde 80 i klinker olarak planlanmış,bu ne demek? İç piyasadan fazla beklentim yok çimentoyu minimum üretip kapasiteyi klinker olarak ihraç edicem demek,çimento doğası gereği üretildiği yerde tüketilmesi makbul olan bir üründür,siz milyonlarca ton ürünü önce İzmir’in en güneyinden en kuzeyine,oradanda gemilerle dünyanın ücra noktalarına göndererek zaten dünya kadar maliyeti kabullenmiş oluyorsunuz,kaliteli bir tam kapasite,2,5 milyon ton çimento,1 milyon ton klinker satışı şeklinde olması gayet güzel olurdu,ancak piyasa şartları göz önüne alındığında şirketin vaad ettiği tabloda hiç fena sayılmaz,mesela Afyon çimentonun ihracat şansı yok denecek kadar az,ayrıca Söke bu işten fazla bir para kazanmasa bile kendisine zor günlerinde dünya kadar kaynak aktaran ana şirketine ve Batliman’a kazanç sağlamış olacaktır.
Çimentodan mı?... muzdan mı? domatesten mi bahsediyoruz?...
Üretildiği yerde tüketilmek bu ne biçim bir mantık allah aşkına?...
BSOKE üretiyor, BTCİM e gönderiyor... üstelik nakliye masraflarını da üstleniyor... hemde tarihinde görülmemiş fahiş nakliye giderleri BSOKE ye yazılarak..
Giren BSOKE ye... çıkanlar BTCİM e...
BSOKE de kayıtlı sermayeyi 800 milyona çıkardılar çıkaracaklar.. Şu anki sermayeye göre % 100 bedelli demek... arttırmazlarsa adam değiller... arttırırlar...ama yedire yedire... yavaş yavaş ... çünkü kendi ceplerinden çıkmayacak... BSOKE de bir defada arttırılacak bedelli 400 milyon TL nin % 75 ini karşılayacak nakit yok BTCİM de...
Peki..BTCİM de bedelli açıklayabiliyorlar mı?... Açıklayamazlar...
ÇİMKO için sorun olmaz... ama bu baldırı çıplaklar... imtiyazlı hisseler dolayısıyla, yönetimdeki nemalanmalardan ve şirket imkan ve araçlarını kullanmaktan başka geliri olmayan bu mirasyediler BTCİM de bedelli açıklayamazlar... Bir tek BSOKE de açıklarlar... burda da İsmai TARMAN ile BTCİM arttırılan sermayenin %74 + % 9 unu karşılar... geriside biz yatırımcılara kalır...
Muhabbetle kucaklıyorum...
O zaman nakliye masrafları yüksek diye neden ağlıyorsunuz burada?Demekki üretildiği yerde tüketilmesi makbulmüş...merak etmeyin bedelli yapamazlar kısa vadede,Söke sıkıştımı nakite zaten Batı her türlü destek çıkıyor,en kötü senaryoda enerjideki %30 payını satar Batıya sıkıntı kalmaz.
Umut pompalamayı burada 1,8 den işlem görürken UFUK 2,6 lardan ANELE yazanlara sorun bizim pazarlanacak malımız yok.Aranılan tırmalanan ve gelecek diye beklenen malımız var.O günleri de dünya gözüyle zor görürler.Şimdi herkes atlar hoplar zıplar ne yaparsa özgürlük var dilediğini yapar.
Evet bozuk saatte günde 2 kez doğruyu gösterir ama 12 senedir süren bozuklukta düzelince sonuçları hiç başka bir şeye benzemez.Ne hikmetse umut pompalıyoruz ya biz malımıza sahip çıkıyoruz.Ama umutsuzluk pompalayanlar ne yapıyor işte orası tam bir muamma.
Biz hiç birşey yapmamışız ya yatırımcı için maşallah bakın aylar oldu yapanları da çok gördük.Onların tek derdinin ceplerine girse mutlu olacakları çorba parası olduğunu da gördük.Ben de bilmem anlatabildim mi?Her koyun kendi bacağından asılır.
Bu kadar finans borcu ve maliyetini taşıması zor.
Finans borcu asgari duruma düşürecek varsa varlık satışı, bedelli veya tahsisli setnaye artışı gibi bir yöntem geliştirmeli.
Ama öncelikle BTCİM ile BSOKE tam bir birleşmeye gitmeli. Aynı nitelikte iki farklı şirketle borsada oluşu gereksiz kalabalık. Ve geeeksiz maliyetler
Günaydın iyi haftalar,
2018 yılında Batısöke yeni fabrika haziran ayında çalışmaya başladığını ve yeni tesisi tam çalışır duruma gelmesinde ilk aylarda
dur kalk üretime ara revizyonlar her yeni tesiste olası işlemlerin olduğunu düşünürsek. Geçen yıl 4-5 ay çalıştı. Bu yıl bir
aksilik olmazsa 12 ay çalışarak katkı sağlayacaktır.
1 lok söke hissem yoktur. Biz anasını aldık. Yavrusu çalışsın bize de yardımcı olsun.
Biz yalnızca gördüğümüzü hasbel kader yorumluyoruz. Kulağınızı bir köşesinde dursun.
ytd.
Saygılar,
Batıçim -batı söke arasında satış yapılmasının sebebi KDV avantajıdır.
Sökenin yatırımdan kaynaklanan DEVREDEN KDV si raporlarda görüsünüz azalmaya başlamıştır. Batıçim KDV si ödeyen bir firma
olduğundan Kdv sini devlete ödeme yerine grubun firması SÖKE ye ödemektedir.
sÖKE ihracatı kendisi yapsa KDV sini DEVLETTEN almak için uğraşacak, Hem zaman
maliyeti ,HEM maliyetli YMM RAPORU vs.
Nakliye faturalarını da maliyete koyup batıçime fatura ediyordur her halde. Aksi takdirde KURUMLAR VERGİSİ ÖRTÜLÜ KAZANÇ
ÖRTÜLÜ SERMAYE mevzundan başı ağrır.
YTD.
SAYGILAR
15. Diğer varlık ve yükümlülükler
i) Diğer varlıklar
31 Aralık 2018 31 Aralık 2017
a) Diğer dönen varlıklar:
Devreden katma değer vergisi (“KDVâ€) (*) 21.087.283 14.684.344
31 Aralık 2018 31 Aralık 2017
b) Diğer duran varlıklar:
Devreden katma değer vergisi (“KDVâ€) (*) - 15.413.981
- 15.413.981
(*) Devreden KDV tutarı, Şirket’in yeni yatırımları kapsamında yapmış olduğu alımlar dolayısıyla artmıştır.
Şirket’in tahminlerine göre bir sene içerisinde ödenecek KDV borçlarından mahsup edilecek kısım diğer
dönen varlıklar hesabında, bir seneden daha uzun vadede mahsup edilecek kısmı uzun vadeli olarak
sınıflanmıştır.
Devreden Kdv si 30,098,325 den 21,087,283 düşmüştür...(rapor sayfa :43
Yeni hafta yeni umutlar
31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katılmadan geçmeyin derim...
Çok ilginç sonuçlar var....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246
saygılar/başarılar
Sn.Eksipnos35,
Daha fazla uzatmak istemiyorum ama yazma ihtiyacı duydum.
İhracatta küçümsediğiniz 8 milyon usd, 2017 tüm yıl ihracatının yarısı. Aylar önce yöneticilerin 40 milyon usd ihracat hedefi açıkladıklarını öven açıklamaları ben yazmadım. Ayrıca 2018 ortalama döviz kuru ile hesapladığınızı düşündüğüm 32 milyon usd rakamının, ihracatının çoğunluğunun yılın 2nci yarısında yapılmasından ve kurların o dönem ortalama döviz kurundan daha yüksek olmasından dolayı 30 milyon usd geçmediğini düşünüyorum. 2014 yılının kur rakamları ile btcim 32-33 milyon usd ihracat yapmış. O sene bile bu kadar ihracat yapabiliyorsa bu kadar yatırımdan sonra bunu en az 2 ye katlaması gerekmez mi.
Söke için sermaye artışı ile giren paradan dolayı döviz borçlarının azalacağını söylüyordunuz. Ki bu yanlış değildi ve olması gereken şeydi . Dediğiniz gibi borç düşmüş gibi görünüyor ancak bu kur farkından kaynaklanan bir düşüş. Döviz bazında borçlar aynen duruyor. Yanlış görüyorsam düzeltin. Önemli olan döviz olarak azalması değil mi? O halde giren bu kadar para nereye gitti ?
Ayrıca söke için 2017 yılı yatırım yılı olmasından dolayı bilanço rakamlarının karşılaştırması için uygun olmadığını düşünüyorum.
İyi bilanço rakamları fiyata yansıyacak mı o da ayrı bir konu. Kötü sonuçlar yansıyor da iyi sonuçlar da etkileyecek mi acaba.
Benim bu hisseye girmemdeki en büyük etken teknik olarak 10 yıllık sıkışmanın sonucunda patlama yapabileceği idi.
Patladı ama elimizde patladı : = )
YTD
Sizin gibi nitelikli eleştiri yapanlara her zaman saygı duyarım,yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız,40 milyon ihracat rakamını Gk’da özellikle teyit ettirdim,hatta Feyyaz bey’e yüzyüze kontratlımı diye sordum,kendiside evet dedi,işin doğrusu 4.çeyrekde bazı aksilikler olmuşa benziyor,zaten 4.çeyrek temposu devam ederse Söke içinde,Batı içinde,bizler içinde ciddi sıkıntı demektir...kendi istihbarat kaynaklarıma göre ilk iki ay ihracat olumlu geçmiş,300 bin ton civarı,yani şirketin açıkladığı 1,7 milyon ton hedefine uyumlu gidiyor,tabiki sadece duyum,yatırımcı ilişkilerini arayıp teyit etmedim.Söke’nin borçlarındaki azalma benim beklentilerimide karşılamadı,muhtemelen fabrikaya bir miktar daha masraf edildi,78 milyonluk stoğuda dikkate almak lazım,yıl içinde neredeyse 50 milyon liralık stok yapmış.
Bu arada ihracatı 0 olan Konya çimento tavan,Afyonda yüzde 10 primli,demekki mesele ihracat filan değil.
https://i.hizliresim.com/oXaznq.jpg
BATIÇİM HİSSESİNİN PİYASA DEĞERİNİN DÜŞÜK OLMASI BATI SÖKEYİ ETKİLEMEZ GÖRÜŞÜNDE OLANLAR
YUKARIYA BAKSIN.SÖKENİN AKTİF BÜYÜKLÜĞÜNÜ VE KAR ZARARI NE KADAR OLUMSUZ ETKİLEDİĞİNİ GÖREBİLİRİZ.
(YILLIK 15 M TL SÖKE İÇİN ZARAR AZ BİR TUTAR MIDIR.)
YTD.
SAYGILAR.
Çek batıçimi defter değerine SÖKE BİLANÇONUN aktifini düzelt bankalara zor durumda kalmazsın.
Yada bu piyasa fiyatlarından (%4payı) LİMAN a sat söke' de fatura kesmek istediğine tam fatura edersin.
Enerjiye sermaye artırımına katılmama yerine daha etkili olur.
ytd
Saygılar,
Sayın Cari şaka yapıyorsunuz galiba %4 hissenin Cari fiyattan satılması konusunda,Söke o yüzde 4 hisseye 20 milyon dolardan fazla nakitini gömdü hemde doların en kıymetli döneminde,bugünkü değeri 3,4 milyon dolar !?! Nasıl olacak o satış???
Para lazımsa dünya kadar varlık var satarlar bir tanesini olur biter,hiçmi atıl arazi yok proje yapacak İzmir’de o kadar arsadan,yönetimde profesyonel inşaatçılar var,mesela Tankut bey AKS mimarlığın sahibi,Tufan bey Mistral’in ortağı...
https://www.google.com.tr/amp/www.hu...sinde-21889753
Tankut bey büyük balık peşindeymiş,bizde öyleydik bir zamanlar ama şimdi kopez,avrio ne gelirse razıyız :)
https://www.google.com.tr/amp/www.hu...olsun-24738240
Sloganda güzelmiş “Butik olsun benim olsun”
Batıçim’de öyle oldu “Butik oldu sizin oldu” ortada yatırımcı filan kalmadı,bu kafayla sittim senede olmaz.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/to...pilir-41138938
Bizimkiler Toki’ye mal vermiyor galiba,6 milyon metreküp betonluk habere tek olumsuz tepki veren biz olduk her zamanki gibi.
---------------------------------------
Çizgiler, çizgiler.. İstenerek veya istenmeyerek çizdirilenler..
Beğen veya beyenme, ama para bunlarda yani yumurta tokuşturanlarda..
12/2017 de Batı 4,50 , Bucim 4,50 (kabaca), 11/2018 de Batı 2,20 Bucim 5.7, 2/2019 Batı 2,70 Bucim 4,40..
Yatırımcı seyrederse, bunlar daha çok at koşturular..
https://i.postimg.cc/GpXRttqD/R-636.gif
Burada hikaye anlatmaktan sıkılmadınız buna dur diyecek yatırımcı değil.Kimin dur diyeceği belli.
Arkadaşımın biri bir yerde bir yazı okumuş her sene SKPLC donemsel ocak mart prim yapıyormuş.Yapma dememe rağmen gitti 1,8 den aldı.2,20 lerde nerede ise zorla sattırdım.Tahta oldu 2,6.Bu aynen burada bazılarının hesap sen bu işi bildiğine eminmisin falan konuşuyordu.Sonra pat diye gözaltı pazarı olunca o gün bugündür gık bile diyemiyor.İşte burada bazılarınızın sonu da bundan farklı olmayacak.Yazdıklarımdan kim ne ders çıkarırsa.Hayır hadi o bu işleri bilmiyordu.Burada onun yaptıklarının bir dengini biz 20 küsür yıllık borsacıyız diye geçinenler yapmıyor mu işte insanın gülesi geliyor.Kimilerine boş gelir bu yazdıklarım.Onlarda sermayeyi kediye yükleyince öğrenirler.
Valla bu hisse özelinde hadi biz yanıldık faturasını da en ağır şekilde ödedik ödüyoruz.Bazıları burada her şartta haklı çıkmıyor mu buna yorum dahi yapamıyorum artık.
Korkak bezirgan ne kazanır ne kaybeder.
GODOT u bekleyenler ise hep kaybederler.
Çünkü, burası Türkiye, her türlü manipulasyonun rahatça yapılabildiği,
vahşi kapitalizmin at koşturduğu bir ortamda,çare nedir ?
Bilginin, aklının, gücünün yettiğince , bu takla atanlara
verebildiğin kadar zarar vermektir.
Bu arada, gücünü de artırabilmek için dönen oyunları , MERTÇE, kimseyede yaranmaya çalışmadan açık ve net olarak ortaya koyarak taraftar toplamaktır.
Kötü niyete bir kanarsan, iki kanarsın, eğer üçte de o safta isen, kabahati başkasında arama..
Aktifler toplamı gelecek bilançoda aşağı yukarı 3 milyar tl civarına ulaşarak sektörün en büyüğü oldu (Akçansa 2,160)Pd miz ise Niğde beton civarında!!! Bu işi yapan herkim ise ki bu patron bile olsa bu işin oluru yok,ayrıca aktiflerinde en az bir o kadar gizli değer olan başka bir çimento şirketide yoktur sanırım,reel aktif değerimiz 5 milyar tl yi çoktan geçti,440 milyon Pd ?!? Yersen?
Patronlarin kendi sirketlerine bictikleri
deger bu.[emoji28] Yersen..!?
Paylasimlarim kendi şahsi goruslerimdir ve yatirim tavsiyesi icermez.LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün bu hisseyi alacaklar tabiki istedikleri miktarı tahtada bulabilirlerse ki gerçek alıcı yazılı 3-5 bin dışında zor bulur,bizlere göre müthiş bir haksız rekabet ile en az 5 te bir fiyatına almış olacak,son 12 yılda lafargeye gitmesin diye dağıtılmayan en az 1 milyar tl bilançoda ziplenmiş olarak Liman,3 adet Hes,Aliağa’da 200 dönümden fazla arsa vb. ... olarak nominal değerleri ile duruyor,yarın bir gün bugün Söktaş’ın yapmış olduğu gibi varlık satışı veya halka arz benzeri bir operasyon ile zip dosyaları açılmak zorunda kalırsa bu kapasite hard disk bunu kaldıramayabilir...
patron güven verse bu baskı yapanın ocağına incir ağacını dikeriz de.
patron yatırımcı yanında olduğunu hiç hissettirmedi aksine geçmiş fiyaskolarla dolu;
1-gezi olaylarına bağlama,
2-isdeğinizi alabileceğinizi mi sanıyorsunuz,
3-siz temettü dağıtılan dönemlere denk gelmediniz.(yani eskine iyidik şimdi ki durum kendi ağızlarından)
4-itibar bizim için önemli , hisse fiyatından bizde memnun değiliz.
5-yeniden değerleme,
6-hisse geri alım kararı alıp , uygulamama,
7-yapacağız dediği ihracatın 3/4 nü yaptılar. v.s
Yukarıdakileri bizzat kulaklarımla duydum, gözlerimle gördüm.
Yapacak bir şey yok. Bekleyeceğiz.
Küçük yatırımcısı olduğum Şirketin, yaptırdığım inşaatında bile BATIÇİM kullanmam.
o derece yani.
Ytd.
Saygılar
Sn. CARİ,
"dinsizin hakkından, imansız gelir" diye bir söz vardır.
Bu çapsızlar paranın sadece kendilerinde olduğunu zannediyorlar..
Ama paradan daha önemlisi bilgi, ve beceri.. Allah' tan bunlara uğramamış..
Çok da güzel oluyor.
Dilerim böyle devam ederler.
Ha Buçim ha Batı.. Vur birini diğerine , kimin ömrü yeterse..
Bunları "maymun" etmeyeni...Alıntı:
Bir hayvanat bahçesinde; ziyaretçiler bir maymuna çeşitli yiyecekler vermektedir. Maymun aldığı her yiyeceği önce arkasına götürür sonra yer. Bu durum, bir ziyaretçinin dikkatini çeker ve â€Bu maymun neden yiyecekleri önce arkasına götürüyor, sonra yiyor! Diye sorunca, oradaki bir görevlide: â€Geçenlerde bir ziyaretçinin verdiği şeftalinin çekirdeği biraz fazla büyükmüş, Maymun şeftaliyi yedikten sonra çekirdeğini çıkarırken bayağı zorlanmış, canı çok acımış!… Zavallı Maymun şimdi akıllanmış o yüzden bir daha ölçmeden yemiyor hiçbir şeyi!…†demişâ€¦