saat 10:00 da ısmarlama enflasyon verisi var...
Printable View
saat 10:00 da ısmarlama enflasyon verisi var...
sn. Ayasofya 2005 in önerdiği kekik yağını kullandım...mesela sinüzit gibi bir olay vardı...sıcak suya damlatarak soluduğumda belirtilerin kaybolduğunu gördüm.benim gibi ilaç kullanmayı en son seçenek olarak gören biri için çok iyi oldu.EBEVEYNLERİM bazen bunu kullanıyordu. covidi çok hafif geçirdiler.Akciğerlere inmedi.( 10 ay önce,daha aşılama yoktu)...
dediğim gibi kekik yağının etkili olduğunu düşünüyorum..
İnsanların beyin tembelliğini gördükçe, her istediğimizi yapabiliriz. Yalan söyleyin, mutlaka inanan çıkacaktır. ... Bir insana yalan olsa bile bir söylemi sürekli tekrarlarsanız, o söylemin nereden geldiğini unutur
5.07.2021 10:00:51 tüketici fiyatları haziran'ta aylık %1,94 arttı (önceki ay: +0.89%)- tüik
TÜKETİCİ FİYATLARI HAZİRAN'TA YILLIK % 17,53 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +6.39%)- TÜİK
YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ, HAZİRAN'TA YILLIK % 42,89 (ÖNCEKİ AY: +38.33%)- TÜİK
bu ne ya üretici enflasyonu...
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %17,53, aylık %1,94 arttı
temmuzdaki faiz indirimi hayalleri yalan oldu, ayılara gün doğdu.
%40 üretici enflasyonu olan ülkede şort açıyoruz kafayı yemişiz...
sırf enfasyon farkının yarısını koysalar hoplatırlar bizi...
Yakında Tekel ürünlerine de ciddi zam yaparlar diye düşünüyorum uzun zaman oldu..
Yatırım Finansman, Koç Holding için tavsiyesini 31,80 TL hedef fiyatla 'endeks üstü getiri' olarak başlattı
muhalefete laf yetiştirmeye çalışmaktan ülkeyi yönetmeyi unutmuşlar.. enflasyon rakamları bunu gösteriyor.. özellikle üfe %40 mertebesi bence ekstra yeni zamların habercisi.. yakınsama anlamında ilk yaklaşımla ortalama bile alsak (tüfe %17+ üfe%43)/2 bize %30 rakamını verir..daha once bu sonbaharda 2018 agustos şartlarının oluştuğunu ifade etmemi destekleyen bir gelişme bence.. hatta o dönemde de %40 lı rakamları hatırlıyorum üfe'de..
diğer yandan.. üfe gerçekçi bir rakam olabilir.. şu anda açıklanan.. ama tüfe kesinlikle değil.. baskılama açık bence.. geçtiğimiz hafta yine bir sürü atama ve görevden alma oldu tüik'te..
İlk hedef U!00_1390 burada biraz tökezleyebilir.., sonrasında 1410'lar olacaktır..
Bizimki dünyanın en sağlam borsası olduğunu hatırladı , enflasyon verisi filan vız gelir dedi, sabah sabah tüyler diken diken benim...
ENAG Haziran ayı enflasyon verisini yayınladı,Haziran ayında enflasyon %3.28'lik bir artış kaydetti
https://enagrup.org/bulten/2021Haziran.pdf?v1
https://enagrup.org
Böylece ENAG'ın ölçümlerine göre ;yılın ilk 6 ayında %19.16,1 Eylül-30 Haziran arasında 10 aylık enflasyon %36.61,yıllıklandırılmış enflasyon %45.40 oldu.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hacim yok...milletin tatile gitmesiyle birleşince; yer çekimi etkisini gösteriyor.Okulların açılmasına yakın hacim artar.
2 ay içinde orta vadeli alım için güzel noktalar olabileceğini düşünüyorum..
ağustos vade usd/try short açtım 8.81
haziran vade 8.59 maliyetli 2.tur shortlar 8.67 eşleşmiş, 8 kuruş zarar yazdırmıştı..
enflasyon yükselmiş diye duydum, gittim shortladım doları, allah affetsin
kimisi diyor ki, üfe yüzde 40, efendim bu eninde sonunda tüfe yansır
öyle bi şey yok, üreticinin ürettiğinin yarıdan fazlası ihracata gidiyor, yurtiçi ekonomisine dahil olmuyor, o yüzden birebir yansıma olamaz.. üfe doğasu gereği döviz kurlarına bağımlı, kur yükseldiği için üfe yükseliyor.. tüfede de en büyük etken döviz kuru ama üfe kadar değil.. üfe yansıyacak diye boş yapmayın, rica ediyorum
Bu konu açıldığında konu hakkında yetkin bir ortak arkadaşımız Bence diye söze başlayan arkadaşa SENİN TİTRİN NE Kİ FİKRİNİN NE ÖNEMİ OLSUN demişti
Herkes aşılanabilse virüs yeni mutasyon geçirmeyeceği için kontrolü daha kolay olur tabii bu kişisel tercih•
Ama discount marketten çiğ köfte alıp yiyenlerin aşının içeriğini sorgulaması enteresan•
Dolarda kısa vadeli bir miktar geri çekilme olabilir, ama boyutunun çok derin olacağını düşünmüyorum.
Şirketlrr sermaye koyup yüzlerce bilim adamı çalışıp aşı üretip aclıktan ölen adamı kurtarma derdine düşmüş.
Hemde bedava .bana ters siz neye istiyorsanız ona inanın cok ilgilenmiyorum. Uzatmannda anlamı yok
5-6 aydır bekliyorum.az kaldı:)
kanımca 1,5- 2 ay
2021 dibinden % 50-70 lik bıst100 çıkışını beklerim..(poz. aldıktan sonra 5- 7 ay içinde)
tabi hisse var %40 yapar hisse var %150 yapar..ama bence en önemlisi global,bıst100 için uygun rakamı yakalamaktır... uygun hisse bu 2 şarttan sonra gelir.
globale veya endeksimize verince hangi babayiğit ayakta kalabilir ki..
Herkese iyi günler dilerim
Enlasyon rakamları yüksek geldi
normalde negatif bir şey
ama pozitif algılanacak gibi duruyor
zaten piyasa bugün pozitif duruyor
en önemli hadise x10 1384 üzeri durmak
kapanış ta x30 1498 üzeri olursa güzel olacak
hisse vadeli long
endeks şhort devam
endeks şhort azalttım
x30 1498 üzeri şhortlara elveda
longlar la devam derim
aşağı gelirse
viop 1508 altı
tekrar şhort artırma
long azaltma olur
Ugolnili Hocam, buralardaysan senin gözünden bir vaziyet alabilir miyiz?
Sevgiler...
VOBda alavere dalavere çok...VOB dan zengin olan da görmedim.Tamam pek çok ihtiyacı anında karşılayan bir varlıktır ama batan da çok gördüm.(vob hedge olması farklı bir olay)
Ama hissedeki para çok temiz ve bereketli. BIST100 de yılda bir kere en az %50 olan bir ralli olur ve bu max. 6 ay sürer...iyi bir sermaye ile bu bile yeter.uygun endeksten alınacak 5-6 hisse....hisseler iyiyse zaten kar %70-80 olur.
o kardan sonrada 5-6 ay tatile çıkmak lazım.
problem sermayedir...hisse için sermaye ne kadar fazla ise o kadar strestsiz,eşit dağılımlı ve bol kazanç olur(miktar olarak)..
1 milyon ve üzeri varsa vobun sıkıntısıyla uğraşılmaz.
Koc kopabilir...
g-20 ülkelerinde 2021 in en kötü borsası tepki verme peşinde...
%10 falan daha getirirse yılbaşı değerine geliyor...
şu anda yer altındayız...
boğalara ne oldu böyle hafta sonu fazla mı arpa yediler ne
tamamen teknik.
https://invst.ly/vc19m
-günlük bıst100 de HAMİLE BOĞA...TEYİT OLDU....(geçen çar.per.)
-SAATLİK VE 15 DAKLIKTA: 2 Lİ DİP, çanak-sin for. (benzeri var)..hedef 1.400
ve kısa vade tüm sistemler longta....
sabah sağlam trade amaçlı poz. aldım.
https://i.hizliresim.com/96nyjhy.PNG
Bu vadenin boğalardan yana olacağını düşünüyorum.....