Originally Posted by
selka
Sn.Miriel BIST terste kalmaktan yorulmuştur.
Şöyle ki; piyasalara iyi haber düşünce BIST 2000 puan inerken, kesin borsa düşer bu haberle dediğiniz yerde 2000 puan artıda kapatıyor.... Son bir yıldır böyle... Sanırım profesyoneller tamamen kafayı yemek üzereler...
Sn.Miriel daha rahat anlayabilmek için şöyle izah edeyim...
2014 yılında yabancı yatıırmcı olaarak BIST geliyor ve 2,06 TL ile 100,000,000 USD satıyorsunuz.. TR nin en iyi bankası olan GARAN dan 10 TL ye hisse aldığını düşünün....
TR deki konjüktür, riskler, enflasyon derken yabancı çıksamda kurtulsam bu piyasadan dediğinden eminim...
Ancak şu an 2018 yılında GARAN 9,50 TL ve USD 4 TL....
Siz 4 yıl bu ülkedeki 15 Temmuz da dahil diğer tüm riskleri almışsınız şu an çıksanız 75,000,000 USD ile bile çıkamazsınız....
İşte o sebeple BIST çaresiz her olumsuz haberde not kırılmasında dahi yükselmiştir...
Ben şu şartlar altında 85,000 olmadan endekse girmem... Ama 105,000....
O vakit asla 100,000 olmaz derken 115000 oldu...
Yabancı ucuz kuru kolluyor... Belki de TCMB bu sebepten USD a müdahale etmiyor..
Çünkü yabancı ucuz kura bu şartlarda üzerine atlar ve endeksi 95000 e getirir...
Ama yabancıda tıpkı senin benim gibi 4 TL den USD almak istemiyor... O da çaresizce BIST i yükseltiyor...
Ben bistte 90,000 lere olası bir geri çekilme olursa USD ın 4,30 lara gelebileceğini düşünüyorum.. Ama olmaz. Daha doğrusu Yapmazlar...
O sebeble USD çıkıyor, BIST çıkıyor...
Olan TL ye oluyor...