Tribünler dolu oysa seyircisiz maç yapmaya alışık insanlar vardı!Bu pak grubu ve ortakları acaba bu bilançoya inanıyor mu?Bir yerlerde sehven bir şeyler olmalı zarardan kara geçen varken bu dönemde bu bilanço pek akılkarı değil!
Printable View
Tribünler dolu oysa seyircisiz maç yapmaya alışık insanlar vardı!Bu pak grubu ve ortakları acaba bu bilançoya inanıyor mu?Bir yerlerde sehven bir şeyler olmalı zarardan kara geçen varken bu dönemde bu bilanço pek akılkarı değil!
Vay anam vay 10 üye 50 ziyaretçi
Vermiş yine milletin eline balya balya namussuz, 200 küsür binlik arsayı 7 milyon yeniden değerleme yapıp bunu kayda değer artış olarak görmediğimiz için kara dahil etmedik diyen şeytani aklını ve zehirli dilini s..m senin eyy Allahtan korkmaz kuldan utanmaz yönetim. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Amin
Panik işlem yapmayın su akar yolumu bulur
DİPNOT 10 - YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKULLER
Yatırım amaçlı gayrimenkullerin tutarı 229.270 TL.dir (31 Aralık 2019: 229.270 TL). Dönem içerisinde
yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin hareket bulunmamaktadır (1 Ocak - 31 Aralık 2019: Yoktur).
Yatırım amaçlı gayrimenkuller maliyet bedeli ile finansal tablolarda yer almıştır. Yatırım amaçlı
gayrimenkullerin gerçeğe uygun değeri, SPK lisanslı TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından
hazırlanan 30.01.2020 tarihli gayrimenkul değerleme raporuna göre (31 Aralık 2019 tarihinde yapılan
değerleme) 7.470.000 TL.dir. Grup yönetimi söz konusu gayrimenkulün değerinde önemli bir
değişiklik olmadığını düşünmektedir...
İki ay kadar önce de yazmıştım...
Bu arsa raporlarda kaç liraya değerlenirse değerlensin;
Satılmadığı sürece hiç bir zaman kar olarak gelir hanesine yazılmayacak...
Çünkü, VUK a göre böyle olması gerekiyor...
Benim dip nottan anladığım ise...
"31 Aralık 2019 da değerleme yaptırdık ilgili şirkete 7.470.000 lira değer biçildi...
31 Mart 2020 de yeni bir değerlemeye luzum görmedik...
Çünkü, üç ay da pek bir şey değişmeyeceğine inandık" diyor...
Bu zamana kadar 220 bin liralık arsaya yeniden değerleme yapılmazken,
Yılbaşında niye yapıldı sorusu sorulabilir...
Kim bilir belki yatırımcılarımız arsanın değerinin ne olduğunu bilsin istemişlerdir..
Ya da hisse üzerinde spekülatif amaçlarına alet ediyorlar arsanın değerini...
https://i.hizliresim.com/rlcwHg.png
2016 yılından beri gelen en düşük üretim rakamı gerçekleşmiş.
Üretimin aksine 63.329 tonluk satış çok iyi.
Stoklar eritilmiş.
Esas faaliyet karı 24.586.184...
İlk üç ayda yatırımlar için 15.893.898 TL nakit gideri görünüyor.
https://i.hizliresim.com/ZWnLkg.png
Sazlıdere barajı havzasındaki arsanın değerini bilançoda göstermemesinin sebebini açıklamış.
Bilanço hayırlı olsun.
2019 yılı bilançosunu inceledikten sonra 2020 yılı için beklentimin ne olduğu yazmıştım.
Yapılmakta olan yatırımlar nedeniyle çok yüksek kar rakamlarını göremeyeceğimiz görüşüm devam ediyor.
Yatırımlar için şirket şu ana kadar sadece özkaynaklarını kullandı.
Kalan yatırımlarını da borçlanmaya gitmeden özkaynaklarıyla tamamlayacağını tahmin ediyorum.
Gelen bilançonun kötü olduğunu düşünmüyorum.
Satış rakamları ürünlere talep olduğunu doğruluyor.
Önümüzdeki dönemlerde de üretim ve satış ile ilgili bir problemi yok.
Yapılmakta olan yatırımlara rağmen bence gayet güzel bir bilanço.
Tekrar hayırlı olsun.
yatırım tavsiyesi değildir
...Bakın ismi lazım değil bir sanayi şirketi geçen yıl yatırım amaçlı arsasını (Tıpkı Sazlıdere gibi) değerleme yapıp gelir tablosunda yatırım amaçlı gelirler kaleminde kar olarak göstermiş....İlk çeyrek ve 2.çeyrek farkını görebilirsiniz.
Sahip isterse gösterir.Yukardaki örnek şirket sahibi gibi...
Kimi net karı şişirmek için kimi de gizlemek için.Hoş faaliyet dışı bir kalem önemsiz ama niyet farklı
https://i.hizliresim.com/yisKXv.png
https://i.hizliresim.com/2jX4O9.png
Ben bu noktaya nötr yaklaşıyorum.Sonuçta şirket bu noktaya dip notlarda belirtmiş. Satış olur realize eder o zaman kar olarak gösterir . İlk çeyrek bilançosunda böyle fiktif bir kar göstermek biraz kendini kandırmak gibi birşey aslında çünkü benim için ve bence tüm yatırımcılar için en önemli nokta esas faaliyet karlılığı, operasyonel performansı ,EBITDA ..etc..arsanın değer artışından gelen karın tahtada çok karşılık bulacağından şüpheliyim. O noktada yönetimin yaptığı çok yanlış bir değerlendirme değil. Ha gösterse fena mı olurdu olmazdı tabi ama zaten odak noktası gene satış büyümesi, karlılık, nakit durumu olacaktı daha çok... günün sonunda game changer olmazdı..enseyi karartmayın sert düşüşleri alım yönünde değerlendirin derim..şirket istikrarsız değil; geleceği parlak görünüyor..ytdeğildir.
bilanco karışık geldi. bilanconun aktif kısımlar net kar esas faaliyet gibi yani düşmüş. buna karşın pasif taraf duran varlık kasadaki nakit özsermaye gibi geleceğe yönelik kısımlarda hiç bir problem yok. hatta cokta güzel. f/k bilancoyla yükselebilir ama bu yanlış yorum olur. f/k normal piyasa hareketiyle yükselir ve kalıcı olursa sıkıntı.yani yüzde 20 fk yükseldi fiyat yüzde 20 düşecek böyle bir mantık yok. bedelsiz oranıda mesela 1e 155 den 170 e cıktı. bunlara bakarak direk fiyat hareketi oluşmaz. enteresan değişik bi bilanco tarzı. ilk çeyrekler mart dönemini kapsadığından vergi kalemleri baskı yapıyor.
Oyle asiri bir fiyatlama yok..Persembe gunu tavan oncesi de buralardaydi..normal bandi icinde..duzeltme olacagini konusmustuk zaten
Sent from my iPhone using Tapatalk
Oyun ortada !
Şimdi birçok kardeşim sermaye arttırımı'nın sanki durumu kurtarıp senedin hatırısayılır yükseleceğini düşünüyor olabilir.Oysa sermaye arttırımının şirkete katacağı olumlu birşeyi var mı? Yani yüz doları birer dolar halinde bozuyorsun ama yine yüz doların var.
Düşünülen şu; sermaye arttırım haberi gelir gelmez senet uçacak ve biz de o ara satacağız.Peki kim alacak? Patron mu?
Senet şu haliyle kendi sermayesini 100 milyona çıkarsa senet fiyatı 14-15 arası oluyor.Peki üç ayda 100 milyon sermayeye karşılık 20 milyon kar eden şirket 14-15 TL eder mi? yani bu F/K oranı kurtarır mı?
Yani arkadaşlar,birisinin kral çıplak demesi gerekir...
Patron sanki büyük kar gelecekmiş gibi Cuma günü senedi tavan yaptı.Şahsen elimdekilerin 3/4'ünü tavandan verdim.Zira patronun ne denli hin olduğunu kavradım artık.Kavrayınca da oyunu kuralına göre oynuyorsun ve kazanıyorsun. Ayrıca Anatolia rumuzlu kardeşimizin değerleme konusundaki hassasiyetini dikkate almak lazım.Patronun bu değerlemeyi yapmayarak senedi değersizleştirme amacı güttüğü açık.
Nasıl yok 500 den 450 oldu daha ne olsun
Bilanço iyi değil bunun aksini söyleyenleri zaten kimse ciddiye almıyor sayın Lalezar, akılları sıra algı yapmaya çalışıyorlar. Ancak öyle berbat bir bilanço olduğunu da kimse söyleyemez. Ve katılıyorum size hırsızlık var. Hemde körün gözüne sokar gibi. Sahipsiziz arkadaş, bu adilere başka ülkede bunu yapmaya kalksalar hayatı zindan ederler ama muz ülkesinde yaşadığımız için yapanın yaptığı yanına kar kalıyor. Ama ben spk ya şikayet edecem yine de bu arsa işini. Değer artışı %3500 olan bir arsaya bizce önemli bir artış olmadığı için kara yansıtmadık demek o çocukluğunda zirvedir.
dostum zaten endeks 10 bin puan gittti bu yerinde saydı sadece endekse ayak uydursaydı 500 olurdu yani o tavanı sayma o sadece bugün görüldü ki mal çakmak için kullanılmış..buralarda dinlenmesi lazım hayırlsısı..
Restini görüyorum. Kademeli seninle dans ediyorum. Ayağıma basma ama
Hakikaten çok kritik yerde 450 455 ...Yoksa üçgenden çıkar.bakalim sürpriz yapacak mi
Bizler temettü için burada değiliz
Bizler büyüme için burada değiliz
Bizler ihracatı için burada değiliz
En azından bir kısmımız bu sebeplerden burda değiliz
Olsaydık bu sebepler için başka hisse seçerdik
Biz borsadaki değer artışı için buradayız
Ve bunun çaresininde bedelsiz sermaye artışı olduğunu
Ama yüksek oranlı bir artışda olduğunu düşünüyoruz
Bedelsiz şirkete bi şey katarmı katmazmı bilmem
Onu temelciler düşünsün
Ki derinliğin oluşması bile tek başına bir katkıdır
Tabi bence
Bu hissede bundan sonra bilanço, bedelsiz, kar cart curt diyenin bunları diyip millete beklenti ayağı yapanında ağzına kürekle vurmak lazım. Burada tek gerçek var o da şerro patron ve alım satımları. Onunla hareket etmeyi becerenlere ne ala. Gerisi koskoca bir palavra.
Bilemedigim için soruyorum a1 ile tacirler karsikli mi çalışıyor.a1 aldığını niye dün değilde bugün verdi
Neyse germeyelim birbirimizi sonuç ortada..Kısaca bedelsiz evet kağıt üzerinde aynı ama verdiği zaman hisseye etkisini görürüz..En az 2 katı gider..Bilanço için ben zaten 2. çeyrek iyi gelecek dedim veya diyecek olana derim ki geçen seneden bile kötü geldi..Kademeler ortada 10 20 lotla kaç kademe kalkıyor..FK lara da çok takılmayın 36 olup hala tavan tavan yapan var..
450 uzerinde kalarak dusen piyasada acikcasi bekledigimden iyi performe ediyor suana kadar..buralarda tutunabilirse 470 seviyesine dogru bir atak olabilir..ytdegildir
Bugunku durusuyla bence 2.ceyrekte iyilesen bilancoyla 500 ustunu hedeflediginin sinyalini veriyor..bu haftayi 450 uzerinde kapatirsak bunu teyid edecek kanaatimce..tabanlar yukselecek..ytdegildir
Daha bir ay önce 200 lük daire 300 300 binlik daire 400 olmuş hesabınızı birde buna göre yapın öyle ben zaten 400 den aldım yüzde 10 12 kardayım sanmayın realist olun benim canım sıkıldı sizin de sıkılsın😂😂
Sayin lalezar o zaman size en cok prim yapan hisselerin listesinj yollayim daha cok caniniz sıkılsın..artik 10 kat mi ararsin 20 kat mi ..hepsi var..boyle bakarsaniz zaten sizin mutlu olma sansiniz yok maalesef uzgunum
Burada yuksek oranda bdsz bekleyip kopup gitmesini bekleyen arkadaslarin ruh halini anliyorum ama buna inanip hergun buna uyanmak cok yipratir emin olun..bu imarsiz bir arsa alip imari cikana kadar yillarca arsa uzerinden yorum yapmak gibi birsey..adami cildirtir gercekten..borsa dinamik bir ortam patronun hareketlerine ayak uydurmaya calismak yeterli..bir kismiyla sat-al, al-sat yapmanizi siddetle oneririm..yoksa hayat patrona sallayarak gecmez[emoji4]..ytdegildir
dostum tek bir daire değil şu an istanbulun neredeyse tamamı böyle..emlakçılar ile bir konuş istersen..ben parayı yükseltip bir daire almayı planlıyordum ama malesef...kartonda 30 bin tl karım var lakin ev almaya kalkınca zarar oluştu...
O aktuel bir durum olabilir..ama emlak sektorunun son 5 senede geldigi nokta ortada dolar olan fiyatlar tl oldu..gecici iyilesmeler olabilir..cunku faizler dustu, mevduat enflasyonun altinda..dovize vergi geldi paranin kacacagj cok bir adres kalmadi..borsada zaten yerli at kosturuyor yabanci orani diplerde o yuzden hareket kucuk sig hisselerde..konjonkturel bir durum bu yani..10 kat getiren hisselerden birine girseydiniz o zaman..üzüldüm adiniza ne diyeyim simdi
Sürpriz yapti
Ulayyyyn gap kapatıp düşecem deme bana
itin nar yemesi gibi hareketler:)
Sürpriz yaptı yaptı da katıksız sin oda ayri