Dolarda Aritmi var
Ne değerlendir ne degersizlenir
Saykil patlayasiya dek alt bant üst bant oynar durur
Yatırım tavsiyesi degil
Printable View
Dolarda Aritmi var
Ne değerlendir ne degersizlenir
Saykil patlayasiya dek alt bant üst bant oynar durur
Yatırım tavsiyesi degil
Mahfi hoca yazmış; TCMB Net döviz rezervi 27,9 milyar Dolar. Yılbaşında 36,5 milyar Dolardı.
Neden faiz indiremedikleri belli oldu; Döviz sıkıntısı var. Bir sarsıntıda dolar overshoot yapabilir.
Yasal olarak brut rezervlerin tümünü de satabilir. Bu da tabii bankalardaki DTH ların bir kısmının satılmaya başlanması demek.
Net rezervlerin tamamı brut rezervlerin yarısına yakın bir kısmı eridiğinde artık faiz enstrumanı da iş görmeyebilir. O noktada sermaye kontrolleri başlar. Faiz silahı kullanılacaksa pozitif net rezerv varken kullanılmalıdır. Zira net rezerv bittiğinde yurt dışı sermayedar TL için çok yüksek faizler talep edebilir.
Dolar endeksi 94.ün üzerine çıkma çabasında...
DOW dışında borsa endeksleri kırmızı...
Nasdaq % 1,20 eksi...
Hadi bakalım...
BİST'te son anda biraz vermişler...(Ben dışardaydım)
kaslar gösterişli falan ama surat ele veriyor, çok ihtiyar bu arkadaş.. hormonla, protein tozuyla falan istediği kadar şişirsin pazularını, istediği kadar göz boyasın, nafile.. yağız anadolu delikanlısı gelip iki tane osmanlı tokadı aşkettiğinde, ne mighty kalır ne dollar, yerle yeksan olur bu moruk benjamin :)
Bence buraya gelene kadar önce bağımsızlık savaşı ile ingiliz sterlinini 1 ve 2 dünya savaşı ile alman markını soğuk savaşla rus rublesini pataklamış şimdi yuanı dövmek zaman kolluyor.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yuan'ı istediği zaman döverde bumerang gibi gerisin geri kendisine çarpar..
Yarın 2. çeyrek büyüme rakamı var..bugünkü iyi gelen verilerden sonra Atlanta FED 2. çeyrek büyüme tahminini 2,8'e çekmiş..
Ayrıca;
ilk çeyrek büyümesi 1,4 çıktığı düşünülürse rakam iyi gibi gözüküyor..Alıntı:
Economists in the CNBC/Moody's Analytics Rapid Update now see a median forecast of 2.9 percent, up 0.3 percentage point.
Dolara etkisi olabilir..Ama ECB taper yapacak ya..:)
evde tuvalet kağıdı bitmiş, benjamini göreve çağırdım :drunk:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...one-dollar.jpg
Aferin dersine çalışmisin
Otur sıfır
Gavur son kozlarını oynatiyo sana yani senin son kozlarin gavurda para biter mi bitmes ama sende bitebiliiiir
Gavur öyle bi biliyoki oyunu
Aklın duruuuu
Ama bizde de gavurdan daha Gavuru olabilirmi olabilirde olamayabilirde
Umarim vardır :-)
Yoksada yok bana ne yav
Döviz hesapları şişmeye ve MB rezervi erimeye devam ediyor.
Doları tutan tek şey dışarıdan akan sıcak para, o da kesilmek bilmiyor da acaba nereye kadar sürecek. Bizim döviz hesapları çözülmez, aksine kur düşerse daha da artar, geçmişe bakılırsa azalmaları için kurun fırlaması gerekiyor. Yabancı girişi durduğunda ya da tersine döndüğünde doları tutacak güç kalmayacak, sorun bu para akışının ne zaman biteceği. İlelebet sürmeyecek elbet, göreceğiz.
Agustos tahminlerim.
Borsa : Short
EURUSD : Short
XAUSD : Short
USD : Long..
Orta vade Borsa ve EURUSD yukari hareketede devam eder. USDTR 3.5 altina sarkar...
2018-2019 da yasanacak finansal ve parasal trubulansta altinin buyuk yukselisi baslar. Ons-dolar Minimum 3000-$'lari gorur.
Yatirim Tavsiyesi Degildir.
Dış mihraklar ne zaman devreye girecek diyorsun yani..:oleyo::oleyo:
Hiç bir zaman girmeyecekler arkadaşım..bizi seviyorlar..:)
Bak biz yılbaşında Trump felan derken, onlar içeriye para sokuyorlarmış..
Bizi sevdiklerinin delaleti işte..
Globalde batmak yasaklandı artık..matbaalar tam hız..
Dolar yoksa, dolar görünümlü Yen'ler Avrolar var..
Bak kadın diyor ki; göreceli olarak yakın zamanda..
Oda ekonomik şartlar el verirse..nerdeee o eski FED..
Sıkılaştırırlarsa, sıkılırlar..öyle böyle değil, çok sıkılırlar..
O iş bitti artık..
Bu işi anca momo paklar..:(:(
Şöyle düşünün dolar yükselişine başlarsa hiç biriniz dolarda olmayacaksınız. Boşuna beklemiş sayacaksınız kendinizi çünkü satacaksınız. Dolar yükselişi 1 yıla yaygın hergün trend şeklinde gerçekleşir ise 1 günde olup bitmediği takdirde o trendin ilk aşamasında hepiniz inmiş olacaksınız çünkü çünküsü malum.
Dolar uzun vadelidir. 3.53 de merkez bankası işaret ettğinden beri aynı gidiyor.
Ve gazete manşetlerinden negatif haberleri okumaktan insanlar grafik yerine yine yeniden haberlerle işlem tutuyorlar.
Bu husus tüm diğer enstrumanlarda geçerlidir.
Borsa 70 bine inmiş ve alım yapıyorsun hedefin ne yükseliş. Trendin ilk kıpırtısında trenden ineceksin.
Altın alın ilk 3 4 lira primde vereceksin kazandım sanacaksın aslında trendin ilk kıpırtısında trenden ineceksin.
Dolar alıyorsun 3.65 olsun kimse kalmaz. Trenden ineceksin.
Diyelim dolar 5 lira olacak 3.94 de kimse kalmaz trende. Trenden ineceksin.
Mesela euro tl ye bakmıyor kimse. Euro tl zirvesine dayanmış olası bir geçmesinde patern hedefi olarak euro tl de bir ralli gözüküyor. Euro tl zirvesini geçtiğinde gerek algoritmalar gerekse piyasa oyuncuları sert hareketlere sebep olacaktır. Dolar tl ile dalga geçen bazı tayfalar euro tl ye bir türlü bakmak bakmak bir yana söz etmek istemiyorlar. Evet euro tl zirveye çok yakındır ve fakirleşiyoruz.
Abd büyüme verilerinden sonra bu dolar daha çok düşer!
Bilakis sayın çaycı bey
Euro nun kıymetli olmasi avrupa bölgesine zarar ettirsede
Bize çok yarar
Ordan alım yapmayız neticede her yerden ürün alınır
Özel sektörün musteriside ekseriyet avrupa . Değerli euro bu manada bence daha iyi.
Doların ve petrolün düşük olması da ha keza iyi
Yani nalın birini bulduk geriye 3 nal 1 tanede at bulmak kaldı
Eger 2008 deki gibi borçların üçte birini azaltsak hasta anjiyo yla kurtulur
Yoksa sürekli degirmenin suyu dışardan akan suyla dondurulmeye çalışılır ise
Gün gelir üçün biri hesabı olabilir
Aman Allah korusun
bakilmasi ve takip edilmesi gereken sey dolar degil dolar+euro sepeti
sepete bakinca durum daha net gozukuyor tek basina dolar indi cikti bunlar sacma muhabbetler
istedigi kadar capraz kur degissin yilbasindan beri dovizde dusus var
https://i.hizliresim.com/vpV43A.jpg
Sanırım musluktan borsayı kasdediyorsunuz..
Borsaylada benim ilgim yok..olsunda istemiyorum..
Onun haricindekilerde ise insanlar şu an fakirleştirmekle meşgul..
Yeni dünya düzeninde sentral bankerler bir çözüm bulamazlarsa..
ki bana kalırsa bulamayacaklar..fakir daha fakir, zenginde daha zengin..
İş bittiğinde ise fakir ülke daha fakir olacak bence..
O yüzden Bill Gross amca şöyle diyor;
Paranın getirisinden ziyade param geri gelecek mi diye kaygılıyım..
Bu cümleyi söyleyeli bir sene oldu..belki bir kaç sene daha geçer üstünden..
Umarım haklı çıkmaz..şayet haklı çıkarsa , musluktan dolduklarınızda gider..
Amma karamsarım aha...:)
Bence reel değerler daha önemli..selamlar..
Boşver Euro'yu , yok sepet felan..
Dolara bakınca yolculuğun nire olduğunu anlıyorsun..
Dünyada bundan daha iyi gösterge mi var, şimdilerde..:rtfm:
Son dolar saykılı başlıyalı epey oldu bence..
Yol uzun ve çetrefilli..
Bak şeklin yanında ne yazıyor: ABD'nin parası dünyanın sorunu..
Yani seninde sorunun..istesende istemesende..
Tuvalet kağıdı olarak düşünsende..:)
Haydaaa enki sen dolar fışkırıyor kulaklarından milletin dolar en değersiz para birimi FED bile hala para basıyor demiyor musun
Şimdi de DXY grafiği koymuş hedef 120 diyorsun.???
40 yıl içinde gezegen nüfusunun minimum 1/3 ünün tam anlamıyla slum/gecekondu larda
yaşayacağına dair öngörüler mevcut.
peki entellektuel birikim bakımından farklılık nasıl olacak ?
eşşek semer ilişkisi sabit nede olsa.
bu gerekçeyle daha uç düzey sınıflaşma kaçınılmazdır diye mırıldanırım. :p
Kuzey kore rusya amerika iran bu alanda ciddi gelişmeler olacağa benziyor. Bu süreçte gökdelenler gecekondu olabilir mi olabilir. İçecek çay bulunur ama ne bulursak kaynatabiliriz.
O ara ithal malların yüzde on u spesifik. Yüzde 60 ı değil
Yani bi marka model aracın motoru şanzıman i gibi kalemler elzem olanlar
Yoksa diğer genel kullanımlı tüm ara mallar Çin den tedarigi olan şeyler
Örneğin ameliyathanrlerde kullanılan hayranı olunan alman malı malzemelere esasta hiç ihtiyaç yok denilebilir
Fiyat / kalite rasyosuna bakmak lazım
Kesinlikle yazdıklarıma dikkat etmemişsin yada pek çoğunu atlamışsın anlaşılan..Ben yıllardır farklı olarak dolar yükselişinin faiz artışlarından (esasen yeterince arttıramayacağından- menzilinin kısa olmasından) gelmeyeceğini düşünüyorum sadece..çünki temelde FED sıkılaştırma yapıyor gibi gözüküyor ama esasen yapmıyor/yapamıyor..aşağıdaki grafik finansal koşulların hala gevşek olduğunu gösteriyor..geçen günde yayınlamıştım..görmedin sanırım..
http://fs5.directupload.net/images/170728/s2o7f2ot.png
Temelde gelişmiş MB’ları çaresizler bence.. borç çok fazla, kaldıraç çok fazla, 8-9 senedir kolay ve ucuz parayla oluşan balonlar çok fazla..vede bu balonlar birbirleriyle çok ilintili..çok detaya girmeyeyim ama bildiğin gibi borca dayalı bu sistemin devam edebilmesi için sisteme sürekli para girişi şart..dolayısıyla BOJ, ECB, BOE vb. sistemde likiditenin kurumaması için sistemi sürekli besliyorlar..burada ABD’nin QE yapamaması sonucu değiştirmiyor..her ay basılan 200 milyar dolardan fazla paranın bir kısmı ABD borsalarına , ABD hazine bonolarına yada farklı piyasalarına giriyor..sistem havuzdan beslenerek böylelikle devam edebiliyor..yani işte bu şekilde para mok gibi ortalıkta..:)
Benim düşüncem global ekonomi zaten düşük büyüme ve düşük enflasyon tuzağına girmiş durumda..zamanını kestirmek zor ama bunun bir sonraki adımı resesyon..tabi resesyon deyip geçmemek lazım..bu kadar borçla büyüyemiyen ekonomiler/şirketler ne olacak..hele birde bir sürü zombi şirketi, ekonomileri düşününce..sonrası deflasyon ihtimali vb. vb..
Kısaca yukarıdaki ihtimali gören dolar ne yapar..vede dolar borçlusu ne yapar..DXY’yi 120’ye getirir..:yes:
Diğer konu FED’in faiz yada gerisarma açısından ECB ve BOJ’un epey önünde olması..
BOJ’un işi zaten bitik..İlerleyen aylarda ECB'de kabaca güçlü Euro ile bitecek..
Sn. Gunwane umarım bu yazıyı okursun..beni yoruyorsun..:)
Alemde hecbiseycikler gan gogusu alan kupekbaligi arzusu kadan guvvatli olamaz
Petroleum uretenler aldiysa goguyu
Stokların düşüşünü
Arzı kesip daha da givrandirirlar
Givrastikca givrasirsin
Adamın 700 milyar dolarını hileli iç etsende
Adam
Virmezsen virme çalışır kazanirim der
Tehtitlen iş Sökmez
Dolarcılar nasılsınız?
Bu haftasonu deprem bekleniyormuş, sosyal medyada deprem kahinleri, astrologlar çığlık atıyor.
Deprem olunca dolar %1 artacakmış, hadi yine iyisiniz. :kahkah:
Maalesef küçük yatırımcı için öyle, Aslında konunun beyindeki amigdala denilen korku merkezi ile alakası var. Trend aşağı gelirken zarar etmemeye direnip trenden inilmiyor, Yükselen trende girince ilk istasyonda trenden iniliyor. Borsanın şu son yükselişinde 75000 endekste Halkbakta 10000 (Onbin) lotu 7.88 den yakalayan benim gibi yatırımcılar ilk 5000 i 8.2 den diper 5000 ide 8.72 den satıp ohh be ! deyip köşene çekilince 3-5 ay sonra hisseyi 14.5 da görünce ahh vah ! Bir daha alış fırsatı gelir mi diye bekliyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki 77 binlerden 108 e gelirken kimse karın üzerinde oturamamıştır..
Sağolasın sevgili Ayan..biraz şımardım doğrusu..:)
Araştırdıklarımdan derleme yapıyorum sadece..umarım yanılmıyorumdur ve yanlış bilgi vermiyorumdur insanlara..sizinde güzel yazılarınız var, fakat fazla yazmıyorsunuz anladığım..tekrar teşekkürler..esenlikler dilerim..
Aşağıda IMF'nin İtalya ile ilgili raporu var..teşviklerin kaldırılmamasını söylüyor..
2-3 seferdir Draghi'nin ağzının içine bakıp taper'a başlıyacağını ortalığa yayıyorlar..dolayısıyla şimdi birde güçlü Euro çıktı adamın karşısına..yakında Draghi taper yapmayacağım diye yemin billah ederse şaşırmam..:)
Dolasıyla Euro spekülasyonu ne zaman biter bilemem ama dünde yazdıklarımla beraber şartlar bir şekilde Dolar lehine evrilecek diye düşünüyorum..
http://www.imf.org/en/Publications/C...xecutive-45139Alıntı:
Summary: The economy continues to recover, unemployment and nonperforming loans have declined somewhat from their crisis peaks, and public debt appears to be stabilizing. Growth remains moderate, however, despite exceptional monetary accommodation and fiscal easing, and Italy continues to underperform its euro area peers, owing to persistent structural weaknesses, imbalances, and financial fragilities. Thin policy buffers leave the economy exposed, including to the start of withdrawal of monetary accommodation. Meanwhile, real disposable incomes per capita have fallen below pre-euro accession levels and the distribution of the burden of adjustment has been uneven, potentially contributing to public discontent.
Herkesin dilinde ve analizlerinde dolar alım yeri olarak 3.50 -3.52 var !
Mahhaledeki bakkal dahil :)
merhaba...bu konuda yanlış bilgi sahibidiniz....son zamanlarda EUR/USD paritesi nedeniyle ara mallarının önemli bir kısmı kontratlar halinde euro olarak yapıldı.....bu nedenle böyle yazdım..genelde dediğiniz gibi olur....ama son zamanlarda yapılan kon-tratların önemli bir kısmı böyle..gerçi parite yükselişi nedeniyle tekrar dolara dönmüş olabilirler..ama durum buydu.