Sn.Byccx USD 3,40 TL yi gördü... Gerçekten sadece 2 ay önce; Eylül ayı içinde bu değeri yakalamıştık. Lakin o denli kısa sürdü ki; artar mı artmaz mı diyemeden Bankalar (Takip edebildiğim kadarı ile Vakıfbank) 7,31 TL den 5,40 TL ye kadar geldi. Yani VAKBN son 2 ayda %26 satış yedi.
VAKBN düzleminde diğer bankalarımızda kuvvetle muhtemel %20 ile %30 arası satış yediler.. Takdir edersiniz ki BANKA endeksi bizim borsamızda az buz bir hacim değil...
Dediğim gibi USD 3,40 TL de bir iş günü durdu yada durmadı; hiç geriye alım fırsatı dahi vermeden; yabancıların BANKA satışı ile 3,50-3,60-3,70-3,80-3,90 ve de geçen gün en son 3,9780 TL ye kadar geldi..
Bu arada Sanayii Endeksi tutunuyordu..
Ben 3,43 TL den USD maliyetli birisi olarak geri alırım düşüncesi ile 3,72 den kademeli olarak satışa başlamıs lakin hiç geri yerine koyamamıştım...
Dediğim gibi her yatırım aracının bir doyum bir nefes alma noktası vardır... Burada ben (Tamamen Kendi Fikrim) 4,00 TL de kalan %10 USD portföyümü verebilirim...
Bu noktada bana kızanlar ile takasa açığım.. 4 TL versinler ben onlara 1 USD vereyim...
Ama kabul etmeyeceklerdir...
Her neyse 3,40 bir anda nasıl yükseldi ise yabancı için yeniden alım yerini (Bu siyasi ekonomik ve konjüktürel şartlarda) 3,80 TL ve altını görüyorum... Ancak TCMB duruşunu bozmaz ise.. Faiz filan artırmaz ise.. Faiz artırma kararı USD bambaşka yere doğru evirir...
Lakin CDS lerimiz azalır Tüketici Güvenimiz artar ise bu 3,80 TL alım yerinin 3,50 TL ye kadar ineceğini öngörüyorum...
Yukarısı olmaz mı? Elbette 4,05 olabilir...
Ancak yukarıda 4,05 aşağıda 3,50 TL varken riski satarak azaltmak isterim..
Hele hele MB GLP de 25 baz puan artırmışken... Aralıkta şok bir faiz artışı gelirse USD direkt 3,76 TL den inmeye başlar...
Bu durumda yeni gözde USD değil; hisse ve TL olur... Yabancı yüksek faize ve hisseye girer BIST yükselir...
Ancak 3 ay sonra yeniden riskler ortaya konmaya başlar......
Oradan ötesini görebilmek çok zor...
"Yazdıklarım tamamen beyin fırtınası ve yaşanılan tecrübelere istinaden vurgulanan değerlerdir.. Yatırım kararı olarak almayınız. "Okuyunuz ve kendiniz karar veriniz..."
Yer İmleri