Baska formlarda bi uretm hattı daha kapatildi denio ne kadr dooru bilmem burda bilgsi olan varmı daa düsmesn valla mahvetti bni bu hsse sigaraya baslıcam offff
Printable View
Baska formlarda bi uretm hattı daha kapatildi denio ne kadr dooru bilmem burda bilgsi olan varmı daa düsmesn valla mahvetti bni bu hsse sigaraya baslıcam offff
olumsuz haberler yaymaya çalışıyorlarsa alma vakti gelmiş demekki.Kapanma işinide yatırımcı ilişkilerinden öğrenebilirisiniz.
Sayın Yüce2000 herhangi böyle bir haber yok Her denilene her duyulana inanmayın....!!!
1.37 kırmadığı müddetçe duraklama devri sadece şuan acı çektirecek gibi duruyor....
Okadar sabırsızsınız borsada olmamanız gerek yanlış yoldasınız,böyle hele bu hissede çatlarsınız fıtık olursunuz...dikkat edin kendinize 3 kuruş kazanacağım derken sigara falan derken sağlığınız gider,şu genç yaşta sigara içki gibi şeyleri aklından bile geçirme pişman olursunuz...benden söylemesi...!!!
genede imam bildiğini okurmuş...😉
Bence tekrar 1,35 gösterip 1,41 seviyesine getirecektir... Eylül ayında da muhtemelen 1.61 - 1,99 seviyeleri olabilir. 3. Çeyrek bilançonun iyi geleceğini tahmin ve ümit ediyorum.
Borsada kazancın tek bir şifresi var. Hedef, Sabır = Kazanç
"Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez"
Entrika, Katolik Nikahina Devam Ediyor...
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben en karamsarınız olayım 1.28-1.30 diyeyim bende.
endekste 91.500 olsun. Bakalım tutacakmı. Dolarda en fazla 5.73- 5.13- 3.99 olsun.
1 kere bileyim istiyorum.
ytd.
Benim dediklerimin sürekli tersi çıkıyor :):):)
Belki buna göre pozisyon alsan kazanabilirsin ama efsane olamazsın :):):)
Şöyle düşün daha ne kadar kaybedebilirsin....Çok az portföyüm var diyorsun ama ilgin çok büyük...Neyse okullar açılıyor...Burayı bize bırak sen derslerine odaklan...Kazanacağın para ile yazın belki güzel bir yurt dışı tatili yaparsın...Söyle bakalım senin hedefin nedir? Neden borsa ve ne kazanmayı hedefliyorsun?
Planın nedir? Bu plana ulaşmak için neler yapıyorsun? Tire çok güzel bir şekilde maliyeti düşürme imkanı veriyor mesela...
Abi önce saygılarımı sunarım. Sende yanıldın kabul et. Çok iyi olmasan takip etmezdim. bu bir.
2. cisi bitcoin merakım vardı, okulda bir arkadaş vasıtası ile tire ile tanıştım. İnat ettim öğrenmeye öğrendim de, çünkü çok araştırdım. Burada bir hedefim yok, sadece burada atıp tutuyorum.
okula gelince mesleğim yazılım müh. bu işle alakası yok. kısa zaman sonra vaktim olmayacağını biliyorum, o zaman zaten satıp çıkacağım. şimdilik eğleniyorum.
zararıma gelince 60 kuruştan 4ooo lot, 2400 tl. önemli değil ama 2 -2,5 arası yokum aranızda, şimdiden sizlere başarılar diliyorum. Bu zaten son yazışmam olacak. Hepinizi tanıdığım için memnunum.
ytd.:wave:
'' En beğenilen şirket 'Mondi Tire Kutsan'
TÜRKİYE de oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider tedarikçisi ve Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Mondi Tire Kutsan, Capital Dergisinin düzenlediği '' Yılın En Beğenilen Şirketleri'' anketinde Oluklu Mukavva Sektörünün En Beğenilen Şirketi seçildi.
Şirketin CEO su Hakan Tiftik, Kuruluşumuzun 40 ıncı yılında yılın şirketi seçilmek bizler için övünç kaynağı oldu dedi. Tiftik, iş sağlığı ve güvenliğine verilen önem, sürdürülebilirlik uygulamaları, çevreye saygı, müşteri memnuniyeti, ülke ekonomisine ve topluma katkı gibi kriterler temel alınarak yapılan bu değerlendirmenin sonucunda zirvede yer alan Mondi Tire Kutsan ailesinin, 2015 yılında da çok önemli başarılara imza atacağını söyledi.''
Ceo nun dediği gibi çok büyük başarılara imza attılar!.. Ama hırsızlık yolunda.. şirketten para nasıl aktarılır, Yatırımcı nasıl soyulur konularında çok başarılı oldular.. Tebrikler..
Ben satmadım dolayısı ile kar/zarar bahsetmek için erken...Ben sabırlıyım...Kolay da yanılmam...Doğru yerde olduğumu biliyorum...Sonunda burada devam edecek herkes ''Şişman Kadın'' diyecek...''Oy tombulum'' diyecek...Başkada buluruz...
Eğitim ve öğretim hayatında başarılar dilerim...Her şey gönlünce olsun...
Haklısınız, biraz daha bekleyeceğim alttan almak için, öyle bir hal ki benimkisi artık zarar hesaplamıyorum bile çünkü 11 senede (yakında 12 olacak) benim ettiğim zararı kimseler etmemiştir. Çok üzülüyorum bu hale ama oldu artık o yüzden ben bu hisseyle evliyim resmen başka hisse almaya elim bile gitmiyor, şimdi hazır düştü ya yine bundan alacağım ama biraz bekleyeceğim.
Selamlar,
saygılar
Çatlamayan sabır taşı oldum valla Sayın Entrika, psikolojik savaş borsadaki en büyük sıkıntı, bu savaşa yenilenleri yiyorlar zaten, kaç kez kıyısına kadar geldim satmanın emir bile koydum iptal ettim sonra, ama öyle hareketler yaptı ki sinir kalmıyor insanda, fabrika yandı düştü, sonra yıllarca 1.03 te takıldı mesela delirtti beni, sonra bir hareket yapar gibi oldu meğersem spekülatör ekip operasyonuymuş SPK el attı hop yine gitti kafa üstü çakıldı 1.10 lara fixledi geri süründü Allah süründü yine. 2017 başından beri bir hareket vardı hissede, CEOyu da değiştirmişlerdi Hakan Tiftik gitti 2017 ortasında filan bir hareketlenme vardı şirkette, sonra bir sürü haber çıktı poşet yasası, hal yasası vb. dedim ki bu sefer oluyor artık tamam, çıkıyoruz ve hakkına gidecek bu hisse, ama yok gelin şu olana bakın ola ola 1.37.
İnsanı yoruyorlar, aylar ayları yıllar yılları takip ediyor bir de bakmışsın ömür geçmiş.
Yine de sabredeceğiz elbet sabrın sonu selamet.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
2009 da yapılan iki tane sermaye arttırımında iyice çukura battığımı hiç anlatmıyorum bile, elimdeki tüm parayla kısmen katıldığım için bin pişmanım, ama bir halt olacak sandım, yabancı şirket sermaye güçlendiriyor alıp yürüyecek zannettim, öyle olmadı 2010 itibari ile bir göçtü bir daha gün yüzü görmedi.
40 milyon tl den 100 milyon tl ye tokat gibi %152 sermaye arttırımı yaptı, sonra da 100 milyondan 200 milyona 8 ay ara ile iki sermaye arttırımı ile çıktılar ki zaten bunların ortakları vardı QVT %25i elindeydi hisselerin, onlar da o zaman kapalı kapılar ardında anlaşarak ayrıldı gitti dayanamadılar Mondi'ye daha fazla. Ben de dayanmaya çalışıyorum işte, ama zor, burada fosil olacağım valla beklerken... Umarım artık son yakındır.
Oynatmaya az kaldı doktorum nerede?
Alkum slm arkadaşım senin durumunu anlıyorum....sen benden biraz daha kıdemlisin benimkiside 2011 başı aldım....inatla sabırla bekledi herkes....fakat bu hisseye hiç işlemedi bu bekleme inat sabır umduğunu kimseye göstermediler....bu hisse en kötü. Olan nokta 0.97tl olmuştu 1.tl 1.16 arası yaklaşık 3 sene gitti geldi arada bir 1.21 oldu ve 2013 de 1.35 görüp gene aşşağı sarktı 1.tl civar 2015 de 1.03 den 1.71 yaptılar gedikle baya umutlandırdıydı ve sonrası aşşağı hurda yangını gibi abuk supuk haberle gene 1tl civarına geldiydi ve 2017 olumlu bilanço beklentileri olsada hisse 2.27 gördü 2018 ise 2.54 sonrası malum 2019 ise 2.71 gördü oda en iyi karlarla bu fiyatı görmesi çok ilginçti...ve sonrası malum olanları biliyorsunuz bugün 1.37.....bu eski günleri hatırlıyorsundur Emin’im....
Maliyetiniz tl miktarı kaç bilmiyorum eğer hisseyi 1tl 1.16 arası almadıysanız çok zarardasınızdır tahminim...2009 da aldıysanız eğer tahmini fiyat ozaman 2.50 tl civarı olabilir bedellilerle birlikte 5 tl civarı sanırım sizin maliyet...ozamanlar 1 dolar 1.15 1.80 tl arasıydı o yıllar sanırım...ozamanki koyduğunuz parayla nekadar dolar alıyorsanız maliyetinizi öyle hesaplayabilirsiniz...10 sene önce mülke koysaydık paramızı %150 verdi ortalama fakat döviz 1/4 1/5 1/6 gibi yaptı çünki Ülkede develiasyon oldu para eridi...o yüzden eskilerin %99 zarardadır bence...
Bizde bula bula ne hikmetse tireyi bulduk eğer gözümüzü kapatıp başka hisse seçseydik gerçekten bu hisseden bin kat iyi olurdu ve okadar sene tutup beklemeside cabası olurdu....🤣🤣
Gerçekten inanılır gibi değil böyle hisse olamaz şirketin konumu iç yapısına göre yaptıklarına göre şirket kelepir fiyatta fakat patronun umrunda değil...
Yani 1tl olmaz bu hisse imkansız olsa olsa 1.16 yıllardır buraları çok test etti 1.21 burayıda test etti çok...,1.27 burasıda test etti...1.31 1.37 aralığıda test edilen noktalar...sanki bunların büyük planları var bizler bilmiyoruz...!!???
Benim bildiğim tek birşey var bunların derdi şirket değerini düşük tutup topladıkları kadar toplayıp zamanı geldiğinde şirketin takasına geçmesidir...
Ve hisseyi toplayacağına mal kaptıran tahtacıların hissesini satmayan kyenin inadına inat yapıyorlar sanki satmassanız düşürürüm ha dercesine saçma sapan fiyatlara getirdiler çok acemi tahtacılar ölü fiyata düşüren mezarcılar var tahtada... madem toplıycaksın hisseleri borsadan çıkacaksın biliyoruz Yap 1 $ hisse fiyatını ozaman helal olsun derim hakkını verdi hissenin satan satar kalan kalır bilemem...neyse çok kafa ağrıttım yaz yaz bitmez yapılanlar ollanlar....
Saygılar....
Kader arkadaşım Arkadaşlarım....
Kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir....!!!!
usd/tr mondi tire korelasyonu timsah ağzı gibi olmuş.Geçmişe bakılırsa tekrar yaklaşmaları lazım.Ya usd düşecek ya da bu yükselecekytd.
Ben bu tecavüzden zevk almaya başladım haberiniz olsun.
Adam resmen sırf bana gıcık yapıyor galiba...Bu gün havada karada 1,35 değebilirdi...Hadi yarında bekleyelim...
Biri tahtada biri forumda...Sanki aynı kişi [emoji23][emoji23][emoji23]
Şaka tabii ki...
Yarın sana söz 1.31 yapacağım......😅😅😅
Şaka tabiki....
Spek dile geldi sana da söz yap 1,31 TL 100 K alacağım...Bir kısmı şaka...Onu da sen bul...
Hımm buldum çünkü spek sensin istersen sen yaparsın anladım ne demek istediğini yani...
Nasıl yapacağına gelince yarım milyona yakın lotla şuanki durumda 1.31 getirmen çok kolay senin için...sen bilirsin işini akşamdan yaparsın çişini...🤣🤣
Bu tahtada herşey olur olmaz olmaz demeyin eskiler bilir ne demek istediğimi...
Yakında görürüz geliyormu gelmiyormu....
İstediğiniz kadar alabilirsiniz arzular şelale süt oğlan......
"Ergen" dostum az daha seviyeli olursan bu iş tamam. Süt oğlan filan olmuyor. Sen gene iyisi mi bari "baba" de...."Bab baaa"
Sen de iyi gelişmeler görüyorum...huylu huyundan vazgeçmez ama.... seni bir nebze iftiralardan vb... vazgeçtirebildiysem ne mutlu bana....
Tamam “Babacığım”sen nasıl istersen öyle olsun.....
Ben de Tire alırken bunu gördüğüm için alım yaptım. 2009 den beri kanalı daralıyor ve sıkışıyor, bunun nereye kıracağı çok açık, 10 sene boyunca gerilmiş bir lastik bırakılınca nereye gider? 4 dolarlar makul gibi, güzel temiz bir çanak çalışması olur ... 22tl ye
Grafiğe bakın ve söyleyin, bir 10 sene daha var mı? Yok değil mi, bunu çocuklar bile görür.. işte o yüzden kaç olduğuna gün gün bakıp gerilmeyin, bırakın Mondi takla atsın kıvransın dursun... biz doğru yerdeyiz.
Şuanki yönetimle bu olmaz..Önümüzde döktaş örneği var, şirket yabancıda iken, yıllarca 3-5 aralığında süründü KÂrlar kayboldu..yabancı satıp gittikten sonra 25 lira oldu...Ama orda finlandiyali sahibi zor duruma düşünce çıkmak zorunda kaldı..burda ne gibi bir gelişme ile satarki..süt veren inek sonuçta...Üstelik sahibi yıllardır baskılayıp toplamış hisseyi, belki yıllarca baskılayıp kottan çıkma düşünceside olabilir..
Hocam kottan çıkması için %98 olması lazım, ben bile toplaya toplaya hatırı sayılır bir yüzde edindim. E burada tee 2009 daki sermaye arttırımlarına 2.5 tl maliyetle katılan arkadaşlar var onlarda kim bilir ne kadar hisse var. Hal böyle iken adam hissesini 1 tl 0.5 kuruş yaparak beni ya da o yıllardır beklemiş olan kemik ky arkadaşları gönderemez ki buradan. Kottan çıkmak mı istiyor çeker 4 dolara zaten herkes o saatten sonra satar çıkar. O da hisselerini piyasadan çıkarır. Ama şahsen bunu yapacağını düşünmüyorum, öyle toplu ki kendi yukarı çekip sadece %10 unu geri salsa çok yüksek bir kar elde eder, yoyo gibi oynar bir tahtayı 50 kere satar parasını alır, böyle bir membada kottan niye çıksın, bunlarınkisi aç gözlülük en büyük parsayı kazanma çabası.
Bu yönetimle de olmaz, bu şirketle de olmaz. Bunun için de borsada at koşturamamaya ve saçma sapan bilançolar yayınlayamamaya başlamaları lazım. Böyle aleni hortuma devam edememesi lazım. Bunun için ise SPK'nın Vergi Dairesi'nin Maliye'nin birilerinin el atması lazım. Bunun için ise ısrarla şikayetlere devam etmemiz lazım. Elbet sesimiz duyulacaktır. Ondan sonra satar gider, hatta belki bazıları kodese girer ve kurtuluruz. Sonra Allah'ın izni ile değerine gelir bu hisse.
Ama ben 11 sene tuttum bu hisseyi ve Gavur Mondi'ye 1 tane hissemi ÖLSEM satmam.
Güzel yorum ve analiziniz için çok teşekkür ederim. Yeter ki şirket sürdürülebilir bir kar açıklasın...Belki 3. çeyrek bunun için iyi bir başlangıç olabilir.
İşlem hacmi iyice düştü...Artık bundan sonra beklenti satın alınır. Yeter ki sabırlı olalım...Mutlaka sabrımızı sınayacaklar...Burada gerekli cevabı mutlaka alacaklar...
''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez'' Bunu er geç anlayacaklar...
hekese huzurlu HAFTASONU DİLİYORUM
ARKADAŞLAR 4 DOLARDAN BAHSEDİYORSUNUZ BU İNANILMAZ RAKAMLAR I BENİM GİBİ KY YİN HAYAL BİLE ETMESİ İNANILMAZ.BANA 1 DOLAR BİLE ÇOK VE SON DERECE ULAŞILMAZ BİR RAKAM 4 DOLARLAR BANA BU ALÇAKLAR OLDUĞU MÜDDETÇE ÇOK ZOR GELİYOR AMA SAYIN ENTRİKANINDA DEDİĞİ GİBİ HAYALLER İNSANIN TEK HAYATA BAĞLANMA DUYGUSU OLMASI GEREK...YİNEDE BU YAZILANLAR HAFTA SONUMU AZDA OLSA HUZURLU GEÇİRMEME YETTİ SAĞLICAKLA KALIN TÜM FORMDAŞLAR....
Arkadaşların değerli yorumları için çok teşekkür ediyorum,keşke öyle olsa ve inşallah diyorum....🙏🙏🙏
Şöyle bakacak olursak Hisseye yıllara,2017 kadar geçmiş yıllar zararları sıfırlanmış 2018 kaarı kırpsalar dahi 70 milyonu geçkin kaar açıklayan şirketin ederi en yüksek seviye 2.71 olması sizce ne demektir...??!!!!
Yani bu şirketin 2016 2017 kadar neden fiyatı belli bir seviyeye gelmedi neden bu şirket olumlu olan herşeyi fiyatlamadı sizce....????!!!
Demekki bu işte bir bit yeniği varki şirketi bukadar baskılayarak bu fiyatlarda tutuyorlar...yoksa imkansız olan birşey var bu işte 10 12 sene şirketin ederi bu olabilirmi??? Bence olamaz.. bir 10 sene daha tabiki yapamaz yapamazda kaç sene daha baskılar tabiki belli değil....bu hissenin tahtasına herhangi bir yatırımcı tahtacı spek ne derseniz adına giremez nedeni malum şirket mondiden korkarlar izin vermezler sıkar görünürde zaten %80 geçmiş istediğini yapar......peki geriye kalan %10 hisse ortalamada ise büyük aracı kurumun elindedir... burada hisseler niye bekliyor sizce neden itiraz etmiyorlar yada hisseyi neden götürmüyorlar gerçek değerine
Ve kaar edip çıkmıyorlar neden sabit duruyor az bir hisseyle oynuyorlar neden hiç düşündünüzmü...???!!! Çünki bu hisselerde onlarındır %99 u onların adına orda tutuluyorda ondan bence....yani bu şirketin en büyük sorunu şirketin gerçek değerine gelmesini istemeyip yıllardır toplamasıdır...öbür sorunlarda yaz yaz bitmez......zaten örtülü şirket kaarı kaçırılıyor,geriye ne kalıyor zaten inek gibi sağıyorlar herkezi bize 3/1 var..borsayla işi ne geriye mecburiyetten saçma sapan bilanço açıklamak kalıyor.....
Bakalım sonu neresi olacak bunların....
Herkes birlik olsun hakkımızı arayalım birlikten kuvvet doğar hisselerimize sahip çıkalım..,,!!!!
Asla ytd...!!!
Saygılar....
Yabancı takas &bilanço açıklama tarihleri/mondi tire senkronizasyon grafiği aşağıda sunuyorum..
Bunun anlamı şu bence son 1.5 seneyi baz alırsak hep terse gitmiş..Tahtada pozisyon alanlar düşük beklenti içerisindeyken iyi bilanço,beklenti yokken iyi 2 bilanço gelmiş.Yani tahtada pozisyon alanlarda çarpılmış olabilir.
Sonuç Mondi ne derse o olur...
Şirketin hisseleri %80 i mondide,belki alt hesaplarda %5 civarında olabilir.Kar getirse ,tementü verse en çok mondi faydalanacaktır. Ama böyle lisans ücretleri, danışmanlık ücreti ve belki de hammadde satımından zaten karı götürüyor.Vergi yükümlülügüde doğmuyor.
Son tahlilde düşük kar yada zarar mondiye yarar.Hisseyi ucuzdan toplamaya devam eder.2.10 dan hisse geri alan mondi uzun zamandır bedeli 1.37 olmasına rağmen hisse almıyor.Sebebi de hisseye talep gelmesi istemiyorlar.
Halbuki tahtada 5 milyon lot alsa hissedeki gap kapanır...
Herkesin gönlünce olsun...
https://resmim.net/f/bFSDuZ.png
Paylaşım için çok teşekkürler yorumunuz için de, elinize sağlık.
Ben de bu grafiği yorumlamak istiyorum:
2019 ilk çeyrek bilançodan beri hissenin 2.2tl cıvarlarından dramatik inişi sırasında yabancıların aynı şekilde bir satımda bulunmadığı anlaşılıyor. Yabancı hissesini satmıyor, satmadığı gibi en son elinde şu andaki kadar malı Eylül 2018 de bulunduruyormuş peki fiyat neymiş yine 2.10-2.20 tller... peki şu an durum ne?
Son bilanço çok değişik mesela, bu hazırlama zarar yazdırılan bilanço yabancı tarafından kabul görmemiş resmen !! Yani yabancı hissemizin 1.40 ları haketmediğini biliyor ve bu dibi kabul etmemiş... o zamandan beri yataya bağlamışlar, bu seviyeden satmıyorlar... E zaten biz de satmıyoruz... kısaca hepimiz 2-2.10 ların altında yabancılar ve türk yatırımcılar hepimiz bu fiyatların sunniliğinin farkındayız. Peki bu hisse neden düştü o zaman, kim düşürdü? Hisseye karşı korku oluşsun, kimse yaklaşmasın, büyük planından uzak durulsun isteyen her kimse o düşürdü hisseyi. Peki düşürdü de biz yedik mi? Yemedik...
Sanki bişeyler olacak gibi
Yoksa paronayakmi oldum
bir şeyler olacak yarın
duruşundan belli
kırdaki atların
bulutların koşuşundan belli
kazışından köstebeklerin
karıncaların telaşından belli
bir şeyler olacak yarın
belki bir tomurcuk
belki bir ağacın düşen yaprağı
belki de bir çocuk
pek o kadar göremesek de uzağı
kuşların uçuşundan belli
birşeyler olacak yarın
öbürgünden önemsiz
bugünden önemli
Işıklar altında uyu Rahmetli Bülent Ecevit
ALLAH RAHMET EYLESİN büyük bir devlet adamıydı.
O değilde bu Tire alçağı ne zaman tavan serisi yapacak yapı kredi koray la geçen ay aynıydı fiyatı öf yaaaaaa
Borsada kazancın şifresi : Sabır = Kazanç
Hacim yerlerde yine başa döndük..