Son düzenleme : palmet; 20-02-2023 saat: 16:59.
Türkiye coğrafyasında en yaygın çimento fabrıkalarına sahip..bu sahiplik 2019 yılındaki birleşme ile olmuştur. AKDENİZ, EGE,GÜNEYANADOLU. DA DAHA GUCLU OLDUĞU GÖRÜLÜYOR
Yakında 4. Çeyrek bilançosu gelecek, deprem olmasaydı bile zaten favökünü az birşey artırıp 4. Çeyrekte 1 milyar ve 2023 1. Çeyrekte 1,2 milyar favök açıklasa önümüzdeki 2 bilanço sonrası bu fiyattan fdfavök 10,5 oluyor. Son 2 yıldır zaten ortalama olarak yaklaşık bu çarpanla fiyatlanmış. Yani oyakc için daha yeni değerine geldi denebilir.10 ilin yeniden inşasının fiyatlanması daha başlamamış gözüküyor.
Neden 2 çeyrek sonrasını hesapladın derseniz son 4 çeyrek favökleri sırasıyla 318 297 920 876 milyon, yani oyakc bilançolarında ekstra büyüme çabası sarfetmeden aynı favökü devam ettirse bile o 318 ve 297 gidecek yerine 2 tane 900 gelecek. Halbuki borsada herşey önceden fiyatlanır. Yani piyasa bu durumu gözden kaçırmaz. O yüzden 2 çeyrek sonrasını hesapladım ve biraz da enflasyon etkisi diyerek 1 ve 1.2 milyar favök açıklasa ve yıllık favökünü 4 milyara tamamlasa gibi bir senaryo kurdum. Bu hesabım hiç depremi hesaba katmadan yapılmış hesap, deprem olmasaydı bile yaklaşık böyle bilanço açıklardı diye tahminde bulundum ve buna rağmen deprem hesaba katılmamış haliyle bile değerinde gözüküyor.
Kısaca oyakc bu yükselişine rağmen daha yeni değerine gelmiş ve 10 ilin yeniden inşasının fiyatlanması daha yeni başlıyor gibi duruyor.
Tabi gördüğünüz gibi bu hesaplamalar hep bir varsayım üzerine kurulu ve hiçbir dediğim kesinlikle yatırım tavsiyesi değil![]()
Kuruluş aşaması devam eden 165 MW lik GES lerin maliyetlerin düşmesinde çok büyük katkısı olacak ayrıca artan enerjiyide piyasaya satacaktır..
Deprem bölgesi çevresinde en çok oyakc nin fabrikası var diye biliyorum ama yanılmıyorsam birde bu çimsa kayseride değilmiydi beyaz çimento üretiyordu geçmişte öyleydi şimdisini bilmiyorum pek
Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir
Yer İmleri