Printable View
https://www.haberturk.com/son-dakika...498641-ekonomi
Motorinin ardından benzine de zam göründü. Benzin fiyatının, bu geceden geçerli 18-19 kuruş artması bekleniyor. Hükümetin, pompa fiyatlarının sabit tutulmasını sağlayan “eşel mobil” sistemini işletip işletmeyeceği akşam saatlerinde belli olacak.
Sıradaki?
Bu kura ne oldu yine, Atilla sebebi ile mi
Bir doğrulamadı yahu vuran vuruyor... :wu:
Bütün göstergeler dolardan daha bir halt olmayacağına işaret ediyor.
Şimdi diyecekler bana dolardan bir halt olmaz dendiğinde bir şeyler olur.
Her geçen gün bir haber çıkıyor iniyor.
5.74'lere dikti gözünü.
Buradan 6.30 olması için neredeyse 60 kuruş lazım.
60 kuruş az mı?
Öyle direk tak diye nasıl artacak..
Daha çok beklenilir gibi.
https://resmim.net/f/6JBI9h.jpg
Adamlar 2 tane taban formasyonunu iç içe sokmayı başardılar harbi harbi. Höh yani haber akışı vb. birşeyle sert yukarı kırış gelirse bu düşüş işi tümden bitecek.
Oha ya. Kim ole kim kala.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftaya da 5,76 ya ralli oldu diye sevindirtmez inşallah. son bir yıldır dolarcı dolarcı olalı böyle zulüm görmedi. 7,28 nere 5,76 nere. aradaki enflasyon maliyetini saymıyorum bile.
Bazıları "aman yerinde dursun ne güzel" diyorlar ya? doları olmayıp da böyle söyleyeni anlarım da dolar yatırımcısını anlayamam. Her yıl %25 enflasyon olsa dolar 2 yıl yerinde saysa paranın yarısı reel anlamda buhar oldu demektir.
He ne zaman sıfır enflasyon olur ve dolar yerinde sayar bunu ben de kabullenirim ama aksini asla
Dolar dinlenme döneminde, yıllıklandırırsak yılın 9-10 ayı bu şekilde yatırım yapmışları huzursuz eder 2-3 ayında %30-60 arası artar gider. Sonra geri çekilir.
2013 yılından günümüze bakarsak TÜFE+9 puan civarı bir artışı mevcut. Ait olduğu yılın zirvesinden alan 2 yıl içinde enflasyon bazında kara geçtiği zamanı yakalar.
6,80TL Zirve yatırımcısı enflasyon+karı gördüğünde satıp TL'ye geçer ve dolar tekrar geri geldiğinde alırsa karını katmerlendirir.
Bir kaç ay içinde tekrar sert çıkış bandına girmesi teknik olarak mümkün gözüküyor.
Dediğiniz gibi enflasyon+kar veya mevduat faiz maliyeti+kar bırakması gerekiyor.
Bu ay 6.30 idi.
Temmuzda 6.40, Ağustosta 6.55 küçük miktar kar bırakma seviyesi.
Zor gözüküyor beklemeden başka çare de yok artık.
1 yıl önce 6.50-6.60'lardan girenlere Allah gerçekten sabır versin.
Sabah sabah yazmış bir twitter fenomeni hatta burada da sevenleri vardır.
5,81 den dolar long 5,79-5,77 stop al sana stop.
https://twitter.com/mrarslanoglu/sta...94548967780352
(3) dolayısı ile bu durum, RİSK sever yatırımcılar için, 5.79-5.77 bandı stop loss olmak üzere, bir al sinyali olarak düşünülebilir.. Bilginize, sevgiler..
aldı al sinyalini vatandaş.
Sn Purplee, sadece bekleyecekler o aldıkları tarihten itibaren yatırımlarının 24 ay içinde enflasyon bazında kara geçmesi beklenir. Tabi dolar faizi almak kaydıyla.
O zirve hükümetin enflasyon+9 puan ortalama yıllık artışını deldiği bir dönemdi. TCMB baktı kaldı. Normalde sert bir faiz artışı yapmalıydı. 5,50 lerden dönmeliydi ancak cuma ve pazar gecesi paniği ile 7,20 leri gördük sabah açılışta zaten 6,80 satışta idi. Bankalar arası piyasada kademeler 20 kuruş oynuyordu tam bir hengame karmaşa vardı.
Pazartesi günü bazı bankalar panik yapanlara 7TL den satıyordu. 7 üstünde alabilen sanırım yoktur.
defalarca senelerce anlata anlata bitiremedik hala traderlar yatırımcılar anlamadı... döviz çiftlerinde grafik açıp teknik analiz yaparsan , indikatörle bir şeyler yakalamaya çalışırsan belki arada tutturduğun olur fakat genelde çuvallarsın... niye ? niye peki öyle ?
1 ) döviz çiftlerindeki spekülasyondaki ağırlık '' pozisyonlanma '' üzerinedir... bunun ne demek olduğunu ve nasıl etki ettiğini ben anlatmayayım kendin öğrenme çabası içinde ol ki , fayda kalıcı olsun..
2) grafiklerde gördüğün düşüşler yükselişlere omuz baş falan formasyon kulpları takmak hatalıdır.. peki neden ? çünkü açılan pozisyonların bir de karşı pozisyonları vardır bu bir.... ikincisi gerçek hacmi göremediğim spot piyasadaki hareketler yanıltıcıdır...
ben bu işi , döviz alım satımını 30 küsür yıldır yapıyorum ve gayet iyi biliyorum.... kabullenip kabullenmemek size kalmış.... sevgilerimle , hamza sütbıyık ... rasyonel akla atılan imza
Yönetim sinyali verdi ufaktan hani bu yüksek faiz inşaat , otomotiv sektör çöküşleri, yoğun işsizlik götürür akp yi. Hani önceden bu kadar tepki vb. beklemiyorlardı halk medya ile uyuturuz diye düşünüyorlardı ancak 800 bin oy farkı demek yeni bir yönetim demek üstat. İşin diğer yanı enflasyon çok ciddi anlamda yüksek temel gıdaya gelen zamlar %40-50 doları baskılamalarının halk açısından bir faydasıda yok. Dolar 5,76 ancak fiyatı düşen hiçbir şey yok en son Atilla Yeşilada bile bu enflasyonla kuru burada tutmayı nasıl beceriyorlar anlamıyorum demeye başladı.
Bir de yeşil yumurta varmış. Kabuğu bildiğin yeşil. Bu yaşıma geldim gerçekten ilk kez duydum ve gördüm.
Bu yeşil yumurtaların tadı biraz farklıymış sanırım. Oteller alıp omlet yaparken kullanıyorlarmış
Gerçekten öğrenmenin yaşı yokmuş. Yeşil yumurtayı bilenler bana cahil dediklerini duyar gibiyim.
Ne yapayım denk gelmemişim
[emoji23]
Şöyle bir durum var Enflasyon=Tüfe ve ÜFE ama aslında temelinde ÜFE, Üfe de dövize bağlı.
Yani eğer dövizi faiz ile baskılamaz ise bunun ek enflasyon yaratması kaçınılmaz.
Hem de talebe bağlı olmayan bir maliyet enflasyonu. Yani eğer şu an gıdada enflasyon %40 %50 ise bu halihazırdaki kur değeri ile oluşan dengede böyle kur artarsa bu %40 %50'nin üzerine de daha koyacaktır. Hem de Ağustos sonrası gördüğümüz şekilde volatilite ve risk primi ile birlikte.
Yani kur artınca kesinlikle bir ek enflasyon oluşacak. Bundan kaçamayız. Bu da merkez bankasını gerçek anlamda köşeye sıkıştırabilir.
Bunu geçmişte denedi. Yapısal olarak üretim dövize bağlı olduğundan dövizi baskılamadan enflasyonu düşüremiyor. Bu çok kez ispatlandı.
Gelelim işin faiz tarafına , Moodys kararından önce tcmb'nin Haziran'da indirim yapmaması nedeniyle kredibilite kazandığını ve eğer Temmuz'da faiz indirirse bunun küçük bir hata olacağını söylemiştim.
Ancak Moodys kararı sonrası bunun artık büyük bir hata olmasa da orta büyüklükte bir hata olacağını düşünüyorum.
Evet indirme olasılığı çok yüksek ama eğer indirdikten sonra döviz bir atak yaparsa Enflasyonun Temmuz-Ekim arasında oluşturacağı baz etkisinin aleyhe dönmesi mümkün.
Bu da aslında çok çok önemli bir dayanak noktasının yıkılması demek.
Baz etkisinin Ekim 2019 ve sonrasını baskılayabilmesi için Ekim 2019'a kadar dövizin sakin kalması şart. Sırf bu yüzden dahi faiz indiriminde imtina etmek gerekebilir.
Politik taraf bu işin risklerini ne kadar anladı bilemiyorum ama bu işten en düşük maliyet ile sıyrılabilmek (gerek faiz gerek se döviz) bakımından bence tek seçenek bu. Diğer seçenekler ekonominin geleceği açısından alınmaması gereken riskler barındırıyor.
Partisinin grup toplantısından sonra MYK toplantısı düzenleyen AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için "Sırtımızdan hançerlendik" dediği iddia edildi.
erken seçim is loadinggggggg
Faizler bu kadar yuksrkken kimse is yapmiyor/yapamiyor. Ev mobilya beyaz esya arac satin alinmiyor. Piyasa kitlendi. Faiz indirmek zorundalar gibi geliyor bana. Dolari bu seviyelerde tutan (en onemli etken) da bizim yuksek faiz. Secim de bitti dolari biraz salip piyasaya hareket getirrbilirler. Ihracatci da rahaylar vs.. bence su anda usd/try en iyi hikayesi faiz indirimi (veya bunun beklentisi)
Alman otomotiv devi Volkswagen, 1.3 milyar euroluk yeni yatırımı için Türkiyeâ„¢yi seçti. Bu kararda*VW*CEO’su Herbert Diessââ„¢in Cumhurbaşkanı Erdoğan*ile yaptığı görüşme etkili oldu. Volkswagen'in ilk planda Skoda ve Seat üretmesi bekleniyor.
NTV
vay kamiller vay gene doları düşürücez diye erittiler rezervi hiç ettiler.
TCMB brüt döviz rezervi 1,5 milyar dolar azaldı
#TCMB brüt döviz rezervi bir haftada 1 milyar 530 milyon dolar düşüş göstererek 21 Haziran itibarıyla 74,23 milyar dolar oldu(Önceki $75,76Mlr) Altın rezervi 22,79 milyar dolar oldu(Önceki $21,65Mlr) Toplam rezerv 97,01 milyar dolar oldu(Önceki $97,41Mlr)-Foreks
Adamlar endeksi indirirken bizim merkezde doları indiriyor maşallah sonra 1,5 milyar dolar eridi olmadı bir 1,5 daha erir yeminle adamlar süper zeka. Borsa %0,40 eksi dolar %0,60 eksi eee ne artı ülkede.
Ustad sarachaneye canli baglanacakmi cok merak ediyorum...😉😉😉😉😉
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...amasi-5199328/