İki kere Tahsisli oldu.
Fiyat değişmedi.
Ama sermaye değişti.
Otomatik olarak piyasa değeri katlandı.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
İki kere Tahsisli oldu.
Fiyat değişmedi.
Ama sermaye değişti.
Otomatik olarak piyasa değeri katlandı.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akba abi dolar bazlı graf bana saçma geldi, piyasa değeri açısından, Şuan 4.2 milyar dolar zamanında 10 milyar dolar görsün hadi 20 milyar dolar. 20 dolar olsa grafa göre 144 milyar dolar piyasa değeri abuk değil mi?
Bakmak ve görmek!?
O kısmını bilemem de,
Şirketini borsaya açtırmak isteyen için mükemmel bir zaman bence
https://i.hizliresim.com/6qvkjb9.png
2000 ocak tepe...376usd
2007 kasım tepe...495usd
2010 ekim tepe...507usd
2013 eylül tepe...510usd
doğru orantı kurulsa....
510*8337/310=13715 yaklaşık olarak...
300 milyon dolarla bismillah demiş, Tekfen 600 milyon dolar [emoji23]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3b924ffd62.jpg
Bakmak ve görmek!?
Yeşil sermaye bera Almanya'da hissedarlara 80 marktan verilmiş. Sermaye artırımı mark EUR çevirimini yaptıktan sonra 9 EUR gibi birim hisse maliyeti var.
tek tek bakıp uğraşmayın
usd bazlı
https://r.resimlink.com/fUYvMWCt.png
https://r.resimlink.com/fUYvMWCt.png
bunlarda en altta olanlar
https://r.resimlink.com/ye3c5w1Ii0j.png
https://r.resimlink.com/ye3c5w1Ii0j.png
4 tane MB üyesi başkanı ve maliye değişti geri kalan hepsi aynı kafa şahsım. Geçen gün Fatih Altaylı Meral Akşener programıni izledim. Meral Akşener in bindiği uçaktaki herkesin TC ve Maslak sorgusu yapılmış fişlenmiş. Meral Akşener cb adayı iken ona 7-14 TL yardım bağış yapanlar fişlenmiş. Dünyanın neresinde bunlara hukuk deniyor.
Olsa dükan senin,hızlıca bi şirket mi kursak diye düşünmedim değil :he:
Ben daha önce büüüle bir arz fulyası görmedim, vatandaş resmen hucum ediyor, kapış kapış gidiyor.
Bazan unutuyorum arkadaş diyor ki yeni bi arz var katılcan mı, bende ne iş yapar diye sorunca bana diyor ki, sanki şirkete ortak olucan incini cincini ne soruyon üçbeş tavan sonra satıyon zati diyor, bende haklısın dedim. Ne diyim doğru diyor, üüüle yapıyoruz çünkü
Ben yarın 9250 den sortlamaya başlarım. 9350 de de stop olurum kısmetse. :)
Kuşla koçun hareketleri hiç beğenmedim. Isc de nanik yaptı bugün. Ereğliyle petkim de gidiyor. Bi terslik var.
Klâsik pazartesi fışkırtması var. Not durumu var. Bu acele niye bir gün poz olmasa ne kaybedersin. Bak üstadlar bile büyük olasılıkla yükseliş öngörürken. Sen herkesin zittina niye gidiyon . Belki herkesin zıttına işlem doğru olabilir ama biraz izle bekli pazartesi günü fışkırma sonrası senin short uygun olmaz mı.
Arz ile borsayla tanışan, On lot iki lot derken bir barnak bal çalıyorlar, yavaştan o 6milyon yeni yatırımcının bi kısmı yediği bala doyamayıp portföyünde borsa için ayırdığı sermayesini artırdığı söyleniyor.
Borsa bi düzeltme yapsa millet mala gömülecek te zalım pala gram gevşetmiyor. Go go tar tar gelsin paralar devamke
Bana bakma abi. Baktim stop oldum anında terse dönerim. Bir tokat ta ordan yerim:). 9000 e verirse kapatirim sortu isime bakarim. Not artsa ne olacak ki? Bence hiçbir kıymeti yok. Not artınca 3500 fk li balontora alıcı mi gelecek sanki. Her şey herifin keyfine göre.
Elektrikte bu ay 6 günde yüksek miktarda güneş santrali lisanslanmış.
Kurulu güçte daha önce linyit ve ithal kömürü geçmişti bu ay sonu rüzgarı da geçecek gibi. Depolamalı yaptıkça diğerlerinden daha fazla pay alması gerekir. Düşük verimli doğalgaz ve kömür santralleri için sorunlar başlayabilir.
Doğalgaz ve kömürlü de maliyeti kurtarmayınca üretim yapılamıyor ve santral durduruluyor, güneş ve rüzgarda üretim ucuz pahalı demeden devam ediyor.
Bu arada elektrik piyasasındaki oyuncular açısından devreye girecek santrallerin en az bir ay öncesinden haber verilmesi gerekir.
https://i.hizliresim.com/jhwrhxs.jpg
3 halka arzımız onaylanmış.
Reeder teknoloji bir 5 milyon vatandaşı da çeker
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben daha halka arza girmedim.
Hep pahalı gibi geliyor ama sonradan artıyor.
Yarın Arçelik Vestel, arkadaş biz de telefon yapıyoruz deyip artabilir.
https://i.hizliresim.com/lmq6utr.jpg
Mevcut şirketler İş Bank ve TMSF'den esinlenip kendi ekonomik bütünlüklerini alt şirket haline getirip halka arz edebilir.
Millet daha önceden maliyetlenenlerin kucağına düşmek istemiyor yeniden yarış başlasın istiyor.
Aslen yönetim şirketi ve işletme şirketi ayrı olması daha iyi olabilir.
Koç Holding'de Famliy Danışmanlık var, AGHOL'de Yazıcı Danışmanlık var, bir kaç tane daha gördüm ama isimleri aklıma gelmedi.
Telekomlar ile elektrik,gaz dağıtım şirketleri de aslında işletme devir şeklinde diye düşünebiliriz.
Turizmde de çoğu otel kiralık ve başka şirketlere ait.
Ben de geceye hisse yok. Viob pozisyonu yok. Ök.üz gibi yatıyorum kaç saat uyurum belli değil yarın cuma olduğu için öğleye uyandırır hanım. Perşembe günü planı yaptım iki hisse alacağım diye uyandığımda saat 13 50 ydi. Bu yüzden hisse taşımıyorum ne olur olmaz diye. Ama uyandığımdan itibaren sabah ki açılıştan daha ucuza hisse alıp satmaya fırsat veriyor hemde 30 -50 kez bu çok garip. Bozkuş un deyimiyle niye bu kadar kolay para dağıtıyor bu beni çok çok ürkütüyor
Normalde bir şirketin %50 hissesini aldiniz. Bu şirketin yarısı sizin oldu tümüyle. Bu şirketin içinde bisküvili cukulata, cips, dondurma, hazır çorba, temel gıda, süt ve unlu mamuller fabrikaları oldun. Ben tümünün yarısına ortağım. Ama bizde 40 tane yavru oluyor. Her birini ayrı ayrı arz edebilir. %3-5 ile şirketn %100 ünü yönetebilir kararını verebilir. Tam anlamıyla denetim yok. Çeşitli muhasebe hileleri yanlış anlamaya müsait ifadeler manipülasyon hepsi var. Buna dur diyen bir kurum yok.
Bugün bi arkadas anlattı. Her halka arza giren bi eleman. Tavandan enerjili bir şey almış. Yanındaki bir iki kişiyi de gazlamis. Onlar da almışlar. Sonrası malum. Tabandan da alsaydınız dedim. Abi o aklımıza gelmedi. Satış yaziyoruz ama gitmiyor diyor:)
Benim düşündüğüm modelde diyelim buzdolabı işletmesine A isimli bir şirket sahip, B isimli başka şirkete süreli kiralıyor, anlaşma şartlarını yerine getirmez ise teminat mektuplarını bankaya veriyor ve yeni bir işletmeci arıyor.
Aslen Tofaş ve Ford bu şekilde çalışıyor. Discovery Channel'da gördüüşm kadarı Vestel de çok fason üretim yapıyor. Çoğu telstilci de fasoncu.
Bunlar öz sermaye fk esas faaliyet kârı bilinci hiç bir şey bilmiyor bodoslama dalıyor. Geçen enerji de natürel enerji ve Esen de bilanço süper esas faaliyet kârı çok düşük. Kâr yeniden değerleme stok vs den gelebilir. Ama buna rağmen aldılar götürdüler. %40-45 faizin olduğu yerde normalde 12 bin borsayı garanti satın alıyorsun borsanın 12 bini çok geçmesi gerekiyor faizden zarar için. O zaman bunlar faizi sevmeyen istemeyen kesim ya da daha fazla kazanç bekleyen kesim. Kamu müdahalesini saymıyorum.
Bazen de şöyle oluyor borsa çok iyiyken kamu bankaları satıyor kötüyken kamu bankaları alıyor. Aslında sürekli ateşliyor. Bu şekilde sonsuza kadar gider.
Üstad bu 10 yıl önce elektrikli arabalar yaygınlaşacak akaryakıtlı araç kalmayacak demek gibi bir şey olmuş. Avrupanın 2030 hedefi var sanırım. Ondan sonra üretimi olmayacak eskiler ne olacak, üçüncü dördüncü ülkelere itelenir sanırım. Ama arada 20-25 yıllık bir geçiş süreci olmuş olacak.
Tabi santral konusu farklı, gemiye koyup taşıyabileceğin bir şey değil. Yapanlar yok değil ama çok masraflı. Depolama teknolojisine dikkat çekmen güzel ama o teknoloji henüz emekleme aşamasında. 10 yıl 20 yıl sonra ne olur bilemem. Yeni santral kurmak mantıklı değil ama mevcut santrallerin kar marjında önümüzdeki 5-10 yılda ciddi kayıplar olacağını sanmıyorum. Ekimde AUF güncellemesi öngörülüyor(ben sanmıyorum) orada bir yıllık olası marjlar daha da netleşir.
Herif bazı hisseleri yem olarak büyük oyunculara bırakıyor gibi, onlar alıyor ama arkalarında "reuters" vs olmayınca aldıkları ile kalıyorlar. O hisseleri satanlar da sistemin oyuncusuna geliyor belki.
Bir arkadaşım da aynı şekilde ben hangi hisseyi alırsam düşüyor sen onu bir iki gün sonra al çok kârlı çıkarsın demişti. Batıl inanç mi nedir kesin tutuyor.
Alper in buldu hisseler yanlış değil tam aksine doğru ama zamanlama da bir iki tik hata var.