Originally Posted by
ayvagobeknuri
Hep diyet hep diyet be ya... Ben de Dilan Polat gibi ''yaşamaktan bıktım''. Zerzavat, salata görmek istemiyem...
Ramazan öncesi bozdum diyeti, acillik oldum. Dohtur diyor ki: ''Yoksunluk sendromu.'' İyiyim şinci...
pkk silah bırakacak ve feshedecek kendini de...başka bir sorun var. Bizim Kuzey Irak'ta, askeri üslerimiz ve 30 civarı karakollarımız var. Bamerni askeri üssünde bir mekanize tugay var. Biz pkk sayesinde buralara yerleştik. pkk fesholunca, Tsk'nın burada bulunma gerekçesi de ortadan kalkacak. Artık hiç bir uluslararası platformda, ''Tsk'nın burada ne işi var'' sorusunu izah edemezsiniz.
İkinci konu diploma meselesi...Ben bu meselede hem Tayyip Ağama saldırı, hem de Kıbrıs üzerinden bir tehdit algılıyorum. Bu diploma mevzuunu köpürtenler, Cumhur İttifakı içindeki işbirlikçiler. Mesela Fuat Uğur gibi.
Abd ve Avrupa ilişkileri gerildiğinde, Türkiye için bir biraz daha geniş pazarlık alanı oluşur. İngiltere'nin yanında olan kaybeder, mesela Fransa ve İsrail gibi. Almanya'da seçimler oldu ve Almanya aks değiştirdi. Almanya ve Rusya yakınlaşacaklar ve yeni muhafazakar Alman lider bize zeytin dalını uzattı. Almanya ve Rusya'nın yanında olmalıyız.
Abd, Rusya, İngiltere, Fransa, İsrail ve Ukrayna arasında olanlar, benzer şekilde 1956 yılında yaşanmıştı. O dönemde Ukrayna yoktu, Macaristan ve Çekoslavakya vardı. İngiltere-Fransa ve İsrail Süveyş'e saldırmışlardı. Eş zamanlı Macaristan ve Çekoslavakya'da ayaklanmalar çıkmış, Kızılordu, Macaristan'a girmişti. Mısır'da, Sovyetler'in 15 bin askeri personeli vardı fakat bunlar teknisyen statüsündeydiler.
İngiltere ve Fransa, Sovyetler'i gözlerine kestirmişler ve gerekli planlamaları yapmışlar, askeri hazırlıklarını tamamlamışlardı. Fakat hiç hesaplayamadıkları ve tarihin de yazmadığı bir olay oldu. Abd, donanmasını gönderdi, İngiltere'yi kuşattı ve şayet Süveyş'ten derhal çekilmezlerse, Londra'ya karşı nükleer silah kullanmakla tehdit etti. İngiltere'de adeta deprem oldu, İngilizler korkudan titrediler hatta korkudan ishal oldular. Süveyş'ten süt dökmüş kedi gibi çekildiler, Macaristan ve Çekoslavakya ayaklanmaları ise sönümleniverdi.
Entegral tarih gerçekleri yazar, entegral tarihi ayvagöbekli yazar.