Güzel bilanço, tutmaya devam.
Printable View
Güzel bilanço, tutmaya devam.
İlk izlenimim güzel bilanço
Oyak yatırım bu sefer kaç TL hedef fiyat verecek acaba 🙂
Cemts gecen sene 12 ayda 444 brüt kar yazdı, sadece bu çeyrek 302 milyon brüt kar yazdı. Potansiyelin büyüklüğü fark ediliyor mu ?
Cemtas döviz fazla pozisyonunu 300 den 382 milyona yukseltmis.
Stoğa fazladan 256 milyon hammadde koymus👏
Stoğa konan mal için kasadan para çıktığı için borç ekside görünüyor. Adamlar diger ceyrege yatirim yapmislar.
Kar faaliyetten ve vergisini de tam vermiş
Bu çeyrek karı kalan çeyreklerde de aynı kalırsa fk 2,53 oluyor. 10 fk da cemtas hisse fiyatı 100 tl eder.
Prospektif fk yani önümüzdeki 1 senenin fk sı 2,53
Açık ara borsanın en iyi bilançosu Çemtasin 👏🧿
Normalda 1 hafta kapalı gişe olmalı.
Gelen bilançolar arasında en iyi bilanço. Denge çubuğu satis adetlerindeki artış bu kadar fark yaratabilmiş. Sürekliliği sağlanabilecek ise çok fazla prim potansiyeli olur. Piyasanın kayıtsız kalmaması lazim. Ben düşük temettü verimi nedeniyle yatırım yapmadım ama bu bilanço temettü verimi zayıflığını geçersiz kılabilir. Hisse sahiplerine hayırlı olsun.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
CEMTS %57,7 hissesi BUCİM ait
Yani İlk çeyrek sadece CEMTS dan 135 milyon TL kar geliyor.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Sonunda oyak yatırım da kayıtsız kalmadı bu gidişata hedef fiyatını 31.80 e çıkarmış.
Firma geçen sene kapasite artışıyla değil ,katma değerli ürün üretimiyle büyümeyi planlıyoruz diyordu. inşallah bu daha başlangıç olur.
bugün için cemtaşın kuruluş bedeli 300-400 milyon USD şirket resmen para basıyor hedef piyasa değeri en az 500 milyon USD yatırımlarını tamamlamış borcu yok keşke bütün BİST şirketleri böyle şeyler olsada insanlar güvenle yatırım yapabilseler
Neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba Yani bilmesem bu şirketin Patronu İ.T az kalsın gözlerim yaşardı ağlayacaktım.Sen şuna desene milleti kanırta kanırta malı toplamış ha gözü doyar mı doymaz yine de.E çuvala 3 mızrak birden saklamaya kalkmış biri olmasa birinin ucu çıkmış.O da bunun fiyatlaması...Övecek bir durum yok ortada.
Malın toplayabildiğini toplayınca ya da mecbur kalınca bu hareket her hissede oluyor zaten.Büyütülecek bir durum yok.
Aynen katılıyorum.
1.48 den bu yana belirli aralıklarla al sat yapıyorum.
Yıllardır bu tahtada binbir numara dönüyor asla küçük yatırımcıya kayda değer bir para kazandırmazlar.
Şirket iyi olduğu kadar yönetim/e.speği kötü duyumsuz, vicdansız ve daha neler neler.
İşleri güçleri ky'nin cebindeki 3 kuruşu kapmak. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ahlatçı yatırım da hedef fiyat vermiş.yavas yavaş dikkat çekmeye başlıyor yavru kuş 🙂
[emoji23][emoji1787]SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hedef fiyat 31 verenlerin derhal tedaviye gitmeleri gerekir.hangi akılla bunu söylüyorlar.Yılsonu F/K sı 3 e inecek olan bir şirketin,bu fiyatlarda kalmasını iddia etmek akıllara ziyandır.benim beklentim en az 80 tl dir.hayal görebilirim.ama alkimde,servgyo da da hayal görmüştüm.herkes beni hayal görmekle alay ediyordu. ama ne garip ki fiyatlar gördüğüm hayalin 2 katını gördü
Borcun içinde yüzen şirketlere yatırım yapanlar gevrek gevrek cemtaş hantal kağıt alınmaz demiyorlarmı?içimden gülüyorum sen hiç kımıldama hep burda kal sadece büyümene karlılık artışına bu şekilde devam et tek bir söz demiyecem.
KAP: CEMTS [ ] ÇEMTAŞ ÇELİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Maddi Duran Varlık Alımı
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1031199
Dosyalar:
Maddi Duran Varlık Alımı 2022-05-18
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 10.05.2022
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği Gayrimenkul
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü Bursa, Nilüfer, Badırga, 5526 m2, Bursa, Mudanya, Yörük Yenicesi 3970 m2
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 17.11.2021
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı? Evet
Toplam Alım Bedeli 3.570.000
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%) 0,18
Alım Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) 3,54
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) 0,22
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) 1,75
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%) 0,24
Alım Koşulları Peşin
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih 18.05.2022
Alımın Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkileri Olumlu
Karşı Taraf Gerçek Kişi
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır? Hayır (No)
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği -
Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı -
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi Pazarlık Usulü
Değerleme Raporu Düzenlendi mi? Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni Pazarlık Usulü olması sebebiyle
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası -
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı -
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar -
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi -
Açıklamalar
Açıklama
Şirketimizin, ileriki yıllarda yapılması planlanan üretim faaliyetlerini arttırma amaçlı yatırımlarında kullanılmak üzere, büyüyen yapısının gerektirdiği fiziki mekan ihtiyaçlarına uygun olarak, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Badırga Mahallesinde 5526 m2, 1.817.500 TL bedelle, Bursa ili, Mudanya ilçesi, Yörük Yenicesi Mahallesinde 3970 m2, 1.752.500 TL bedelle gayrimenkul satın alınmıştır. Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Badırga Mahallesi ve Bursa ili, Mudanya ilçesi, Yörük Yenicesi Mahallesinde son alınan gayrimenkul ile birlikte toplam alınan gayrimenkul miktarı 85.931,90 m2 'ye ve 55.004.459 TL değere ulaşmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Bilançolar dolu dolu gelsin inşallah 🙂 80 hedef fiyatları onlarda verir birgün sayın 2020 .Maşallah bugünkü arsa alımlarıyla yaklaşık 86 dönüm yatırımlık arazi olmuş 🙂 52 yıllık firmaya bu sene yeni bir fabrika haberi yakışır aslında 🙂 tüm ortaklara hayırlı kazançlar dilerim .
Maşallahı var şuan şirketin
10 katı değil en az 11 k yakın kar çıkacak.çünkü 2. çeyrekte 300 e yakın kar bekliyorum.kasadaki dövizılden 40 yurtdışı satışlardan 15 milyon artı kar yazacak.yılsonu kar rakamı yaklaşık 1.1 milyar civarında olur.2 yılda ben döviz artışı kapasite artşı derken 2xx lü rakamlar hayal değil.YTD
Bu kadar arsa toplamanın manası nedir? İşleri bu kadar yoğun bu şirketin!? Tarım yani yani gıda işine mi girecek? Bu kadar çok arazi toplaması manidar. İçinden bir gyo çıkar yakında.:)
https://www.borsagundem.com/haber/ce...pluyor/1664885
son kapta Karacabey, Nilüfer ve Mudanya ilçesinden arsa alındığından bahsetmiş. fabrika için desek neden farklı farklı ilçelerden alıyorlar. depo falan mı yapacaklar bilen yok mu
https://twitter.com/azizserin75/stat...61507112341506
Şirkete sorulmuş net cevap yok
Bana alalım kenarda dursun demişler gibi geldi, muhtemelen finansal borçlanma ile yaptılar bu alımları. Düşük faiz ile uzun vadeli kredi kullanıp arsa alımı yapmış olabilirler. Ortada net yatırım planı yok ama sürekli arsa alımı var. Faizler düşükken kaçırmayalım diyorlar gibi
size de cevap için teşekkürler. olay kabaca anlaşıldı uzun vadeli ileriye dönük alımlar yapmışlar . Ky tez canlı olur bugün arsa aldı yarın bir fabrika haberi patlatır ortalık şenlenir diye düşünüyoruz ama 50 yıldır aynı yerde üretim yapan şirket, yeni fabrika falan işler bir anda olmaz tabi.
Cemtaş ı bilirsiniz temkinlidir,dağıttığı temettü miktarı gibi 🙂 firmaların yatırımcı ilişkileri de genelde net birşeyler konuşmazlar haklı olarak , yatırımcıyı yanıltma olmasın diye herhalde ...ama elbet vardır onların bir bildiği 🙂 o gün gelince hisse belki 3 haneleri bulur ama o zamana kim kalır kim kalmaz o da bilinmez...tüm ortaklara saygılar
Ben pek hak veremedim, yatırımcı ilişkilerinin işi bu zaten. Eğer bir plan varsa net olarak bahsedilmeli bizlere de. Bu bizi yanıltmaz bilakis şirketin ne yapmaya çalıştığı hakkında daha iyi fikir verir. Şimdi iyi mi oldu, aslı astarını bilmeden millet twitter'da tanıdık arazileri pahalıya alıyorlar vs diye dedikoduya başlamış bile
https://twitter.com/MinBeyt_Qammash/...01047118041089
Sizde haklısınız cemtaş kapalı kutu gibi 🙂 Sasa ve bazı sosyal firmalar gibi olsa açık açık konuşsa yatırımcısını bilgilendirse ,arada bir ekonomi kanallarına çıksa hedeflerini antatsa bizde sevineceğiz 🙂 ama malesef goremiyoruz.bazen başka hisse mı yok dedirtiyor malumunuz
Alınan arsaların değerinde alınıp alınmadığını kontrol eden bağımsız bir mekanizma var mı ?
Lokasyonu, yol cephesi ve imar durumu vesaire bilmiyorum ama çemtaş pahalı almış yerleri bence.
Ada ve parselleri verilmiş isteyen tapu sorgudan bakabilir tam durumlarını ve yerlerini.
https://www.sahibinden.com/satilik-a...yler-ikizce-mh.
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/
Son arazinin metrekare fiyatı 650 TL. Hepsinin ortalama metrekare fiyatı 658 TL.
Bence makul.
Şirketimizin, ileriki
yıllarda yapılması planlanan üretim faaliyetlerini arttırma amaçlı
yatırımlarında kullanılmak üzere, büyüyen yapısının gerektirdiği fiziki mekan
ihtiyaçlarına uygun olarak, Bursa ili,
Karacabey ilçesi, İkizce Mahallesi
34.400 m2, 22.360.000 TL bedelle gayrimenkul satın
alınmıştır. Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Badırga Mahallesi ve Bursa ili, Mudanya ilçesi, Yörük Yenicesi
Mahallesinde ve Bursa İli Karacabey İlçesi, İkizce Mahallesinde son alınan gayrimenkul ile birlikte toplam
alınan gayrimenkul miktarı 178.832,46 m2 'ye ve 117.716.579 TL
değere ulaşmıştır.
Arazilerin alındığı bölgeyi yani lokasyonu, yol cephesi ve imar durumu vesaire bilmediğimden bana pahalı geldi tarla vasıflı yerler için. Sahibinden com dada bölgedeki fiyatları görünce pahalı dedim. Siz makul diyorsanız makuldür.:)