vayy emenuke çok atmışık ula
:) :) :)
Printable View
yahu arkadaş alıcılar kapıda yatmıyormuydu
ne oldu buna
ekmeği bile kuşe kartona sarıp sarıp veriyorduk ya
vay emenuke vay..
ha ha ha ha ha !
Dürüst yönetim şeffaf şirket BİST böyle şirketlerle mi yabancı bekliyor!İşçilere verilen 1 000 er lira hariç her kuruş boğazlarında!Don sütyen satsan bu ciroyu beşe katlardın:)
Valla sahsima 300 lerden beei tutuyorum..trade amacli 500 lere yaklastikca portfoyun bir kismiyla sat al yapiyorum..patron tezgah yapiyorsa oyunu kuralina gore oynayacaksin..440-500 de fena bir trade bandi degil..haa arada bdsz olur ekmegini yersin..her tahtanin bir oyun kurali mavcuttur..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yok efendim 7/24 çalışıyormuş, yok ambalaj sektörünü krizi pas geçmiş miş, yok işler o kadar iyiymiş ki işçilere 1000 er lira sıcak saymış mış, cart mış curt muş......Boş kardeşim boş bu adamlar en sonunda hırsızlığada başladılar. Ulan dandik ambalaj şirketleri bile senden fazla kar etmiş be, dua edelim de yarın taban olmasın mikrop hisse. Beklentiyi çok yüksek tuttular zira :(
Bence bilançoları sadece net kar ile değerlendirmemek gerek.
neyle değerlendirelim
onuda söyleyin bi zahmet
hatta bakış açınızla bi değerlendirme alalım..
Bu ceyrek cok umutlu degildim zaten..esas beklenti karantina donemi olan 2.ceyrek..simdi tekrar 430-440 yolculugu baslayacak gibi gorunuyor maalesef..ytdegildir
Benim bilançolarda önem verdiğim şey; toplam yükümlülükler/toplam varlıklar oranı dır..
Varlıkları ile borcunu çevirebilme oranı yani..
Tabi bunun yanında bence geçen bilanço dönemi ile ayrıntılı karşılaştırmanızı tavsiye ederim...
Aslinda bilanco kotu degil o kadar..satislar ceyreklik bazda gecen seneye gore %8 artmis gecen sene son ceyregw gore %10 uzerinde artmis..esas faaliyet kari dusuk gelmis cunku genel yonetim giderleri ve pazarlama giderlerindeki artis ortalamanin uzerinde..brut kar da hafif dusmus cunku COGS yukselmis..esas faaliyet kari aslinda 24.5 mo ile ortalama seviyelerde..yani kisaca ne kotu ne de iyi bir bilanco..ama 2.ceyrek satis trendinde hizlanma buna bagli karda ciddi yukselis bekliyorum..enseyi karartmayin derim..ytdegildir
Dostum maalesef bilanço çok kötü yani şöyle kötü karton beklenti yükseltti işte o yüzden kötü yoksa kar açıklamış satışlarını arttırmış öyle bakarsan tabii ki kötü değil yarın da bir %5 var gibi gözüküyor hayırlısı
bir çeyrek iyi gelse ne olacak..sonra yine normale dönecek..
Evet malesef beklentiyi yüksek tuttukları için fiyatta yüksek seyrediyordu. Bu yüden kötü, yoksa 400 altında olsaydı fiyat krizde kar etmiş denilirdi. Her defasında pişman ediyor bizi adi hisse, şimdi de satmadığımıza pişman etti. Gerçi satıp pişman olanına pek rastlamadım ya neyse. Allah cezanı versin patron ne diyelim.
https://www.tradingview.com/x/ycCWewVT/
aylık ..dolar bazlı
73.70 görmüş.
f/k 15 den 18 e yükseldi, %20 ye tekabül ediyor. Bu oranda bir düzeltme beklenir. 474 kapanış fiyatımız üzerinden %20 düzeltme oranı ile arkadaşların dediği gibi 390-400 civarına tekabül ediyor. Hayırlısı olsun ne diyelim.
Duzeltme kesin..pazara kadar degiliz burada o yuzden dert degil
Pandemi etkisi hariç bilançoydu unutmamak gerek.... İlk çeyrek çok iyi değil ama vergi fazla vermiş ve satışların maliyetleri artmış bu konuya çözüm gelmeli kar marjı düşmeye devam ediyor
ben 2.ç heyecanı için buradayım satışları çok artacaktır ama karlılık bilimiyorum... talebin artması ile fiyatları artacaktır kar umarım iyi sürpriz yapar.
Nakit pozisyonu 40 milyon artmış çok güzel mali konuda hiçbir sıkıntısı yok şirketin..
Şöyle bir örnek vereyim Bizim Market bildiğiniz gibi onlar da canlı bir sektör ama ilk çeyrek bilançosu zayıf geldi piyasa ikinci çeyreği beklediği için çok hafif düşükten sonra yükselmeye başladı bugün tavan mesela ki onların patronu belki en mimli patrondur hiç haz etmem ...
Allah mahçup etmesin inşallah hedefimize bir an önce yükselsin
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum sen yenisin bu hesaplar bu adamın şirketinde boşa çıkar bizden demesi, bak burada yılların kaşarlı yatırımcıları var. Yazıp çiziliyor, sükutu hayale uğrarsın bizden söylemesi. Zamanında hepimizi senin gibi avlayıp kafese attı bu mikroplar, biz kendimizi kurtaramadık. Temeli sektörü vs si hep adamın tuzak aparatları arasında. Herkesi böyle avladı, şimdi fiyatta zirvelerde üstelik. Ama ben etkilemeyeyim seni yanlışta anlama, bizim ki bir nevi refleks oldu artık böyle uyarmak şeklinde. Saygılar.
Kanal istanbul'un orada ki yıllardır umut beslenen arsanın değerlemesini de yaptırıp bilanço içinde hokus pokus yapıp yok etmiş ş....sizler. Bir beklentiyi daha boşa çıkartmışlar. Ayıptır ya bunca ortağının hakkına giriyorsun ne zaman ölüm olduğunu, o toprağın altına gireceğini hatırlayacaksın acaba.
Neyse ortaklar çok fazla asabım bozuldu sinirlerimi laçka etti bu adamlar artık sanırım, kafanızı şişirdim kusura kalmayın biraz köşeme çekileyim.
Bu hissenin asıl sorunu "rekabet" ..
REKABET.... Büyük harflerle de yazdım :))
Benim hikayem burda başlıyor dünya karton ambalaja hızla dönüyor( bunu ezbere yazmadım biraz araştırdım) eğer taleple birlikte satış fiyatları da artarsa bilançoda sürpriz karlar görebiliriz bu bilanço için değil ilerideki bilançolar için aldım ....
Allah mahçup etmesin inşallah. .Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İlk çeyreğin sonunda stokta 36milyon mal mı var...???
Yoksa ben mi yanlış görüyorum...
Kaplm, gedza, bakab bantaş hareket ettiği ortamda bu arkadaşın düşmesi cok ama çok değişik yoksa gene oyuncakcı asil mi sattı?
Sirket bugun itibariyla ucuz degil arkadaslar fiyat 400-450 iken bile 15 fk..diger ambalaj sirketleriyle karsilastirirken temel rasyolari da dikkate aliniz..gedza var benim portfoyde bakin bakalim rasyolarina hangisi daha ucuz mesela
Neye gore dusus.. cuma da tavan olmustu mesela..bir gunluk bakip ucuz mu diyecegiz anlamadim..kagidin ucuz veya pahali olmasi beklentilerine bagli olarak finansal performansiyla belli olur ki o bile gorecelidir..zaten bence karton herzaman sektorel fk ortalamasinin ustunde olacak cunku icinde potansiyel bedelsiz barindiriyor ve yatirimci dogal olarak buna bet ediyor..
2020/3 ila 2019/12 ay arasında
Nakit artmış
Stoklar da 27 milyon azalmış
Peşin ödenmiş ilişkili olmayan tarflara giderler 4 milyon artmış
İlişkili olmayan taraflardan ticari alacaklar 17 milyon artmış.
Vergilerde eksi kalemde 4 milyon artış var.
YTD.
Unal ayak oyunları ve son 2 3 ayda verilen bayağı bir gaz ile gelen bilanço.
Hayal kırıklığı.
Gerçi bizler şaşmıyoruz artık.YTD
Etik ve ahlak olmayanlardan medetde umulmaz.Bari yarın açıklıyaydında bir alkış alaydın bilanço dan.
Karton yönetimi.
...Artan bir şey yok.Sadece 7 mil tl bir artış var reelde.Kalanı Emanet para.
31 Mart itibariyle 32 mil tl zaten temettü için ayrılmıştı,bunun 8 ini dağıttı bilanço sonrası kalanı belirsiz vadeye kadar mevduatta tutuyor.
Satış hacmi-brüt kar marjı rutin, 2.çeyrek ne kadar yansır pandemi sürecinin katkısı belirsiz...
Dikkatimi çeken diğer konu;"Yatırım amaçlı gayrımenkul" değer artışını (Her ne kadar gayrinakti faaliyet dışı da olsa) yansıtmaya değer görmemesi,bundan imtina etmesi,yazılı ifadeyle dip notta:
"Grup yönetimi söz konusu gayrimenkulün değerinde önemli bir değişiklik olmadığını düşünmektedir" şeklindeifade edilmiş.
279 bin tl den 7,4 mil tl ye çıkan bir önemli tutar nedense değersiz önemsiz gibi taktir edilmiş sahiplerce...
Oysa emsal çok.Çoğu firma bu değerleme artışını gelir-gider tablosunun "YATIRIM FAALİYETLERİNDEN GELİRLER "kaleminde gösterir.
Net karı sahip olduğu değeri mümkün mertebe düşük gösterme bir artniyet göstergesi olabilir.
Firma sahipleri sanırım piyasada kalan serseri lotları ölü fiyatlardan toplama derdindeler.
Fiyatın bir şekilde manipüle edilmesi değişik grupların hisse fiyatını trade amaçlı da olsa forse edilmesi sahipler tarafından hoş karşılanmayan hatta bastırılan bir durum.
Not düşüyorum ola ki 400 altına inerde kap ta bu sahiplerin şu kadar mal adık haberini görürsek şaşırmam.
Ölü fiyattan kalan malları max ölçüde toplamayı ilke edinmiş ilkesizler.....
Sayın bsm takip ediyorsa ondan bir bilanço yorumu alsak iyi olurdu
şimdi olaya bak olaya.....
pandemi sürecinde spk şirketlere bilanço açıklama için ek süre verdi..
çoğu şirket faaliyeterini durdurduğu için çok yerinde bir karadı ama buna rağmen çoğu açıkladı..
bizim güzide şirketimiz hem full çalıştı hem de verilen ek süreyi neredeyse dibine kadar kullandı..
bilançosunu açıklamaya sadece iki gün kala son yarım saatte sadece iki 5 dklık barla hisseyi tavana yapıştırdılar.
ptesi de yani bugün yani akşama bilançonun geleceğini bilenler hisseyi yine son yarımsaatte devre kesiciye soktular..
akşama da gelen berbat bilanço.
şahsen bir yatırımcı olarak cuma gününden itibaren işlemlerin incelenmesini talep edeceğim...
herkese bol kazançlar..
Ne güzel düşürdüler 400 lere .hayrolsun.cok canlar yanacak yarın
...Bilanço karı ne iyi ne de çok kötü değil.Abartmayın...
Yangına körükle gidiliyor nedense. çakalların ve ölücü sahiplerin çıkarına uygun boş ve kasıtlı yorumlar var.
45-50 gibi uçuk kacık kar bekleyenler çoktan sıvıstı zaten.O tiplerin algısıyla yorum yapmayın.İlk çeyrekte yaşanan ve süregelen bir resesyonun yansıması birçok firma bilançosunda gözlenebilir.
Bu hareketler borsada ne ilk ne de son..26 yildir sahit oluyorum her bilanco doneminde buna benzer volatilite olur..gercekten abartmayin..bilanco da oyle cok kotu degil sadece duzeltme olacak onu kabul etmek lazim..bilanconun guzellesmesi 2.ceyrwk itibariyla olacak ilk ceyrek zaten pandemie etkisi pek yansimiyordu bilancoya..panik yok..400 lere yaklastikca eklenir..ytdegildir