Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 42/250 ÝlkÝlk ... 3240414243445292142 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 329 - 336 arasý.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Deðerlendirmeler

1.  Alýntý Originally Posted by Byccx Yazýyý Oku
    Syn Selka yabancýlarin çýkmak istedikleri kur düzeyi nedir.kur 3.40 gördü çünkü.

LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn.Byccx USD 3,40 TL yi gördü... Gerçekten sadece 2 ay önce; Eylül ayý içinde bu deðeri yakalamýþtýk. Lakin o denli kýsa sürdü ki; artar mý artmaz mý diyemeden Bankalar (Takip edebildiðim kadarý ile Vakýfbank) 7,31 TL den 5,40 TL ye kadar geldi. Yani VAKBN son 2 ayda %26 satýþ yedi.

VAKBN düzleminde diðer bankalarýmýzda kuvvetle muhtemel %20 ile %30 arasý satýþ yediler.. Takdir edersiniz ki BANKA endeksi bizim borsamýzda az buz bir hacim deðil...

Dediðim gibi USD 3,40 TL de bir iþ günü durdu yada durmadý; hiç geriye alým fýrsatý dahi vermeden; yabancýlarýn BANKA satýþý ile 3,50-3,60-3,70-3,80-3,90 ve de geçen gün en son 3,9780 TL ye kadar geldi..

Bu arada Sanayii Endeksi tutunuyordu..

Ben 3,43 TL den USD maliyetli birisi olarak geri alýrým düþüncesi ile 3,72 den kademeli olarak satýþa baþlamýs lakin hiç geri yerine koyamamýþtým...

Dediðim gibi her yatýrým aracýnýn bir doyum bir nefes alma noktasý vardýr... Burada ben (Tamamen Kendi Fikrim) 4,00 TL de kalan %10 USD portföyümü verebilirim...

Bu noktada bana kýzanlar ile takasa açýðým.. 4 TL versinler ben onlara 1 USD vereyim...

Ama kabul etmeyeceklerdir...

Her neyse 3,40 bir anda nasýl yükseldi ise yabancý için yeniden alým yerini (Bu siyasi ekonomik ve konjüktürel þartlarda) 3,80 TL ve altýný görüyorum... Ancak TCMB duruþunu bozmaz ise.. Faiz filan artýrmaz ise.. Faiz artýrma kararý USD bambaþka yere doðru evirir...

Lakin CDS lerimiz azalýr Tüketici Güvenimiz artar ise bu 3,80 TL alým yerinin 3,50 TL ye kadar ineceðini öngörüyorum...

Yukarýsý olmaz mý? Elbette 4,05 olabilir...

Ancak yukarýda 4,05 aþaðýda 3,50 TL varken riski satarak azaltmak isterim..

Hele hele MB GLP de 25 baz puan artýrmýþken... Aralýkta þok bir faiz artýþý gelirse USD direkt 3,76 TL den inmeye baþlar...

Bu durumda yeni gözde USD deðil; hisse ve TL olur... Yabancý yüksek faize ve hisseye girer BIST yükselir...

Ancak 3 ay sonra yeniden riskler ortaya konmaya baþlar......

Oradan ötesini görebilmek çok zor...

"Yazdýklarým tamamen beyin fýrtýnasý ve yaþanýlan tecrübelere istinaden vurgulanan deðerlerdir.. Yatýrým kararý olarak almayýnýz. "Okuyunuz ve kendiniz karar veriniz..."

2. Forumda çok yeniyim..
    Ýlk geldiðimde bir süre hep okudum(hoþ hala genelde sadece okumakla yetiniyorum.)
    Ancak ilk sempati duyduðum kiþilerden birisi Selka abim olmuþtur (ve özel mesaj ile sohbet ettiðim halen tek kiþidir)
    Þimdi bu durumda bahse konu arkadaþý düþünüyorum....
    Önünde meyvesi bol bir aðaç var (Sn.Selka)
    ve iki seçeneði var..
    Ya meyvelerden toplayabildiði kadar toplayýp fayda saðlayacak (ki biz þuan bunu yaptýðýmýz için sanýyorum mürid olduk)
    Yada fesatlanacak ve aðacý taþlayacak.
    Eh.. ne diyeyim bilemedim. Varsa böyle hatiplik yeteneðin böyle bilgi birikimin .. sende aç bir forum seninde müridin olalým.
    Ama boþverin bilgili paylaþýmý biz iyi aðaçlarý taþlayalým popüler olalým dersen . kusura bakma o kavalýn ardýndan gidecek mürid bulamazsýn..

3. Sn.Bir Esnaf sizin adýnýzý izniniz olmadan yazmadým. Ama yazdýðýnýz destek olduðunuz için çok teþekkür ederim..

Dediðim gibi þimdi Sn.Bir esnaf VAKBN ý takip ediyorum... Sabýrlý olunuz.. Bankalar Zarrab olayý ile darbe yiyeceklerdir.. Dedim ya ne ucuz ise onu alacaksýn...

3 ay sonra Zarrab Marrab kalmaz, unutulur...

Neler unutulmadý ki bu ülkede ?

Mart ayýnda saðlam bilançosu olan VAKBN ý takip ediyor olacaðým.. Þu ana kadar dibi 5,40 gördü.. VAKBN ý 5 TL altýnda 4,25 TL ye kadar kademeli alýrým... (4.25 TL de FULL VAKBN olur) Alýcýsýyým...

Sonra 2019 seçimlerini bekler, seçimlerden sonra yabancýya veririm...

Ha o anda VAKBN yükselirken 10 TL olunca yok 11 TL olucak oradan 16 TL olucak diyenler olucaktýr.. Ama ben ve Bir esnaf dinleyemeyecektir.. VAKBN ý 4,50 TL den alýp 1 yýl sonra 9 TL den satacaktýr... %100...

Almayý düþündüðümüz hisse Mahmut Jants Sanayii yada Hýdýr Ýplik fb. sý da deðil... VAKBN....

Teþekkürler Sn.Bir Esanf... Bol kazançlar dilerim...

Dedim ya Yatýrým Tavsiyesi Deðildir... Beyin fýrtýnasýdýr...

4.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Sn.Miriel BIST terste kalmaktan yorulmuþtur.

Þöyle ki; piyasalara iyi haber düþünce BIST 2000 puan inerken, kesin borsa düþer bu haberle dediðiniz yerde 2000 puan artýda kapatýyor.... Son bir yýldýr böyle... Sanýrým profesyoneller tamamen kafayý yemek üzereler...

Sn.Miriel daha rahat anlayabilmek için þöyle izah edeyim...

2014 yýlýnda yabancý yatýýrmcý olaarak BIST geliyor ve 2,06 TL ile 100,000,000 USD satýyorsunuz.. TR nin en iyi bankasý olan GARAN dan 10 TL ye hisse aldýðýný düþünün....

TR deki konjüktür, riskler, enflasyon derken yabancý çýksamda kurtulsam bu piyasadan dediðinden eminim...

Ancak þu an 2018 yýlýnda GARAN 9,50 TL ve USD 4 TL....

Siz 4 yýl bu ülkedeki 15 Temmuz da dahil diðer tüm riskleri almýþsýnýz þu an çýksanýz 75,000,000 USD ile bile çýkamazsýnýz....

Ýþte o sebeple BIST çaresiz her olumsuz haberde not kýrýlmasýnda dahi yükselmiþtir...

Ben þu þartlar altýnda 85,000 olmadan endekse girmem... Ama 105,000....

O vakit asla 100,000 olmaz derken 115000 oldu...

Yabancý ucuz kuru kolluyor... Belki de TCMB bu sebepten USD a müdahale etmiyor..

Çünkü yabancý ucuz kura bu þartlarda üzerine atlar ve endeksi 95000 e getirir...

Ama yabancýda týpký senin benim gibi 4 TL den USD almak istemiyor... O da çaresizce BIST i yükseltiyor...

Ben bistte 90,000 lere olasý bir geri çekilme olursa USD ýn 4,30 lara gelebileceðini düþünüyorum.. Ama olmaz. Daha doðrusu Yapmazlar...

O sebeble USD çýkýyor, BIST çýkýyor...

Olan TL ye oluyor...

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Aralýkta þok bir faiz artýþý gelirse USD direkt 3,76 TL den inmeye baþlar...

Bu durumda yeni gözde USD deðil; hisse ve TL olur... Yabancý yüksek faize ve hisseye girer BIST yükselir...

Ancak 3 ay sonra yeniden riskler ortaya konmaya baþlar......

Oradan ötesini görebilmek çok zor...

"Yazdýklarým tamamen beyin fýrtýnasý ve yaþanýlan tecrübelere istinaden vurgulanan deðerlerdir.. Yatýrým kararý olarak almayýnýz. "Okuyunuz ve kendiniz karar veriniz..."

Deðerli yorumlarýnýz için teþekkürler;

Bu durumda yanlýþým varsa lütfen düzeltin, þu anda kur yüksek olduðu için yabancýlar mecburen BIST'te kalýyor ve bu nedenle BIST yükseliyor ancak eðer faiz arttýrýmý gelirse de bu sefer bu faiz parayý çekeceði için kur düþmesine raðmen yabancý çýkmayacak ve hatta ekstrasý gelecek; bu durumda BIST yine yükselecek..

Peki nereye kadar? Ve sizce bu olasý faiz arttýrýmýnýn iç piyasaya etkisi nasýl olur?

"Yatýrým tavsiyesi deðildir"

Teþekkürler.

5.  Alýntý Originally Posted by Miriel Yazýyý Oku
    Deðerli yorumlarýnýz için teþekkürler;

Bu durumda, þu anda kur yüksek olduðu için yabancýlar mecburen BIST'te kalýyor ve bu nedenle BIST yükseliyor ancak eðer faiz arttýrýmý gelirse de bu sefer bu faiz parayý çekeceði için kur düþmesine raðmen yabancý çýkmayacak ve hatta ekstrasý gelecek; bu durumda BIST yiine yükselecek..

Peki nereye kadar? Ve sizce bu olasý faiz arttýrýmýnýn iç piyasaya etkisi nasýl olur?

"Yatýrým tavsiyesi deðildir"

Teþekkürler.
    Kesinlikle doðru anlamýþsýnýz lakin sorunuzu cevabý çok zor.. Faiz çýkýp, Kur inip cazip hale gelirse o zaman YABANCI risklere ve Türkiye CDS lerine bakacaktýr... CDS lerde olasý yükselme; düþük kur yabancý için ani alým fýrsatý da doðurabilir...

Kýsaca; Faiz artacak ise hem siyasi hem jeopolitik riskleri de CDS leri de azaltmak gerekir...

Bu faiz artýrýmý pembe rüyasý en az 1 ay en fazla 3 ay sürer gibi... Elbette faiz artýrým miktarýda önemli...
    Zor bir zoru...

Unutmayalým 2014 Ocak ayý saat 13 de "TCMB PPK" ani olarak acil kodu ile toplanýp tam 500 baz faiz artýrarak USD ý 2,38 TL den 2,06 TL ye kadar indirmiþ USD ý 24 ay yataya kilitlemiþti...

Faiz artýrýmý iç piyasayý iyice kilitler.. Büyüme düþer ama enflasyonda geriler.. Dediðim gibi faiz artýrmak gereklidir. Ama Faiz artýrmak ekonomide VAKÝT KAZANMAK týr.. O vakitte radikal önlemler alýnmalýdýr...

6.  Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
    Kesinlikle doðru anlamýþsýnýz lakin sorunuzu cevabý çok zor.. Faiz çýkýp, Kur inip cazip hale gelirse o zaman YABANCI risklere ve Türkiye CDS lerine bakacaktýr... CDS lerde olasý yükselme; düþük kur yabancý için ani alým fýrsatý da doðurabilir...

Kýsaca; Faiz artacak ise hem siyasi hem jeopolitik riskleri de CDS leri de azaltmak gerekir...

Bu faiz artýrýmý pembe rüyasý en az 1 ay en fazla 3 ay sürer gibi... Elbette faiz artýrým miktarýda önemli...
    Zor bir zoru...

Unutmayalým 2014 Ocak ayý saat 13 de "TCMB PPK" ani olarak acil kodu ile toplanýp tam 500 baz faiz artýrarak USD ý 2,38 TL den 2,06 TL ye kadar indirmiþ USD ý 24 ay yataya kilitlemiþti...

Faiz artýrýmý iç piyasayý iyice kilitler.. Büyüme düþer ama enflasyonda geriler.. Dediðim gibi faiz artýrmak gereklidir. Ama Faiz artýrmak ekonomide VAKÝT KAZANMAK týr.. O vakitte radikal önlemler alýnmalýdýr...
    Teþekkür ederim,

Bu konunun bundan sonra takipçisiyim, en baþtan okumaya da baþladým. Soru sormayý çok severim

Radikal önlemleri umarým alýrýz diyeyim..

7.  Alýntý Originally Posted by Miriel Yazýyý Oku
    Teþekkür ederim,

Bu konunun bundan sonra takipçisiyim, en baþtan okumaya da baþladým. Soru sormayý çok severim

Radikal önlemleri umarým alýrýz diyeyim..
    Ýþte tamda demin bahsettiðim þey buydu..
    Kimisi meyveli aðacý görünce rýzkýnýnýn peþine düþüp kucaðýný alabildiðine meyve ile toplamaya çalýþýr..
    Kimisi de hasetinden ne yapsam da kötülesem diye çýrpýnýr..
    Sizi selamlýyor Selka ve müridleri gizli topluluðuna hoþgeldiniz diyorum

8.  Alýntý Originally Posted by bir-esnaf Yazýyý Oku
    Ýþte tamda demin bahsettiðim þey buydu..
    Kimisi meyveli aðacý görünce rýzkýnýnýn peþine düþüp kucaðýný alabildiðine meyve ile toplamaya çalýþýr..
    Kimisi de hasetinden ne yapsam da kötülesem diye çýrpýnýr..
    Sizi selamlýyor Selka ve müridleri gizli topluluðuna hoþgeldiniz diyorum
    Rica ederim... Bol kazançlar....

Sayfa 42/250 ÝlkÝlk ... 3240414243445292142 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •