Herkes trene atlarken oyak izlesin mi yani?
ytd
ben sorunun cevabýný bildiginizi varsayarak geri alýmý bildiðim anlamda açýklýyorum, farklý bir görüþünüz varsa sizde yazýn, sýz vobcusunuz daha ýyý býlýrsýnýz.
geri alým kararlarýnda . ozetle olmasý gereken fiyatý yansýtmýyor hissemýz daha degerlý anlama gelinecek kelimelr yazýlýr..-
google bilgisi;
Hisse geri alýmý, þirketlerin paylarýnýn deðerlerini artýrmak amacýyla piyasada iþlem gören hisselerini toplamasýdýr. Þirketler, hisselerindeki deðer düþüþlerine ve büyüme rakamlarýna baðlý olarak piyasada iþlem gören paylarýný geri alma hakkýna sahiptir.
hissenin 15 gunluk periyotta degeri düþmediðine göre. olasý buyume tahmýnlerýne göre geri alým yapýyor diye düþünürüm...
Son düzenleme : palmet; 25-02-2023 saat: 18:55.
Estagfrullah.
Olmasý gereken fiyatý yansýtmýyor buna eyvallah.
18 liralara cakarlarken de olmasý gereken deðeri yansýtmýyordu.
Diyeceksin ki o zaman deprem yoktu. Ama oyak in çimento satamama gibi bir derdi de yoktu.
Madem bekliyordu biraz daha beklese ertesi gün daha da ucuza alabilirdi.
Ihtimaller çok fazla yani. Acaba gözden kacirdigim bir þey mi var diye merak ediyorum.
size katýlýyorum.. 18 19 bandýnda cok ucuzdu.. borsada herseyýn býr zamaný vardýr. ben buna yoruyorum..tetikleme , harekete baþlama , haber, yeni iþ iliþkisi , vs vs
fiyat pahalý olsa,en yüksek gördüðü fiyatlardan þu dönemde alým yapmazdý,çunku bu alýmla fiyatýn yukarý gitmesi yönünde bir algý da yarattýgý da bir gercek
sermayenýn 0,6-0,7 si kadar yaklasýk býr gerý alým yaptý.
DÝÐER
310.286.214
26,75 %
OYAK ÇÝMENTO A.Þ.
849.507.227
73,25 %
TOPLAM
1.159.793.441
100
Þirket hem paylarýný artýrmak ,hem de payýnýn deðerleneceðini düþünerek geri alým yapmýþtýr.
Yer Ýmleri