Ben de sorayım bişeyler enflasyon gıda tüketiminizi etkiledi mi ve sağlıklı beslenme için neler yapıyorsunuz
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Printable View
Ben de sorayım bişeyler enflasyon gıda tüketiminizi etkiledi mi ve sağlıklı beslenme için neler yapıyorsunuz
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Cakal esnafin bir de vergi kacirmasina canak tutuyorsun bu sekilde.
Fisini veya faturani almiyorsan tabii..
Sen %5 indirim alacaksin diye o %8-18 kdv'den ve %15-35 gelir vergisinden yirtiyor.
Dovlet vergi toplayamadi mi bu yollarla kendi tekel oldugu alanlarda dolayli vergileri artiriyor.
Syg,
Kredi kartı ile alışveriş yapmayınca fiş kesmeyen marketler bile var üstelik en büyük zincirlerden tr de mali değeri yok diye ambar çıkışı kağıdı veriyor
İnternetten n11 satış yapıyor sistemden online ama şiakayet etmezsen fatura kesmiyor sonra sorun çıksa garanti nasıl olacak
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
1- Sağlıklı beslenme için en önemli şart.Unlu ve şekerli besinleri hayatınızdan çıkartın.Ha 40 yılın başı yenebilir o serbest.
2-Ayrıca aldığınız ürünlerin etiketlerini okuyun.Katkı maddeli ve koruyuculu olanları almayın.
3-Ürünlerin ne olduğunu etiketlerinden özenle inceleyin.Kaşar alıyorum sanıp aynı ambalajda olan tost peynirini almayın.Bunlar genelde reyonda yan yanadır.Ama bir kaşar biri ise tost peyniridir.
4-İşlenmemiş peynirleri tercih edin.Krem peynirmiş, top peynirmiş, burgu peynirmiş uzak durun.
5-Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş etlerden uzak durun.
Zaten bunlara dikkat edince alacak çok az şey kaldığı için tasarrufta ediyorsunuz.Sağlığınız da korunuyor.
Elektrik zamları sonrasında ise evdeki tüm ampulleri BİM'den 8.5 TL'ye aldığım 9 Watt'lık LED ampullerle değiştirdim.Fatura yaz ayı faturası kadar geldi.Böylece zammı sıfırlamış oldum.
turp havuç kırmızı pancar roka kırmızı lahana limon 3-4 lira.. hem ucuz hem sağlıklı..
[emoji106] bu basliktakilerin genelinin(tümü olamaz) sinegin yagi bizim olmali mottosu mevcut. Bazen diyorum bu faiz ve para biriktirme isi insan beynini ele gecirip insani bu hale getiriyor olmali. Veyahut bu haldekilerin birlestigi nokta burasi.
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Marketlerden biraz uzaklaşılmış olması belki halkı obezite den korur abur cubur tüketimi azalarak bağışıklık sistemleri kendine gelebilir, zira kanser e dair paketlenmiş hormonlu zamansız ürünlerin tüketimi konusunda bilinçlenmek gerekir
Rakamlar birbirini tutmuyor mert bey. Check oneriyorum
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecen sene world platinuma 221.482,43 kuruş ekstre gelmis, 4120 tl puan birikmis, bunlarin hepsi harcama sozu, mobille temassiz odeme ve yapıkredi cuzdan kampanyalari, sirketin karti ise cok cok daha fazla gelmis yazarsam sallamis falan diyecekler fakat onun puani dogru orantili degil, anladigim kadariyla world bussiness platinden az kazandiriyor
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bulgaristan'da 50 kuruşa bira almak!!!! euro degil LEVA :)
https://www.youtube.com/watch?v=CvGi...&feature=share
Şevket Tezel'den
'' 31.12.1999'da en düşük SSK emekli aylığı 79,59 TL iken en düşük Emekli Sandığı emekli aylığı 112 TL (altı sıfır atılmış rakamlardır) idi. 1 Ekim 2008'de en düşük SSK emekli aylığı 575 TL iken en düşük emekli memur aylığı 773 TL idi. 2019 yılında ise Emekli Sandığı'ndan en düşük emekli aylığı 2379 TL iken 763 TL SSK emekli aylığı var. İşte bu açık ve acı farkın nedeni 2008 yılında yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının hesaplanmasında getirdiği olumsuz hesaplama formüllerinden Emekli Sandığı iştirakçilerinin Anayasa Mahkemesi'nce iptal yoluyla korunmuş olmasındandır. İşte bu açık haksızlık nedeniyledir ki Hükümetçe 2015 yılında 1000 TL 'den az aylık alanlara 100 TL ilave zam yapılmış, sistemik sorun devam ettiği için çözüm olmamıştır. Nitekim son getirilen 1000 TL'den az aylık ödenmemesi yönündeki kanun da sorunu çözecek değil kısmen örterek öteleyecek bir pansuman olmaktan ileri gidemeyecektir. (Not: Bu paylaşımda vurgulanmak istenen sorun SSK ve Bağ-Kur aylıklarının düşük bağlanmasındadır, Emekli Sandığı taban aylığının görece fazla olmasında değildir.) ''
1999'da fark %40 imiş ....
2008'de % 34'e inmiş ;
2019'da % 311'e çıkmış
SSK emekli aylığı ile Emekli Sandığı emekli aylığı kıyaslaması yapılmış .
İthal muzdan yerli muza geçmek dışında bir kısıntı yapmadım.
Sağlıklı beslenmek genelde pahalıdır.
Mesela içinde palm yağı olan ucuz ürün yerine ayçiçek yağı olan pahalı ürün almak,
veya mısır şurubu, aspartam gibi tatlandırıcılar yerine gerçek şeker içeren ürünü almak gibi.
Ya da salam sosis tarzı çer çöp etleri almak yerine parça eti ve parça etten gözünüzün önünde çekilen kıymayı almak gibi.
(yukarıdaki "palm yağı = ucuz ürün" ifadesine uymayanlar da var tabi, mesela nutella denen zıkkım)
Islak tıraşa geçin. Geleneksel ıslak tiras . Hep yiyeceklerdeki katkı maddelerinden bahsediyorsunuz. Alın güzel bir fırça bir tiras makinası. Yerli ARKO tiras sabunu ve jilet size mis gibi tiras . Arko diyip geçmeyin. Uluslararasi tras sabunlarının en çok yorum alanıdır. Tertemiz bir cilt. Sinekkaydı tiras . Katkı maddeli köpeklerden vazgeçin. Tamemen ithal. Hem kesenize fayda hem cildinize . Şimdiye kadar tiras olmadığınızı anlarsınız. Zararları köpük ve plastikleri okusanız şaşırırsınız. Yiyeceklerle verdiği zarardan çok. Arko yla başlayın. ....
bazı bankaların (vampir olmayan -> (isim vermiyorum size ev ödevi araştırın)) likit fonları o iş günü kapanır kapanmaz hemen anında yeni günün fiyatından satılabiliyor.
ayrıca fonu 7x24 365 gün bozdurabiliyorsun. misal gece veya hafta sonu nakit pazarlıklı bir alışveriş yapacaksın. bozdur likit fonu hemen. hem de ertesi günün fiyatından gece veya haftasonu yap alışverişini nakit pazarlık yaparak. valör kaybın olmasın. :-) :)
NOT: vampir bankaların ise (isim vermiyorum size ev ödevi araştırın) likit fonları ancak yeni iş günü sabahı 07:00 den sonra yeni fiyattan bozulabiliyor. o zamana kadar bozdurursan bir önceki günün fiyatından bozuyor likit fonu. adı üstünde vampir işte.
geçen haftadan oranlar (250K$) 32 gün
fiba %4.25
ziraat %4
teb %3.75
USDTRY - GUNLUK -
Hatirlayalim, ozellikle @webster icin yeniden paylasalim
[IMG]https://i.hizliresim.com/oXVMdQ.png[/IMG]