Yılbasindan beri getiri %19 yıllık getirisi %39 şu an ucmasın kacmasın yıllık %33 e razıyım [emoji3]
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yılbasindan beri getiri %19 yıllık getirisi %39 şu an ucmasın kacmasın yıllık %33 e razıyım [emoji3]
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2015 yılından beri portföy getirilerini düzenli olarak tutuyorum. En iyi getiriyi 2017 yılında elimde 6 hisse varken elde etmişim ama getirinin %60'ı tek hisseden. Son 4 yılın ortalama getirisi %35,5 fakat standart sapması çok yüksek.
2017'den sonra portföy belli bir büyüklüğe ulaştığı için stratejimi değiştirdim ve elimdeki spekülatif hisselerden çıkıp (derim, isgsy) daha kurumsal hisselere (aygaz, aksa, ttrak) kademeli olarak geçiş yapıyorum. Evet portföy +/- %15 bandında dalgalanıyor ama bu şekilde yatırımdan aldığım zevk 0'a yakın:)
Bir de portföyde sadece hisse olmadığından ve portföye toplam buyukluk olarak baktığımdan büyük ihtimal borsadaki portföy endeksi geçmiştir çünkü dolar yılı 5.3 dan kapattığı için dolar getirisi ortalamayı aşağı çekiyor.
Bence spekülatif küçük bir portföy yapın...80 e 20 ağırlığında,,5 sene boyunca getirileri takip edin... ahdetti girerim 5 yıl ve üzeri yani uzun vadede spekülatif portföyün getirisi daha az olacaktır.
Hem böylece adrenalin, yani heyecan ihtiyacını da gidermiş olursun.
gram altın bankada mı? bankanın kasada mı? banka hesabında ise hangi banka. altın bana uzak bir yatırım olduğundan sorularım acemice olabilir. lakin sen bu oranda bir yatırım yaptığına göre mutlaka araştırmalıyım. altın fonda var. borsada işlem gören altın fonu da var. gr altının artı ve eksileri nedir? teşekkürler.