Sayfa 208/597 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308 ... SonSon
Arama sonucu : 4774 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: BTCIM - Batı Çimento

1. Batıçim -batı söke arasında satış yapılmasının sebebi KDV avantajıdır.
    Sökenin yatırımdan kaynaklanan DEVREDEN KDV si raporlarda görüsünüz azalmaya başlamıştır. Batıçim KDV si ödeyen bir firma
    olduğundan Kdv sini devlete ödeme yerine grubun firması SÖKE ye ödemektedir.
    sÖKE ihracatı kendisi yapsa KDV sini DEVLETTEN almak için uğraşacak, Hem zaman
    maliyeti ,HEM maliyetli YMM RAPORU vs.
    Nakliye faturalarını da maliyete koyup batıçime fatura ediyordur her halde. Aksi takdirde KURUMLAR VERGİSİ ÖRTÜLÜ KAZANÇ
    ÖRTÜLÜ SERMAYE mevzundan başı ağrır.

YTD.
    SAYGILAR

2. 15. Diğer varlık ve yükümlülükler
    i) Diğer varlıklar
    31 Aralık 2018 31 Aralık 2017
    a) Diğer dönen varlıklar:
    Devreden katma değer vergisi (“KDVâ€) (*) 21.087.283 14.684.344

31 Aralık 2018 31 Aralık 2017
    b) Diğer duran varlıklar:
    Devreden katma değer vergisi (“KDVâ€) (*) - 15.413.981
    - 15.413.981
    (*) Devreden KDV tutarı, Şirket’in yeni yatırımları kapsamında yapmış olduğu alımlar dolayısıyla artmıştır.
    Şirket’in tahminlerine göre bir sene içerisinde ödenecek KDV borçlarından mahsup edilecek kısım diğer
    dönen varlıklar hesabında, bir seneden daha uzun vadede mahsup edilecek kısmı uzun vadeli olarak
    sınıflanmıştır.

Devreden Kdv si 30,098,325 den 21,087,283 düşmüştür...(rapor sayfa :43

3. Yeni hafta yeni umutlar
    31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katılmadan geçmeyin derim...
    Çok ilginç sonuçlar var....

http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by EKSİPNOS35 Yazıyı Oku
    Ben yazdıklarımın arkasındayım,yazdıklarım ve şirketin kap’da açıkladığı beklentiler olağanüstü piyasa şartlarına rağmen büyük oranda gerçekleşti,evet ihracat 32 milyon dolarda kalmış,Aralık ayı Noel tatili,8 milyon dolar dediğiniz 200 bin ton klinker 2 gemi yapar,sevkiyat yılbaşından sonraya sarkmış olabilir,9 aylık bilançoya göre kısa vadeli borçlar 40 milyon tl,uzun vadeli borçlar 107 milyon tl azalmış,yıllık ciro artışı %100 ün oldukça üzerinde,faaliyet karıda ciddi şekilde artmış,rakamlar ortada,sıkıntı ne?yazında bizde bilelim?!?
    Bu arada elimde gk ya girmek için aldığım 5 adet dışında tek adet Batısöke yok,burada anası 4 yavrusuyla aynı paraya dururken tek danasını o paraya asla almam.

Sn.Eksipnos35,
    Daha fazla uzatmak istemiyorum ama yazma ihtiyacı duydum.

İhracatta küçümsediğiniz 8 milyon usd, 2017 tüm yıl ihracatının yarısı. Aylar önce yöneticilerin 40 milyon usd ihracat hedefi açıkladıklarını öven açıklamaları ben yazmadım. Ayrıca 2018 ortalama döviz kuru ile hesapladığınızı düşündüğüm 32 milyon usd rakamının, ihracatının çoğunluğunun yılın 2nci yarısında yapılmasından ve kurların o dönem ortalama döviz kurundan daha yüksek olmasından dolayı 30 milyon usd geçmediğini düşünüyorum. 2014 yılının kur rakamları ile btcim 32-33 milyon usd ihracat yapmış. O sene bile bu kadar ihracat yapabiliyorsa bu kadar yatırımdan sonra bunu en az 2 ye katlaması gerekmez mi.

Söke için sermaye artışı ile giren paradan dolayı döviz borçlarının azalacağını söylüyordunuz. Ki bu yanlış değildi ve olması gereken şeydi . Dediğiniz gibi borç düşmüş gibi görünüyor ancak bu kur farkından kaynaklanan bir düşüş. Döviz bazında borçlar aynen duruyor. Yanlış görüyorsam düzeltin. Önemli olan döviz olarak azalması değil mi? O halde giren bu kadar para nereye gitti ?
    Ayrıca söke için 2017 yılı yatırım yılı olmasından dolayı bilanço rakamlarının karşılaştırması için uygun olmadığını düşünüyorum.

İyi bilanço rakamları fiyata yansıyacak mı o da ayrı bir konu. Kötü sonuçlar yansıyor da iyi sonuçlar da etkileyecek mi acaba.

Benim bu hisseye girmemdeki en büyük etken teknik olarak 10 yıllık sıkışmanın sonucunda patlama yapabileceği idi.
    Patladı ama elimizde patladı : = )

YTD

5.  Alıntı Originally Posted by asyurt Yazıyı Oku
    Sn.Eksipnos35,
    Daha fazla uzatmak istemiyorum ama yazma ihtiyacı duydum.

İhracatta küçümsediğiniz 8 milyon usd, 2017 tüm yıl ihracatının yarısı. Aylar önce yöneticilerin 40 milyon usd ihracat hedefi açıkladıklarını öven açıklamaları ben yazmadım. Ayrıca 2018 ortalama döviz kuru ile hesapladığınızı düşündüğüm 32 milyon usd rakamının, ihracatının çoğunluğunun yılın 2nci yarısında yapılmasından ve kurların o dönem ortalama döviz kurundan daha yüksek olmasından dolayı 30 milyon usd geçmediğini düşünüyorum. 2014 yılının kur rakamları ile btcim 32-33 milyon usd ihracat yapmış. O sene bile bu kadar ihracat yapabiliyorsa bu kadar yatırımdan sonra bunu en az 2 ye katlaması gerekmez mi.

Söke için sermaye artışı ile giren paradan dolayı döviz borçlarının azalacağını söylüyordunuz. Ki bu yanlış değildi ve olması gereken şeydi . Dediğiniz gibi borç düşmüş gibi görünüyor ancak bu kur farkından kaynaklanan bir düşüş. Döviz bazında borçlar aynen duruyor. Yanlış görüyorsam düzeltin. Önemli olan döviz olarak azalması değil mi? O halde giren bu kadar para nereye gitti ?
    Ayrıca söke için 2017 yılı yatırım yılı olmasından dolayı bilanço rakamlarının karşılaştırması için uygun olmadığını düşünüyorum.

İyi bilanço rakamları fiyata yansıyacak mı o da ayrı bir konu. Kötü sonuçlar yansıyor da iyi sonuçlar da etkileyecek mi acaba.

Benim bu hisseye girmemdeki en büyük etken teknik olarak 10 yıllık sıkışmanın sonucunda patlama yapabileceği idi.
    Patladı ama elimizde patladı : = )

YTD
    Sizin gibi nitelikli eleştiri yapanlara her zaman saygı duyarım,yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız,40 milyon ihracat rakamını Gk’da özellikle teyit ettirdim,hatta Feyyaz bey’e yüzyüze kontratlımı diye sordum,kendiside evet dedi,işin doğrusu 4.çeyrekde bazı aksilikler olmuşa benziyor,zaten 4.çeyrek temposu devam ederse Söke içinde,Batı içinde,bizler içinde ciddi sıkıntı demektir...kendi istihbarat kaynaklarıma göre ilk iki ay ihracat olumlu geçmiş,300 bin ton civarı,yani şirketin açıkladığı 1,7 milyon ton hedefine uyumlu gidiyor,tabiki sadece duyum,yatırımcı ilişkilerini arayıp teyit etmedim.Söke’nin borçlarındaki azalma benim beklentilerimide karşılamadı,muhtemelen fabrikaya bir miktar daha masraf edildi,78 milyonluk stoğuda dikkate almak lazım,yıl içinde neredeyse 50 milyon liralık stok yapmış.

6. Bu arada ihracatı 0 olan Konya çimento tavan,Afyonda yüzde 10 primli,demekki mesele ihracat filan değil.

7. BATIÇİM HİSSESİNİN PİYASA DEĞERİNİN DÜŞÜK OLMASI BATI SÖKEYİ ETKİLEMEZ GÖRÜŞÜNDE OLANLAR
    YUKARIYA BAKSIN.SÖKENİN AKTİF BÜYÜKLÜĞÜNÜ VE KAR ZARARI NE KADAR OLUMSUZ ETKİLEDİĞİNİ GÖREBİLİRİZ.
    (YILLIK 15 M TL SÖKE İÇİN ZARAR AZ BİR TUTAR MIDIR.)

YTD.
    SAYGILAR.

8. Çek batıçimi defter değerine SÖKE BİLANÇONUN aktifini düzelt bankalara zor durumda kalmazsın.
    Yada bu piyasa fiyatlarından (%4payı) LİMAN a sat söke' de fatura kesmek istediğine tam fatura edersin.
    Enerjiye sermaye artırımına katılmama yerine daha etkili olur.
    ytd
    Saygılar,

Sayfa 208/597 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •