Sayfa 212/866 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon
Arama sonucu : 6921 madde; 1,689 - 1,696 arası.

Konu: KARTN - Kartonsan

1. ...Bakın ismi lazım değil bir sanayi şirketi geçen yıl yatırım amaçlı arsasını (Tıpkı Sazlıdere gibi) değerleme yapıp gelir tablosunda yatırım amaçlı gelirler kaleminde kar olarak göstermiş....İlk çeyrek ve 2.çeyrek farkını görebilirsiniz.

Sahip isterse gösterir.Yukardaki örnek şirket sahibi gibi...

Kimi net karı şişirmek için kimi de gizlemek için.Hoş faaliyet dışı bir kalem önemsiz ama niyet farklı

2. Ben bu noktaya nötr yaklaşıyorum.Sonuçta şirket bu noktaya dip notlarda belirtmiş. Satış olur realize eder o zaman kar olarak gösterir . İlk çeyrek bilançosunda böyle fiktif bir kar göstermek biraz kendini kandırmak gibi birşey aslında çünkü benim için ve bence tüm yatırımcılar için en önemli nokta esas faaliyet karlılığı, operasyonel performansı ,EBITDA ..etc..arsanın değer artışından gelen karın tahtada çok karşılık bulacağından şüpheliyim. O noktada yönetimin yaptığı çok yanlış bir değerlendirme değil. Ha gösterse fena mı olurdu olmazdı tabi ama zaten odak noktası gene satış büyümesi, karlılık, nakit durumu olacaktı daha çok... günün sonunda game changer olmazdı..enseyi karartmayın sert düşüşleri alım yönünde değerlendirin derim..şirket istikrarsız değil; geleceği parlak görünüyor..ytdeğildir.

3. bilanco karışık geldi. bilanconun aktif kısımlar net kar esas faaliyet gibi yani düşmüş. buna karşın pasif taraf duran varlık kasadaki nakit özsermaye gibi geleceğe yönelik kısımlarda hiç bir problem yok. hatta cokta güzel. f/k bilancoyla yükselebilir ama bu yanlış yorum olur. f/k normal piyasa hareketiyle yükselir ve kalıcı olursa sıkıntı.yani yüzde 20 fk yükseldi fiyat yüzde 20 düşecek böyle bir mantık yok. bedelsiz oranıda mesela 1e 155 den 170 e cıktı. bunlara bakarak direk fiyat hareketi oluşmaz. enteresan değişik bi bilanco tarzı. ilk çeyrekler mart dönemini kapsadığından vergi kalemleri baskı yapıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by lalezar Yazıyı Oku
    Dostum maalesef bilanço çok kötü yani şöyle kötü karton beklenti yükseltti işte o yüzden kötü yoksa kar açıklamış satışlarını arttırmış öyle bakarsan tabii ki kötü değil yarın da bir %5 var gibi gözüküyor hayırlısı
    Ciğerini biliyorum artık yaptı yüzde 5 i çakal..
    Arkadaşlar kimse kırılmasın ama bu bilanço iyi diyenler derhal burayı terk etsin yapmayın etmeyin ne iyisi tamamen hırsızlık var

5. Oyle asiri bir fiyatlama yok..Persembe gunu tavan oncesi de buralardaydi..normal bandi icinde..duzeltme olacagini konusmustuk zaten

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. Oyun ortada !
    Şimdi birçok kardeşim sermaye arttırımı'nın sanki durumu kurtarıp senedin hatırısayılır yükseleceğini düşünüyor olabilir.Oysa sermaye arttırımının şirkete katacağı olumlu birşeyi var mı? Yani yüz doları birer dolar halinde bozuyorsun ama yine yüz doların var.
    Düşünülen şu; sermaye arttırım haberi gelir gelmez senet uçacak ve biz de o ara satacağız.Peki kim alacak? Patron mu?
    Senet şu haliyle kendi sermayesini 100 milyona çıkarsa senet fiyatı 14-15 arası oluyor.Peki üç ayda 100 milyon sermayeye karşılık 20 milyon kar eden şirket 14-15 TL eder mi? yani bu F/K oranı kurtarır mı?
    Yani arkadaşlar,birisinin kral çıplak demesi gerekir...
    Patron sanki büyük kar gelecekmiş gibi Cuma günü senedi tavan yaptı.Şahsen elimdekilerin 3/4'ünü tavandan verdim.Zira patronun ne denli hin olduğunu kavradım artık.Kavrayınca da oyunu kuralına göre oynuyorsun ve kazanıyorsun. Ayrıca Anatolia rumuzlu kardeşimizin değerleme konusundaki hassasiyetini dikkate almak lazım.Patronun bu değerlemeyi yapmayarak senedi değersizleştirme amacı güttüğü açık.

7. Nasıl yok 500 den 450 oldu daha ne olsun

8.  Alıntı Originally Posted by lalezar Yazıyı Oku
    Ciğerini biliyorum artık yaptı yüzde 5 i çakal..
    Arkadaşlar kimse kırılmasın ama bu bilanço iyi diyenler derhal burayı terk etsin yapmayın etmeyin ne iyisi tamamen hırsızlık var
    Bilanço iyi değil bunun aksini söyleyenleri zaten kimse ciddiye almıyor sayın Lalezar, akılları sıra algı yapmaya çalışıyorlar. Ancak öyle berbat bir bilanço olduğunu da kimse söyleyemez. Ve katılıyorum size hırsızlık var. Hemde körün gözüne sokar gibi. Sahipsiziz arkadaş, bu adilere başka ülkede bunu yapmaya kalksalar hayatı zindan ederler ama muz ülkesinde yaşadığımız için yapanın yaptığı yanına kar kalıyor. Ama ben spk ya şikayet edecem yine de bu arsa işini. Değer artışı %3500 olan bir arsaya bizce önemli bir artış olmadığı için kara yansıtmadık demek o çocukluğunda zirvedir.

Sayfa 212/866 İlkİlk ... 112162202210211212213214222262312712 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •