08.12.2017 tarihinde kazımdirkteki taşınmaz arazi 15.170.053 USD üzerinden değerlenmiş..
kap açıklamasında değerleme raporunu bulabilirsiniz..
şimdi oraya yaklaşık 470 bağımsız bölümden oluşan proje inşaa ediliyor :)
Printable View
08.12.2017 tarihinde kazımdirkteki taşınmaz arazi 15.170.053 USD üzerinden değerlenmiş..
kap açıklamasında değerleme raporunu bulabilirsiniz..
şimdi oraya yaklaşık 470 bağımsız bölümden oluşan proje inşaa ediliyor :)
peki bu arsa nereden geldi menderese? tabiki ilişkili taraftan edinilmiş.. şaşırmadık..
Menderes Tekstil, Bornova'da bulunan arsayı 58 milyon TL bedelle
satın almaya karar verdi. Satış bedeli Şirketin Osman Akça Tarım
Ürünleri'nden alacağından mahsup edilecek.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Şirketimizin 28/12/2017 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında
İlişkili taraflarımızdan Osman Akça Tarım Ürün. İth. İhr. San. ve Tic.
A.Ş.'nin sahip olduğu İzmir İli, Bornova İlçesi, Kazımdirik
Mahallesi, 3777 Ada, 5 Parselde kayıtlı bulunan 9,067.73 m²
büyüklüğündeki "arsa" niteliğindeki gayrimenkulün ROTA Taşınmaz
Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından sermaye piyasası mevzuatı
çerçevesinde hazırlanan Değerleme Raporuna uygun olarak 58,000,000 TL
bedelle satın alınmasına, satış bedelinin alacağımızdan mahsup
edilmesine satın alma işleminin ilişkili taraf ile olması nedeniyle
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki
İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 6'ıncı
maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca, satın alma bedelinin kamuya
açıklanan son finansal tablomuz olan 30.09.2017 tarihli bilançomuza
göre aktif toplamının (58,000,000/1,041,991,156) % 5.57 'si olduğu ve
işbu yönetim kurulu kararından önceki altı aylık günlük düzeltilmiş
ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak
hesaplanan ortaklık değerinin (0.831x250,000,000=207,750,000 TL)
(58,000,000/207,750,000) %27.92'si olması nedeniyle satın alma
işleminin anılan tebliğ kapsamında önemli nitelikte işlem olmadığının
kabülüne, yapılan hesaplamaların ve satın alma işleminin önemli
nitelikte işlem olmadığının KAP'ta yatırımcılara açıklanmasına oy
birliği ile karar verilmiştir.
Seneye secimden sonra ( o zamana kadar ne olur kestirmek çok zor) döviz kurlari stabil olursa ve üstüne gayrimenkul satışı gerçekleşirse bu borç sarmalindan hızlıca cikabilir sirket. (Yeni bir alarko hikayesi olma ihtimali çok yüksek)
Sabredip bekleyebilene güzel kazandirir bence.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eğer 2. çeyreği
Euro=17,2855
USD=16,0446
Gibi yerlerde kapatırsak, Kur yükselişi 1. çeyrekteki yükselişle aynı oranda olacak
Bu aşağıdaki gap ne olacak arkadaşlar 2.71 deki? Sizi düşündürmüyor mu hiç bu
yok düşündürmüyor
baklacı jes
tosunlar jes
akça res
aliağa res
menderes ges
enerjiye üretmeye devam..
güzel gidiyor üretimler..
kaldır bakalım :)
Elimdeki Yunsa ve Mavide de gap var, huzurla taşıyorum.
arka sokaklar dizisi vardı ordan bir replik :)
adam tam bir pislik çıktı :)
haydi rıza haydi rıza şimdi
tam zamanı tam zamanı şimdi
:halay::yahoo:
Rıza nın kaldırma problemi var anlaşılan
saman Alevi gibi hemen sönüyor
kim kime dum duma :)
kağıtta ky yok belli :)
patron oyuncu fon yancı az da yabancı çarpışıyor :wave:
hayde hop hop hop :halay:
Rüzgar
2014 ylında Aliağa RES projesi ile başlamış olan yatırım faaliyetlerimiz bugün Akça RES projesi ile birlikte toplam 46,5MW kurulu gücündeki kapasitesine ulaşmıştır.
Aliağa RES
Akça RES
Jeotermal
2015 yılında Tosunlar-1 JES ile başlamış olan çalışmalar bugün Baklacı JES ile birlikte toplam 23,4MW kurulu gücündeki kapasitesine ulaşmıştır.
Tosunlar-1 JES
Baklacı JES
Güneş
2021 yılında Menderes Tekstil GES 7,8MW kurulu gücündeki kapasitesine ulaşmıştır.
Menderes Tekstil GES
Rfid Teknolojisi
RFID, basit bir tanımla radyo frekanslarıyla haberleşme ve benzersiz kimliklendirme olarak tanımlanır. Otoyollarda, havayollarında bagaj takibinde, kargo taşımacılığında, hastanelerde, kütüphanelerde, fabrikalarda takip ve otomasyon süreçlerinde, üretimde, lojistikte RFID teknolojisi giderek yaygın bir kullanım alanı bulmaktadır. RFID'yi mevcut teknolojilerden ayıran en önemli özelliği temassız çalışıyor olmasıdır.
Menderes Tekstil Rfid
İşletmemizin; üretim alanlarında (500.000 m²â€™lik alan) DOK olarak tanımlanan ve üzerinde 15.000 metreye kadar bez bulunabilen üretim içi stok araçlarının (yaklaşık 2200 adet dok) bulundukları yerlerin anlık takibini gerçekleştirilecektir. Bu işlem için aktif RFID teknolojisi kullanılmıştır. İşleme girecek bez stok araçlarını (dokları) bulmakta yaşanan zorluklar, üretim ve iş gücü kaybı önlenmiş ve üretimin gecikmesinin önüne geçilmiştir.
Geleceğin Dijital Baskı Teknolojisi
Menderes Tekstil dijital baskı teknolojisinde dünyaya liderlik ediyor
Ev tekstilinde dünya lideri Menderes Tekstil, üretimin yanı sıra üretim teknolojilerinde de sektöre liderlik etmektedir. 2007 yılında sektörü dijital tekstil baskısıyla tanıştıran şirketimiz, teknolojik gelişmeleri sürekli takip ederek, 2013 yılında tüm dünyadaki ev tekstil sektörünü dijital baskı teknolojisinin geleceği olan single-pass dijital baskı teknolojisiyle tanıştırmıştır.
Single-pass dijital baskı teknolojisi sayesinde 2007 yılında saatlik 20m olan dijital baskı hızı, bugün saatte 4.500m’ye kadar ulaşmıştır. Yeni nesil baskı teknolojisi, üretim hızı ve ürün kalitesini de ileri seviyeye taşırken, enerji ve su tüketiminde azalma sağlayarak çevre dostu üretim araştırmalarında da sektöre çözüm olmuştur. Desen üretiminde özgür tasarımlara olanak sağlayan teknoloji ile sektör yepyeni bir üretim sürecine başlamıştır.
Kurlarin 2.ceyregi bu günkü seviyesinde kapattigi hesabıyla kur riski duyarlılık tablosuna göre 105-110 mln tl civarinda kur zarari yazacagini hesapliyorum ama 1.ceyrekte bu tabloda belirtilenden daha fazla kur zarari yazmış.
Sebebini bilseydik 2.ceyrek içinde daha tutarli tahminlerde bulunabilirdik.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tutarlı tahmin çok zor :) en azından euro, dolara göre daha az değer kazandı.. borç ağırlıklı olarak euro cinsinden :) ama ihracatta ab nin payı tabi ki çok daha yüksek :) diğer taraftan santral gelirleri yekdem kapsamında :) tahmin zor :) istediği kadar mal topladıysa iyi bilanço çeker :) yoksa kıvrandırır :)
350m efk gelse, 130m kurdan zarar yazsak :) net kar ne olur acaba :)
menderes tekstil piyasa değeri: 47.8m usd
Tarih: 30 Haziran 2022 :)
yıllıklandırılmışta favök 800m a yaklaşır.. geçen yılın aynı ayı devre dışı kalacak :)
2.çeyrek üretimleri:
ges ve gaz santrali üretimleri
8.178,61 MWh
baklacı jes:
28.739,73 MWh
tosunlar jes:
3.277,28 MWh
akça res:
17.269,58 MWh
aliağa res:
11.839,30 MWh
yaklaşık 7m usd ciro enerji tarafından gelecek sanki..
ortalama kurla 105-110m tl civarı ciro demek..
Sayın minikyatirimci, ben de Epiaş şeffaflıktan sabah güncellediğim ve önümüzdeki çeyrekler için de kur ve üretim miktarları tahminlerime dayalı Enerji tarafında ciro beklentilerimi gösteren tabloyu paylaşayım. Kur kapanış seviyeleri gayet güzel, dengeli oldu. İlk çeyrek marjlarının korunması gayet tabi doğru olmaz ama benim gelir tablosu tahminlerim beni memnun etti. Daha ileriki dönemde beklentilerimizi paylaşabiliriz.
https://i.hizliresim.com/hmuw9i1.png
Çok olur, ne yapacak o kadar karı :)
Ben hesabımı 880m civarı ciroya göre yaptım, satışların maliyetini 570m koydum geçtim, esas faal gel/gid, finansal giderler falan filan derken kafam rahat taşıyacağım net kar rakamını veriyor fıstık gibi, üstünde olursa kremalı olur. Senin yazdığın olursa Rıza beyefendi demen lazım bundan sonra :)
emeğinize sağlık.. ben 30 yaşımı geçtim :) yaşlandım excel kullanamıyorum..
kabaca bakmıştım.. sizin çalışmanız detaylı..
doğalgaz tarafındaki maliyetleti ve santralin verimliliğini bilmediğimiz için net tutar belirtmek zor.. iç tüketime bir miktar gidiyor evet.. ama iç tüketim de vardiya sayısına göre değişiyor.. ama jes ve res tarafı biraz daha net.. yekdem satış fiyatı ile üretim miktarları şeffaf..
hisseyi toplasınlar, bilanço da iyileşsin o zaman alarko aksen gibi bir çok twitter yazarı çizeri burda da hesap yapmaya başlar :)
tekrar teşekkürler