Beklentım en mutevazi grafıkte kare ile işaretledıgım alan.. Çimsa, akcansa oyak grafıgı.. Hemen bir tık solunda.. 2019 da 3 nun de fıyat aynıymış. İlk etapta akçansa fiyatına gelmesi.. Zaten klinker ve çimento kapasitesinde Türkiye de ilklerden
Printable View
https://i.hizliresim.com/jgxq59t.jpg
https://i.hizliresim.com/1nk7xgh.jpg
Sermayede Doğrudan %5 veya Daha Fazla Paya veya Oy Hakkına Sahip Gerçek ve Tüzel Kişiler
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı
Sermayedeki Payı(TL)
Sermayedeki Payı(%)
Oy Hakkı Oranı(%)
OYAK ÇİMENTO A.Ş.
849.507.226,67
73,25
73,25
DİĞER
310.286.214,33
26,75
26,75
TOPLAM
1.159.793.441
100
100
Türkiye coğrafyasında en yaygın çimento fabrıkalarına sahip..bu sahiplik 2019 yılındaki birleşme ile olmuştur. AKDENİZ, EGE,GÜNEYANADOLU. DA DAHA GUCLU OLDUĞU GÖRÜLÜYOR
Yakında 4. Çeyrek bilançosu gelecek, deprem olmasaydı bile zaten favökünü az birşey artırıp 4. Çeyrekte 1 milyar ve 2023 1. Çeyrekte 1,2 milyar favök açıklasa önümüzdeki 2 bilanço sonrası bu fiyattan fdfavök 10,5 oluyor. Son 2 yıldır zaten ortalama olarak yaklaşık bu çarpanla fiyatlanmış. Yani oyakc için daha yeni değerine geldi denebilir.10 ilin yeniden inşasının fiyatlanması daha başlamamış gözüküyor.
Neden 2 çeyrek sonrasını hesapladın derseniz son 4 çeyrek favökleri sırasıyla 318 297 920 876 milyon, yani oyakc bilançolarında ekstra büyüme çabası sarfetmeden aynı favökü devam ettirse bile o 318 ve 297 gidecek yerine 2 tane 900 gelecek. Halbuki borsada herşey önceden fiyatlanır. Yani piyasa bu durumu gözden kaçırmaz. O yüzden 2 çeyrek sonrasını hesapladım ve biraz da enflasyon etkisi diyerek 1 ve 1.2 milyar favök açıklasa ve yıllık favökünü 4 milyara tamamlasa gibi bir senaryo kurdum. Bu hesabım hiç depremi hesaba katmadan yapılmış hesap, deprem olmasaydı bile yaklaşık böyle bilanço açıklardı diye tahminde bulundum ve buna rağmen deprem hesaba katılmamış haliyle bile değerinde gözüküyor.
Kısaca oyakc bu yükselişine rağmen daha yeni değerine gelmiş ve 10 ilin yeniden inşasının fiyatlanması daha yeni başlıyor gibi duruyor.
Tabi gördüğünüz gibi bu hesaplamalar hep bir varsayım üzerine kurulu ve hiçbir dediğim kesinlikle yatırım tavsiyesi değil :)
Kuruluş aşaması devam eden 165 MW lik GES lerin maliyetlerin düşmesinde çok büyük katkısı olacak ayrıca artan enerjiyide piyasaya satacaktır..
Deprem bölgesi çevresinde en çok oyakc nin fabrikası var diye biliyorum ama yanılmıyorsam birde bu çimsa kayseride değilmiydi beyaz çimento üretiyordu geçmişte öyleydi şimdisini bilmiyorum pek
Birleşmeden önce olsa idi ya Ünye yada Mardin kesin olurdu boluda keza
Çok temettü lerini aldim birleşince oyak almadım.ojn yerine pvc girmiştim..
Bugun çok kişi çarpıntı geçirmiştir. İlerleyen dönemlerde çok net ayrisacagini tahmin ediyorum.
Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş, 22 Şubat’ta kendi paylarında 8.790.807 lot aldığını bildirdi.
Böylece şirketin hissedeki payı %73,25’den %74’e yükseldi.
Öncelikle tüm milletimizin başı sağolsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin, kalanlara sabrı cemil eylesin.
Diğer çimentoları bilmem ama Oyakc’ye gelirsek dip çalışmasını yarın bitirebilir diye düşünüyorum. Belki birkaç gün yatay takılabilir yada tavan tavan olmasa da artık yukarı hareket devam edebilir. Cari yıl deprem inşaatları ve kentsel dönüşümlerin başlangıç yılı olabilir. Oyakc hem deprem bölgesine hakim hem de diğer bölgelerde fabrikaları olan bir şirket. Tokilerin şu anda çimento tedarikçilerinden en büyüğü. Onun için uzun vadede iyi iş çıkaracağını düşünüyorum. Cümleten hayırlı kazançlar olsun.
Yakında oyakc ile masaya otururlar ne kadarını karşılayabilirsin diye hatta konut bölgelerine beton santralleri kurduracaklardır büyük büyük beton santralleri kurduracaklardır oyakta yapabilir Bi başkasınada ama en optimal çözüm oyakın kurması bence hem betonun yolda geçireceği süreyi kısmış olacaklar böylelikle beton kalitesi üst seviyede tutulmuş olacak yani beton rötre olmadan döküm sahasına gitmiş olunacak hemde bu anlaşmayı çimentocuyla yapıp tek sorumluyla bu işi çözmüş olurlar büyük anlaşma olacak büyük yani 1 yılda bitecek demeleri hadi kaba inşaatı 6 ay diyelim en geç 9. Ayda beton işi bitmiş olmalı günde 500 kat kalıbı gibi bişey üüü kafam kaynadı neyse hesabı oyak yapsın ben şöyle diyeyim günde 40 50 bin m3 beton dökerlerse 6 ayda 180 bin evin betonu dökülmüş olunur anca çok büyük iş çok
Yok temelmiş, yok grafikmiş, kral olan trenddir. At yarışı gibi tüyo beklenen hisselerde vakit kaybetmeden trend olan hisseler hep tercihim olmuştur. Sırasıyla trend pandemi, havacılık, enerji, şimdi ise çimentolar olabilir. Çimentolardan uzun soluklu ayrışacak olan oyakc öne çıkabilir. İki gündür baya bir silkelediler, aralıklarla bu silkelemeler yüreği sağlam olanlarla devam edecektir. Bazen ekranı kapatıp işine odaklanmak yanlış kararlar vermemizi engelleyebilir.
https://i.hizliresim.com/b1144d9.jpg
bazı arkadaşlar özelden sormuş, burdan açıklama gereği duydum. bana göre oyakc nın zaten olması gereken yer diger halka açık cimsa ve akcansa ile kıyaslandıgında (2019 yılı ıtıbarıyle) ucu sıyah daıre ıcınde kalan yerlerdır,
yine bana göre ; bu fiyatlar betonun normal koşullar altında bır grafıktı, ve bu grafıgı paylaştıgımda aralık ayının başıydı..gelinen durum itibarıyla betona olan talebin yogunluğu dıkkate alındıgında,bu hissenin daha üst noktalara çıkacağını öngörmekteyim.bu fiyatlar uzun vadede tutacaklar için çok karlı olabilir. bol kazançlar dilerim
Herkes trene atlarken oyak izlesin mi yani? :kahkah:
ytd
ben sorunun cevabını bildiginizi varsayarak geri alımı bildiğim anlamda açıklıyorum, farklı bir görüşünüz varsa sizde yazın, sız vobcusunuz daha ıyı bılırsınız.
geri alım kararlarında . ozetle olması gereken fiyatı yansıtmıyor hissemız daha degerlı anlama gelinecek kelimelr yazılır..-
google bilgisi;
Hisse geri alımı, şirketlerin paylarının değerlerini artırmak amacıyla piyasada işlem gören hisselerini toplamasıdır. Şirketler, hisselerindeki değer düşüşlerine ve büyüme rakamlarına bağlı olarak piyasada işlem gören paylarını geri alma hakkına sahiptir.
hissenin 15 gunluk periyotta degeri düşmediğine göre. olası buyume tahmınlerıne göre geri alım yapıyor diye düşünürüm...
Estagfrullah.
Olması gereken fiyatı yansıtmıyor buna eyvallah.
18 liralara cakarlarken de olması gereken değeri yansıtmıyordu.
Diyeceksin ki o zaman deprem yoktu. Ama oyak in çimento satamama gibi bir derdi de yoktu.
Madem bekliyordu biraz daha beklese ertesi gün daha da ucuza alabilirdi.
Ihtimaller çok fazla yani. Acaba gözden kacirdigim bir şey mi var diye merak ediyorum.
size katılıyorum.. 18 19 bandında cok ucuzdu.. borsada herseyın bır zamanı vardır. ben buna yoruyorum..tetikleme , harekete başlama , haber, yeni iş ilişkisi , vs vs
fiyat pahalı olsa,en yüksek gördüğü fiyatlardan şu dönemde alım yapmazdı,çunku bu alımla fiyatın yukarı gitmesi yönünde bir algı da yarattıgı da bir gercek
sermayenın 0,6-0,7 si kadar yaklasık bır gerı alım yaptı.
DİĞER
310.286.214
26,75 %
OYAK ÇİMENTO A.Ş.
849.507.227
73,25 %
TOPLAM
1.159.793.441
100
Şirket hem paylarını artırmak ,hem de payının değerleneceğini düşünerek geri alım yapmıştır.
bu arada çimento fabrikasının 1 bacasını yapmak 50 mılyon dolar dıyen sayın. xxxxxx de selam olsun..okuyorsa. çimento hissesi sevenlerin, bana göre piridir.
Çocuk koşarak babasına gelir, “baba deveyi bir liraya satıyorlar kaçırmayalım.” der. Baba “Alamayız oğlum pahalı.” der.
Bir ay sonra çocuk “ Baba bir liraya almadığımız deveyi iki liraya satıyorlar.” der. Baba “Oğlum git hemen al, çünkü yarına göre bugün çok çok ucuz olacak.” der. Borsanın kuralı budur. Yeni bir hikaye oluşursa fiyatlar güncellenir.
Oyak,borsadan aldığı yaklaşık 8.790.000 lot hisseye yaklaşık 320 milyon TL para ödedi.. Şimdi Oyak Çimentonun kasasında 1.5 milyar TL den fazla nakit var.. Genelde çimento şirketleri nakit zengini oldukları için bu nakit parayı ya dövizde yada repoda değerlendiriyorlar.. Oyak finans yönetimi bu nakdin bir kısmınıda ileride değerleneceğini düşündükleri kendi hisselerine yatırım yaparak değerlendirmiş oldular.. Şu an zaten ptesi itibarı ile 46 tl den kapansa 100 milyon TL aldıkları hisseden kağıt üstünde para kazanmış oldular..Zaman zaman Oyak yönetimi borsadan Ereğli hisseside alarak bu şekilde para kazanmışlardır..Akıllı bir yol
Benim icin asıl soru 39 dan aşşagısı yok demek mi istedi. :)
Bence orta vade kasadaki fazla para için kendi Şirketinden daha karlı bir yatırım görmediğinden. Şirketin ederini hepimizden iyi biliyor sonuçta. Ama Pala ne derse o olur. İlk denemesinde mani olmayı başardı. 39 aşağısı bence de çok zor. Yine de gelişmeleri ve trendi takibe devam edelim.
Rasyolar çok yüksek ve pahalı 25 milyardan 56 milyara çıkan piyasa değeri var deprem sonrası. Dönüşünde çok canlar yakar. Afet bölgesine gidecek olan çimentoda eski marjlarla iş yapması beklenmiyor..
52 yi kırmasını bekliyorum
nuhcm ve akcansa, goltas,cımsa gibi çimento şirketlerinin piyasa degerlerine ve uretım kapasıtelerıne bakıp kıyaslamak lazım..nuhcm 25 milyar piyasa degerıne sahıp, akcansa 12 miyar piyasa degerıne sahıp.
nuhcm 5,700.000 ton yıl çimento
4,600.000 ton/yıl klinker kapasıtesı var
OYAKC.........adana bolgesı ve mardın ..6,200.000 çimento kapasıtesı
4.850.000 klinker kapasıtesi
dıkkatınızı çekerım..sadece adana civarı ıller ve mardının kapasısıtesı..nuhcm den fazla..
oYAKC'nin diger iller ıcın ve toplam kapasıtesı ıcın DAHA ONCEKI aşagıda gondermıs oldugum haritaya ve kapasitelerine bakabilirsiniz..
yatırım tavsıyesı degıldır..kendı görüş ve analizlerimi yansıtır. al sat tut tavsiyesi değildir.
oyakc nın turkıyenın her bolgesınde varlıuğını görebiliyoruz.. belli bir interland de degıl
Yeni bir tarikat mı doğuyor?
Nerden döner bilmiyorum ama döndüğünde kimse mağdur olmasın diye yazmak istedim. Çok ciddi bir PD artışı var. Afet Bölgesine çok düşük kar marjları ile iş yapılacağını tüm analistler biliyor. Eski marjlarla da yapsa PD artışı ile elde edeceği kar bu değer artışı kadar olamaz.
Saygılarımla.
Güvenli binalar için, bina sisteminin ve bu sistemin en onemli unsurunun beton ve demir olduğu. Gereği bu felaketle bir kez daha anlaşıldı.. Bu kısa vadeli veya geçici bir talep olmayacaktır.
Nuh ile mardini kıyaslıyor....nuh çimento mersedes....oyak hacı murat....aradaki fark....allah akıl fikir versin....
Sallıyor....gazlıyor....!!!!!!!!!!!!!
Deprem gazı olmasa daha dün....15 tl ye alıcı bulamıyordu.....!!!!!!!!!!!!!
önümüzdeki aylarda ciro ve cirolar gelecek şok olacaksınız .....
Aşırı yüksek enerji fiyatları...taş ve toprak sanayisin, boğuyor....!!!!!!!!!!
Demir çelikte öyle....tüm dünyada....!!!!!!.....!çimentoda
Ihaleler olacak devlet maliyet ve sabit fiyat uygulayacak....!!!!!!!!
Satış ve cirolarda kar gelmeyecek.....türkiyede çimento üretimi ihtiyacın kat kat üzerinde....
Ihracat yapılması lazım...alayı zorlanıyor...!!!!!!
Mardin....nuh çimentonun kuyruğu olamaz.....!!!!!!!!!!!!!!
Baddog da kuyruk acısı var galiba malları 15 tenmi kaptırdın??