Sn.Byccx USD 3,40 TL yi gördü... Gerçekten sadece 2 ay önce; Eylül ayý içinde bu deðeri yakalamýþtýk. Lakin o denli kýsa sürdü ki; artar mý artmaz mý diyemeden Bankalar (Takip edebildiðim kadarý ile Vakýfbank) 7,31 TL den 5,40 TL ye kadar geldi. Yani VAKBN son 2 ayda %26 satýþ yedi.
VAKBN düzleminde diðer bankalarýmýzda kuvvetle muhtemel %20 ile %30 arasý satýþ yediler.. Takdir edersiniz ki BANKA endeksi bizim borsamýzda az buz bir hacim deðil...
Dediðim gibi USD 3,40 TL de bir iþ günü durdu yada durmadý; hiç geriye alým fýrsatý dahi vermeden; yabancýlarýn BANKA satýþý ile 3,50-3,60-3,70-3,80-3,90 ve de geçen gün en son 3,9780 TL ye kadar geldi..
Bu arada Sanayii Endeksi tutunuyordu..
Ben 3,43 TL den USD maliyetli birisi olarak geri alýrým düþüncesi ile 3,72 den kademeli olarak satýþa baþlamýs lakin hiç geri yerine koyamamýþtým...
Dediðim gibi her yatýrým aracýnýn bir doyum bir nefes alma noktasý vardýr... Burada ben (Tamamen Kendi Fikrim) 4,00 TL de kalan %10 USD portföyümü verebilirim...
Bu noktada bana kýzanlar ile takasa açýðým.. 4 TL versinler ben onlara 1 USD vereyim...
Ama kabul etmeyeceklerdir...
Her neyse 3,40 bir anda nasýl yükseldi ise yabancý için yeniden alým yerini (Bu siyasi ekonomik ve konjüktürel þartlarda) 3,80 TL ve altýný görüyorum... Ancak TCMB duruþunu bozmaz ise.. Faiz filan artýrmaz ise.. Faiz artýrma kararý USD bambaþka yere doðru evirir...
Lakin CDS lerimiz azalýr Tüketici Güvenimiz artar ise bu 3,80 TL alým yerinin 3,50 TL ye kadar ineceðini öngörüyorum...
Yukarýsý olmaz mý? Elbette 4,05 olabilir...
Ancak yukarýda 4,05 aþaðýda 3,50 TL varken riski satarak azaltmak isterim..
Hele hele MB GLP de 25 baz puan artýrmýþken... Aralýkta þok bir faiz artýþý gelirse USD direkt 3,76 TL den inmeye baþlar...
Bu durumda yeni gözde USD deðil; hisse ve TL olur... Yabancý yüksek faize ve hisseye girer BIST yükselir...
Ancak 3 ay sonra yeniden riskler ortaya konmaya baþlar......
Oradan ötesini görebilmek çok zor...
"Yazdýklarým tamamen beyin fýrtýnasý ve yaþanýlan tecrübelere istinaden vurgulanan deðerlerdir.. Yatýrým kararý olarak almayýnýz. "Okuyunuz ve kendiniz karar veriniz..."

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri