Originally Posted by
tovbekar
sn vurgun
kısaca 2028 sonrası hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefliyorum ( olmazsa razı olacağım sınır hb 1 dolar kar ve 50 cent temettğdğr). mesela 21 martta yazdığım mesaj
"BUGÜN CUMA
sevgili ülkemin sevgili yatırımcıları uzun vade dışında şansınız yok bunu bir kere deha anladınız...uzun vade de aslında kazandırmayacak sadece bir planınız var ise uygulayabilirsiniz. çünkü hisseler çoğunlukla çöp fiyatındalar.
plan nedir bilmem ama benim planım açık... bu kaos ortamında mesela gayrımenkul yatırımına inanmam. ev fiyatları şişik ve alınabilir olmaktan çıkmış durumda. arsa almak gibi bir gaflet zaten adı üstünde. bu ev fiyatlarıyla kim ev alacak ki arsanın üzerine dikilsin. tarla alsanız zaten ne ekeceksiniz ektiğiniz mamul zarar ettirmekte...
döviz baskılanmakta. altını ne yapacaksınız yiyemezsiniz... benim diğer yaptığım halı koleksiyonerliğini düşünürseniz ülke zenginleşmeli ki antika veya eskiye rağbet artsın...
işte bu saydığım dönem dönem sayamadığım nedenlerle birikim yapamadığım halde geçmişte yaptığım birikimlerim borsada... biliyorum ki bir sürü ekonomist, mühendis çalıştırıyorlar. dünyanın nereye gittiğini tahmin edebiliyorlar. eğer hırsız değilse şirketinizin patronları sizden daha iyi yatırımlar yapacakları kesin. ve paranızın çöp olması engellenecektir.
varsın taban yesinler, varsın devre kessinler. bu ülkede biz yaşayacak isek bir şekilde üretim yapılacak ve satılacak. bu süreçte en azından zarar etmeyeceğiniz açıktır. CENAL üretecek ve satacak. seralarda üretim yapılacak ve ihracat yapılacak... kapatın ekranları... ne olacak başka ülkeye gitme şansınız var mı? yok yaşayacaksınız bu ülkede ve karnınızı doyuracaksınız. sinirlerinizi bozmayın ve sakin kalmaya çalışın...inandığınız şirketin hisselerini 3-30 paraya satmayın..."
Şirket elektrik üretim, dağıtımda var, turizm GYO, Carrier, venture, yatırıma ilaveten, depolama ve havacılık ile ilgili yatırımları da var.
derinlemesine okursanız topicte çok fazla paylaşım yapıldı, özet geçtim forumdaşların iyi niyetlerine sığınarak....