Sayfa 423/474 İlkİlk ... 323373413421422423424425433473 ... SonSon
Arama sonucu : 3792 madde; 3,377 - 3,384 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    kuzunun topicine yazdığım mesaj:
    "Kamunun tek korkusu dövizin yükselmesi ve halkın dövize koşmasıdır. TL olarak alınan varlıklarda kamunun eli hep rahattır. bu nedenle belli bir seviyeyi hedefledi ise mesela sn borsacı beyefendiye göre 9000 altı olmasın isteğidir,
    kaldı ki hisse sahiplerinin de isteği düşüşler değil bir an önce elinde almak zorunda kaldıklarını satarak paralarını kullanmak ( ister yatırırlar, ister batırırlar) isteyecekleri için onlar da satışı erteleyerek hisselerinin değer kazanmasını isteyeceklerdir.
    fonlar ki son dönemlerde Türk piyasasında belirleyici hale gelmişler ve özellikle emeklilik fonları epey bir yekuna ulaşmışlardır.

şimdi kamu istemiyorsa, ana hissedarlar istemiyorsa, fonlar istemiyorsa küçük yatırımcı zaten istemez geriye bir tek grup kalıyor yabancılar ne ister?
    yabancının yapacağını bilen malı götürür ama burada da artık yabancının hisse oranı sınırlı olduğu için gücü de sınırlıdır ve bir şekilde çoğu da tüymüş okuduklarımıza göre, bundan sonra bence hisse piyasasının önü açıktır. yeter ki döviz kısmı rahatlasın.

son not ALARKO yu incelediğinizde ne gördüğünüzü ayrıntılı bilmek isterim mümkünse. çünkü borsadaki/ ne borsası piyasadaki desek daha doğru bütün yatırımım ALARKO da...
    bu vesile ile forumdaşların bayramlarını tebrik ederim..."

buradaki ayrıntı ALARKOdaki ana hissedarların ve fonların ne yapabileceklerini tahmin etmek... biraz da bizim gibi küçük yatırımcıların. aslında bizler rüzgara göre savrulanlar dışında çoğumuz paslanmaya yüz tutmuş çivileriz...
    Ana hissedarlardan artık ağızlarının yandıklarını düşünsek de yukarıda sn wuhanlı ejderin de belirttiği gibi sahiplerin satması geri alım olduğu müddetce kanuni değil...
    Yönetim dolayısı ile ana hissedarlar son geri alım hamlesi ile ne yapmak istiyorlar tahmin etmek zor... neredeyse % 3.5 in geri alınması söz konusu ki gerçekten bu son yıllarda satılan malların tamamını geri alınması anlamına geliyor. daha önce alınmışlar ve şimdiki miktar yüklü bir geri alım... şirkette para olduğu müddetçe bu durum hisse fiyatlarının en azından düşmemesini sağlayabilir...
    fonlarda kör gözüm parmağına iş yapanlar olur mu bilmem... ama bir müddet yükseldikten sonra bazı fonlar malı iplikçi ve avanesine devredip yukarıdan teslim almayı isterler mi diye düşünülebilir...

iplikçi ne yapar... iplikçi yönetim dışında bir şey yapamaz... çünkü hissedarla anlaşması olmayan spek yarı yolda kalacaktır...

Hiçbir şekilde bu yükseliş füze gibi olmayacaktır. özellikle genel kurulda yönetimin ne yapacağını anlayabilmek önem kazanmakta. bu yüzden sorular bu meyanda sorulsa güzel olur diye düşünmekteyim...

sancılı günlerin geride kaldığına dair bir düşünce bende yer almakta ama darı ambarı sendromu da olabilir. bana göre yatırım yapmak yanılmayı peşlinen kabul etmektir. herkes kendinden sorumludur lütfen hesabınızı kitabınızı yapın ve benim sorduğum sorular gibi soruları forum sayfalarına taşıyın ki ufkumuz açılsın...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Bayramımız bereketli, Yatırımlarımız hayırlı,
    Temettümüz seneye 0,5 dolar olsun....
    sn 101
    eski politika bu idi
    "
    KÂR DAĞITIM POLİTİKASI

Şirketimiz her yıl dağıtılabilir dönem kârının en az % 5’ ini ortaklarına kâr payı olarak nakden veya
    sermayeye ilave etmek suretiyle bedelsiz hisse olarak dağıtmayı prensip olarak öngörmektedir
    .
    Kâr dağıtım politikası çerçevesinde, temettü ilgili hesap dönemi itibariyle mevcut payların tümüne eşit
    olarak dağıtılır, herhangi bir imtiyaz uygulanmaz."
    yenisi yani genel kurulda onaylamanız gereken politikadaki hüküm
    "Şirketimiz mevzuatın izin vermesi halinde, her yıl Vergi Usul Kanunu’na uygun olarak hesaplanan
    dağıtılabilir dönem kârının %25’ini ortaklara kâr payı olarak nakden dağıtmayı prensip olarak
    öngörmektedir."

değişiklikler açık
    % 5 değil % 25
    hisse senedi şeklinde değil değil nakden

her ne kadar ümitvar olmamız gereken bir belge olsa da bu defa acep seneye 870 milyon dolar dağıtılabilir kar elde edilebilir mi diye düşünmekte olsam da bu durum için henüz erken...
    acep 2028 sonrasında bu rakamları görebilir miyiz eğer ömrümüz var ise

- O tulüatçı alkolog anlamaz..
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

4. Sn tövbekar
    --son not ALARKO yu incelediğinizde ne gördüğünüzü ayrıntılı bilmek isterim mümkünse. çünkü borsadaki/ ne borsası piyasadaki desek daha doğru bütün yatırımım ALARKO da...

Butun yatırımınızı Alark a yapmanızdakı elbet temel ve teknik sebepler yanında yapmanızdakı en önemli etken daha dogrusu beklentiniz nedir
    kuzu dan gelecek cevaptan önce formu takıp eden bırısı olarak arasıra bu topıgıde benim ve birçok kısının de sanırım beklentisi bu yöndedir samımı cevabınızı bekleriz
    bu vesile ıle sızın ve formdasların bayramını içten dileklerimle kutlarım

syg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by vurgun Yazıyı Oku
    Sn tövbekar
    --son not ALARKO yu incelediğinizde ne gördüğünüzü ayrıntılı bilmek isterim mümkünse. çünkü borsadaki/ ne borsası piyasadaki desek daha doğru bütün yatırımım ALARKO da...

Butun yatırımınızı Alark a yapmanızdakı elbet temel ve teknik sebepler yanında yapmanızdakı en önemli etken daha dogrusu beklentiniz nedir
    kuzu dan gelecek cevaptan önce formu takıp eden bırısı olarak arasıra bu topıgıde benim ve birçok kısının de sanırım beklentisi bu yöndedir samımı cevabınızı bekleriz
    bu vesile ıle sızın ve formdasların bayramını içten dileklerimle kutlarım

syg
    sn vurgun
    kısaca 2028 sonrası hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefliyorum ( olmazsa razı olacağım sınır hb 1 dolar kar ve 50 cent temettğdğr). mesela 21 martta yazdığım mesaj
    "BUGÜN CUMA
    sevgili ülkemin sevgili yatırımcıları uzun vade dışında şansınız yok bunu bir kere deha anladınız...uzun vade de aslında kazandırmayacak sadece bir planınız var ise uygulayabilirsiniz. çünkü hisseler çoğunlukla çöp fiyatındalar.

plan nedir bilmem ama benim planım açık... bu kaos ortamında mesela gayrımenkul yatırımına inanmam. ev fiyatları şişik ve alınabilir olmaktan çıkmış durumda. arsa almak gibi bir gaflet zaten adı üstünde. bu ev fiyatlarıyla kim ev alacak ki arsanın üzerine dikilsin. tarla alsanız zaten ne ekeceksiniz ektiğiniz mamul zarar ettirmekte...
    döviz baskılanmakta. altını ne yapacaksınız yiyemezsiniz... benim diğer yaptığım halı koleksiyonerliğini düşünürseniz ülke zenginleşmeli ki antika veya eskiye rağbet artsın...

işte bu saydığım dönem dönem sayamadığım nedenlerle birikim yapamadığım halde geçmişte yaptığım birikimlerim borsada... biliyorum ki bir sürü ekonomist, mühendis çalıştırıyorlar. dünyanın nereye gittiğini tahmin edebiliyorlar. eğer hırsız değilse şirketinizin patronları sizden daha iyi yatırımlar yapacakları kesin. ve paranızın çöp olması engellenecektir.
    varsın taban yesinler, varsın devre kessinler. bu ülkede biz yaşayacak isek bir şekilde üretim yapılacak ve satılacak. bu süreçte en azından zarar etmeyeceğiniz açıktır. CENAL üretecek ve satacak. seralarda üretim yapılacak ve ihracat yapılacak... kapatın ekranları... ne olacak başka ülkeye gitme şansınız var mı? yok yaşayacaksınız bu ülkede ve karnınızı doyuracaksınız. sinirlerinizi bozmayın ve sakin kalmaya çalışın...inandığınız şirketin hisselerini 3-30 paraya satmayın..."

Şirket elektrik üretim, dağıtımda var, turizm GYO, Carrier, venture, yatırıma ilaveten, depolama ve havacılık ile ilgili yatırımları da var.
    derinlemesine okursanız topicte çok fazla paylaşım yapıldı, özet geçtim forumdaşların iyi niyetlerine sığınarak....

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn vurgun
    kısaca 2028 sonrası hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefliyorum ( olmazsa razı olacağım sınır hb 1 dolar kar ve 50 cent temettğdğr). mesela 21 martta yazdığım mesaj
    "BUGÜN CUMA
    sevgili ülkemin sevgili yatırımcıları uzun vade dışında şansınız yok bunu bir kere deha anladınız...uzun vade de aslında kazandırmayacak sadece bir planınız var ise uygulayabilirsiniz. çünkü hisseler çoğunlukla çöp fiyatındalar.

plan nedir bilmem ama benim planım açık... bu kaos ortamında mesela gayrımenkul yatırımına inanmam. ev fiyatları şişik ve alınabilir olmaktan çıkmış durumda. arsa almak gibi bir gaflet zaten adı üstünde. bu ev fiyatlarıyla kim ev alacak ki arsanın üzerine dikilsin. tarla alsanız zaten ne ekeceksiniz ektiğiniz mamul zarar ettirmekte...
    döviz baskılanmakta. altını ne yapacaksınız yiyemezsiniz... benim diğer yaptığım halı koleksiyonerliğini düşünürseniz ülke zenginleşmeli ki antika veya eskiye rağbet artsın...

işte bu saydığım dönem dönem sayamadığım nedenlerle birikim yapamadığım halde geçmişte yaptığım birikimlerim borsada... biliyorum ki bir sürü ekonomist, mühendis çalıştırıyorlar. dünyanın nereye gittiğini tahmin edebiliyorlar. eğer hırsız değilse şirketinizin patronları sizden daha iyi yatırımlar yapacakları kesin. ve paranızın çöp olması engellenecektir.
    varsın taban yesinler, varsın devre kessinler. bu ülkede biz yaşayacak isek bir şekilde üretim yapılacak ve satılacak. bu süreçte en azından zarar etmeyeceğiniz açıktır. CENAL üretecek ve satacak. seralarda üretim yapılacak ve ihracat yapılacak... kapatın ekranları... ne olacak başka ülkeye gitme şansınız var mı? yok yaşayacaksınız bu ülkede ve karnınızı doyuracaksınız. sinirlerinizi bozmayın ve sakin kalmaya çalışın...inandığınız şirketin hisselerini 3-30 paraya satmayın..."

Şirket elektrik üretim, dağıtımda var, turizm GYO, Carrier, venture, yatırıma ilaveten, depolama ve havacılık ile ilgili yatırımları da var.
    derinlemesine okursanız topicte çok fazla paylaşım yapıldı, özet geçtim forumdaşların iyi niyetlerine sığınarak....
    samımı cevabınız acın teşekkür ederim

tarım gıda alanı sera üzerine yaptıgı yatırımlar sonrası takibe almıştım ve ılerkı süreçte bahsettıgınız sektörlerden ziyade kendı adıma gene tarım alanındaki yapacagı alacağı aksiyonları yakınen takıp edececegım ve onemsıyecegım
    temettü istikrarı ve uzun yıllara yaygın odeme performansını çok beğendim bahsettıgınız uzere ılerkı surecte kendı adıma önemli bir gıda sektörü tedarik oyuncusu olabilecek potansiyeli artırarak devam ettırırse portföy cesıtlendırmesı adına güzel bir aday adayı olabilir

7. Selam,

Bir sorum olacak. Geçen haftayı fiyatlama olarak güzel atlattık ama kafamda deli sorular oluşturdular.

Geçen hafta pazartesi günü ben kendimi yüzde 10 düşüşe hazırlamış iken hisse aksine yüzde 80.4 Tl den 86.1 tl ye yükseldi. Sonrasında 92.7, 94.7, 95.3 ve 100.7 TL'ye yukseldi. Özetle ben fiyatın düşüşünü ve zararın derinleşmesini beklerken bir anda işler tersine döndü ve olumlu sonuclar elde edilmeye baslandı.

Ancak bu surecte kafamı kurcalayan soru ise bist30'dan cıkış surecimiz oldu. Mantıken ben patron olsam ve bist 30 fonlarinin bist 30'dan alarkonun cıkması nedeni ile satacagindan emin olsam ya fiyati daha asagi basar yada en azindan 80'lerde tutarak fonlarin satmasini beklerdim. Cunku fonlar koşeye sıkışmış durumdaydi. Eger satmak meburiyetindeydilerse neden ucuzdan toplanmadı.

Ancak durum oyle olmadı. Patron-Yonetim fonların ekmeğine yağ surerek fiyatı yukari surdu. Bu durumda bende oluşan algı ise fiyatin yapmacikligi oldu. Demekki fiyat piyasa ile olusmuyor anlasma ile olusuyor. Arka kapılarda fıyata bile karar veriliyor.

Bu durum bende bircok soruyu beraberinde getiriyor. Lot azaltmayi dusunebilirim.

Saygilar.

Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Selam,

Bir sorum olacak. Geçen haftayı fiyatlama olarak güzel atlattık ama kafamda deli sorular oluşturdular.

............
    Bu durumda bende oluşan algı ise fiyatin yapmacikligi oldu. Demekki fiyat piyasa ile olusmuyor anlasma ile olusuyor. Arka kapılarda fıyata bile karar veriliyor.

Bu durum bende bircok soruyu beraberinde getiriyor. Lot azaltmayi dusunebilirim.

Saygilar.
    Borsada hisselerin tamamının fiyatı illüzyondur.
    Geçen hafta yapıkredi ve akbank öncülüğünde bankalar niye çöktü?
    Ekonomik izahı ne?
    O iki banka üç günde %25'ten fazla sermaye mi kaybetti?
    Para mı batırdı?
    Yoksa,
    Hakim ortaklarının tercihi neticesi mı idi?

Sayfa 423/474 İlkİlk ... 323373413421422423424425433473 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •