Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 423/683 ÝlkÝlk ... 323373413421422423424425433473523 ... SonSon
Arama sonucu : 5459 madde; 3,377 - 3,384 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
    kuzunun topicine yazdýðým mesaj:
    "Kamunun tek korkusu dövizin yükselmesi ve halkýn dövize koþmasýdýr. TL olarak alýnan varlýklarda kamunun eli hep rahattýr. bu nedenle belli bir seviyeyi hedefledi ise mesela sn borsacý beyefendiye göre 9000 altý olmasýn isteðidir,
    kaldý ki hisse sahiplerinin de isteði düþüþler deðil bir an önce elinde almak zorunda kaldýklarýný satarak paralarýný kullanmak ( ister yatýrýrlar, ister batýrýrlar) isteyecekleri için onlar da satýþý erteleyerek hisselerinin deðer kazanmasýný isteyeceklerdir.
    fonlar ki son dönemlerde Türk piyasasýnda belirleyici hale gelmiþler ve özellikle emeklilik fonlarý epey bir yekuna ulaþmýþlardýr.

þimdi kamu istemiyorsa, ana hissedarlar istemiyorsa, fonlar istemiyorsa küçük yatýrýmcý zaten istemez geriye bir tek grup kalýyor yabancýlar ne ister?
    yabancýnýn yapacaðýný bilen malý götürür ama burada da artýk yabancýnýn hisse oraný sýnýrlý olduðu için gücü de sýnýrlýdýr ve bir þekilde çoðu da tüymüþ okuduklarýmýza göre, bundan sonra bence hisse piyasasýnýn önü açýktýr. yeter ki döviz kýsmý rahatlasýn.

son not ALARKO yu incelediðinizde ne gördüðünüzü ayrýntýlý bilmek isterim mümkünse. çünkü borsadaki/ ne borsasý piyasadaki desek daha doðru bütün yatýrýmým ALARKO da...
    bu vesile ile forumdaþlarýn bayramlarýný tebrik ederim..."

buradaki ayrýntý ALARKOdaki ana hissedarlarýn ve fonlarýn ne yapabileceklerini tahmin etmek... biraz da bizim gibi küçük yatýrýmcýlarýn. aslýnda bizler rüzgara göre savrulanlar dýþýnda çoðumuz paslanmaya yüz tutmuþ çivileriz...
    Ana hissedarlardan artýk aðýzlarýnýn yandýklarýný düþünsek de yukarýda sn wuhanlý ejderin de belirttiði gibi sahiplerin satmasý geri alým olduðu müddetce kanuni deðil...
    Yönetim dolayýsý ile ana hissedarlar son geri alým hamlesi ile ne yapmak istiyorlar tahmin etmek zor... neredeyse % 3.5 in geri alýnmasý söz konusu ki gerçekten bu son yýllarda satýlan mallarýn tamamýný geri alýnmasý anlamýna geliyor. daha önce alýnmýþlar ve þimdiki miktar yüklü bir geri alým... þirkette para olduðu müddetçe bu durum hisse fiyatlarýnýn en azýndan düþmemesini saðlayabilir...
    fonlarda kör gözüm parmaðýna iþ yapanlar olur mu bilmem... ama bir müddet yükseldikten sonra bazý fonlar malý iplikçi ve avanesine devredip yukarýdan teslim almayý isterler mi diye düþünülebilir...

iplikçi ne yapar... iplikçi yönetim dýþýnda bir þey yapamaz... çünkü hissedarla anlaþmasý olmayan spek yarý yolda kalacaktýr...

Hiçbir þekilde bu yükseliþ füze gibi olmayacaktýr. özellikle genel kurulda yönetimin ne yapacaðýný anlayabilmek önem kazanmakta. bu yüzden sorular bu meyanda sorulsa güzel olur diye düþünmekteyim...

sancýlý günlerin geride kaldýðýna dair bir düþünce bende yer almakta ama darý ambarý sendromu da olabilir. bana göre yatýrým yapmak yanýlmayý peþlinen kabul etmektir. herkes kendinden sorumludur lütfen hesabýnýzý kitabýnýzý yapýn ve benim sorduðum sorular gibi sorularý forum sayfalarýna taþýyýn ki ufkumuz açýlsýn...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
     Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
    Bayramýmýz bereketli, Yatýrýmlarýmýz hayýrlý,
    Temettümüz seneye 0,5 dolar olsun....
    sn 101
    eski politika bu idi
    "
    KÂR DAÐITIM POLÝTÝKASI

Þirketimiz her yýl daðýtýlabilir dönem kârýnýn en az % 5’ ini ortaklarýna kâr payý olarak nakden veya
    sermayeye ilave etmek suretiyle bedelsiz hisse olarak daðýtmayý prensip olarak öngörmektedir
    .
    Kâr daðýtým politikasý çerçevesinde, temettü ilgili hesap dönemi itibariyle mevcut paylarýn tümüne eþit
    olarak daðýtýlýr, herhangi bir imtiyaz uygulanmaz."
    yenisi yani genel kurulda onaylamanýz gereken politikadaki hüküm
    "Þirketimiz mevzuatýn izin vermesi halinde, her yýl Vergi Usul Kanunu’na uygun olarak hesaplanan
    daðýtýlabilir dönem kârýnýn %25’ini ortaklara kâr payý olarak nakden daðýtmayý prensip olarak
    öngörmektedir."

deðiþiklikler açýk
    % 5 deðil % 25
    hisse senedi þeklinde deðil deðil nakden

her ne kadar ümitvar olmamýz gereken bir belge olsa da bu defa acep seneye 870 milyon dolar daðýtýlabilir kar elde edilebilir mi diye düþünmekte olsam da bu durum için henüz erken...
    acep 2028 sonrasýnda bu rakamlarý görebilir miyiz eðer ömrümüz var ise

- O tulüatçý alkolog anlamaz..

4. Sn tövbekar
    --son not ALARKO yu incelediðinizde ne gördüðünüzü ayrýntýlý bilmek isterim mümkünse. çünkü borsadaki/ ne borsasý piyasadaki desek daha doðru bütün yatýrýmým ALARKO da...

Butun yatýrýmýnýzý Alark a yapmanýzdaký elbet temel ve teknik sebepler yanýnda yapmanýzdaký en önemli etken daha dogrusu beklentiniz nedir
    kuzu dan gelecek cevaptan önce formu takýp eden býrýsý olarak arasýra bu topýgýde benim ve birçok kýsýnýn de sanýrým beklentisi bu yöndedir samýmý cevabýnýzý bekleriz
    bu vesile ýle sýzýn ve formdaslarýn bayramýný içten dileklerimle kutlarým

syg

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,737
     Alýntý Originally Posted by vurgun Yazýyý Oku
    Sn tövbekar
    --son not ALARKO yu incelediðinizde ne gördüðünüzü ayrýntýlý bilmek isterim mümkünse. çünkü borsadaki/ ne borsasý piyasadaki desek daha doðru bütün yatýrýmým ALARKO da...

Butun yatýrýmýnýzý Alark a yapmanýzdaký elbet temel ve teknik sebepler yanýnda yapmanýzdaký en önemli etken daha dogrusu beklentiniz nedir
    kuzu dan gelecek cevaptan önce formu takýp eden býrýsý olarak arasýra bu topýgýde benim ve birçok kýsýnýn de sanýrým beklentisi bu yöndedir samýmý cevabýnýzý bekleriz
    bu vesile ýle sýzýn ve formdaslarýn bayramýný içten dileklerimle kutlarým

syg
    sn vurgun
    kýsaca 2028 sonrasý hisse baþý 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefliyorum ( olmazsa razý olacaðým sýnýr hb 1 dolar kar ve 50 cent temettðdðr). mesela 21 martta yazdýðým mesaj
    "BUGÜN CUMA
    sevgili ülkemin sevgili yatýrýmcýlarý uzun vade dýþýnda þansýnýz yok bunu bir kere deha anladýnýz...uzun vade de aslýnda kazandýrmayacak sadece bir planýnýz var ise uygulayabilirsiniz. çünkü hisseler çoðunlukla çöp fiyatýndalar.

plan nedir bilmem ama benim planým açýk... bu kaos ortamýnda mesela gayrýmenkul yatýrýmýna inanmam. ev fiyatlarý þiþik ve alýnabilir olmaktan çýkmýþ durumda. arsa almak gibi bir gaflet zaten adý üstünde. bu ev fiyatlarýyla kim ev alacak ki arsanýn üzerine dikilsin. tarla alsanýz zaten ne ekeceksiniz ektiðiniz mamul zarar ettirmekte...
    döviz baskýlanmakta. altýný ne yapacaksýnýz yiyemezsiniz... benim diðer yaptýðým halý koleksiyonerliðini düþünürseniz ülke zenginleþmeli ki antika veya eskiye raðbet artsýn...

iþte bu saydýðým dönem dönem sayamadýðým nedenlerle birikim yapamadýðým halde geçmiþte yaptýðým birikimlerim borsada... biliyorum ki bir sürü ekonomist, mühendis çalýþtýrýyorlar. dünyanýn nereye gittiðini tahmin edebiliyorlar. eðer hýrsýz deðilse þirketinizin patronlarý sizden daha iyi yatýrýmlar yapacaklarý kesin. ve paranýzýn çöp olmasý engellenecektir.
    varsýn taban yesinler, varsýn devre kessinler. bu ülkede biz yaþayacak isek bir þekilde üretim yapýlacak ve satýlacak. bu süreçte en azýndan zarar etmeyeceðiniz açýktýr. CENAL üretecek ve satacak. seralarda üretim yapýlacak ve ihracat yapýlacak... kapatýn ekranlarý... ne olacak baþka ülkeye gitme þansýnýz var mý? yok yaþayacaksýnýz bu ülkede ve karnýnýzý doyuracaksýnýz. sinirlerinizi bozmayýn ve sakin kalmaya çalýþýn...inandýðýnýz þirketin hisselerini 3-30 paraya satmayýn..."

Þirket elektrik üretim, daðýtýmda var, turizm GYO, Carrier, venture, yatýrýma ilaveten, depolama ve havacýlýk ile ilgili yatýrýmlarý da var.
    derinlemesine okursanýz topicte çok fazla paylaþým yapýldý, özet geçtim forumdaþlarýn iyi niyetlerine sýðýnarak....

6.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    sn vurgun
    kýsaca 2028 sonrasý hisse baþý 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefliyorum ( olmazsa razý olacaðým sýnýr hb 1 dolar kar ve 50 cent temettðdðr). mesela 21 martta yazdýðým mesaj
    "BUGÜN CUMA
    sevgili ülkemin sevgili yatýrýmcýlarý uzun vade dýþýnda þansýnýz yok bunu bir kere deha anladýnýz...uzun vade de aslýnda kazandýrmayacak sadece bir planýnýz var ise uygulayabilirsiniz. çünkü hisseler çoðunlukla çöp fiyatýndalar.

plan nedir bilmem ama benim planým açýk... bu kaos ortamýnda mesela gayrýmenkul yatýrýmýna inanmam. ev fiyatlarý þiþik ve alýnabilir olmaktan çýkmýþ durumda. arsa almak gibi bir gaflet zaten adý üstünde. bu ev fiyatlarýyla kim ev alacak ki arsanýn üzerine dikilsin. tarla alsanýz zaten ne ekeceksiniz ektiðiniz mamul zarar ettirmekte...
    döviz baskýlanmakta. altýný ne yapacaksýnýz yiyemezsiniz... benim diðer yaptýðým halý koleksiyonerliðini düþünürseniz ülke zenginleþmeli ki antika veya eskiye raðbet artsýn...

iþte bu saydýðým dönem dönem sayamadýðým nedenlerle birikim yapamadýðým halde geçmiþte yaptýðým birikimlerim borsada... biliyorum ki bir sürü ekonomist, mühendis çalýþtýrýyorlar. dünyanýn nereye gittiðini tahmin edebiliyorlar. eðer hýrsýz deðilse þirketinizin patronlarý sizden daha iyi yatýrýmlar yapacaklarý kesin. ve paranýzýn çöp olmasý engellenecektir.
    varsýn taban yesinler, varsýn devre kessinler. bu ülkede biz yaþayacak isek bir þekilde üretim yapýlacak ve satýlacak. bu süreçte en azýndan zarar etmeyeceðiniz açýktýr. CENAL üretecek ve satacak. seralarda üretim yapýlacak ve ihracat yapýlacak... kapatýn ekranlarý... ne olacak baþka ülkeye gitme þansýnýz var mý? yok yaþayacaksýnýz bu ülkede ve karnýnýzý doyuracaksýnýz. sinirlerinizi bozmayýn ve sakin kalmaya çalýþýn...inandýðýnýz þirketin hisselerini 3-30 paraya satmayýn..."

Þirket elektrik üretim, daðýtýmda var, turizm GYO, Carrier, venture, yatýrýma ilaveten, depolama ve havacýlýk ile ilgili yatýrýmlarý da var.
    derinlemesine okursanýz topicte çok fazla paylaþým yapýldý, özet geçtim forumdaþlarýn iyi niyetlerine sýðýnarak....
    samýmý cevabýnýz acýn teþekkür ederim

tarým gýda alaný sera üzerine yaptýgý yatýrýmlar sonrasý takibe almýþtým ve ýlerký süreçte bahsettýgýnýz sektörlerden ziyade kendý adýma gene tarým alanýndaki yapacagý alacaðý aksiyonlarý yakýnen takýp edececegým ve onemsýyecegým
    temettü istikrarý ve uzun yýllara yaygýn odeme performansýný çok beðendim bahsettýgýnýz uzere ýlerký surecte kendý adýma önemli bir gýda sektörü tedarik oyuncusu olabilecek potansiyeli artýrarak devam ettýrýrse portföy cesýtlendýrmesý adýna güzel bir aday adayý olabilir

7. Selam,

Bir sorum olacak. Geçen haftayý fiyatlama olarak güzel atlattýk ama kafamda deli sorular oluþturdular.

Geçen hafta pazartesi günü ben kendimi yüzde 10 düþüþe hazýrlamýþ iken hisse aksine yüzde 80.4 Tl den 86.1 tl ye yükseldi. Sonrasýnda 92.7, 94.7, 95.3 ve 100.7 TL'ye yukseldi. Özetle ben fiyatýn düþüþünü ve zararýn derinleþmesini beklerken bir anda iþler tersine döndü ve olumlu sonuclar elde edilmeye baslandý.

Ancak bu surecte kafamý kurcalayan soru ise bist30'dan cýkýþ surecimiz oldu. Mantýken ben patron olsam ve bist 30 fonlarinin bist 30'dan alarkonun cýkmasý nedeni ile satacagindan emin olsam ya fiyati daha asagi basar yada en azindan 80'lerde tutarak fonlarin satmasini beklerdim. Cunku fonlar koþeye sýkýþmýþ durumdaydi. Eger satmak meburiyetindeydilerse neden ucuzdan toplanmadý.

Ancak durum oyle olmadý. Patron-Yonetim fonlarýn ekmeðine yað surerek fiyatý yukari surdu. Bu durumda bende oluþan algý ise fiyatin yapmacikligi oldu. Demekki fiyat piyasa ile olusmuyor anlasma ile olusuyor. Arka kapýlarda fýyata bile karar veriliyor.

Bu durum bende bircok soruyu beraberinde getiriyor. Lot azaltmayi dusunebilirim.

Saygilar.

Alýntý Originally Posted by ekserji Yazýyý Oku
    Selam,

Bir sorum olacak. Geçen haftayý fiyatlama olarak güzel atlattýk ama kafamda deli sorular oluþturdular.

............
    Bu durumda bende oluþan algý ise fiyatin yapmacikligi oldu. Demekki fiyat piyasa ile olusmuyor anlasma ile olusuyor. Arka kapýlarda fýyata bile karar veriliyor.

Bu durum bende bircok soruyu beraberinde getiriyor. Lot azaltmayi dusunebilirim.

Saygilar.
    Borsada hisselerin tamamýnýn fiyatý illüzyondur.
    Geçen hafta yapýkredi ve akbank öncülüðünde bankalar niye çöktü?
    Ekonomik izahý ne?
    O iki banka üç günde %25'ten fazla sermaye mi kaybetti?
    Para mý batýrdý?
    Yoksa,
    Hakim ortaklarýnýn tercihi neticesi mý idi?

Sayfa 423/683 ÝlkÝlk ... 323373413421422423424425433473523 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •