EIC de bugün bizi üzdü ama az. EIC için yeni fiyatımız: 0,0202560
Printable View
EIC de bugün bizi üzdü ama az. EIC için yeni fiyatımız: 0,0202560
Eib ve eic nin icinde devlet tahvili ve kira sertifikasi var bence bugünün eksi getirmesinin sebebi bunlar..
[QUOTE=burak1987;4408910]Müdahale başladı. Bakalım ne olacak.
Burak bey merhaba
Önceki mesajlarınızda serbest fonlara yatırım yapacağınızdan bahsetmiştiniz
Yatırım yaptığınız fondan memnun musunuz ?
Getiri oranı nasıl?
IAR fonunda stopaj ve performans ücreti de var yatırım yaptığınız dönemler arası net getiriniz hisse yoğun fonlarla kıyasladığımızda nasıl ?
Fno da iyiymiş 1aylik getirisi 6 borsanın surekli yukselisinin etkisiyle1 borsada dusus trendine girerse bu kadar getiri olmaz hâliyle.
Bilgisayara bakamiyorumda gram icin firsat olusacak yazicam burdan
Ziraat ppf şok etti.nerdeyse ekşi gelecekmiş. 2 kere kontrol ettim. Ne saçmalık.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Binance dolara 90 gün için yıllık %7,33 faiz veriyor. Bayağı iyi değil mi dolar için
[QUOTE=m.exclusive;4411934]IAR geçtiğimiz kriz döneminde hisse yoğun fonlardan daha az düştü ve kısa zaman içinde toparlanıp kara geçirdi. Halen zararda olan hisse fonlar var. İyi kazandırıyor ama tabi 20 performans ücreti alıyor. Ben kara geçtikten sonra portföydeki IAR oranını yüzde 25 düşürdürdüm. Yüzde 65 i IIS de tutuyorum. Yüzde 10 ise IST de. IIS çok daha dinamik bir fon. Hisse oranı duruma göre değişiyor. Mesela endeks 100.000 e gelince hisse oranı yüzde 10 a indi ve eurobond aldılar. Yani uğraşmaya gerek kalmıyor. Onlar ne gerekirse yapıyorlar. IIS fonda getiri hedefi mevduat+5 puan. Bu hedefi yakalarlar ise performans ücreti alıyorlar.
Nasdaq teknoloji +%1,78 dolar etkisi ile +%2 var şu an.
Tzv : - 0,0062
Tnk : - 0,0092
Tzl : 0,0045
Tkm : 0,0182
Konu dışı bir şey ama sormuş olayım.
Borsada verilen al emri o fiyat gelmedi diye akşam otomatik iptal olursa banka bu emirden iptal komisyonu alıyormu.
Malum kendimiz iptal edersek bir komisyon alıyorlar, ama bu istediğimiz fiyat gelmedi diye gün sonu otomatik iptal durumu.
Tte +%0,36
tdg +%0,95
tta +%1,34
ıpv +%0,90
ıpj +%0,84
Hocam bildiğim kadarıyla vergisi yok. Haa şunu dersiniz ben nasıl güveneyim buraya. O noktada bende şunu söyleyebilirim; oradaki btc işlem hacmi (sadece btc diğer pariteler hariç) bist'ten yüksek. Ayrıca burada herhangi bir yasak gelse bile blockchain teknolojisi olduğu için paranızı transfer edememe gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır. (Tamamen kendi görüşlerimdir, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.)
Hisse fonlar yönünden olaya bakarsak
Borsada doğru dürüst ucuz hisse kalmamış vaziyette
Çoğu hisse Ocak fiyatlarına gelmiş ve geçmiş.
Endeks 98 000 ama 125 00 seviyesinde çoğu hisse
Banka, sanayii, hava şirketleri kalmış geride.
Bundan sonra o yükselenler daha nereye kadar gider bilemiyorum.
Hisse fon yöneticilerine hisse seçiminde ciddi görev düşüyor.
Kira sertifikalarının icerigini ve nasil hesaplandigini kimse bilmiyor ..fatihin dedigi gibi ikinci eller devreye girince tahmin zor oluyor
Fatih yfv de ona paralel veya daha fazla gelir diye düsünüyorum
Hala tcd 'deki zararim gecmedi..inşallah bugünde ters pozisyon acmislardir..akıllanmis yoneten kisi ...gününe gore pozisyonunu almaya baslamis TCD..degisken fon tanımına uygun davraniyorlar