BUSD'yi Binance basıyor, USDT'yi Bitfinex basıyor. İkisi de özel coin borsalarının basıp, 1 tanesinin değerinin 1 dolar olduğunu garanti ettikleri kriptolar.
Üstteki mesajımı inceleyin konu hakkındaki risk durumu için.
Printable View
Buradaki fiyat Usd/Try ile birebir uyumlu olmadığından fx piyasasından farklı tabi. Mesela geçen hafta piyasada 8,30 iken ben Btcturk üzerinden 8,15'den bozabildim. Fiyat hacime göre belirleniyor. Ki böyle düşüş zamanlarında güvenli limanda beklemek isteyenler Usdt'ye geçiyor ve şu anki fiyat oluşuyor.
Sayın Patrick Bateman'ın da yazdığı gibi Usdt çok güvenli değil. Bu Binance'nin sahibinin bir çetesi var ve Usdt de bu çetenin bir ürünü. Busd ise Binance Usd. Binance'nin 1:1 dolara endeksli ürünü. Bunlar içerisinde bence en güvenlisi Usdc kodlu Coinbase'in doları. Coinbase, geçen ay Nasd**'da işlem görmeye başladı ve Sec onaylı bir amerikan borsası. Yalnız bunda da hacim düşük oluyor.
Usdt ve türevlerinden Usd ve Euro'ya istediğiniz zaman çevirebilirsiniz. Bu hem Binance'de hem de Coinbase borsasında mümkün.
Binance'yi 3-4 yıldır kullanıyorum, yukarıda belirttiğiniz sorunları yaşamadım. Zaten bir şey satacaksam başında bekliyorum, limit emirle satış veriyorum. Hem Binance'de hem de Btcturk'de gözlemlediğim kadarıyla stopları patlatmak gibi bir alışkanlık var.
Teşekkürler fiyat hareketleri birbirine yakın ve talebe göre salınıyor onu ben de fark ettim de, USDT veya USDC satıp TRY dönmek ve TRY olarak hesapta çekmeden tutmak mümkün mü?
Burada kastım ilgili borsaların global olan versiyonlarını kullanırken...Binance Global veya Coinbase Global (Türk versiyonu var mı bilmiyorum)
USDC hangi borsada/platformda geçerli?
Fiyat sabit olduğundan kaldıraç kullanılmıyor. Spot piyasa. Cüzdanınıza gönderip saklayabilirsiniz. Usdt için konuşacak olursak, üç versiyonu var. Ethereum, Binance ve Tron ağı. Hepsinin versiyonu farklı. Gönderirken(borsa size seçenek sunuyor) hangi ağın cüzdanına göndereceğinize dikkat etmeniz yeterli.
Uzattım ama, topik sakinlerinden de özür bu son olsun...
1-Türkiye platformları kaldıraçsız, global olanları kaldıraçlı sanki, öyle anladım ben ama..
2-Asıl soru da şu galiba, yeni toparlıyorum, Binance Global'de kaldıraçlı işlem yaparken TRY işlemlerinde swap faizi var mı?
3-Ve USDC veya USDT sattığımda hesapta TRY tutabiliyor muyum? (Global piyasada)
Try paritesi bildiğim kadarıyla hacimli olarak sadece Binance ve Btcturk'de(bir de Paribu) var. Usdc ise bütün büyük borsalarda işlem görüyor. Listesi burada: https://coinmarketcap.com/currencies/usd-coin/markets/
Try'i Bitcoin gibi bir coin olarak düşünün. Al-sat ya da saklama hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Edit: Try'yi hesabınızda istediğiniz kadar tutarsınız. Kaldıraç konusunda bilgim yok maalesef.
Usdc’nin arkasında çok büyük para babası aileler var ve her usdc olayı takip ediliyor yani çok güvenilirdir ama takipsiz değildir
47bin küsüre indi. Ayı piyasasına girmiştir artık sanıyorum ki coin piyasası. Yeni zirve zor bundan sonra.
ABD'yi tehdit etmek pek akıllıca olmadı. Kendi topuklarına sıktılar.
Kripto engellenemez ki diye hayal görenler bir sabah çok değişik bir güne uyanacaklar. :)
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/n...4135730151.jpg
Alıntı:TÜİK'in mevduat reel getiri oranlarını dikkate alarak hesaplarsak, 2016 Nisan ayında bankaya 100 lira yatıran bir tasarruf sahibinin, 2021 nisan ayında elinde reel olarak 93,5 lira kalmış oluyor. Aynı beş yılda Merkez Bankası reel kur endeksi de, 100'den 60,2'ye gerilemiş oluyor.
CRASH tüm hızıyla otobanda.!!!
Arjantini sollamak üzere sol şeritte.!!!!!!:kahkah:
Borsadır coindir bunlar hikaye tek gerçek altın başkası yalan al altını at bankaya yat en kolay kazanç budur diğerleri boş daha çok düşecek bu kağıtlar coinler hepsi köpük yok nasd** yok btc bunlar daha çok dip yapacaklar dolar zaten paso basılıyor en iyi yatırım altın at bankaya yat mis
ABD'de üretici enflasyonu 10 yılın zirvesinde
ABD'de 13 yılın zirvesine çıkan tüketici enflasyonunun ardından üretici fiyatlarındaki yıllık artış da 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı
ABD'de üretici fiyat endeksi Nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 artış kaydetti ve yaklaşık 10 yılın en yüksek seviyesini gördü.
https://pbs.twimg.com/media/E1Brp5WX...jpg&name=large
Crypto’s Shadow Currency Surges Past Deposits of Most U.S. Banks
Aman dikkat.Alıntı:
Tether, the crypto stablecoin backed one-for-one by fiat currencies, surpassed $50 billion in circulation, a sum that’s more than the insured deposits at all but 44 of the thousands of U.S. banks.
...
When the settlement was announced, New York Attorney General Letitia James said “Bitfinex and Tether recklessly and unlawfully covered-up massive financial losses to keep their scheme going and protect their bottom lines. Tether’s claims that its virtual currency as fully backed by U.S. dollars at all times was a lie.”
O yukarıdaki grafik de kendi açıkladıkları rakamlar. İnanması size kalmış yani.
binance borsası ıcın yazı ben sırf bitcoin icin. 2009 yılında 2011 yıllarında bilisim fırmasında calısmıstım bır kısının bıle bıtcoinden haberi yoktu. haberımız olsa cıkarken tazmınatımızın bır bolumu ıle alsaymısız zengınmısız....gerci o zaman haberım olsada ınek boku muamelesı yapardım yanıyor mu bu derdım
Ben fakir adamım kriz beni ettikemez.. her sekılde yıyecek bır ekmek bulurum . evı arabası guzel yasantısı olanlar ıcın kotu bır geecek beklıyor..
Zaten amerıkanın fakırledıde durumdan memnun ayda 1400 alıyor . Türkıyedede oyle para verseler calısan adam kalmaz ulkede...her seyı robotlar yapar
ama su 1 mılyar dolarlık bıtcoını sıctadak nerde satıyorlar onu anlamadım .. 5000 tane bıtcoın trasferı bıle olay olurken bıtcoin camiasında onu merak ettım.
bınanceye uye olur 20.000 bıtcoın koysam satısa hesabım kıtlenır paramıda vermezler
https://www.youtube.com/watch?v=4uxksK27eys
Taze düştü.
Buy the dip buy the dip diye diye yedirecekler coinleri millete.
Bloomberg
Binance Faces Probe by U.S. Money-Laundering and Tax Sleuths
Tom Schoenberg
May 13, 2021, 9:09 pm
(Bloomberg) -- Binance Holdings Ltd. is under investigation by the Justice Department and Internal Revenue Service, ensnaring the world’s biggest cryptocurrency exchange in U.S. efforts to root out illicit activity that’s thrived in the red-hot but mostly unregulated market.:kahkah::rtfm:
https://www.google.com/amp/s/finance...164326959.html
Pencereden bakan dışarısını görür, pencereye bakan ise camın kirini.:oleyo:
Brachovel
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer Sular çekilince de karıncalar balıkları yer.!!!!:kahkah:
İsrail Gazze'ye kara saldırısı başlattı. 2006, 2014 den sonra bu üçüncü..
'Muhtemelen' zayiat vermemek için, girme kısıtlı olacak, yoğun ateş gücüyle denizden havadan tespit edilen hedefleri vurup çıkacaklar, bunu bir zafer olarak sunacaklardır iç siyaset için.
Ama zamanlama İsrail açısından çok uygun olduğundan başka bir şeye de evrilebilir, özellikle İsrail de İHA ve SİHA' ları yoğun olarak kullanma yoluna gidebilir, bu şekilde kara zayiatından kaçınabilir, bu gece kanlı geçecek.
Allah Gazze'ye ve Filistin halkına yardım etsin..