Zenginin malı değerlidir.Sen olsan buralardan okuturmusun.
--O ÇOK ZENGİN DEDİĞİNİZ ADAMLARIN, ODAŞ IN BEDELLİLERİNE BİLE KATILMADIĞI ZAMANLAR OLDU...YANİ ÇOK ÇOK DÜŞÜK FİYATLARDA İKEN BEDELLİYE KATILMADILAR...
Printable View
Zenginin malı değerlidir.Sen olsan buralardan okuturmusun.
--O ÇOK ZENGİN DEDİĞİNİZ ADAMLARIN, ODAŞ IN BEDELLİLERİNE BİLE KATILMADIĞI ZAMANLAR OLDU...YANİ ÇOK ÇOK DÜŞÜK FİYATLARDA İKEN BEDELLİYE KATILMADILAR...
Bu adamlar borsa yoluyla zengin olmuş değiller. Zaten sülaleden zenginler. Senin yaşın küçük olduğu için bilmezsin...Ha, zenginin cebinde akrep var dersen eyvallah...
https://i.hizliresim.com/r89k4ya.png
--halka arzdan önce; %70 özal ailesinin %30 burak altay ın idi...
--halka arzdan sonra özal ailesinin %50; burak altayın %21,43 geri kalan %28.57 si borsada işlem gören
--şu an özal ailesinde %5.92 si kaldı...diğerleri kısmen okutuldu, kısmen de belliye katılmayarak küçüldü...
turgut-korkut-yusuf bozkurt özal ların babaları banka memuru, anneleri ilkokul öğretmeni (eğitmeni)...zenginlik nereden geliyor?? ailden mi, siyasete atıldıktan sonra mı?...
2013 yılı halka arzdan sonraki ilk bilançodan alınanlar:
--şanlıurfa termik santrali=
..Yatırım teşvik belgesi Şanlıurfa merkezde gerçekleştirilen komple yeni yatırım için verilmiş olup,
24.05.2011-24.05.2013 dönemlerini kapsamaktadır. Belge ile KDV istisnası ve Gümrük Vergisi
muafiyeti teşviklerinden yararlanılmaktadır. Tamamı yabancı kaynaklarla finanse edilecek olan teşvik
belgesine dayalı yatırımın toplam tutarı 127.000.000 TLâ€â•dir.
MADDİ DURAN VARLIKLAR ın TOPLAM MALİYETİ = 141.024.710
KISA VE UZUN VADELİ BORÇLAR ın toplamı=150.5 milyon
--cepten ne kadar çıkmıştır??; çıkmış mıdır..??
--şimdi bir soru soralım:
...yeni kurulmuş, devletin alım garantisi olmayan, faaliyete geçtiğinde mevsimsellik olarak kar edebilecek, öz sermayesi olmayan bir şirket, bu kadar yüksek bir borçlanmayı nasıl becermiştir??,
Dünyanın en zenginlerinden, yetim hakkı yiyen hırsızın biri parmağında tek bir yüzükle gelmişti...
Mesela.
Boş konuşuyorsun...
Rezerv durumu nasıl, santralde yakacak kömür var mı TR'de ?...:)
Gübre Fabrikaları (GUBRF), 300% bedelsiz sermaye artırımı için yaptığı başvurunun Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından reddedildiğini açıkladı.
Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre SPK’nın, Gübre Fabrikaları’nın İran’da bulunan bağlı ortaklığı Razi Petrokimya’nın devam eden davasına kaynak ayırıp, ayırmayacağının belirsizliği nedeniyle başvuruyu reddettiği bildirildi.
KAP açıklamasında “Olmayan kaynaktan sermaye artırımına yol açma riski ve muhasebenin ihtiyatlılık ilkesi de dikkate alınarak, ‘bedelsiz sermaye artırımı başvurumuzun bu aşamada olumsuz karşılanmasına karar verildiği‘ †ibaresi yer aldı.
--size bir şeyler hatırlatıyor mu?
Gecenin köründe nasıl bir motivasyon ise...Vahşi kapitalizmin zararlarını münazara etmenin yeri mi burası ? Adamlar gemisini yürütmüş almış krediyi. 20 senede 20 gemicik alanlar var bu ülkede, İsviçre hesapları hariç...Günlerdir borsa yoluyla zengin olmuşlar diye car car yazıyor...Ben de bu tip patronlardan vurgun yaparak borsadan zengin oldum. Yoksa tırışkadan emekli maaşı ile bu tahtadan 1 milyon lot mal çekebilir miydim ? N'olacak şimdi ?..:)
Bu bilmiş arkadaş Banvit topiginde yazarken sene 2014, tabi bizde çok tecrübeli değiliz her sakalliyi dedemiz sanıyoruz, çarşaf çarşaf en az 7 ay yazdı, milletin öyle bir migdesini buoandirdiki birisi evime tavuk bile almiycam okadar midem bulandı demişti. Sonra ne mi oldu hop bir haber yabancıya satıldı Banvit,x20 yapmıştı ve şuan ki fiyat ortada. O yüzden onun burda yazması beni acayip mutlu ediyor indikatörüm:)
:)
Yazdığı başlıklardan belli. Sıkışmış GOODY'da, acısını buradan çıkarmaya çalışıyor. Krediyi nasıl almış, lafa bak...Yaw bu ülkede Petrol Ofisini kendi temettüsü ile özelleştirdiler bırak krediyi...Ceplerinden kuruş para çıkmadan...
Piyasa bugün MB ppk nin faiz kararını bekliyor.Muhtemelen 250 baz puanlık artış piyasayı mutlu edecektir.Son günlerde borsacıların konuştuğu konu
GUBRF da piyasanın en büyük oyuncularından birinin beklenen %300 bedelsizin onaylanmaması üzerine
sağlam hasar aldığı.O.Ş GUBRF taban serisine bağlayınca, porföyündeki diğer hisseleri de satmaya başlar.Bu satışlar sonucu
piyasanın da ırzına geçmiş oldu.
Bence oradaki mevzu "malum altın madeni iddiasından vazgeç yoksa ! " vb sopa durumu.
Şu haliyle bile 173 FK dan işlem görüyor. Madeni geri alırlar da elde sadece gübre işi kalırsa tahtanın işi zor. Aman deyim düştü diye deneyim felan...Cıss !...:)
Hemen öncesinde de RK cezası var, sinyaller iyi değil yani...YTD
Esasen bu demokles kılıcı bizde de var...Hiç ummuyorum ancak ola ki Danıştay kararı olumsuz sonuçlanırsa aşağıya vurmak için mis gibi fırsat olur bu hergelelere...Sonuçta ceza ödenmiş durumda ama bunun algısı yeter tahtaya...YTD
Odas canteden daha iyi çıkıyor; acaba niye ?
Şu yargının tutanak dalı arayacağını mı düşünüyorsun üstadım ?
Olumsuz bir kararda şaşırır mıyım, kesinlikle hayır...YTD
Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesi oybirliğiyle Can Atalay’ın serbest bırakılmasına hükmetti. Yerel mahkeme sen kimsin bırakmıyorum, sıkıysa gel diyor. Sıradan mahkeme...Bunca yıllık meslek hayatımda böyle rezil bir dönem görmedim. Dilan POLAT soruşturmasını yürüten bütün polis ve savcıları şutlamışlar. Ucu kime değdiyse artık...:cool:
O bakımdan tuzun koktuğu yerden çıkacak hiç bir karar sürpriz değildir. Bazı sosyal medya mecralarında birileri ufaktan ufaktan üfürmekte "dava sonucunun olumsuz" olacağına dair. Kasa tamtakır kuru bakır, rezervler ve faiz ortada. Acil para bulmaları lazım bir yerlerden. Faiz demişken hamdolsun onu da % 8 den % 45'e indirdik, artık önümüz açık...
https://i.hizliresim.com/cikuxlu.png
--davayı kaybedince ticari alacak gözüken bu rakam buradan silinecek...karşılık ayırmak yerine bilançoda duruyor
Bilanço Eşitliği Varlıklar = Sermaye+ Borçlar 'dır. Bir kuruluşun, varlıklarını ve o varlıkların kaynağını teşkil eden unsurların belirli bir tarih itibarıyla gösterildiği hesap özetidir.
Bilançoda aktifler ile borçlar arasındaki fark öz sermayeyi oluşturur, öz sermaye bu şekilde tespit edildikten sonra pasife yazılır ve böylece aktif-pasif denkliği sağlanmış olur.
--EPİAŞ ın tahsil ettiği (el koyduğu) bu ticari alacak, dava kaybedilince mecburen silinecek.. aktifte yer alan bu ticari alacak silinince bilançodaki denge nasıl sağlanacak??...
Bilanço eşitliği
Aktifler-pasifler=özkaynaklardır.
Yani varlıklar-borçlar=özkaynaklardır,bilançodan anlamayınca sonuç budur.
daha bir gün var ama bu hafta beklentilerimi karşılamadı.. 18.30 ve 18.66 dirençleri mevcut.. adam olacak çocuk 19.08 ve üzeri..
walsi çok severim ama borsada favorim samba.. senet dediğin samba yapacak..ancak cante mevcut sıkışıklığa rağmen hala çayda çıra havasında.. dükkanı kapamadım.. ama biraz hafifleyerek, samba yapacak senetlere yöneleceğim..
kazancınız bol ve daim olsun..
Gelelim epiaş meselesine,dava kaybedilirse,bu sefer de tersi yapılarak bilançoda denge sağlanır.
Daha önce ne yapılmışsa demek.
Tahsisli muhabbetine umut verildi sonuç 0. Venezuela geyiğine hayal satıldı sonuç 0 . Olağanüstü toplantı dendi, sonuç 0 bile değil:) Beyler cidden başka ne kaldi hayal kurulacak, ona göre ekran başında beklemeye değer bir haber var mı yakında, eski zararları çıkarmak için hareket gelirse atlamak istiyorum. Ama hareket için endeks ve enerjilerin uçması gerekirse ne anlamı kaldı csntenin. Cidden beklediğimiz bir şey var mı yeni yakında? Yani sizin tutma sebebiniz çok önce aldiginiz için çok kardasiniz mi yoksa nedir
Siz üstatlar daha iyi bilirsiniz, karşılaştırmak ne kadar doğru ama Çates yeni halka arz 45-50 tl fiyatlarda ise , Bu kağıdın bu fiyatlarda olması doğru değil diye naçizane düşünüyorum. Bu beklentiyi oluşturmaz mı ? Not: kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın fenerbahceli
Elle tutulur bir haber, beklenti kalmadı maalesef. Muhtemelen şu mahkeme konusunu birileri içerden haber aldı, almasa şaşardım. Portföyün bir kısmı ile başka bir enerji şirketinde pozisyon alıyorum, ufak tefek bir çok hissem var ancak asıl para bağlı olanlar yerinde saymakta hatta bir kısmından (CANTE hariç) zarardayım. Kısacası durumumuz aynı sanki. Yabancılar para getirecek diye umutlanırken, adamlar sporcularımıza dahi vize vermemeye başladılar. Tam bir rezil dönem...
https://www.haberturk.com/bursa-ulud...i-3647161-spor
Gercekten ucuz yerlerdeyiz. Guven problemi var sirketin. Guven kolay kazanilmaz. Zamnala kazanilir.
Simidye kadar guvenimi sarsacak bir gelisme olmadi kendi adima. Tabi ben sonradan girdim hisseye.
En kotu senaryoda, temettumu beklerim.
https://eksiup.com/p/th667965ucsv
Piyasa realiteden uzak, tamamen algı ve spekülasyon üzerine kurulu üstadım. Ne yazsak yalan oluyor maalesef. Yoksa CANTE, enerji kağıtları içerisinde bu borçsuz yapısı ve açıkladığı finansallar ile en cazip gibi duruyor. Kime göre bana göre, tahtadaki abilere göre değil. Ama önemli olan onların bakış açısı benim/bizim değil...:)
En azından ciddiye alıp geri dönüş yapmışlar.
................... Merhaba,
E-mailiniz ve geribildiriminiz için teşekkür ederiz. Şirketimiz mevcut durum itibariyle tüm faaliyetleri olağan şekilde devam etmektedir ve tüm gelişmeler KAP’ta paylaşılmaktadır..
Şirketimiz 2022 yılına yönelik kar payı dağıtmayacak olup, 2023 yılı kar dağıtımına yönelik alınmış bir Yönetim Kurulu Kararı bulunmamaktadır.
Saygılarımızla,
Çan2 Termik Yatırımcı İlişkileri
Anlamadığım...Bu kadar haber hele de Venezuela petrol haberi (boru mu yaw, millet bunun için savaşıyor) ile "isteselerdi" zaten diplerde olan kağıdı kolaylıkla MAL YIKACAK rakamlara getirirlerdi. Ama yapmadılar ??? Şaşılacak bir durum.
Açıklamada bahsedilen 60 günlük sürenin Venezuela ülke mevzuatı (tıpkı bizdeki özelleştirme mevzuatı gibi) ile ilgili olduğunu düşünerek yazmıştım bu mesajı.Alıntı:
Söz konusu şirket Venezuela'da yer alan ve 4 sahadan oluşan üretim bloğunda toplam 171 kuyudan oluşan hafif ve graviteleri 18° ile 60° API arasında değişen orta ham petrol üretimine sahip alanda Kalkınma Planı çerçevesinde PDVSA adına üretim faaliyetlerini gerçekleştirecektir.
Trump döneminde, özellikle Trump destekçisi petrol oligarklarının Maduro'ya ara ara sopa gösterilmek suretiyle Venezuela'da iş tuttukları yazıyor...Bunu şunun için yazdım: anketler Trump'ın tekrar gelme ihtimalini oldukça yüksek göstermekte. Öyle olsa bile ABD "devlet geleneğinde" çok büyük bir değişiklik olmayacağını değerlendirmekteyim. Şirketin yatırımı konjonktürel anlamda iyi bir zamanlamada yapılmış gibi duruyor...YTDAlıntı:
ABD hükümetinin Chevron’a yaptırım muafiyetleri vermesindeki en önemli etken; Chevron’un Venezuela'dan ayrılması durumunda ABD dışındaki ülkeler/şirketler bu boşluğu doldurarak petrol üretimine devam edecekti.
Nitekim PDVSA'nın en büyük müşterisi, geçen yıl Venezuela petrolünün yaklaşık üçte ikisini satan Rusya'nın Rosneft şirketi oldu.
Trump yönetimi, bir yandan Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro hükümetine karşı baskı yapıyor; diğer taraftan Amerikan şirketlerine imtiyaz veriyor; öbür yandan da yabancı şirketlerin Venezuela yer altı kaynaklarını ihraç etmesinden rahatsız oluyor ve ayrıca muhalefetin simge ismi Juan Guaido’yu Beyaz Saray’da ağırlayarak, Maduro yönetimini hedef alan göndermelerde bulunuyor.
https://www.indyturk.com/node/136181/t
kısa vede için son mesaj...
cante bu günkü düzeltmesi ile dibini 17.02 olarak mühürledi.. yanı 17.02 üzeri güzel,altı üzer seviyesi oldu.. bu seviye üzerinde oldukça güzel feykler atılır.. dikdörtgen içine aldığım gibi.. 2 defa test 1 defa kır sonra 2 kapanış yapmadan üzerine çık ve tekrar test et gibi.. bu çaprazın olumlu tarafı ise adam olacak çocuk (2 kapanış şartı ile) 18.53 seviyesine geriledi.. bu gün samba yaparken cante de hafifleme fırsatım olmadı.. çayda çıra devam ediyor.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/1dnuwuz.png